Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Green_Tea
Zarejestrowany Użytkownik

11 kwietnia 2022, o 22:59

Mogusia pisze:
11 kwietnia 2022, o 15:18
Green_Tea pisze:
10 kwietnia 2022, o 15:30
Tydzień temu byłam u lekarza bo powiększył mi się węzeł chłonny na szyi, mimo że nie miałam żadnych objawów zapalenia. USG i morfologia wyszły w normie, z tego co widzę, ale teraz wyszedł mi też węzeł pod żuchwą i w pachwinie (mam wysypkę w tym miejscu), miałam też stan podgorączkowy, ale przeszedł jak wypiłam coś ciepłego. Mam teraz hipochondryczne myśli, bo spuchnięte węzły w kilku różnych miejscach to raczej nie jest dobry znak :/. Nie umiem stwierdzić czy są twarde czy nie i czy się przesuwają. Boję się najbardziej tego, że mam niewyleczone zapalenie żołądka (Helicobacter) i czy to mogą być jakieś przerzuty? Z drugiej strony ten pierwszy węzeł na szyi raczej już się zmniejsza. Kurczę, mam dzisiaj coś do zrobienia a nie mogę się w ogóle skupić, raz jest trochę lepiej a zaraz znowu mam myśli, że umieram. Chyba jutro pójdę znowu do internisty z tymi wynikami.
Bakteria nie daje przerzutów...
Nie daje, ale nieleczony helicobacter zwiększa ryzyko nowotworu żołądka a nowotwory dają objawy w węzłach chłonnych. No ale na ten moment nowotworu nie mam, więc staram się o tym już nie rozmyślać
Mogusia

12 kwietnia 2022, o 09:05

Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:
Green_Tea pisze:
Tydzień temu byłam u lekarza bo powiększył mi się węzeł chłonny na szyi, mimo że nie miałam żadnych objawów zapalenia. USG i morfologia wyszły w normie, z tego co widzę, ale teraz wyszedł mi też węzeł pod żuchwą i w pachwinie (mam wysypkę w tym miejscu), miałam też stan podgorączkowy, ale przeszedł jak wypiłam coś ciepłego. Mam teraz hipochondryczne myśli, bo spuchnięte węzły w kilku różnych miejscach to raczej nie jest dobry znak :/. Nie umiem stwierdzić czy są twarde czy nie i czy się przesuwają. Boję się najbardziej tego, że mam niewyleczone zapalenie żołądka (Helicobacter) i czy to mogą być jakieś przerzuty? Z drugiej strony ten pierwszy węzeł na szyi raczej już się zmniejsza. Kurczę, mam dzisiaj coś do zrobienia a nie mogę się w ogóle skupić, raz jest trochę lepiej a zaraz znowu mam myśli, że umieram. Chyba jutro pójdę znowu do internisty z tymi wynikami.
Nie daje, ale nieleczony helicobacter zwiększa ryzyko nowotworu żołądka a nowotwory dają objawy w węzłach chłonnych. No ale na ten moment nowotworu nie mam, więc staram się o tym już nie rozmyślać
A nie robiłaś jakiś badań kontrolnych?
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 kwietnia 2022, o 13:10

Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:
Green_Tea pisze:
Życie zwiększa ryzyko nowotworu, a już na pewno stresując życie, więc może wyluzujesz trochę.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Tyska134

12 kwietnia 2022, o 16:30

Wczoraj pojawił się u mnie lęk, było mi strasznie nie dobrze, doszły do tego drgawki aż wkoncu wymiotowałam ale to nie raz tylko 10. Jak sobie z tym poradzić siedzę i mi wiecznie nie dobrze
Adrianulek

13 kwietnia 2022, o 10:47

Hejka
Macie może coś takiego, ze gdy kichacie, mocno zakaszlecie to odczuwacie takie wewnętrzne drganie z boku klatki piersiowej? Nie jest ono widoczne z zewnątrz ale mocno odczuwalne wewnątrz i w dotyku tak jakby mięsień był spięty i sie rozluznial
Mam tak często po treningu lub pracy fizycznej i jest to bardzo denerwujące
Tez od kilku miesięcy denerwuje mnie to ze gdy mocno zamknę oczy i szybko puszczę do zaczyna mi po chwili pulsować nerw pod brwią, nad powieka
Zastanawia mnie fakt czy to wina nerwicy i spiętych miesni czy niedobór witamin
Magnez zażywam od pol roku regularnie
Mogusia

13 kwietnia 2022, o 11:26

Katja pisze:
12 kwietnia 2022, o 13:10
Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:

Życie zwiększa ryzyko nowotworu, a już na pewno stresując życie, więc może wyluzujesz trochę.
Świetna rada. Raz, dwa, wszyscy nerwicowcy, po prostu wyluzujcie i Wam przejdzie.
Awatar użytkownika
Green_Tea

13 kwietnia 2022, o 15:35

Mogusia pisze:
Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:

