Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
KasiaG
Zarejestrowany Użytkownik

26 sierpnia 2024, o 11:24

Wiesz,to nie takie proste gdy jesteś pod samym kołem podbiegunowym ,w małym miasteczku gdzie nie nic oprócz niewielkiego basenu i kilku siłowni,gdzie jest niewielu Polaków,a tubylcy nie są specjalnie zainteresowani kumplowaniem się z Tobą I tak naprawdę nigdy nie uznają Cię choć trochę za " swojego "...Tu ludzie są zupełnie inni mentalnie i oczywiście ja ich za to nie winię,tu się urodzili i nie znają innego....W weekend głównie zamykają się w domu i piję albo jadą do domku w lesie i....piją....W sumie to im się nie dziwię,tu nie ma nic do roboty 😅A reszta przyjezdnuch jest sfokusowana na pracę przez cały tydzień i trzymajà się w swoim gronie ....Córka moja ma duży problem też by tu się zaadoptować,dzieci są inaczej wychowywane,nie wspomnę już o żenującym poziomie edukacji...Ona wręcz się cofa mam wrażenie....Próbowałyśmy przez ro i jeszcze rok zostaniemy,ale ja przepłaciłam to nawrotem choroby a córka ciągle chodzi smutna i teskniza przyjaciółmiz Polaski,aż żal patrzeć...😟
KasiaG

26 sierpnia 2024, o 11:36

Dlatego mnie się wydaje,że dopóki nie rozwiążę tej sytuacji,nie będę mogła iść do przodu i próbować się odburzać....Do tego też chyba muszą być sprzyjające warunki,nie wiem,tak sobie myślę ....
Awatar użytkownika
bubbles

26 sierpnia 2024, o 11:41

Witam, czy ktoś mógłby mi doradzić odnośnie moich bólów głowy? Zostałam trochę przestraszona przez jednego forumowicza i teraz siedzę i googluję i się bardzo boję..
KasiaG

26 sierpnia 2024, o 14:05

Mnie na bóle głowy i inne bóle pomaga mata do akupresury. Leżę na niej codziennego około 30 minut i większość bóli ustępuje przynajmniej na jakiś czas....
Awatar użytkownika
bubbles

26 sierpnia 2024, o 15:25

KasiaG pisze:
26 sierpnia 2024, o 14:05
Mnie na bóle głowy i inne bóle pomaga mata do akupresury. Leżę na niej codziennego około 30 minut i większość bóli ustępuje przynajmniej na jakiś czas....
A miałaś kiedyś takie bóle po lewej stronie idące do ucha, twarzy, oka, nosa? I jeszcze ból pleców i szyi? Ja mam skoliozę i neurolog stwierdził nerwice
KasiaG

26 sierpnia 2024, o 19:34

Miewałam u miewam,bo niestety też mam skoliozę i zwyrodnienie kręgów piersiowych i coś tam jeszcze i z racji tego,że pracujè fizycznie to czasem się odzywa...Mata mi bardzo pomaga a jak masz okazję skorzystać z masażu to też polecam...
Xtxxtb

27 sierpnia 2024, o 13:43

bubbles pisze:
25 sierpnia 2024, o 15:49
Byłam co prawda u neurologa jakiś czas temu, ale mam o tyle szczęście że sąsiadka jest neurologiem i mama jej kiedyś opowiedziała i ona powiedziała że na bank nerwica.. mam jeszcze ciocię która jest lekarzem (fizjo) i jej mąż ma tętniaki i mówiła że tętniak nie daje takich objawów.. ale i tak.. rodzice oświadczyli że do żadnego lekarza nie pójdę bo już nie ma potrzeby ze jakby było podejrzenie czegoś to by dawno już znaleźli.. ale i tak się boję. Też mam co prawda skoliozę.. a mogę się zapytać czy twoje bóle były podobne do moich? Po lewej stronie za skronią idące do karku i na tył głowy o czasem do prawej strony, twarz, ucho etc? Plus czasem jak za dużo siedzę na telefonie do wieczora to jedno oko bardziej mi szwankuje ale chyba to normalne
Xtxxtb pisze:
25 sierpnia 2024, o 11:40
bubbles pisze:
22 sierpnia 2024, o 23:30
Witam, potrzebuję pilnie pomocy, bo nie wiem co mam zrobić.. czuję się bezradna..
Bóle głowy zazwyczaj mam u góry za lewą skronią. Są to bóle o średnim natężeniu, tępe które czasem idą mi na kark i na ucho. Czasem również przechodzą na prawą stronę. Ostatnio jednak w tym miejscu poczułam nagły silny ból jakby mnie ktoś uderzył młotkiem, było wtedy bardzo gorąco na zewnątrz i byłam zlękniona i trwało to kilka sekund i przeszło. Czasem też mam świszczenie w uszach ale zazwyczaj wtedy bólu głowy nie mam. Czasem też odczuwam ból oka/presję na oko i czasem na czoło ale czoło bardzo rzadko. Ostatnio są regularne, dzieją się też często wtedy kiedy czuję lęk, jestem zmęczona, gdy jest duża różnica temperatur tudzież gorąco. Mam stwierdzoną nerwice i dwóch neurologów stwierdziło że to napięciowa a fizjo dodatkowo ze przez skrzywiony kręgosłup w szczególności odcinek szyjny.. czy ktoś też tak miał? Tak bardzo boję się tętniaka, a moja rodzina już nie może słuchać moich obaw i mam zakaz dalszych badań.. co zrobić?
Cześć, jeśli byłaś i neurologa.i nie widział nic niepokojącego to glowa do gory:)
Ja miałam taki okres, kiedy glowa bolała mnie ciągle po 2 tygodnie, pojawiały się wymioty, przerwa na tydzień dwa i znowu. Oczywiście też podejrzewałam najgorsze choroby a okazało się, że to bóle wynikające z napięć, stresów itp. Mi pomogły masaże, pilates, pilnowanie prawidłowej postawy w szczególności przy używaniu tel i komputera, bo wtedy ta szyją najbardziej cierpi. Od ponad roku mam spokój z takimi przewlekłymi bolami.
Tak, moje bóle były kropka w kropkę jak opisujesz. Wiem, że trudno to zaakceptować, sama byłam w tym miejscu ale to tylko nerwica. Ja z bólu nie mogłam chodzić, czasami pomagał mi np kieliszek wina( chociaż nie wiem czy powinnam polecac ta metodę;), pewnie dlatego, że powodował rozluźnienie tych wszystkich pospinanych części, spacer, najgorzej było gdy za długo leżałam, gapiłam się w tel.
oliwiaxxx

