Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Iris2220
Zarejestrowany Użytkownik

26 marca 2022, o 16:34

[/quote]

Iris czy jesteś jeszcze pod opieką jakiegoś specjalisty? Pytam bo sama chodzę do endokrynologa, który ostatnio stwierdził u mnie Hashimoto, co mogło jeszcze pogłębić moje objawy. Jeśli nie badałaś tarczycy to zbadaj koniecznie TSH, FT3, FT4, Anty-TG i Anty-TPO. Oprócz tego poziomy witamin B12 i D, jak są niedobory to ostro się suplementuj. Do tego bierz magnez, kwasy omega 3 i B complex. W szczególności niacyna (witamina B3) dobrze wpływa przy problemach z zawrotami głowy.
[/quote]

Maria, badałam tarczycę, wszystko u mni jest ok. Poziomu witamin nie badałam, ale neurolog kazał mi brać vit d 8 tys, magnez i mam jakieś specjalistyczne multiwitaminy (nie takie apteczne).
Iris2220

Iris2220 pisze:
Iris czy jesteś jeszcze pod opieką jakiegoś specjalisty? Pytam bo sama chodzę do endokrynologa, który ostatnio stwierdził u mnie Hashimoto, co mogło jeszcze pogłębić moje objawy. Jeśli nie badałaś tarczycy to zbadaj koniecznie TSH, FT3, FT4, Anty-TG i Anty-TPO. Oprócz tego poziomy witamin B12 i D, jak są niedobory to ostro się suplementuj. Do tego bierz magnez, kwasy omega 3 i B complex. W szczególności niacyna (witamina B3) dobrze wpływa przy problemach z zawrotami głowy.
[/quote]

Maria, badałam tarczycę, wszystko u mni jest ok. Poziomu witamin nie badałam, ale neurolog kazał mi brać vit d 8 tys, magnez i mam jakieś specjalistyczne multiwitaminy (nie takie apteczne).
[/quote]
Odburzająca

26 marca 2022, o 17:00

Hej, nie wiecie czy Victor prowadzi terapię?
Iris2220

26 marca 2022, o 17:18

marksus pisze:
25 marca 2022, o 19:05
Iris2220 pisze:
25 marca 2022, o 18:33
Dopiero zaczęłam brać zoloft 50 mg od wtorku.
To jeszcze na efekty za wcześnie...po paru tygodniach zaczniesz odczuwać poprawę lub będziesz musiała zwiększyć dawkę.
Iris2220 pisze:
Bardzo się boję, że to nigdy nie minie, nawet po lekach.
Minie...nie martw się :)
Iris2220 pisze:
A i dużo gorzej zaczełam widzieć, wszystko takie niewyraźne. Czy to tez może być w nerwicy?
Może i nawet jest...też takie kwiatki mi się zdarzały ;)
Czy po leczeniu Twój wzrok wrócił do normy?
Iris2220

26 marca 2022, o 17:18

Odburzająca pisze:
26 marca 2022, o 17:00
Hej, nie wiecie czy Victor prowadzi terapię?
Niestey nie wiem.
Odburzająca

26 marca 2022, o 17:21

Ha, ja już wiem, owszem prowadzi ale tak jak do Hewada tak do Viktora bardzo ciężko o miejsce. Chodzę na terapię ale mam wrażenie że terapeutka do niczego. Wszystko co się dowiedziałam o swojej przypadłości nerwicy, dowiedziałam się z tego forum. A wy jakie macie doświadczenia z terapeutami?
martif

26 marca 2022, o 18:33

Odburzająca pisze:
Ha, ja już wiem, owszem prowadzi ale tak jak do Hewada tak do Viktora bardzo ciężko o miejsce. Chodzę na terapię ale mam wrażenie że terapeutka do niczego. Wszystko co się dowiedziałam o swojej przypadłości nerwicy, dowiedziałam się z tego forum. A wy jakie macie doświadczenia z terapeutami?
U mnie podobnie, gadanie w sumie o wszystkim czego dowiedziałem się już sam z youtube czy z tego forum. Tak na prawdę o dobrego terapeutę ciężko. Osoby z tego forum zmieniali po kilka razy osoby....
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
Mogusia

