Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
basia123
Zarejestrowany Użytkownik

18 listopada 2023, o 14:16

Malibu1986750 pisze:
18 listopada 2023, o 10:49
Witam was martwią mnie pewne objawy mam dd nerwice ale mam problem z oddechem albo jest za szybki albo momentami nie czuję że oddycham jakby oddech był lekki jak piórko nie umiem tego opisać bardzo się tego boję i nakręcam jeszcze bardziej cały czas słyszę jak oddycham wdech wydech i te nie czucie go a jak mnie odetnie to jeszcze bardziej
Cześć, mam dokladnie te same odczucia, masz wrażenie zapewne że nie oddychasz, twoja klatka piersiowa jest lekka, ja nawet wtedy nie czuję wogole że powietrze wciągam przez nos. Mam wtedy uczucie że nos jest pusty a kkatka piersiowa lekka. Okropne uczucie ale jest to dd.
sucha27

20 listopada 2023, o 11:02

Czy komuś w nerwicy towarzyszy sztywność mięśni? Taka troche bolesna czasem, strzela w duzych, malych stawach. :/ Czasem czuje sie sztywna jak struna cala. Masa neurologow zaliczona (rezonans glowy, EMG i badanie neuro OK). Sama juz nie wiem, czy w nerwicy tak moze byc? Nerwice mam od 2009 roku. Obecnie biore Nexpram 15mg, doraznie Afobam.
Piotr77
Nowy Użytkownik

24 listopada 2023, o 13:40

cześć .Czy to możliwe że można czuć dyskomfort w nogach przez nerwice ?? (Nie jest to ból !) opisać ten dyskomfort jest dość trudny ,hmmm spróbuję coś przybliżyć .Moge go porównać do stresu lęku ogólnie takiego nieprzyjemnego uczucia które trwa cały czas od rana do wieczora ten dyskomfort pojawia się też w brzuchu. Czasmi właśnie w okolicach brzucha czuję takie (buzowanie wewnętrzne. Tak jak by coś chciało wyjść z mojego ciała przez całego mnie ).Moja nerwica zaczęła się jakieś pół roku po pewnym wydarzeniu rodzinnym gdzie bardzo to przeżyłem bo ktoś mnie bardzo oczernił, ale nie będę się rozpisywał o tym . Więc jadąc rano do pracy poczułem w przedramieniu tuż przy nadgarstkach coś co przypominało mi ( dawało takie wrażenie ) wysysania z kości .BARDZO DZIWNE I NIEPRZYJEMNE .Byłem tym zaniepokojony.W pracy jakoś dzień minoł spokojnie.Ale już w domu gdy leżałem w łóżku i w momencie zasypiania poczułem właśnie to buzowanie kotłowanie w całym ciele.Pomyslałem Boże co to. No ale jakoś zasnołem . Tak przez kilka dni aż w końcu doszły lęki ( straszne uczucie) nie był to atak paniki ale taki delikatne lęki można przyrównać do szybkości auta i siedzisz jako pasażer i widząc prędkość masz lęk . Wizyta u Neurologo diagnoza wszystko przez emocje ! Leki i do domu OK lek pomogłtylko przez kilka dni potem pogorszenie .Wizyta u psychiatry ten stwierdza nerwice i znowu lek średnio pomagał zmiana na inny początek super potem znów lipa zmiana na inny (mała dawka a o dziwo czuję się lepiej przez jakiś czas,myślę jest dobrze hmm nie na długo ,Wizyta i zwiększenie dawki dwa razy po 75 mg poprawy brak….. i tak już będzie z 4 lata . Już nie pamiętam jak to jest czuć się dobrze. . Wyniki są dobre tarczyca też . Ćwiczę na siłowni biegam jakoś żyję ale ciężko .Jeszcze tylko dodam że czasami mam takie wewnętrzne rozdrażnienie że nie mogę na niczym się skupić DRAMAT.Jesli ktoś przeczyta moje wypociny to z góry dziękuję . Co robić ??
Kow12xd

24 listopada 2023, o 13:46

Banalne zaakceptowanie tego i minie , mechanizm jest taki , to jest - irytujesz się że jest - myśli że to nie minie , próba akceptacji- nie mija odrazu - myślisz że serio coś ci jest , i tak w kółko
Adrixovsky
Nowy Użytkownik

