Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Nowy Użytkownik
Nie mam z kim porozmawiać o tym co mnie męczy. Mam silną nerwicę. Płaczę z bezsilności. Nikt nie rozumie, że w środku przeżywam te wszystkie objawy. Uważają mnie za wariatkę. Były partner odebrał mi sądownie dziecko, mam ograniczone prawa i płacę alimenty. Nie wiem co mam jeszcze napisać.
-
- Nowy Użytkownik
Zamienie się z wami na wasze objawy, ale weźcie mój aktualny
mnie jajca szczypią. Te wszystkie sercowo, jelitowe, głowy i inne bóle to mały pikuś 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czesc. Jakie masz objawy kochana? Co aktualnie najbardziej ci dokucza? Moze warto pojsc do psychologa jesli jeszcze nie bylas. Ja rowniez musze sie wybrac. Mnie tez malo ludzi rozumie, ale pamietaj nie jestes sama!
-
Moje najgorsze objawy dotychczas to:
Uciski i bole glowy, klucie serca, zawroty glowy, szumy uszne, mdlosci, blyski w oczach, strach przed smiercia, natretne chodzenie do lekarzy:(
Wiec naprawde kochana pamietaj, ze jestesmy w tym razem, a po burzy wychodzi slonce.
Jutro rowniez ide do lekarza zrobic ekg. Rodzina sie smieje ze to moj drugi dom.
Uciski i bole glowy, klucie serca, zawroty glowy, szumy uszne, mdlosci, blyski w oczach, strach przed smiercia, natretne chodzenie do lekarzy:(
Wiec naprawde kochana pamietaj, ze jestesmy w tym razem, a po burzy wychodzi slonce.
Jutro rowniez ide do lekarza zrobic ekg. Rodzina sie smieje ze to moj drugi dom.
-
Moje najgorsze objawy dotychczas to:
-
Przy takich zwykłych nerwobólach nie
Może wystąpić przy wzmożonym napięciu mięśniowym (stres, nerwica)
Zawsze możesz pojechać na SOR jeżeli masz wątpliwości
-
Pomocy, chyba popsuł mi się mózg 
Dopiero co wyszłam z koszmaru pt. wyniki krwi i węzły chłonne. Moje błogie szczęście i spokój trwały trzy dni - do momentu aż zauważyłam u siebie nowy pieprzyk. Malutki, bardziej przebarwienie i jestem prawie pewna, że to nic. Ale mój układ nerwowy od tamtej pory zafundował mi rollercoaster - kilka godzin po znalezieniu pieprzyka zaczęło swędzieć mnie całe ciało. Po trzech dniach przeszło, natomiast od tamtej pory „wydaje mi się”, że boli mnie zupełnie inny pieprzyk (nie mam pewności, nie umiem nawet wskazać dokładnie czy to to miejsce - po prostu kłuje mnie sporadycznie gdzieś na brzuchu. Nigdy wcześniej tak nie miałam.). Już chirurga szukałam, szaleństwo. Chyba mój mózg ze swędziawy przerzucił się na kłucie. No oszaleję.
Też Wam nerwica serwuje takie nagłe objawy? I jeden kończy się dopiero jak zostanie zastąpiony przez inny (ofkors zawsze pasujący jak ulał do aktualnej fazy na daną chorobę)?

