Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
oliwiaxxx
Zarejestrowany Użytkownik

29 sierpnia 2024, o 15:57

Niby ekg z przed miesiaca wyszlo dobrze, ale nie wiem czy przez miesiac mogloby sie cos zmienic. Boje sie.
anonerwica

29 sierpnia 2024, o 16:06

oliwiaxxx pisze:
29 sierpnia 2024, o 15:56
Pochodzilam po domu i juz w miare ok 117/80 puls 73, ale serce nadal mnie kluje. Raz pod piersia a raz w mostku:(. Jutro pojde na wszelki wypadek na ekg zeby sie uspokoic, ale aktualnie jestem tak przerazona. Kluje np na kilka sekund zanika i znowu to samo. Przez ponad miesiac teraz meczylqm sie znuciskami glowy, a teraz to… Nie za bardzo wiem jak sie te nerwobole objawiaja i gdzie konretnie w sercu, ale wlasnie mnie kluje np kilka sekund przestaje i tak w kolo. 🥲
Rozumiem

Obawiałem się, że mi napiszesz, że spadło ciśnienie jeszcze niżej i teraz czujesz że umierasz :D

Badania oczywiście zrób, one Tobie pomogą utwierdzić Cię w przekonaniu, ale nie zamartwiaj się, bo nic Tobie nie jest, spędź ten wieczór relatywnie dobrze

Kup w aptece marki olimp "Chela-Mag B6" i to ogólnie wystarczy jeżeli chodzi o suplementacje
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 17:06

A czy u ciebie nerwobole serca byly klujace? Wokol piersi i czasami mostku? Zazywam wit b complex.
anonerwica

29 sierpnia 2024, o 17:31

oliwiaxxx pisze:
29 sierpnia 2024, o 17:06
A czy u ciebie nerwobole serca byly klujace? Wokol piersi i czasami mostku? Zazywam wit b complex.
Tak, i to nawet przed nerwicą, na przestrzeni całego życia, bo to dość pospolite, nie każdy miał ale to dość częste że chociaż raz duża część miała :P

DOZ (apteka): "Do objawów somatycznych nerwicy serca zalicza się:
kłucie i ból w okolicy serca, uczucie arytmii, kołatania serca, przyśpieszoną akcję serca (najczęściej tachykardia zatokowa), duszność, uczucie braku powietrza"
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 17:45

Fajnie. Dzieki za odpowiedz. Jutro pojde na ekg dla wlasnego spokoju i dam znac jak wyszlo. A ile moxe utrzymywac sie taki nerwobol serca? Kilka dni? czy nawet tygodnie? Bo miewam je juz bodajzde 4-5 dzien, ale wczoraj w nocy zaczelam je odczuwac bardziej. Ps. funkcjonowac moge normalnie wiec
pewnie to nie zawal.. 😊
anonerwica

29 sierpnia 2024, o 17:56

oliwiaxxx pisze:
29 sierpnia 2024, o 17:45
Fajnie. Dzieki za odpowiedz. Jutro pojde na ekg dla wlasnego spokoju i dam znac jak wyszlo. A ile moxe utrzymywac sie taki nerwobol serca? Kilka dni? czy nawet tygodnie? Bo miewam je juz bodajzde 4-5 dzien, ale wczoraj w nocy zaczelam je odczuwac bardziej. Ps. funkcjonowac moge normalnie wiec
pewnie to nie zawal.. 😊
Możliwe że będzie to trwać do tej pory aż Tobie przestanie to aż tak przeszkadzać :D Musi spaść Tobie poziom stresu związany z tymi dolegliwościami. Możliwe że jak głowa Cię "bolała" miesiąc, to będzie podobnie się z tym miesiąc męczyć, natomiast to nie wiadomo tak naprawdę :))

Pamiętaj że serce leży w śród piersiu, najbardziej po środku, ale jest trochę wysunięte na lewo. To, że "boli cię mostek" to normalne

No raczej nie zawał :D
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 17:58

Mnie boli w sumie pod
piersia z boku piersi i czasami tam gdzie serce wlasnie w srodpiersiu, ale to mie kesy mocny bol. Wiec pewnie to nerwobole? Zglupiec mozna.
anonerwica

29 sierpnia 2024, o 18:04

oliwiaxxx pisze:
29 sierpnia 2024, o 17:58
Mnie boli w sumie pod
piersia z boku piersi i czasami tam gdzie serce wlasnie w srodpiersiu, ale to mie kesy mocny bol. Wiec pewnie to nerwobole? Zglupiec mozna.
Boli Cię "mięso", które utrzymyje serce w miejscu w którym jest, na dole, na górze, po bokach, na środku... a samo serce raczej nie kłuje, bo byś wydaje mi się zadzwoniła po pogotowie dość szybko lub udała się na SOR :D
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 18:32

Pewnie tak 😊. Ale po prostu przeraza mnie to ze boli mnie w takim miejecu na przemian:(.
anonerwica

29 sierpnia 2024, o 18:43

oliwiaxxx pisze:
29 sierpnia 2024, o 18:32
Pewnie tak 😊. Ale po prostu przeraza mnie to ze boli mnie w takim miejecu na przemian:(.
Zrób sobie meliske, jeżeli nie pijesz normalnie, to powinna trochę pomóc

Mięta też, jeżeli nie masz problemu z tarczycą, to też powinna pomóc trochę

Jeżeli palisz papierosy, to zmień na słabsze, bo nikotyna podnosi kortyzol

Na spacer możesz iść też

Możesz jakieś ćwiczenia które rozgrzeją mięśnie klatki piersiowej lub pozaklejać się plastrami rozgrzewającymi

Nic więcej nie zrobisz :P
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 18:45

Bo nie sądziłam, ze nerwobole moga obejmowac obszar wkolo piersi itd i mostku bardziej z lewej strony.
oliwiaxxx

29 sierpnia 2024, o 19:10

a zamiast plastrow mozna masc rozgrzewajaca? bo jakas mam w domu. dziekuje za pomoc to wiele dla mnie znaczy, jutro dam znac jak wyszlo ekg.
Agnieszka3456
Nowy Użytkownik

29 sierpnia 2024, o 19:13

Cześć. Chciałabym po prostu porozmawiać
Mam nerwicę.
Agnieszka3456
Nowy Użytkownik

29 sierpnia 2024, o 19:57

Nie mam z kim porozmawiać o tym co mnie męczy. Mam silną nerwicę. Płaczę z bezsilności. Nikt nie rozumie, że w środku przeżywam te wszystkie objawy. Uważają mnie za wariatkę. Były partner odebrał mi sądownie dziecko, mam ograniczone prawa i płacę alimenty. Nie wiem co mam jeszcze napisać.
Agnieszka3456
Nowy Użytkownik

29 sierpnia 2024, o 19:57

Nie mam z kim porozmawiać o tym co mnie męczy. Mam silną nerwicę. Płaczę z bezsilności. Nikt nie rozumie, że w środku przeżywam te wszystkie objawy. Uważają mnie za wariatkę. Były partner odebrał mi sądownie dziecko, mam ograniczone prawa i płacę alimenty. Nie wiem co mam jeszcze napisać.
ODPOWIEDZ