Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

7 kwietnia 2022, o 20:07

Witam byłem już na drugiej wizycie u dobrego psychiatry z Warszawy, mówi że pracuje z 9 lat w zawodzie i nie zna nikogo kto wyszedł z zabrudzeń lękowych bez leków, dał mi elicea plus tritticio na sen, ale ja jak miałem zacząć brać to dalej nie biorę, mówi że to jest uzasadnione biologicznie, że leki pomogą ogarnąć chemię w mózgu i wtedy się wychodzi, co myślicieli, bo ja już mam to 7 rok xd wiadomo nie tak źle jak na początku żyje jako tako ale mam objawy stałe i gorsze chwile. ( Szumy uszne, zmuła, śnieg optyczny, zmęczenie ciągle, brak wczucia się w cokolwiek, fizjologiczne myśli, zawieszona głowa ) ogólnie po narkotykach a nie palę już z 4 lata xD . Proszę o wasze opinie .
HysSpodGory

7 kwietnia 2022, o 20:24

Mi tak pomoglo ogarnac to trittico, ze obraz robil sie 2d i rylo mi się w bani jeszcze bardziej, mialem tez padaki i splatanie. Psychiatrzy nie wiedza co lecza czasami, bo nie maja badan mozgu, owszem czesto udaje sie im dopasowac leczenie i wtedy pacjent jest zadowolony.
Patro1995

9 kwietnia 2022, o 14:45

Działa na was to przesilenie wiosenne? Ciągle zmiana pogody mnie tak odcięlo i kręci się w głowie że chodzę zamulony jak na fazie i odcięty xD
znerwicowana_ja

9 kwietnia 2022, o 16:40

Patro1995 pisze:
Działa na was to przesilenie wiosenne? Ciągle zmiana pogody mnie tak odcięlo i kręci się w głowie że chodzę zamulony jak na fazie i odcięty xD
Bez kitu ale 5 minut temu o tym czytałam i mam generalnie wszystkie objawy 🙉więc działa 🤣 chodzę jak pijana,mam dd ale się nie przejmue już .bo wiem to minie i nie jeet groźne,jedynie denerwuje...ce
https://www.amol.pl/jak-nie-dac-sie-wio ... rzesileniu
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Patro1995

9 kwietnia 2022, o 19:50

znerwicowana_ja pisze:
9 kwietnia 2022, o 16:40
Patro1995 pisze:
Bez kitu ale 5 minut temu o tym czytałam i mam generalnie wszystkie objawy 🙉więc działa 🤣 chodzę jak pijana,mam dd ale się nie przejmue już .bo wiem to minie i nie jeet groźne,jedynie denerwuje...ce
https://www.amol.pl/jak-nie-dac-sie-wio ... rzesileniu
Czytałem to samo xd mam nawet objaw telepania i ciężkich rąk
martif

9 kwietnia 2022, o 21:40

Musimy to przetrwać :)
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
znerwicowana_ja

10 kwietnia 2022, o 08:52

martif pisze:
9 kwietnia 2022, o 21:40
Musimy to przetrwać :)
Teraz przesilenie ,potem lato i upały nie dające żyć i Zaraz później jesień ciemnica,deszcze i tak w kółko 🤣🤣🤣🤣🤣
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
martif

10 kwietnia 2022, o 09:09

hehe ja i tak najbardziej obawiam się jesieni/zimy :D najbardziej wpływowa pora chyba dla nas hehe
znerwicowana_ja

10 kwietnia 2022, o 10:05

martif pisze:
10 kwietnia 2022, o 09:09
hehe ja i tak najbardziej obawiam się jesieni/zimy :D najbardziej wpływowa pora chyba dla nas hehe
Jesień w sumie lubię ze względu na grzyby, mogłabym z lasu nie wychodzić,gorzej jak szaro buro no to tak wtedy mam problem bo samopoczucie fatalne
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Green_Tea

10 kwietnia 2022, o 15:30

Tydzień temu byłam u lekarza bo powiększył mi się węzeł chłonny na szyi, mimo że nie miałam żadnych objawów zapalenia. USG i morfologia wyszły w normie, z tego co widzę, ale teraz wyszedł mi też węzeł pod żuchwą i w pachwinie (mam wysypkę w tym miejscu), miałam też stan podgorączkowy, ale przeszedł jak wypiłam coś ciepłego. Mam teraz hipochondryczne myśli, bo spuchnięte węzły w kilku różnych miejscach to raczej nie jest dobry znak :/. Nie umiem stwierdzić czy są twarde czy nie i czy się przesuwają. Boję się najbardziej tego, że mam niewyleczone zapalenie żołądka (Helicobacter) i czy to mogą być jakieś przerzuty? Z drugiej strony ten pierwszy węzeł na szyi raczej już się zmniejsza. Kurczę, mam dzisiaj coś do zrobienia a nie mogę się w ogóle skupić, raz jest trochę lepiej a zaraz znowu mam myśli, że umieram. Chyba jutro pójdę znowu do internisty z tymi wynikami.
martif

10 kwietnia 2022, o 18:08

Koleżanka kiedyś miała podobnie. Powiększył się jej węzeł. Ale nie panikowała tak jak my :D poszła do ogólnego dostała jakiś antybiotyk kilka dni i "zeszło"...
Kasias56

11 kwietnia 2022, o 09:59

Hej, czy ktoś z Was miał podobne objawy - jednostronny ból głowy w okolicach skroni, oka, częściowo szczęki? To taki ucisk, chwilami kłucie w tych okolicach, ale tylko po prawej stronie głowy. Tabletki nie bardzo pomagają :/ Do tego dochodzi jeszcze ból w okolicach łopatki i karku po tej samej stronie.
xyz97

11 kwietnia 2022, o 10:13

Hej, od dwóch dni budzę się ze spuchnietym kciukiem u jednej ręki.
Ktoś/coś?
Brak żadnego urazu/ przeciążenia..
Już sobie wmawiam, że to rak..
martif

11 kwietnia 2022, o 10:53

Ja dziś mam rozmowę o pracę. Już czuję to napięcie :D
Mogusia

11 kwietnia 2022, o 15:18

Green_Tea pisze:
10 kwietnia 2022, o 15:30
Tydzień temu byłam u lekarza bo powiększył mi się węzeł chłonny na szyi, mimo że nie miałam żadnych objawów zapalenia. USG i morfologia wyszły w normie, z tego co widzę, ale teraz wyszedł mi też węzeł pod żuchwą i w pachwinie (mam wysypkę w tym miejscu), miałam też stan podgorączkowy, ale przeszedł jak wypiłam coś ciepłego. Mam teraz hipochondryczne myśli, bo spuchnięte węzły w kilku różnych miejscach to raczej nie jest dobry znak :/. Nie umiem stwierdzić czy są twarde czy nie i czy się przesuwają. Boję się najbardziej tego, że mam niewyleczone zapalenie żołądka (Helicobacter) i czy to mogą być jakieś przerzuty? Z drugiej strony ten pierwszy węzeł na szyi raczej już się zmniejsza. Kurczę, mam dzisiaj coś do zrobienia a nie mogę się w ogóle skupić, raz jest trochę lepiej a zaraz znowu mam myśli, że umieram. Chyba jutro pójdę znowu do internisty z tymi wynikami.
Bakteria nie daje przerzutów...
ODPOWIEDZ