Pojawiają się i znikają, czasem kilka razy w ciągu dnia..Iris2220 pisze: ↑24 marca 2022, o 14:09Melodia, czy zawroty głowy masz stałe czy tylko się pojawiają i znikają?Melodia712 pisze: ↑23 marca 2022, o 21:04Hej,
Ja od 1 marca jestem na lekach, mam wrażenie jak do tej pory, że narazie jest gorzej niż było.
-Codziennie zawroty głowy
- Ciągły niepokój
-Poczucie derealizacji
-Bóle i uciski głowy
-Ciągle myśli o kolejnych chorobach
-Brak koncentracji
Powoli boję się, że zaczynam wariować, miałam nadzieję, że te leki pomogą, nie wiem ile czasu mam jeszcze czekać...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
Melodia712
- Zarejestrowany Użytkownik
-
marksus
Czasami też tak mam...w nerwicy wszystko jest możliwe. Gdybym zaczął wymieniać swoje nerwicowe dolegliwości somatyczne to by mi forum zbrakło
Poza tym proponował bym suplementacje witaminami i minerałami które wbrew pozorom odgrywają dużą rolę w regulowaniu naszej biednej i umęczonej psychiki.
-
Iris2220
Dla mnie najbardziej uciążliwe jest to bujanie w głowie. Z każdym ruchem ciała to bujanie się nasila:( Pod wieczór już jest najgorzej. Ratunek daje tylko trittioc na sen i zasypiam na 5 godzin. Jak się budzę to myślę, że to trittico jeszcze działa bo to bujanie czuje minimalnie. A potem jak już wstanę, to coraz to gorzej i gorzej. Nie przypuszczałabym że newrica może dać takie uczucie bujania w głowie, ale podczytałąm tu na forum i widzę, że tak. Bardzo się boję, że to nigdy nie minie, nawet po lekach. Dopiero zaczęłam brać zoloft 50 mg od wtorku. A i dużo gorzej zaczełam widzieć, wszystko takie niewyraźne. Czy to tez może być w nerwicy?marksus pisze: ↑25 marca 2022, o 16:32Czasami też tak mam...w nerwicy wszystko jest możliwe. Gdybym zaczął wymieniać swoje nerwicowe dolegliwości somatyczne to by mi forum zbrakłoDaj sobie czas na zadziałanie leków. U jednych działają szybciej u innych wolniej...ale zadziałają.
Poza tym proponował bym suplementacje witaminami i minerałami które wbrew pozorom odgrywają dużą rolę w regulowaniu naszej biednej i umęczonej psychiki.
-
marksus
To jeszcze na efekty za wcześnie...po paru tygodniach zaczniesz odczuwać poprawę lub będziesz musiała zwiększyć dawkę.
Minie...nie martw się
Może i nawet jest...też takie kwiatki mi się zdarzały
-
Melodia712
Kiedyś to wszystko nam minie , musimy w to wierzyć , te wszystkie objawy są straszne ale nie będą z nami całe życie.Iris2220 pisze: ↑25 marca 2022, o 18:33Dla mnie najbardziej uciążliwe jest to bujanie w głowie. Z każdym ruchem ciała to bujanie się nasila:( Pod wieczór już jest najgorzej. Ratunek daje tylko trittioc na sen i zasypiam na 5 godzin. Jak się budzę to myślę, że to trittico jeszcze działa bo to bujanie czuje minimalnie. A potem jak już wstanę, to coraz to gorzej i gorzej. Nie przypuszczałabym że newrica może dać takie uczucie bujania w głowie, ale podczytałąm tu na forum i widzę, że tak. Bardzo się boję, że to nigdy nie minie, nawet po lekach. Dopiero zaczęłam brać zoloft 50 mg od wtorku. A i dużo gorzej zaczełam widzieć, wszystko takie niewyraźne. Czy to tez może być w nerwicy?marksus pisze: ↑25 marca 2022, o 16:32Czasami też tak mam...w nerwicy wszystko jest możliwe. Gdybym zaczął wymieniać swoje nerwicowe dolegliwości somatyczne to by mi forum zbrakłoDaj sobie czas na zadziałanie leków. U jednych działają szybciej u innych wolniej...ale zadziałają.
Tak od nerwicy można mieć problemy ze wzrokiem.
-
Iris2220
-
marksus
Tak wrócił do normy. Teraz jednak w związku z żałobą po mamie nerwica wróciła. Pojawiły się też zaburzenia wzroku w napadzie nerwicowym...coś jakby wzrok rozmyty. Po uspokojeniu się wszystko wraca do normy. Po prostu ciało z psychika jest silnie związane i nerwica daje dużo dziwnych objawów somatycznych. Także głowa do góry...będzie dobrze nie martw się...to tylko nerwica.