Robiłam gastroskopię i badania krwi, mam lekkie nadżerki. Powinnam brać antybiotyk, ale nie potrafię go połknąć. Beznadziejny przypadek ze mnie :/
znerwicowana_ja

13 kwietnia 2022, o 16:16

Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:
Green_Tea pisze:

Robiłam gastroskopię i badania krwi, mam lekkie nadżerki. Powinnam brać antybiotyk, ale nie potrafię go połknąć. Beznadziejny przypadek ze mnie :/
Też mam helico której nie leczę antybiotykami bo się tak boje skutków ubocznych.łykalam jedynie sproszkowane kiełki brokuła i żurawinę bo to pomaga na helico.powiedz mi masz przy tej bakterii bóle i uciski pod lewym żebrem?
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Green_Tea

13 kwietnia 2022, o 16:27

znerwicowana_ja pisze:
13 kwietnia 2022, o 16:16
Green_Tea pisze:
Mogusia pisze:

Też mam helico której nie leczę antybiotykami bo się tak boje skutków ubocznych.łykalam jedynie sproszkowane kiełki brokuła i żurawinę bo to pomaga na helico.powiedz mi masz przy tej bakterii bóle i uciski pod lewym żebrem?
Nie mam takiego objawu, tylko bóle żołądka. Helicobacter mi nawet nie wyszedł z badań, ale na gastro mi powiedzieli, że mam. Chętnie bym wzięła leki nawet jakbym musiała je odchorować jakiś czas, ale na ten moment jest tak źle, że nawet wodę połykam małymi łyczkami :( . Aż się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno fobia czy jakieś zaburzenia przełykania. Ale przełyk na gastro wyszedł dobrze.
Mogusia

13 kwietnia 2022, o 18:12

Radzę Wam jednak wziąć te leki, to nie przelewki. Mój Mąż też miał i zero skutków ubocznych. Tylko on z tych "normalnych" i się nie nakręcał 😅
Mnie psychiatra powiedziała, że nerwicowcy mają zwykle dużo więcej skutków ubocznych leków, bo się nakręcają.
Annas994

14 kwietnia 2022, o 12:53

Czy nerwica musi dotyczyć zdrowia? Miałam całą gamę natręctw ROCD, lęk przed zrobieniem krzywdy dziecku, lęk przed zrobieniem krzywdy sobie w ciąży, lęk przed lękiem, ale jednego nie mogę ujarzmić - lęk przed borderline. Wszystko utwierdza mnie w przekonaniu że taka jestem i czuję ogromny lęk przed tym, nie mogę się go pozbyć i nawet zaakceptować.
DamianZ1984

15 kwietnia 2022, o 21:27

Błagam pomóżcie puls 120 4 h, trzesawki nie umiem się uspokoić., please 😫😫😫😫
Katja

15 kwietnia 2022, o 21:53

Annas994 pisze:
14 kwietnia 2022, o 12:53
Czy nerwica musi dotyczyć zdrowia? Miałam całą gamę natręctw ROCD, lęk przed zrobieniem krzywdy dziecku, lęk przed zrobieniem krzywdy sobie w ciąży, lęk przed lękiem, ale jednego nie mogę ujarzmić - lęk przed borderline. Wszystko utwierdza mnie w przekonaniu że taka jestem i czuję ogromny lęk przed tym, nie mogę się go pozbyć i nawet zaakceptować.
Oczywiście, że nie. Nerwica może nas wkręcać w iluzję zagrożenia, we wszystkich wymienionymi przez Ciebie tematach.

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Katja

15 kwietnia 2022, o 22:01

DamianZ1984 pisze:
15 kwietnia 2022, o 21:27
Błagam pomóżcie puls 120 4 h, trzesawki nie umiem się uspokoić., please 😫😫😫😫
Damian problem w tym, że nie sposób Ci pomóc, bo i tak robisz cały czas swoje, nie sposób komuś pomóc wbrew temu komuś. Twój upór Cię niszczy, ale i tak przy nim trwasz.
Puls 120 i trzęsawki (nadmiar adrenaliny w mięśniach) przy zaburzeniu lękowym to nie jest coś niezwykłego ani zagrażającego życiu (choć oczywiście lepiej żeby był trochę niższy), ale rzecz w tym, że Ty sam go utrzymujesz histerią jaką w Tobie wywołuje przyśpieszony puls i ciągłym mierzeniem go. Weź w końcu zostaw ten ciśnieniomierz i przestań rozmyślać co to będzie z tak wysokiego pulsu, to dasz mu szanse żeby mógł się zmniejszyć. Co do trzęsawki to pochodź trochę żeby spalić adrenalinę
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2022, o 22:05 przez Katja, łącznie zmieniany 1 raz.

DamianZ1984

15 kwietnia 2022, o 22:05

Wziąłem zomiren sr 2 godziny temu, no nie umiem tego przeżyć
ODPOWIEDZ