28 sierpnia 2024, o 15:06

Witam. To znowu ja. Mam pytanie czy nerwica moze dawac objawy bolu serca? Dziwnego uczucia, poniewaz od kilku dni takie miewam. Ekg mialam robione miesiac temu i wyszlo dobrze. Mam 18 lat.
oliwiaxxx

28 sierpnia 2024, o 15:20

dziwne uczucie tzn nie potrafie go opisac…. po prodtu czuje moje serce x razy bardziej niz kilka dni temu do tego bole ktore nie sa silne ale jednak sa…..
oliwiaxxx

28 sierpnia 2024, o 15:22

ps bol z lewej strony pod piersia i obok piersi czasamu mostek
MAniek1230
Nowy Użytkownik

28 sierpnia 2024, o 16:07

Witam. Pytanie do mężczyzn, czy ktoś też miał dyskomfort w jądrach ? bóle, kłucia, mrowienia moszny ? Bo idzie zwariować :D
Dodam, ze objawów miałem dużoooooooo więcej na przestrzeni 2 lat. Ale od miesiąca mam ten, badania krwi robiłem, usg jąder robiłem pare dni temu. NIC nie wykazało.
anonerwica

28 sierpnia 2024, o 16:52

oliwiaxxx pisze:
28 sierpnia 2024, o 15:20
dziwne uczucie tzn nie potrafie go opisac…. po prodtu czuje moje serce x razy bardziej niz kilka dni temu do tego bole ktore nie sa silne ale jednak sa…..
Raczej nie boli serce, tylko wszystko dookoła serca różne mięśnie, jakieś dziwne nerwobóle, przy nerwicy oczywiście
anonerwica

28 sierpnia 2024, o 17:07

MAniek1230 pisze:
28 sierpnia 2024, o 16:07
Witam. Pytanie do mężczyzn, czy ktoś też miał dyskomfort w jądrach ? bóle, kłucia, mrowienia moszny ? Bo idzie zwariować :D
Dodam, ze objawów miałem dużoooooooo więcej na przestrzeni 2 lat. Ale od miesiąca mam ten, badania krwi robiłem, usg jąder robiłem pare dni temu. NIC nie wykazało.
Powiedzmy że mrowienie się zdarzało i że jakieś bóle jednostronne czasem też podczas mojego życia, ale to przed nerwicą, raczej to normalne

Upewnij się u lekarza że te dwa badania są wystarczające

Jeżeli lekarz mówi że są, to się nie przejmuj

Jeżeli nie, to jednak zrobiłbym inne dodatkowe
MAniek1230
Nowy Użytkownik

28 sierpnia 2024, o 17:50

Z podobnymi objawami byłem rok temu u urologa. To powiedział, ze mam za 5 lat przyjść :D Ile tych badań mam robić. W krwi nic nie wychodzi, Usg zrobione.
anonerwica

28 sierpnia 2024, o 18:04

MAniek1230 pisze:
28 sierpnia 2024, o 17:50
Z podobnymi objawami byłem rok temu u urologa. To powiedział, ze mam za 5 lat przyjść :D Ile tych badań mam robić. W krwi nic nie wychodzi, Usg zrobione.
A od jak dawna masz? Tamte co rok temu przeszło? Może przeciążyłeś kręgosłup lędźwiowy i jakiś nacisk na nerwy jest, albo nerwica i przejdzie wtedy niedługo zapewne. Jeżeli bardziej Cię boli psychicznie niż fizycznie, to może poczekaj, zobaczysz czy przejdzie
ODPOWIEDZ