-
Iris2220
Dziękuję, uspokoiłeś mnie. W sumie od dwóch tygodni tak gorzej widzę, a od dwóch dni takie wszystko jest rozmazane:( Wystraszyłam się. Ogólnie źle śpię, dziś tylko 3,5 godziny mimo, że wzięłam 1 i 1/3 trittico. Wybudzają mnie lęki potwornie. No i dziś ten wzrok tak mi się pogorszył. Awaryjnie w atakach paniki lekarz pozwolił mi brać xanax 0,5 i wzięłam, uspokoiłam się, nawet miałam apetyt coś zjeść, ale ten wzrok niestety bez zmian.marksus pisze: ↑26 marca 2022, o 16:05Tak wrócił do normy. Teraz jednak w związku z żałobą po mamie nerwica wróciła. Pojawiły się też zaburzenia wzroku w napadzie nerwicowym...coś jakby wzrok rozmyty. Po uspokojeniu się wszystko wraca do normy. Po prostu ciało z psychika jest silnie związane i nerwica daje dużo dziwnych objawów somatycznych. Także głowa do góry...będzie dobrze nie martw się...to tylko nerwica.
-
Iris2220
Iris2220 pisze: ↑26 marca 2022, o 16:27Dziękuję, uspokoiłeś mnie. W sumie od dwóch tygodni tak gorzej widzę, a od dwóch dni takie wszystko jest rozmazane:( Wystraszyłam się. Ogólnie źle śpię, dziś tylko 3,5 godziny mimo, że wzięłam 1 i 1/3 trittico. Wybudzają mnie lęki potwornie. No i dziś ten wzrok tak mi się pogorszył. Awaryjnie w atakach paniki lekarz pozwolił mi brać xanax 0,5 i wzięłam, uspokoiłam się, nawet miałam apetyt coś zjeść, ale ten wzrok niestety bez zmian.marksus pisze: ↑26 marca 2022, o 16:05Tak wrócił do normy. Teraz jednak w związku z żałobą po mamie nerwica wróciła. Pojawiły się też zaburzenia wzroku w napadzie nerwicowym...coś jakby wzrok rozmyty. Po uspokojeniu się wszystko wraca do normy. Po prostu ciało z psychika jest silnie związane i nerwica daje dużo dziwnych objawów somatycznych. Także głowa do góry...będzie dobrze nie martw się...to tylko nerwica.
Przykro mi z powodu Twoje mamy. Kiedy zmarła?
-
Iris2220
[/quote]
Iris czy jesteś jeszcze pod opieką jakiegoś specjalisty? Pytam bo sama chodzę do endokrynologa, który ostatnio stwierdził u mnie Hashimoto, co mogło jeszcze pogłębić moje objawy. Jeśli nie badałaś tarczycy to zbadaj koniecznie TSH, FT3, FT4, Anty-TG i Anty-TPO. Oprócz tego poziomy witamin B12 i D, jak są niedobory to ostro się suplementuj. Do tego bierz magnez, kwasy omega 3 i B complex. W szczególności niacyna (witamina B3) dobrze wpływa przy problemach z zawrotami głowy.
[/quote]
Maria, badałam tarczycę, wszystko u mni jest ok. Poziomu witamin nie badałam, ale neurolog kazał mi brać vit d 8 tys, magnez i mam jakieś specjalistyczne multiwitaminy (nie takie apteczne).
Iris czy jesteś jeszcze pod opieką jakiegoś specjalisty? Pytam bo sama chodzę do endokrynologa, który ostatnio stwierdził u mnie Hashimoto, co mogło jeszcze pogłębić moje objawy. Jeśli nie badałaś tarczycy to zbadaj koniecznie TSH, FT3, FT4, Anty-TG i Anty-TPO. Oprócz tego poziomy witamin B12 i D, jak są niedobory to ostro się suplementuj. Do tego bierz magnez, kwasy omega 3 i B complex. W szczególności niacyna (witamina B3) dobrze wpływa przy problemach z zawrotami głowy.
[/quote]
Maria, badałam tarczycę, wszystko u mni jest ok. Poziomu witamin nie badałam, ale neurolog kazał mi brać vit d 8 tys, magnez i mam jakieś specjalistyczne multiwitaminy (nie takie apteczne).
-
Iris2220
[/quote]
[/quote]
-
Odburzająca
Hej, nie wiecie czy Victor prowadzi terapię?
-
Iris2220