Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Kris1221
Nowy Użytkownik

13 listopada 2024, o 16:54

Mam masę natrętnych myśli i dużo sobie wkręca niech mnie ktoś uspokoi wkręcam sobie psychozy i schizofrenię że może mi się to stanie albo że stracę kontrolę nad soba i komuś zrobię krzywdę chodzi wiem że nie zrobił bym tego nigdy czy to jest normalne przy zaburzeniach lękowych że siebie wkręcam to wszystko przez myśli i wyobraźnię proszę pomóżcie !
Tiger
Nowy Użytkownik

13 listopada 2024, o 17:04

Jutro idę do psychiatry trzymajcie za mnie kciuki.
Honolulu
Nowy Użytkownik

13 listopada 2024, o 18:26

Nie wiem czemu ale nie mogę przełykać normalnie niczego. Nie boli nic, ale jak już mam połknąć jedzenie/wodę to jakby nie mogę. Ale mogę np. Małą ilość bez problemu (do 3ml).
Caramoglie
Zarejestrowany Użytkownik

13 listopada 2024, o 18:57

Kris1221 pisze:
Mam masę natrętnych myśli i dużo sobie wkręca niech mnie ktoś uspokoi wkręcam sobie psychozy i schizofrenię że może mi się to stanie albo że stracę kontrolę nad soba i komuś zrobię krzywdę chodzi wiem że nie zrobił bym tego nigdy czy to jest normalne przy zaburzeniach lękowych że siebie wkręcam to wszystko przez myśli i wyobraźnię proszę pomóżcie !
Po oglądaj na YT filmy z kanału Divovic, jest tam o natrętnych myślach, na pewno się uspokoisz i Ci pomoże. Ogólnie to na tym natrętne myśli polegają, że całkowite bzdury się wymyślają bez związku z tym co jest prawdą.
Karol.swiderskii

13 listopada 2024, o 20:40

Ciągle uczucie gorąca na twarzy. Poczucie wypieków i drętwienia buzi. Uczucie Sparaliżowania mimiki twarzy. Oczy poszerzone. Goraca głowa kark czoło. Ucisk w skroniach. Uczucie ulgi tylko przy zimnym okładzie na skroniach karku i czole. Derealizacja. Nie rozumiem siebie. Czy to choroba psychiczna?
Objawy po poru rocznym ciągu z marihuaną
Popalone styki? Co to jest.
znerwicowana_ja

13 listopada 2024, o 21:02

Kris1221 pisze:
Miałam tak na początku neriwcy, to był mój największy lęk ,schiza i myśli że zrobię komus krzywdę ,uwierz mi bałam się być sama z malutkim dzieckiem w domu bo byłam pewna że zrobię mu krzywdę ,ale za każdym razem jak moj maluch przewrócił się płakał czy gdzieś uderzył to odrazu leciałam na pomoc i wtedy zaczęłam racjonalnie myśleć że gdybym chciała mu coś zrobić to przecież nie leciałabym na pomoc odrazu .nie masz schizy nie masz psychozy ,masz nerwice i lękowe myśli.nic więcej !!!zaufaj mi .!!
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
znerwicowana_ja

13 listopada 2024, o 21:05

Honolulu pisze:
13 listopada 2024, o 18:26
Nie wiem czemu ale nie mogę przełykać normalnie niczego. Nie boli nic, ale jak już mam połknąć jedzenie/wodę to jakby nie mogę. Ale mogę np. Małą ilość bez problemu (do 3ml).
Zobacz ten film
https://youtu.be/bQilZ5ucLIY?si=-f2zlKel0rAh_mgU
Ja też mam taki problem i po obejrzeniu tego wiem że to mogą być napięcia że stresu.czasem to mi tak gardło zaciska że nie mogę normalnie mowic 😭😭😭😭
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Karol.swiderskii

