Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
bareten
Odważny i aktywny forumowicz

2 stycznia 2025, o 23:15

Masz wszystko zbadane jak pisałeś. Więc chyba nie ma co szukać?
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

3 stycznia 2025, o 01:05

bareten pisze:
No sam laryngolog to nie wszystko, trzeba jeszcze iść do chirurga twarzowo szczękowego
Aaa99

3 stycznia 2025, o 16:07

Macie tak że gadacie ze soba w myślach że prowadzicie dialogi jakby?
Awatar użytkownika
Potok

3 stycznia 2025, o 16:53

Patro1995 pisze:
bareten pisze:
No sam laryngolog to nie wszystko, trzeba jeszcze iść do chirurga twarzowo szczękowego
Możesz jeszcze obejść i 30 lekarzy a i tak wyjdzie że to nerwica :) Za bardzo się nakręcasz i skupiasz na tym i to jest odpowiedź na Twój problem.
Aaa99

3 stycznia 2025, o 18:07

Już sobie wszystko wpoiłem do głowy schizofrenię borderline siedzę i jestem rozregulowany emocjonalnie po prostu nie wierzę że to jest ten lęk jest nie niemożliwe żeby tak się czuć jak wcześniej były tylko somaty tak teraz większość minęła o są myśli głupie w głowie obrazy i inne jakieś chore wizje zmiany odczuwania świata nie wiem co się zadziało w tej głowie ale czuję jakby to był już mój koniec że już mi odbiło po prostu nawet mi się śni że jestem ciężko chory na jakieś schizofrenię nie da się już żyć
Patro1995

3 stycznia 2025, o 19:35

Potok pisze:
Patro1995 pisze:
bareten pisze:
Możesz jeszcze obejść i 30 lekarzy a i tak wyjdzie że to nerwica :) Za bardzo się nakręcasz i skupiasz na tym i to jest odpowiedź na Twój problem.
Możliwe ale dziwi mnie fakt że sam mogę to naciąganiem twarzy uruchomić a zazwyczaj mam.objawy samoistne ze same są
Patro1995

3 stycznia 2025, o 20:02

Potok pisze:
Patro1995 pisze:
bareten pisze:
A najlepsze jest to że nie miałem tego przez pięć minut i się już cieszyłem z tego, a tu znowu to samo, tak z dupy na piec minut zniknęło
Awatar użytkownika
bareten
Odważny i aktywny forumowicz

3 stycznia 2025, o 20:53

Bo znowu zacząłeś myśleć to się pojawiło. Rada od człowieka który ma nerwice 3 raz i dwa razy już z niej wyszedł. Musisz przestać myśleć. Powiedz sobie mam zwariować niech zwariuje i rób dalej to co przed nerwicą. Zobaczysz że te przerwy 5 minutowe zamienia się niedługo w godzinne i tak dalej.

Ja dwa tygodnie temu bałem się iść do pracy, miałem tysiąc lęków, przestałem się nakręcać i np. dziś jestem w pracy już 13 godzinę, zaraz koniec i żyje. Są momenty że jest ciężej, są takie jak teraz że czuje się normalnie. grunt to iść do przodu

Ile razy miałem myśli że mam schize, zwariuje, zemdleje, już umieram. Otóż nie mam schizy, nie zwariowałem, nie zemdlałem ani razu, żyje i nie dostałem zawału serca od pieczenia w klatce piersiowej no i też się nie udusiłem.
Patro1995

4 stycznia 2025, o 12:26

bareten pisze:
3 stycznia 2025, o 20:53
Bo znowu zacząłeś myśleć to się pojawiło. Rada od człowieka który ma nerwice 3 raz i dwa razy już z niej wyszedł. Musisz przestać myśleć. Powiedz sobie mam zwariować niech zwariuje i rób dalej to co przed nerwicą. Zobaczysz że te przerwy 5 minutowe zamienia się niedługo w godzinne i tak dalej.

