Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 14:15

Jak ta biala narosl wyglada? Moze to kawalek jedzenia? Atak paniki? I trudno, ataki sie zdarzaja. Przezyjesz :P
Luk, to normalne, Tobie tez nic nie bedzie nie oszalejesz.
Ludzie, macie nerwiczke :DD
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 14:42

Macie czasem takie uczucie ze jesteście zamknięci w jakimś uczuciowo umysłowym więzieniu z którego chcielibyście uciec ale sie nieda

-- 8 maja 2015, o 13:42 --
Divam ja to sie obawiam ze mi to tak zostanie bo jak sie odprężenie i jest git to to tak z dupy przychodzi i psuje mi te samopoczucie
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 14:45

Nie da sie uciec przed samym soba i swoimi emocjami, trzeba pozwolic im plynac, uwalniac sie.
Nie zostanie Ci, chyba ze zamierzasz tylko sie nad soba smucic, zamiast robic cos, zeby bylo lepiej. Zapoznaj sie z materialem dodanym na forum przed Divina i Victora, sadze, ze moze Ci pomoz.
Trzymaj sie.
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 15:16

Wlasnie niechce staram sie to akceptować i tłumaczyć w sumie od pewnego czasu czuje sie bardzo dobrze myśle ze poprostu moja wrażliwość pod tym kontem jeszcze jest nasilona ale widzę ze jest całkiem dobrze juz nawet nie boje sie nawrotu czasem jak zadłużone zacznę myslec i analizowac to troszkę sie smuce ale w końce to nie jest nic dziwnego czasem poprostu mysli jeszcze doskwierają
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 18:11

Nie robisz z igiel widel, wiec dobrze :)
Awatar użytkownika
piotrek
Zarejestrowany Użytkownik

8 maja 2015, o 20:16

Sytuacja:
- schylanie się/kucanie

Objaw:
- kołatanie serca
- ucisk w przeponie
- ucisk w gardle
- uczucie braku oddechu
- panika…. (to koniec, zaraz umre, dostane zawalu, to na bank arytmia, pulsometr na leżąco a tu 95-100)

Objawy mijają po kilku godzinach czasami dopiero jak usnę...

Pytanie:

Dlaczego?? :)
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 20:34

Odpowidz bardzo prosta: bo masz nerwice.
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 20:57

Macie czasem tak ze jak za dużo czytacie o wychodzenia z nerwicy i sie w to zaglebiacie to was to troszkę przeraża ja tak trochę mam wpadam trochę w rożne filozofię
Kretu20
Gość

8 maja 2015, o 22:38

Jasne, to normalne na początku. Ja na początku siedziałem i tylko czytałem na okrągło i miałem taki chaos w bani że nie wiedziałem o co w ogóle chodzi.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

8 maja 2015, o 22:40

Pewnie, że tak :) Dodatkowo jak ktoś wrzuci artykuł o jednym, potem drugi o drugim itd... to już tak leci i leci, że idzie się nieźle zakrecic ;p
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
stokrotka89

9 maja 2015, o 07:51

Macie jakieś sposoby zeby sie pozbyć niepokoju?ech nie wiem skąd mi sie wziął a siedzi i wywołuje zdenerwowanie.

-- 9 maja 2015, o 06:51 --
Macie jakieś sposoby zeby sie pozbyć niepokoju?ech nie wiem skąd mi sie wziął a siedzi i wywołuje zdenerwowanie.
aga1234

9 maja 2015, o 09:13

Witaj mysle ze moze sproboj sie czyms zajac i nie myslec o tym wyjdz na spacer jest coraz cieplej
Awatar użytkownika
Wilku

9 maja 2015, o 09:50

Tez mam ciagle to uczucie niepokoju. Najgorzej jest rano, serce mi szybciej bije i brzuch boli. Chyba rzeczywiście trzeba sie zająć czymś, ale będąc w tym stanie 100% komfortu i tak sie nie osiągnie.
aga1234

9 maja 2015, o 09:53

wiem ze to trudne ale trzeba chociaz probowac moim zdaniem
usunietenaprosbe
Gość

9 maja 2015, o 10:30

Trening czyn mistrza kochani, =]
ODPOWIEDZ