27 marca 2022, o 09:34

Hej, ostatnio mam bardzo dziwne odczucia. Takie zapadanie się w sobie, jakby ze mnie powietrze schodziło, czuję jakbym umierała. Ciężko mi to nazwać. Zwykle mam w łóżku, ale też w aucie lub jak sobie po prostu siedzę. Co to znowu za cholerstwo?
Mogusia

27 marca 2022, o 09:35

Odburzająca pisze:
Jestem w terapii jakieś 3 miesiące i na razie nie widzę poprawy. Wiem, że to jeszcze za mało czasu, ale mam wrażenie, że to takie gadanie o tyłku maryni.
lukaszz

27 marca 2022, o 12:21

Mogusia pisze:
Hej, ostatnio mam bardzo dziwne odczucia. Takie zapadanie się w sobie, jakby ze mnie powietrze schodziło, czuję jakbym umierała. Ciężko mi to nazwać. Zwykle mam w łóżku, ale też w aucie lub jak sobie po prostu siedzę. Co to znowu za cholerstwo?
Też to miewałem, przeszło. Takie nagłe uczucie "słabnięcia" ?
Mogusia

27 marca 2022, o 12:48

lukaszz pisze:
27 marca 2022, o 12:21
Mogusia pisze:
Też to miewałem, przeszło. Takie nagłe uczucie "słabnięcia" ?
Coś w tym stylu. Aż zaczynam się szybko ruszać, aby przeszło. Bardzo to nieprzyjemne i wzbudza u mnie spory lęk...
Ilemozna2

27 marca 2022, o 13:26

Mogusia pisze:
Odburzająca pisze:
Jestem w terapii jakieś 3 miesiące i na razie nie widzę poprawy. Wiem, że to jeszcze za mało czasu, ale mam wrażenie, że to takie gadanie o tyłku maryni.
Sam osobiście jestem dopiero na początku walki, ale ktoś mi kiedyś powiedział aby zmieniac trapeutę dopóki nie poczujesz z nim takiego „flow”. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ta osoba dopiero za 4 terapeutą wiedziała że to ten. I się udało wyleczyć
a.olenka

27 marca 2022, o 13:50

Melodia712 pisze:
23 marca 2022, o 21:04
Hej,
Ja od 1 marca jestem na lekach, mam wrażenie jak do tej pory, że narazie jest gorzej niż było.
-Codziennie zawroty głowy
- Ciągły niepokój
-Poczucie derealizacji
-Bóle i uciski głowy
-Ciągle myśli o kolejnych chorobach
-Brak koncentracji
Powoli boję się, że zaczynam wariować, miałam nadzieję, że te leki pomogą, nie wiem ile czasu mam jeszcze czekać...
Hej,
radziłabym jeszcze poczekać na działanie leków, wydaje mi się z doświadczenia, że czasami potrzeba więcej czasu żeby leki zadziałały odpowiednio.
a.olenka

27 marca 2022, o 13:53

Ilemozna2 pisze:
27 marca 2022, o 13:26
Mogusia pisze:
Odburzająca pisze:
Sam osobiście jestem dopiero na początku walki, ale ktoś mi kiedyś powiedział aby zmieniac trapeutę dopóki nie poczujesz z nim takiego „flow”. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ta osoba dopiero za 4 terapeutą wiedziała że to ten. I się udało wyleczyć
Ja byłam na terapii kilkakrotnie i obecnie nie znalazłam odpowiedniej osoby. Ostatnia terapeutka myliła moje imię i zdaje się, że była kompletnie nieprzygotowana na rozmowę ze mną ( czytaj. pytała kilka razy o to samo ) :shock:
a.olenka

27 marca 2022, o 13:55

Mogusia pisze:
Odburzająca pisze:
Ja byłam już na kilku terapiach i jedyna, która zdała egzamin to ta pierwsza, potem było już tylko gorzej.
ODPOWIEDZ