Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie pamiętam co Ci dokładnie dolega, ale mi w pracy chyba przeszkadza to że strasznie czas się dłuży w tym stanie, no i tak ogólnie dziwnie z tym DD tu być i chyba to mnie przerażaZaburzona_0na pisze: ↑29 grudnia 2024, o 19:28Niewiem dlaczego praca tak oddzialowuje właśnie .. też to mam wracam jutro do pracy i już ścisk w żołądku . Niewiadomo dlaczego, lubię swoją pracę , mam fajnych ludzi wokół a skąd te obawy , cholera wie. Próbuje zająć czymś myśli , żeby sie nie nakręcać ..bo niema czym♀️
Ale oczywiście jak tu jestem to dużo lepiej niż jakbym miał np sam siedzieć w domu, czym więcej pracy i czym dłużej tu jestem w ciągu dnia tym bardziej mija
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Powiedzcie mi może Ci co mają DD. U mnie tak podejrzewam zaczęło się z lękiem od około 2 tygodni. I tak jak rozmyślam to ciężko mi sobie wyobrazić jak wyglądało to przed żeby porównać to z tym. Jakby ktoś postawił ścianę między dniem kiedy było w porządku a tym co jest teraz. Też tak macie?
Drugie pytanie czy też macie czasami( mi się zdarza raz czy dwa w ciągu kilku dni), że macie takie załamanie nastroju, że chce wam się płakać i nie widzicie sensu, przeszywa was taki smutek? Wtedy mam lęk że może wchodzić depresja czy coś podobnego ...
Drugie pytanie czy też macie czasami( mi się zdarza raz czy dwa w ciągu kilku dni), że macie takie załamanie nastroju, że chce wam się płakać i nie widzicie sensu, przeszywa was taki smutek? Wtedy mam lęk że może wchodzić depresja czy coś podobnego ...
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja tak mam od kilku tygodni , szczególnie kiedy się położę spać , chce mi się wyć , mam wyrzuty sumienia , ze mało czasu spędziłem z dziećmi itp.bareten pisze: ↑29 grudnia 2024, o 19:46Powiedzcie mi może Ci co mają DD. U mnie tak podejrzewam zaczęło się z lękiem od około 2 tygodni. I tak jak rozmyślam to ciężko mi sobie wyobrazić jak wyglądało to przed żeby porównać to z tym. Jakby ktoś postawił ścianę między dniem kiedy było w porządku a tym co jest teraz. Też tak macie?
-
Na instagramie jest fajny osteopata "dr_czakalala" i on w jednym z filmów mówił że bóle po jeden stronie głowy to najprawdopodobniej migrenaEwula22 pisze: ↑29 grudnia 2024, o 19:33Ja tez dzis przechodzilam napieciowe bole glowy tylko ze umnie wystapilo polowa glowy tez tak mniewacie ze czasami was boli pol glowy nie cala no i o czywiscie DD sie pojawilo masakra czlowiek sie czuje do d..py leki biore escitil i tak jak by nie dzialaly antydepresanty powinno sie lepiej czyc po nich
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
- Nowy Użytkownik
Cześć,
Post będzie długi ponieważ chciałbym wszystko jak najdokładniej opisać. Wiec mam zaraz 28 lat, wzrost do wagi jest adekwatny wiec zadnej nadwagi nie mam natomiast od zawsze mialem lekkie nadcisnienie(+-130/70) zdrowy tryb życia.
