Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Administrator
Hahaha, April, serio? To chyba po to żeby dzieciaki ustrzec w razie czego? 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Odburzony
Konsultacja Skype
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajta !
Dzisiaj mialem wizyte u psychiatry, który kolejne juz spotkanie twierdzi, ze powinienem mimo wszystko wrocic do psychoterapi, bo to jest najlepsze polaczenie farmakologia + psychoterapia ... Zastanawiam sie i pwoeim szczerze nie wiem co robic ... Nie mam takiej potrzeby za bardzo, bo wiem juz z tego forum wlasciwie wszystko co mam wiedziec na temat natrętow, tylko nie umiem jeszcze tych narzedzi używać, a na grzebanie w przeszłosci, to szkoda czasu, a przede wszystkim pieniędzy.
PS. Ostatnio znowu mam dobre dni i natręty nie są tak dokuczliwe

PS. Ostatnio znowu mam dobre dni i natręty nie są tak dokuczliwe

- April
- Odważny i aktywny forumowicz
Divin hahaha, zawsze jak sobie pracuje w domu przy kompie to wlaczam tv i akurat to leci, codziennie, zeby jakos specjalnie to nie
Ale serio, przeraza mnie to co tam sie dzieje, mam nadzieje, ze normalnie w polskich szkolach nie ma takich jaj, w angielskich zreszta tez 

-
- Gość
Wczoraj w nocy miałem niezłą jazdę. Gdy się położyłem poczułem narastający lęk ale powiedziałem sobie ok to sobie bądź, po czym ten lek troszkę zmalał potem jak miałem zamknięte oczy to takie miałem wrażenie jakby mi oczy miały z orbit wyskoczyć a przestrzeń w mojej głowie zwiększyła obietość, Zdarzało mi sie tak czasem czuc nawet w dzieciństwie, dobrze w sumie znałem te uczucie ale po sekundzie mijało albo jak otworzyłem oczy, ale tutaj zaraz przyszedł lęk że co się dzieje i było to cholernie mocne nawet po otwarciu oczu czułem straszne zawroty głowy przez moment myślałem że zwariuje, gdy sie uspokoiłem przeszło myslicie żę to cos znaczy
- nigra88
Luk, wiedz, ze coś sie z Tobą dzieje
możesz mi wierzyć albo nie ale też tak miałam jak byłam dzieckiem i tez sie to nasiliło w nerwicy. Przed snem w sumie czesto mam takie jakies jazdy jak zamknę oczy. I chyba dużo ludzi tutaj tak ma. Czesto nawet za dnia mam takie napięcie za oczami i w czole, uczucie, ze zaraz mi sie oczy przekręca na drugą stronę
to by było coś!
spokojnie więc Luk, leż jak leżałeś jak to przychodzi.

"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
-
Myślimy, że znaczy to, że masz nerwicę
A przed snem ona lubi dac o sobie znać. Też tak mam, gdy zamykam oczy to jakby oczy mi dretwieja i skacze mi obraz (niby nic nie widzę, przecież oczy zamknięte, ale ta ciemność skacze
).

A przed snem ona lubi dac o sobie znać. Też tak mam, gdy zamykam oczy to jakby oczy mi dretwieja i skacze mi obraz (niby nic nie widzę, przecież oczy zamknięte, ale ta ciemność skacze

- stokrotka89
ja ostatnio zauwazylam ze rano ok.godz.5/6 czuje jakis niepokoj najczesciej jest to w okolicy klatki po czym robi mi sie gesia skorka i jest mi zimno.tak jakbym sie stresowala albo denerwowala.tez ktos mial cos takiego?
-
Słuchajcie idę w sobotę do dentysty, ale oczywiście w głowie mam już czarne scenariusze. Już odwołałam jakiś czas temu jedną wizytę, bo się bałam. Dokładniej będę miała zakładaną plombę. I moje pytanie, czy można mieć uczulenie na wypełnienia, które stosuje się w gabinetach dentystycznych? Ja już mam wizję, że dostanę silnej reakcji alergicznej i coś mi się stanie. Zawsze normalnie reagowałam na plomby ale to jak byłam mniejsza, a alergia podobno może się ujawnić w każdym wieku.
- nierealna
- Ex Moderator
Apriil ja też oglądam 
Tak, może się coś takiego zdarzyć
W dodatku jeśli mamy nerwicę to mimo, że to nie jest nic groźnego i przerażającego to w lęku jest 
kasiaka, niee, wątpię. Ja też w nerwicy miałam zakładaną plombę i nic sie złego nie działo. Myślę, że oni na tyle mają teraz te preparaty dobierane, że prawdopodobieństwo jest niewielkie/

Tak, może się coś takiego zdarzyć

kasiaka, niee, wątpię. Ja też w nerwicy miałam zakładaną plombę i nic sie złego nie działo. Myślę, że oni na tyle mają teraz te preparaty dobierane, że prawdopodobieństwo jest niewielkie/
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
Eh, też staram się tak to sobie tłumaczyć. Ale lęk jest ogromny i czasami silniejszy- że dostane reakcji anafilaktycznej, cała spuchnę itp. Nie wezmę znieczulenia, bo też się strasznie boję jak na nie zareaguje. Chyba przemęczę ten ból borowania bez znieczulenia.
- stokrotka89
Ech a ja zawsze myślałam ze nerwica to nic innego jak charakter, ze człowiek jest bardziej nerwowy i wybuchowy itp.a nie ze daje tyle objawów.chociaż pocieszające ze te objawy nie zagrażają życiu.
-- 6 maja 2015, o 11:50 --
Ech a ja zawsze myślałam ze nerwica to nic innego jak charakter, ze człowiek jest bardziej nerwowy i wybuchowy itp.a nie ze daje tyle objawów.chociaż pocieszające ze te objawy nie zagrażają życiu.
-- 6 maja 2015, o 11:50 --
-
- Administrator
Nerwica to żaden charakter
charakter można mieć bardziej lękliwy ale ogólnie osobowość jest plastyczna i można zarówno stać się bardziej pewnym siebie człowiekiem jak i bardziej nieśmiałym. Zależne od ścieżki i doświadczeń jakie nas spotykają, a raczej podejścia do życia i doświadczeń.
A co zęba to jaknajbardziej normalny lęk przed dentystą, ja też się boję wizyt u dentysty, ale najgorsze scenariusze się nigdy nie sprawdzają bo człowiek zawsze wszystko wyolbrzymia. Będzie dobrze.

A co zęba to jaknajbardziej normalny lęk przed dentystą, ja też się boję wizyt u dentysty, ale najgorsze scenariusze się nigdy nie sprawdzają bo człowiek zawsze wszystko wyolbrzymia. Będzie dobrze.

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
Odburzony
Konsultacja Skype
Odburzony
Konsultacja Skype
- nierealna
- Ex Moderator
OMG!
Ja bez znieczulenia nie poszłabym wcale do dentysty! Już wole mieć tą reakcję niż cierpieć tam na fotelu
Ja bez znieczulenia nie poszłabym wcale do dentysty! Już wole mieć tą reakcję niż cierpieć tam na fotelu

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.