26 listopada 2023, o 18:50

A czy ktoś z Was ma straszne cienie pod oczami? Pojawiły się nagle od jakiegoś pół roku i są non stop, wyglądają strasznie i są mega ciemne. Wyniki robiłem: tarczyca, wątroba, mocz, krew, żelazo, ob i wszystko wporzadku, a cienie sa non stop i twierdzę, że od „czegoś” czyt. Choroby muszą być 🙈
Toffe

27 listopada 2023, o 09:04

Niestety tak. Cienie i worki pojawiają sie
Toffe

27 listopada 2023, o 09:08

Ja usilnie próbuje akceptować objawy ale jeden w sobotę mnie dobił. Nagle stoję w sklepie i miałam przez jakieś 3,4 sekundy okropne buczenie, huczenie w głowie. Nagle puls mi skoczył, poty oblały może i że strachu ale czułam jakby lekko dd minęło. Czy znacie takie uczucie?
Awatar użytkownika
Sauron10

27 listopada 2023, o 09:22

Toffe pisze:
27 listopada 2023, o 09:08
Ja usilnie próbuje akceptować objawy ale jeden w sobotę mnie dobił. Nagle stoję w sklepie i miałam przez jakieś 3,4 sekundy okropne buczenie, huczenie w głowie. Nagle puls mi skoczył, poty oblały może i że strachu ale czułam jakby lekko dd minęło. Czy znacie takie uczucie?
Mnie ostatnio kuło w stawach. Już lęk, już strach "borelioza!" bo moja mama ją miała i prawie się przekręciła... Minęło, zaakceptowałem ten ból. I minął. I wczoraj pod wieczór poszedłem na basen i sobie popływałem...
Adrixovsky
Nowy Użytkownik

27 listopada 2023, o 09:55

Toffe pisze:
27 listopada 2023, o 09:04
Niestety tak. Cienie i worki pojawiają sie

A masz je cały czas? Cały czas takie ciemne aż czarne? Nie ważne czy się wyśpisz czy nie 🙄
Toffe

27 listopada 2023, o 09:58

Może aż takich czarnych nie ale widać po mnie zmęczenie przez to co się dzieje od oczami
Adrixovsky
Nowy Użytkownik

27 listopada 2023, o 10:08

Dodatkowo spuchnięte policzki jakby i czuję w nich mrówki jakby 😂 badania wszystkie ok 🤷🏼‍♂️
Awatar użytkownika
Sauron10

27 listopada 2023, o 10:34

Adrixovsky pisze:
27 listopada 2023, o 10:08
Dodatkowo spuchnięte policzki jakby i czuję w nich mrówki jakby 😂 badania wszystkie ok 🤷🏼‍♂️
Typowe reakcje w ciele na podstawie ciągłego ściskania wypartej energii emocji. Też to miałem...
Lucidite1

27 listopada 2023, o 11:42

Pomóżcie mi, proszę!
Czy migrenowy ból głowy może NIE być pulsujący?
Gdy byłam u neurologa to odpowiedziałam "w sumie to nie jestem pewna, ale chyba pulsuje" Teraz jestem już pewna, że nie, to nie jest pulsujący ból głowy.
Poza tym pasuje już wszystko: nawroty, jednostronność, światłowstręt, rzadko nudności.
Ale ten brak pulsowania mnie zeschizował. Na każdej stronce o migrenie już na dzień dobry jest "silny, pulsujący ból głowy o charakterze napadowym". Głowa boli mnie raz na tydzień/dwa przed 24-48h. Panikuję tu już :(
olczix

27 listopada 2023, o 13:33

Przeszedł komuś pisk/szum?
Piotr77
Nowy Użytkownik

27 listopada 2023, o 14:02

Tylko że ja te nieprzyjemne uczucie w nogach mam przez cały czas . Nie odpuszcza ani na chwilę . Lek który mam i stosuje to PRIAGIOLA ale chyba przestał działać . Trudno się z tym żyje jest ciężko bo nie możesz być taki jakim byś chciał i trwa to już tak długo kilka lat….
ODPOWIEDZ