Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Rozumiemoliwiaxxx pisze: ↑29 sierpnia 2024, o 15:56Pochodzilam po domu i juz w miare ok 117/80 puls 73, ale serce nadal mnie kluje. Raz pod piersia a raz w mostku:(. Jutro pojde na wszelki wypadek na ekg zeby sie uspokoic, ale aktualnie jestem tak przerazona. Kluje np na kilka sekund zanika i znowu to samo. Przez ponad miesiac teraz meczylqm sie znuciskami glowy, a teraz to… Nie za bardzo wiem jak sie te nerwobole objawiaja i gdzie konretnie w sercu, ale wlasnie mnie kluje np kilka sekund przestaje i tak w kolo. 🥲
Obawiałem się, że mi napiszesz, że spadło ciśnienie jeszcze niżej i teraz czujesz że umierasz

Badania oczywiście zrób, one Tobie pomogą utwierdzić Cię w przekonaniu, ale nie zamartwiaj się, bo nic Tobie nie jest, spędź ten wieczór relatywnie dobrze
Kup w aptece marki olimp "Chela-Mag B6" i to ogólnie wystarczy jeżeli chodzi o suplementacje
-
Tak, i to nawet przed nerwicą, na przestrzeni całego życia, bo to dość pospolite, nie każdy miał ale to dość częste że chociaż raz duża część miała

DOZ (apteka): "Do objawów somatycznych nerwicy serca zalicza się:
kłucie i ból w okolicy serca, uczucie arytmii, kołatania serca, przyśpieszoną akcję serca (najczęściej tachykardia zatokowa), duszność, uczucie braku powietrza"
-
Fajnie. Dzieki za odpowiedz. Jutro pojde na ekg dla wlasnego spokoju i dam znac jak wyszlo. A ile moxe utrzymywac sie taki nerwobol serca? Kilka dni? czy nawet tygodnie? Bo miewam je juz bodajzde 4-5 dzien, ale wczoraj w nocy zaczelam je odczuwac bardziej. Ps. funkcjonowac moge normalnie wiec
pewnie to nie zawal..
pewnie to nie zawal..
-
Możliwe że będzie to trwać do tej pory aż Tobie przestanie to aż tak przeszkadzaćoliwiaxxx pisze: ↑29 sierpnia 2024, o 17:45Fajnie. Dzieki za odpowiedz. Jutro pojde na ekg dla wlasnego spokoju i dam znac jak wyszlo. A ile moxe utrzymywac sie taki nerwobol serca? Kilka dni? czy nawet tygodnie? Bo miewam je juz bodajzde 4-5 dzien, ale wczoraj w nocy zaczelam je odczuwac bardziej. Ps. funkcjonowac moge normalnie wiec
pewnie to nie zawal..![]()

Pamiętaj że serce leży w śród piersiu, najbardziej po środku, ale jest trochę wysunięte na lewo. To, że "boli cię mostek" to normalne
No raczej nie zawał

-
Boli Cię "mięso", które utrzymyje serce w miejscu w którym jest, na dole, na górze, po bokach, na środku... a samo serce raczej nie kłuje, bo byś wydaje mi się zadzwoniła po pogotowie dość szybko lub udała się na SOR

-
Zrób sobie meliske, jeżeli nie pijesz normalnie, to powinna trochę pomóc
Mięta też, jeżeli nie masz problemu z tarczycą, to też powinna pomóc trochę
Jeżeli palisz papierosy, to zmień na słabsze, bo nikotyna podnosi kortyzol
Na spacer możesz iść też
Możesz jakieś ćwiczenia które rozgrzeją mięśnie klatki piersiowej lub pozaklejać się plastrami rozgrzewającymi
Nic więcej nie zrobisz

-
- Nowy Użytkownik
Cześć. Chciałabym po prostu porozmawiać
Mam nerwicę.
Mam nerwicę.
-
- Nowy Użytkownik
Nie mam z kim porozmawiać o tym co mnie męczy. Mam silną nerwicę. Płaczę z bezsilności. Nikt nie rozumie, że w środku przeżywam te wszystkie objawy. Uważają mnie za wariatkę. Były partner odebrał mi sądownie dziecko, mam ograniczone prawa i płacę alimenty. Nie wiem co mam jeszcze napisać.
-
- Nowy Użytkownik
Nie mam z kim porozmawiać o tym co mnie męczy. Mam silną nerwicę. Płaczę z bezsilności. Nikt nie rozumie, że w środku przeżywam te wszystkie objawy. Uważają mnie za wariatkę. Były partner odebrał mi sądownie dziecko, mam ograniczone prawa i płacę alimenty. Nie wiem co mam jeszcze napisać.