Mój problem pojawil sie jakies 6-7 lat temu gdy siedzialem u rodzicow razem z mlodszym rodzeństwem. W pewnym momencie poczulem ze robi mi sie slabo, jako ze bylo lato stanalem sobie przy wiatraku i czekalem az mi przejdzie. Nie przechodzilo a bylo coraz gorzej, mialem wrazenie ze kazdy nawet najmniejszy ruch zabiera mi energie zyciową, balem sie wypowiedzenia słowa, czulem calym cialem jak wali mi serce. Dostalem biegunki i na zmiane odchodzilo od wiatrak i szedlem do toalety. Czuelm ogromny strach ze zaraz zemdleje. Po kilku takich rundach zdecydowalem sie ze udam sie na sor, po wyjsciu z domu i przejsciu niecalego kilometra nagle mi przeszlo, wrocilem do domu o znowu sie zaczelo, mowie nie no ide tam spowrotem. Wsiadlem w tramwaj podjechalem pod szpital wszedlem na SOR poszedlem do toalety i wrocilem do domu bo znowu mi przeszlo a co bede jak debil siedzial w kolejce 5 godzin skoro nic mi nie jest xD. Pozniej mialem jakis czas spokoju i znowu sie to pojawilo ale gdy wtedy udalem sie na SOR powiedziano mi ze nic mi nie jest (w miedzyczasie mi przeszlo) pozniej mialem jeszcze kilka takich epizodow co kilka miesiecy ale od okolo dwoch czy trzech lat jest inaczej. Co dwa trzy tygodnie mam okresy tez okolo dwutrzytygodniowe gdy zaczynam sie slabo czuc, nie moge sie skupic, non stop wali mi serce, a najmocniej gdy leze, czuje to całym ciałem, mam wrażenie ze obraz mi ucieka sprzed oczu, tetno przyspiesza nagle gdybnic nie robie i wali po 120. Zaczynam co chwile ziewać i się otrząsac jakby ciarki ale nie dokonca ( nie wiem jak to inaczej opisac) , czasem mam wrazenie ze zapominam oddychac a kilka razy przed snem w chwili juz samego zasypiania mialem uczucie duszenia sie co nauchmiast powodowalo rozbudzenie. Do tego drgania miesni i mrowienia rąk. Bylem z tym u lekarza rodzinnego zaraz na poczatku tych objawow i powiedzial ze nerwica i dal afobam zebym sobie bral doraznie. Wzialem raz czy dwa ale efektow szczerze mowiac nie widze przec co go odstawilem bo tylko mnie mulił. Robilem badania krwi niby wszystko okej, TSH i FT4 jedynie doslownie na granicach, potas tylko ponizej normy ale jem aspargin od jakos miesiaca i jest lepiej pod wzgledem drgania calymi dniami radomowych miesni czy tez mrowienia palcy u dloni i przedramion. W miedzyczasie co trzy cztery miesiace mam migreny z aurą. Ostatnia skonczyla sie tak ze wrocilem do domu z pracy płacząc jak dziecko z bólu.
Nie wiem juz czy sobie wkręcam to wszystko czy rzeczywiscie cos mi jest.
Po nowym roku ide do lekarza zeby zrobic badania krwi i zeby dal skierowanie do kardiologa i na krew.
Polecacie zrobic jeszcze jakies badania poza holterem i echo serca? Czy to wgl napewno jest nerwica czy moze cos innego?
Ps przepraszam za brak skladni i dokladniejszej interpunkcji ale pisze to prawie że w biegu.
Post będzie długi ponieważ chciałbym wszystko jak najdokładniej opisać. Wiec mam zaraz 28 lat, wzrost do wagi jest adekwatny wiec zadnej nadwagi nie mam natomiast od zawsze mialem lekkie nadcisnienie(+-130/70) zdrowy tryb życia.
