najbardziej to postępowanie mimo to, zapominanie i mówienie sb toć to normalka. Czyli zdaję się na siebie.stokrotka89 pisze:Kochani możecie napisać co Wam pomaga w oburzaniu leki terapia czy cos innego?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja mam pytanie odnośnie wyników badań. Odebrałam je, wszystko wyszło super. Tylko 2 rzeczy nie są w normie : MCV : 79,3. Norma od 83, oraz MCHC norma do 35. Ja mam 36,7. I pytanie z mojej strony. Iść z tym do lekarza?Nie wiem czy są to istotne rzeczy w morfologii krwi, mając na uwadze, że niewiele się różnią od normy.
-
Żelazo miałam robione i jest w normie.
-
- Gość
Takie odchylenia od normy nie stanowią żadnej patologi
są normalne i każdy człowiek tak ma.

- nierealna
- Ex Moderator
Wedłuug mnie to nie są wyniki, którymi należy się przejmować 
Jak ja robiłam sobie morfologię to też z kilkoma nie mieściłam się w normie.
Jesteś może po miesiączce?

Jak ja robiłam sobie morfologię to też z kilkoma nie mieściłam się w normie.
Jesteś może po miesiączce?
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
Witam moi drodzy a macie może uczucie ciągłego zmeczenia? denerwuje mnie to bo chce cos robic i cały czas skupiam sie ze zmeczony jestem i niedam rady? Jak do tego podejść? Jak sobie z tym radzić?
- stokrotka89
Tez tak miałam, nic mi sie nie chciało, ale jakoś sie zmuszałam potem zobaczyłam ze im więcej robie i nie myślę to mam więcej siły. A jak jesteś zmęczony to zawsze możesz zrobić małą przerwę.
-- 18 maja 2015, o 06:32 --
Tez tak miałam, nic mi sie nie chciało, ale jakoś sie zmuszałam potem zobaczyłam ze im więcej robie i nie myślę to mam więcej siły. A jak jesteś zmęczony to zawsze możesz zrobić małą przerwę.
-- 18 maja 2015, o 06:32 --
-
Witajcie
Od roku zmagam sie z nerwica lekowa z napadami paniki. Raz jest lepiej raz gorzej. Ale od dluzszego czasu zauwazylem jakby stagnacje. Czuje jakbym nie szedl na przod tylko jakby nerwica weszla we mnie na dobre i stala sie integralna czescia mojego zycia. Teraz po operacji caly czas siedze w domu sa rozne dni. Nie wiem czy to jest normalne i nie wiem jak podjesc do nerwicy w takim stanie.
Od roku zmagam sie z nerwica lekowa z napadami paniki. Raz jest lepiej raz gorzej. Ale od dluzszego czasu zauwazylem jakby stagnacje. Czuje jakbym nie szedl na przod tylko jakby nerwica weszla we mnie na dobre i stala sie integralna czescia mojego zycia. Teraz po operacji caly czas siedze w domu sa rozne dni. Nie wiem czy to jest normalne i nie wiem jak podjesc do nerwicy w takim stanie.
-
Witajcie
Mam pewne obawy mimo ze cała paleta objawów swiadczy o nerwicy lekowej to ciągle mi sie wydaje ze może to depresja? To powoduje u mnie zwiekszenie napiecia i leku. Te uczucie ciągłego zmeczenia mnie dobija. Przez to niechce mi sie nic robic co oczywiscie poteguje lek. Nawet z nikim rozmawiac mi sie niechce. Zmuszam sie do tego i to robie mimo objawów ale ciągle mysle ze to depresja i to mnie dołuje. Ciągłe rozkojażenie. Czy to normalne zeby w nerwicy odczuwac smutek i niechec do wykonywania zeczy codziennych? Czy istnieje jakiś symptom który by wykluczył ze to depresja. Chcę żyć normalnie a nie robić wszystko na siłe z ciągłym niepokojem i lekiem.
Mam pewne obawy mimo ze cała paleta objawów swiadczy o nerwicy lekowej to ciągle mi sie wydaje ze może to depresja? To powoduje u mnie zwiekszenie napiecia i leku. Te uczucie ciągłego zmeczenia mnie dobija. Przez to niechce mi sie nic robic co oczywiscie poteguje lek. Nawet z nikim rozmawiac mi sie niechce. Zmuszam sie do tego i to robie mimo objawów ale ciągle mysle ze to depresja i to mnie dołuje. Ciągłe rozkojażenie. Czy to normalne zeby w nerwicy odczuwac smutek i niechec do wykonywania zeczy codziennych? Czy istnieje jakiś symptom który by wykluczył ze to depresja. Chcę żyć normalnie a nie robić wszystko na siłe z ciągłym niepokojem i lekiem.
-
Nie, te badania nie byłoy robione po miesiączce. Wydaje mi się, że te odchylenia od normy są mało istotne, więc nie wiem czy pójdę z tym do lekarza. Hormony całą biochemię, i reszte z morfologii mam w normie.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
nie akceptujesz dlatego ona mąci w twoich wartosciach. Nie oszukujmy sie gdybys nie czul lęku przed tym ze mozesz miec ja do konca zycia to nie bylo by tak napewno. Nerwica to zaburzenie epizodyczne , aby lęk odpuscil musisz przestac sie go bac . Powinienes chyba wrocic do nagran divovica do artykulow. Uswiadamial sobie czym jest zaburzenie , przemawia przez ciebie egocentryzm nerwicowy , zaakceptuj to nie czekaj na efekty one przyjda same , kazdy moglby powiedziec ze nerwica w nas weszla i jest czescia naszego zycia . I to fakt bo tak jest ale nie musi byc nim do konca, ty nienmasz co drugi dzien mowic ze dzis jest fajnie a jutro bedzie zle i bedziesz pisal czy to normalne . Zaakceptuj to ze teraz przez 6 miesiecy te mysli i reakcje nerwicowe beda przychodzic , przestan sie im dziwic .
-- 18 maja 2015, o 08:31 --
Nadzieja 2014 to do ciebie
-- 18 maja 2015, o 08:35 --
-- 18 maja 2015, o 08:31 --
Nadzieja 2014 to do ciebie

-- 18 maja 2015, o 08:35 --
Gdyby nwtwica nie atakowala naszych wartosci to nie byla by to nerwica , sam pomysl , depresja w nerwicy to normalka ale to depresja nerwicowa nic strasznego wywolana stanem w jakim sie znajdujesz , wywolane jest to tylko i wylacznie tym ze pooddajesz sie . Sprobuj zaczac sie usmiechac moze jakis sport proponuje troszke posluchac motywatorow nawet na youtube. Sprobuj znajdz.cos.dla siebie .damianos5000 pisze:Witajcie
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
czyli jak mam lęk drżenie głosu uczucie że moge omdleć to poddać się temu i nieuciekać nawet jak w miejscu niemoge wytrzymać i jestem rozkojażony? Da sie to oswoić mimo tak cholernego lęku?
-
- Gość
Da sie, w końcu sie przekonasz że nic sie nie stanie i ten objaw Ci minie a przyjdzie inny którego będziesz sie bał tak samo jak tego pierwszego na początku
nerwica szuka tylko punktu zaczepienia a Ty masz kompleksowo działać w każdym natręcie i w każdym objawie.