13 listopada 2024, o 21:14

Karol.swiderskii pisze:
Ciągle uczucie gorąca na twarzy. Poczucie wypieków i drętwienia buzi. Uczucie Sparaliżowania mimiki twarzy. Oczy poszerzone. Goraca głowa kark czoło. Ucisk w skroniach. Uczucie ulgi tylko przy zimnym okładzie na skroniach karku i czole. Derealizacja. Nie rozumiem siebie. Czy to choroba psychiczna?
:( ktoś coś?
Caramoglie

13 listopada 2024, o 21:29

Karol.swiderskii pisze:
Karol.swiderskii pisze:
Prawdopodobnie somaty nerwicowe.
Karol.swiderskii

13 listopada 2024, o 21:31

Caramoglie pisze:
13 listopada 2024, o 21:29
Karol.swiderskii pisze:
Karol.swiderskii pisze:
Prawdopodobnie somaty nerwicowe.

Co na to brać? Przeciepsychotyki? Jakie leki
Caramoglie

14 listopada 2024, o 07:06

Żadne leki, szczególnie jeśli jesteś w stanie bez nich funkcjonować. Od tego są materiały tu na forum stworzone przez adminów by najpierw poczytać o tym co to są somaty przy nerwicy i jak się z tym walczy. Poczytać, obejrzeć filmy Divovica na YT. A potem stwierdzisz czy sam sobie poradzisz czy potrzebna do tego psychoterapia.
Pablito00

14 listopada 2024, o 08:08

Cześć wszystkim, moją wkrętka jest strach przed schizofrenia 2 lekarzy wykluczyło mi ta chorobę, w tym ostatnim raz byłem tydzień temu u psychiatry, kurde proszę was bardzo o pomoc bo już naprawdę nw co robić, kilka dni temu przyszła mi myśl co by było jakby mi czytali w myślach, oczywiście uważam tą myśl za absurd, absolutnie w nią nie wierzę, ale mam ja z tyłu głowy od kilku dni i za każdym razem dostaję lęku gdy mi przyjdzie do głowy, racjonalizuje sobię ją i jest lepiej , ale boję się sam nw czego, że w końcu w nią uwierzę, chociaż wiem że to nie możliwe. Pomocy proszę was
Karol.swiderskii

14 listopada 2024, o 08:59

Caramoglie pisze:
Żadne leki, szczególnie jeśli jesteś w stanie bez nich funkcjonować. Od tego są materiały tu na forum stworzone przez adminów by najpierw poczytać o tym co to są somaty przy nerwicy i jak się z tym walczy. Poczytać, obejrzeć filmy Divovica na YT. A potem stwierdzisz czy sam sobie poradzisz czy potrzebna do tego psychoterapia.
Mam to przez 7 lat. I stoję w miejscu. Czuję się jak chory. Jestem na utrzymaniu rodziny w wieku 28 lat. Tam mnie to blokuje w życiu. Więc myślę że leki by się przydały
Karol.swiderskii

14 listopada 2024, o 09:01

Caramoglie pisze:
Djovic nie mówi o takich przypadkach jak ja tylko bólach które są klatce piersiowej, gdzie oddech jest niewyrównany. Ja mam sparaliżowaną głowę. Tak to odczuwam że nie da się funkcjonować więc nie jest to pomocne.
Caramoglie

14 listopada 2024, o 09:17

Każdy ból może być somatem przy nerwicy. Jeśli lekarze wykluczają jakiekolwiek inne pochodzenie tych objawów to prawie na pewno bóle pochodzą od nerwicy. I na pewno mówią w swoich filmach o różnych bólach, bo to w sumie nie ma znaczenia gdzie boli, tylko fakt że jest to wynik nerwicy. Sam mój mąż miał bóle od nerwicy niemal w każdej części ciała. Od głowy po nogi. Jeśli chodzi o leki, to już musisz sam się zorientować jak to jest, na same bóle Ci nie pomogą jeśli to somaty nerwicy.
ODPOWIEDZ