Mój problem pojawil sie jakies 6-7 lat temu gdy siedzialem u rodzicow razem z mlodszym rodzeństwem. W pewnym momencie poczulem ze robi mi sie slabo, jako ze bylo lato stanalem sobie przy wiatraku i czekalem az mi przejdzie. Nie przechodzilo a bylo coraz gorzej, mialem wrazenie ze kazdy nawet najmniejszy ruch zabiera mi energie zyciową, balem sie wypowiedzenia słowa, czulem calym cialem jak wali mi serce. Dostalem biegunki i na zmiane odchodzilo od wiatrak i szedlem do toalety. Czuelm ogromny strach ze zaraz zemdleje. Po kilku takich rundach zdecydowalem sie ze udam sie na sor, po wyjsciu z domu i przejsciu niecalego kilometra nagle mi przeszlo, wrocilem do domu o znowu sie zaczelo, mowie nie no ide tam spowrotem. Wsiadlem w tramwaj podjechalem pod szpital wszedlem na SOR poszedlem do toalety i wrocilem do domu bo znowu mi przeszlo a co bede jak debil siedzial w kolejce 5 godzin skoro nic mi nie jest xD. Pozniej mialem jakis czas spokoju i znowu sie to pojawilo ale gdy wtedy udalem sie na SOR powiedziano mi ze nic mi nie jest (w miedzyczasie mi przeszlo) pozniej mialem jeszcze kilka takich epizodow co kilka miesiecy ale od okolo dwoch czy trzech lat jest inaczej. Co dwa trzy tygodnie mam okresy tez okolo dwutrzytygodniowe gdy zaczynam sie slabo czuc, nie moge sie skupic, non stop wali mi serce, a najmocniej gdy leze, czuje to całym ciałem, mam wrażenie ze obraz mi ucieka sprzed oczu, tetno przyspiesza nagle gdybnic nie robie i wali po 120. Zaczynam co chwile ziewać i się otrząsac jakby ciarki ale nie dokonca ( nie wiem jak to inaczej opisac) , czasem mam wrazenie ze zapominam oddychac a kilka razy przed snem w chwili juz samego zasypiania mialem uczucie duszenia sie co nauchmiast powodowalo rozbudzenie. Do tego drgania miesni i mrowienia rąk. Bylem z tym u lekarza rodzinnego zaraz na poczatku tych objawow i powiedzial ze nerwica i dal afobam zebym sobie bral doraznie. Wzialem raz czy dwa ale efektow szczerze mowiac nie widze przec co go odstawilem bo tylko mnie mulił. Robilem badania krwi niby wszystko okej, TSH i FT4 jedynie doslownie na granicach, potas tylko ponizej normy ale jem aspargin od jakos miesiaca i jest lepiej pod wzgledem drgania calymi dniami radomowych miesni czy tez mrowienia palcy u dloni i przedramion. W miedzyczasie co trzy cztery miesiace mam migreny z aurą. Ostatnia skonczyla sie tak ze wrocilem do domu z pracy płacząc jak dziecko z bólu.
Nie wiem juz czy sobie wkręcam to wszystko czy rzeczywiscie cos mi jest.
Po nowym roku ide do lekarza zeby zrobic badania krwi i zeby dal skierowanie do kardiologa i na krew.
Polecacie zrobic jeszcze jakies badania poza holterem i echo serca? Czy to wgl napewno jest nerwica czy moze cos innego?
Ps przepraszam za brak skladni i dokladniejszej interpunkcji ale pisze to prawie że w biegu.
-
- Nowy Użytkownik
Hej. Przechodze okropny czas. Mam w głowie jedynie raka żoładka. Od tygodnia bóle żołądka, kwas w ustach od miesiaca jak nie dłużej. Laryngolog widział refluks ale czy żoładek az tak moze boleć od refluksu? Zrobiłam dziś CRP z wynikiem 0.6 czyli nic sie nie dzieje ale tez marker nowotworowy CEA 19.9 . Wyniku jeszcze nie mam i bardzo sie boje. Najgorzej rano, jak wstaje taki ból, że az mnie zgina. Ja juz nie mam sił. Nie wyrabiam nerwowo. Czy ktoś z Was miał takie bóle silne majac refluks i nerwice jednoczesnie?
-
Ja od 1 lipca do sierpnia każdego dnia wyłam z bólu,wstawałam rano ból żoładka,mdlości,wymioty,masakra.Między czasie wyszedł mi helikobakter-leki nie do przyjęcia bo ciągłe wymioty.Gastroskopia wykazała przepuklinę przełyku i zapalenie żoładka.Dwa miesiące wyrwane z życiorysu...Chodzenie od lekarza do lekarza i nikt nie wpadł żeby gastro zrobić...