Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
kasiaaaaka
Zarejestrowany Użytkownik

6 maja 2015, o 14:58

A ja nie chce znieczulenia bo boje sie ze dostane.jakiejs silnej reakcji alergiczne.
Awatar użytkownika
nigra88

6 maja 2015, o 17:26

Dentysta-sadysta ;) Kasia, raczej Ci nic nie grozi. Nie słyszałam co by miał ktoś uczulenie na takie rzeczy. pierwszy raz będziesz miała plombę roBiorą? Zobacz ludzie żyją z tymi czarnymi plombami i z tymi niewiadomego pochodzenia stopami w "złotych" czy "srebrnych" zębach i żyją i to ile lat, także nie zmartwiAj się kochana.
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
usunietenaprosbe
Gość

6 maja 2015, o 19:41

A naqet jesli bys dostala uczulenia, co jest najczarniejszym scenariuszem, to przeciez ludzi z uczuleniami tez musza miec jakas 'odtrutke' bo przeciez nie umieraja :)
Awatar użytkownika
stokrotka89

7 maja 2015, o 08:24

Powiedzial Wam ktos kiedys z ironia w glosie"A skad Ty masz nerwice?".ja wczoraj wlasnie doznalam takich slow i az prawie lzy mi polecialy,bo zrobilo mi sie przykro.moze jakies pomysly jak takich ludzi przywolac do porzadku?
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

7 maja 2015, o 08:37

Sluchaj ktos kto jej nie mial zy nie ma nigdy nienbedzie wiedzial co sie tak naprawde dzieje . Moi znajomi to zaczeli sie smiac jak im powiedzialem . Ty nerwice bart jak od ciebie nie ma spokojniejszego czlowieka na swiecie . Haha no wlasnie takie slowa wynikaja tylko i wylacznie z niewiedzy . Nerwica to odrazu nerwy . Skad ja to znam sam do tej nieszczesnej chwili gdy sie zaczelo tak myslalem . Nie zwracaj na to uwagi bo to szkoda twoich łez . Ja tam sie ciesze ze dostalem zmienilo to moje zycie . Zle ze sam do tego nie doszlem a musialo sie to wydaxyc ale wyciagaj wnioski dobre i te zle tylko o zlych zapominaj a pamietaj te dobre .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
nigra88

7 maja 2015, o 09:41

No dokładnie, wszyscy wkoło są wielce dziwienie, ze taka spokojna i pogodna ja mam nerwice. "Nigdy bym Sie tego po tobie nie spodziewała" taaa... Tak jakbym normalnie coś przeskrobała. Bo ludziska źle nerwice interpretują, dla nich nerwicowych to furiat, a właśnie taki ktoś, kto wyrzuca czesto złe emocje na ogół nie ma nerwicy. Tylko tacy niby silni, spokojni my :) stokrotka, nie ma innego wyjścia, odpowiedz ,że"z kątowni" ;)
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
usunietenaprosbe
Gość

7 maja 2015, o 09:53

Masakra znów mi sie włączył wujek filozof. Od jakiegoś czasu nie odczuwam juz dużego leku tylko niepokój ale oczywiście znów przyszły myśli czemu ja odczuwam uczucia ze to jak sie czuje zależy od tego jak myśle ze manipuluje swoimi uczuciami ze wszystko jest bez sensu i ze skoro tak myśle a nie odczuwam leku to znaczy ze mam poprostu nasrane w głowie . Normalnie masakra ja juz kompletnie nie ufam temu co czuje jak tylko odwrócenie myśli i np poczuje sie lepiej to z automatu przychodzi mi mysl " ale czemu sie dobrze czuje ?" Zaras po tym wracam do punktu wyjścia i sie tak bujam tam i powrotem. :(. A
Kretu20
Gość

7 maja 2015, o 10:02

W skrócie, przestań analizować i kontrolować swój stan, niech myśli lecą jakie tylko chcą a Ty żyj po prostu. Nie skupiaj się na nich i na tym jak sie teraz czujesz i dlaczego.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

7 maja 2015, o 10:04

Luk moze poprostu przeztan o tym myslec na forum sa podane przyklady jak sobie radzic z natretami moze cos znajdziesz dla siebie . Nie masz nic dziwnego natret jak natret . Tak jak moj ze zaraz kogos zobacze uslysze zwracam uwage na kazdy szelest dzwiek i odrazu go analizuje . Nerwicowe lelumpolelum . Przestan nadawac wartosc temu . Natret to niechciana mysl jak czujesz ze nie chcesz jej miec poprostu nie reaguj na natreta niech sobie lata bo i tak bedzie wyjdz nad te mysli logika . Ale nie analizuje tego logicznie tylko odseparuj
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
usunietenaprosbe
Gość

7 maja 2015, o 10:18

Dzieki postaram sie tak robić jest to naprawdę przykre czasem mam wrażenie ze nigdy sobie z tym nie poradzę i ze za każdym razem po dostanie paniki znów wpadne w to G.
usunietenaprosbe
Gość

7 maja 2015, o 13:38

Tylko z kazdym atakiem paniki jestes silniejszy o jeden atak paniki, spojrz tak na to.
kasiaaaaka

7 maja 2015, o 18:16

Dlatego nie wezmę znieczulenia, bo się tak boję, że masakra. Przemęczę to borowanie bez znieczulenia, ale nie wiem czy będę w stanie znieść ten ból.
usunietenaprosbe
Gość

7 maja 2015, o 18:50

Nie masz nic do stracenia, rzuc sie dentyscie napozarcie.
kasiaaaaka

8 maja 2015, o 12:38

Nie mam innego wyjścia. Boże jeszcze zauważyłam białą narośl na migdałku. Wiecie co to może być? Dostałam ataku paniki jak to zobaczyłam.
usunietenaprosbe
Gość

8 maja 2015, o 14:06

Ehm jak zwykle mam w głowie takie mysli ze mam wrażenie zez wariuje od tego , ciagle mi sie włącza moj kochany analizator dotyczący uczuc cały czas mam taka potrzebę analizowania swoich i cudzych uczuc staram sie to racjonalizowac i nieprzywiazywac do tego uwagi ale jak tylko ktoś okazuje jakies emocje to lampka sie zapala :(
ODPOWIEDZ