Ja dwa tygodnie temu bałem się iść do pracy, miałem tysiąc lęków, przestałem się nakręcać i np. dziś jestem w pracy już 13 godzinę, zaraz koniec i żyje. Są momenty że jest ciężej, są takie jak teraz że czuje się normalnie. grunt to iść do przodu

Ile razy miałem myśli że mam schize, zwariuje, zemdleje, już umieram. Otóż nie mam schizy, nie zwariowałem, nie zemdlałem ani razu, żyje i nie dostałem zawału serca od pieczenia w klatce piersiowej no i też się nie udusiłem.
Dobra ale cały czas mowa o.objawach samoistnych, miałeś jakiś taki jak ja ze np podnosisz nos do góry albo przycmocnym mruganiu, drgania i skrzypienie w uchu? Jakby to było zależne od mimiki twarzy, mogę nasilac albo zmniejszać. Stąd moje pytanie czy nerwica takie coś wątpię że sama z siebie powoduje, chyba że mi podasz podobny przykład. Bo ze olewać itd to wiem ale nie jestem pewny czy to nerwica
MAniek1230
Nowy Użytkownik

4 stycznia 2025, o 14:01

Nikt nie jest pewny, dlatego tu wszyscy jesteśmy. Nawet jak nie myślimy o objawach to możemy je mieć ciągle 24/7. Nawet jak nie czujemy się zestresowani to możemy czuć nonstop. Dlatego tak ciężko się wychodzi z tego.
Awatar użytkownika
Alexis96

4 stycznia 2025, o 14:19

Aaa99 pisze:
3 stycznia 2025, o 18:07
Już sobie wszystko wpoiłem do głowy schizofrenię borderline siedzę i jestem rozregulowany emocjonalnie po prostu nie wierzę że to jest ten lęk jest nie niemożliwe żeby tak się czuć jak wcześniej były tylko somaty tak teraz większość minęła o są myśli głupie w głowie obrazy i inne jakieś chore wizje zmiany odczuwania świata nie wiem co się zadziało w tej głowie ale czuję jakby to był już mój koniec że już mi odbiło po prostu nawet mi się śni że jestem ciężko chory na jakieś schizofrenię nie da się już żyć
Uwierz, że jest to możliwe, żeby właśnie tak się czuć. Sama od kilku dni mam nawrót nerwicy i czuje się bardzo podobnie. Mam odrealnienie, obrazy myślowe mieszają mi się z rzeczywistością, zmiany nastrojów, głupie myśli itd. Powiem Ci tylko, że ani Ty ani ja ani nikt inny tutaj nie oszalał, to tylko nasz wystraszony umysł płata nam takie figle. Kilka lat temu przechodziłam dokładnie to samo po czym miałam kilka lat przerwy, w której wszystko wróciło do normy i nawet nie myślałam o nerwicy. Głowa do góry, rób wszystko byle tylko nie myśleć o tym co się dzieje w Twojej głowie. Nie obejrzysz się, a wszystko wróci do normy.
'No matter how long it takes, it will get better. Tough situations build strong people in the end.'
Path
Nowy Użytkownik

4 stycznia 2025, o 19:51

MESJASZ pisze:
2 stycznia 2025, o 15:49
A miałem coś podobnego, zawsze jak już zasypiałem, to przestawałem oddychać co mnie wybudzało automatycznie ^^ Krótko to trwało, kilka dni. Wiesz, tych somatów to nieskończoność różnych może być
Dosłownie dwa tygodnie sie z tym ostatnio męczyłem i to do tego stopnia ze bałem sie spać. Naszczescie przeszlo
Aaa99

5 stycznia 2025, o 08:16

Boję się że przez to odrealnienie nie będę poznawał bliskich albo wgl już wszystkiego pełno natrętnych myśli że zrobię im krzywdę i takie myśli że to zrobię a wiem że nie mógł bym nic nikomu zrobić czuję się jak jakiś psychol jakbym się zamieniał w jakiegoś psychopatę po prostu jakby moje myślenie się coraz bardziej zmieniało w złym kierunku i mnie kształtowało kimś złym mega się tego boję
Ewula22

5 stycznia 2025, o 08:54

Witajcie czy tez macie takie mega oslabienie organizmu jak byscie mieli pasc to jest nie do zniesienia
Ewula22

5 stycznia 2025, o 09:31

Prosze o odpowiedz haloo!!!
ODPOWIEDZ