Dopiero co wyszłam z koszmaru pt. wyniki krwi i węzły chłonne. Moje błogie szczęście i spokój trwały trzy dni - do momentu aż zauważyłam u siebie nowy pieprzyk. Malutki, bardziej przebarwienie i jestem prawie pewna, że to nic. Ale mój układ nerwowy od tamtej pory zafundował mi rollercoaster - kilka godzin po znalezieniu pieprzyka zaczęło swędzieć mnie całe ciało. Po trzech dniach przeszło, natomiast od tamtej pory „wydaje mi się”, że boli mnie zupełnie inny pieprzyk (nie mam pewności, nie umiem nawet wskazać dokładnie czy to to miejsce - po prostu kłuje mnie sporadycznie gdzieś na brzuchu. Nigdy wcześniej tak nie miałam.). Już chirurga szukałam, szaleństwo. Chyba mój mózg ze swędziawy przerzucił się na kłucie. No oszaleję.
Też Wam nerwica serwuje takie nagłe objawy? I jeden kończy się dopiero jak zostanie zastąpiony przez inny (ofkors zawsze pasujący jak ulał do aktualnej fazy na daną chorobę)?
-
Szczypanie skóry na jej powierzchni bywa że miewam, bywa też że czuję jakby w jednym punkcie skóry temperatura wynosiła ze 70 stopniAsd pisze: ↑30 sierpnia 2024, o 07:57Pomocy, chyba popsuł mi się mózg
Jeżeli chodzi o główne przykrości, to dokładnie tak: jeden główny i który jest zastępowany przez inny
Z takich permamentnych, całkowicie niekontrolowanych, to losowo połkniecie jakiejś tabletki powoduje u mnie drżenie/mrowienie całego ciała
Ja akurat nie mam tej przypadłości, że panicznie wymyślam choroby, ale z tego co ludzie mówią to tak właśnie jest
-
Dzięki za odpowiedź. Strach pomyśleć co jeszcze mózg wymyśli.anonerwica pisze: ↑30 sierpnia 2024, o 08:23Szczypanie skóry na jej powierzchni bywa że miewam, bywa też że czuję jakby w jednym punkcie skóry temperatura wynosiła ze 70 stopniAsd pisze: ↑30 sierpnia 2024, o 07:57Pomocy, chyba popsuł mi się mózg
Jeżeli chodzi o główne przykrości, to dokładnie tak: jeden główny i który jest zastępowany przez inny
Z takich permamentnych, całkowicie niekontrolowanych, to losowo połkniecie jakiejś tabletki powoduje u mnie drżenie/mrowienie całego ciała
Ja akurat nie mam tej przypadłości, że panicznie wymyślam choroby, ale z tego co ludzie mówią to tak właśnie jest
Nieźle działa na mnie sen - czasem przez noc uda mi się przywrócić samą siebie do ustawień fabrycznych. No ale nie dziś - dzisiaj całą noc śniło mi się usuwanie pieprzyków, można zaczynać weekend
-
Wiecie co kochani. Nie poszlam na to ekg, bo uznalam, ze musze sie opanowac z tymi lekarzami, a ze to zapewne sa nerwobole, bo prwnie gdyby serce bylo chore to by bolalo niemilosiernie, a to az tak mocno nie boli. Najbardziej w nocy. A ekg mialam miesiac temu, wiec juz wtedy by wyszlo slabo, a wyszlo dobrze. We wtorek bede miec szczepionke, wiec ewentualnie wtedy wspomne o tym sercu. W dzien praktycznie ich nie odczuwam chociaz sa. Cieple oklady troszke pomagaja w nocy. Zazywam
witamine b complex. Mam nadzieje, ze do wtorku mnie odpusci. Tylko dlaczego nerwica daje o sobie znac nagle? Niby jest wszystko ok a nagle to i znow koszmar.
witamine b complex. Mam nadzieje, ze do wtorku mnie odpusci. Tylko dlaczego nerwica daje o sobie znac nagle? Niby jest wszystko ok a nagle to i znow koszmar.
-
Prawdopodobnie tak, nic Tobie nie jestoliwiaxxx pisze: ↑30 sierpnia 2024, o 15:28Wiecie co kochani. Nie poszlam na to ekg, bo uznalam, ze musze sie opanowac z tymi lekarzami, a ze to zapewne sa nerwobole, bo prwnie gdyby serce bylo chore to by bolalo niemilosiernie, a to az tak mocno nie boli. Najbardziej w nocy. A ekg mialam miesiac temu, wiec juz wtedy by wyszlo slabo, a wyszlo dobrze. We wtorek bede miec szczepionke, wiec ewentualnie wtedy wspomne o tym sercu. W dzien praktycznie ich nie odczuwam chociaz sa. Cieple oklady troszke pomagaja w nocy. Zazywam
Natomiast nie chciałem mieć Cię na sumieniu - stąd sugestia z SOR
Nerwica nie czyni nas nieśmiertelnymi (

Ja bym odstawił witamine b complex na kilka dni, może to trochę foliarskie, ale wspomaganie układu nerwowego w nerwicy według mnie to trochę loteria, może też dlatego bo mam takie doświadczenia że stymulanty układu nerwowego powodują u mnie parestezje, to niby co innego bo to witaminy, ale jakoś ufam jedynie B6 i ostatecznie B12, ale z tego co widziałem z badań to jedynie B6 miało realne przełożenie na leczenie nerwicy zmniejszając stany lękowe (w kosmicznych dawkach ale nie ważne)
No tak już jest z nerwicą... Niektórych nawet atakuje perfidnie wtedy kiedy są najbardziej szczęśliwi

-
Tak to prawda niesmiertelnym sie nie jest, ale watpie, ze nagle mam chore serce, gdzie miesiac temu bylo wszystko w porzadku. Z glowa tez myslalam, ze mam np guza jakiegos i co poszlam na rezonans, a tam zdrow jak ryba. Zero zmian w mozgu. Teraz z glowa oki, ale z „sercem” nie. Witamine b12 tez zazywam polaczona z magnezem. A co do serca jeszcze to mysle, ze juz dawno bym nie zylw gdyby serio bylo cos nie tak. Moj chlopak mnie troche uspokoil mowiac, ze to nierealne, ze nagle w tak krotkim czasie od ekg moglo mi sie cos stac. Funkcjonowac moge, ale kluje i gdy sie na tym skupie to sie martwie.
-
Dokładnie tak, niestety tak to jest i trzeba się oswoić z nową rzeczywistością, bo to wszystko jest zbyt nowe jeszcze i jest panika, w końcu miejmy nadzieję somaty będą co raz słabsze
Jeżeli chodzi o EKG, to bym za bardzo na tym nie polegał, ludziom z chorym sercem czasem nic nie wychodzi na holterze ciśnieniowym 48h i niestety nie dostają operacji bo takie procedury
Zazwyczaj jak coś wychodzi na EKG, to to że się wierciłaś