Raczej nie boli serce, tylko wszystko dookoła serca różne mięśnie, jakieś dziwne nerwobóle, przy nerwicy oczywiście
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Powiedzmy że mrowienie się zdarzało i że jakieś bóle jednostronne czasem też podczas mojego życia, ale to przed nerwicą, raczej to normalneMAniek1230 pisze: ↑28 sierpnia 2024, o 16:07Witam. Pytanie do mężczyzn, czy ktoś też miał dyskomfort w jądrach ? bóle, kłucia, mrowienia moszny ? Bo idzie zwariować![]()
Dodam, ze objawów miałem dużoooooooo więcej na przestrzeni 2 lat. Ale od miesiąca mam ten, badania krwi robiłem, usg jąder robiłem pare dni temu. NIC nie wykazało.
Upewnij się u lekarza że te dwa badania są wystarczające
Jeżeli lekarz mówi że są, to się nie przejmuj
Jeżeli nie, to jednak zrobiłbym inne dodatkowe
-
- Nowy Użytkownik
Z podobnymi objawami byłem rok temu u urologa. To powiedział, ze mam za 5 lat przyjść
Ile tych badań mam robić. W krwi nic nie wychodzi, Usg zrobione.

-
A od jak dawna masz? Tamte co rok temu przeszło? Może przeciążyłeś kręgosłup lędźwiowy i jakiś nacisk na nerwy jest, albo nerwica i przejdzie wtedy niedługo zapewne. Jeżeli bardziej Cię boli psychicznie niż fizycznie, to może poczekaj, zobaczysz czy przejdzieMAniek1230 pisze: ↑28 sierpnia 2024, o 17:50Z podobnymi objawami byłem rok temu u urologa. To powiedział, ze mam za 5 lat przyjśćIle tych badań mam robić. W krwi nic nie wychodzi, Usg zrobione.
-
- Nowy Użytkownik
Przez ostatnie 2.5 roku po nagłym odejściu bliskiej mi osoby, siostry. Miałem już raki chyba wszystkiego. Jelita mnie trzymały dobre 4 miesiące, serce też z 4 miesiące, bóle głowy, pleców, no taki ból dyskomfort w ciele który tak krąży. no tamte co rok temu to przeszło. I teraz ponownie to samo od miesiąca. Tylko, że teraz trochę inaczej i już panika się włączyła
-
Rozumiem... To daj spokój
Niech sobie bolą, daj im się wyboleć to prawdopodobnie przejdzie, po prostu atencjuszka nerwica się prosi o uwagę

-
-
Tak, typowe nerwobóle, wszystko jest okej
Jakby Cię nagle któregoś dnia zaczęło boleć gdzie indziej (a prawdopodobnie będzie) to też się nie zdziw
Nie przejmuj się tym w ogóle, to nic, boli Cię wszystko dookoła, ale nie sam organ

-
-
Zależy jaki organ, ogólnie często potocznie mówimy że boli nas dany organ, a później się okazuje że taka wątroba nie ma nerwów czuciowych i nie może boleć

Oprócz nerwobóli możesz mieć również bóle samych mięśni w okolicy serca, wydaje mi się że jakby Cię bolało serce, np. zakuło, to by po prostu całe życie Ci przed oczami przeleciało bo to przeszywający ból całe ciało, ale też nie jestem lekarzem...
Tak może promieniować, może boleć na różne sposoby
-
Mi sie wydaje, ze jesli faktucznie miwlabym coe z sercem to wyszloby na ekg miesiac temu, w mnie boli wkolo piersi i czqsem w mostku, wiec pewnje to nerwobole i z czwsem minal. Ostatnio mialam ucieki glowy i terwz juz jest oki w miare, wiec pewnie nerwicw uczepilq sie serca. Dzieki za odpowiedz.
-
Oczywiście, gdyby tylko więcej osób odwiedzało te forum, to byś dostała dziesiątki potwierdzieńoliwiaxxx pisze: ↑28 sierpnia 2024, o 22:22Mi sie wydaje, ze jesli faktucznie miwlabym coe z sercem to wyszloby na ekg miesiac temu, w mnie boli wkolo piersi i czqsem w mostku, wiec pewnje to nerwobole i z czwsem minal. Ostatnio mialam ucieki glowy i terwz juz jest oki w miare, wiec pewnie nerwicw uczepilq sie serca. Dzieki za odpowiedz.

-
Wczoraj w nocy przed snem strasznie mnie kuło pod lewa piersia i czasami w mostku. Dzis mam znow niskie cisnienie, bo wczoraj rowniez bylo niskie. 100/60 puls 69. Jutro pojde do lekarza, ale czy nerwobole moga sie nasilic? Wczoraj w dzien mnie az tak nie kulo, ale w nocy masakra. Byly to takie uklucia kilku sekundowe co jakis czas pod lewa piersia. Dzis jest tak samo. Boje sie, ze to jakas choroba serca
.
-
Wszystko w porządku, na pewnooliwiaxxx pisze: ↑29 sierpnia 2024, o 15:02Wczoraj w nocy przed snem strasznie mnie kuło pod lewa piersia i czasami w mostku. Dzis mam znow niskie cisnienie, bo wczoraj rowniez bylo niskie. 100/60 puls 69. Jutro pojde do lekarza, ale czy nerwobole moga sie nasilic? Wczoraj w dzien mnie az tak nie kulo, ale w nocy masakra. Byly to takie uklucia kilku sekundowe co jakis czas pod lewa piersia. Dzis jest tak samo. Boje sie, ze to jakas choroba serca.
Poddaj się jakiemuś wysiłkowi fizycznemu (tylko bez przesady bo masz niskie ciśnienie), jeżeli ból się nie nasila to wszystko okej, jeżeli znika lub jest taki sam to też okej, truchtem po mieszkaniu kilka sekund się przebiegnij
Nerwica serca na tym polega, że masz objawy choroby serca, z tym że serce jest zdrowe
Ja miałem przez ostatnie 4-5 faze na niskie ciśnienie, ciężej mi się oddychało, zimne dłonie... Teraz mam od kilku dni fazę wysokiego ciśnienia hehe

-
Pochodzilam po domu i juz w miare ok 117/80 puls 73, ale serce nadal mnie kluje. Raz pod piersia a raz w mostku:(. Jutro pojde na wszelki wypadek na ekg zeby sie uspokoic, ale aktualnie jestem tak przerazona. Kluje np na kilka sekund zanika i znowu to samo. Przez ponad miesiac teraz meczylqm sie znuciskami glowy, a teraz to… Nie za bardzo wiem jak sie te nerwobole objawiaja i gdzie konretnie w sercu, ale wlasnie mnie kluje np kilka sekund przestaje i tak w kolo. 🥲