Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Przeczytałam ulotkę moje leku, który biorę tj. Zoloft. Okazuje się że częstym skutkiem ubocznym jego brania są zaburzenia widzenia:( No i się podłamałam:( Nie wiem co robić. Odstawić lek, czy poczekać do wizyty u psychiatry w czwartek?
-
Mi leki pogarszaly chorobe i wlasnie pogarszaly zaburzenia widzenia.
-
Poczekaj do wizyty a najlepiej nie odstawiaj leku. Organizm się zaadoptuje do leku i wszystko minie...oprócz tego że poczujesz się lepiej

-
A czy po odstawieniu leku zaburzenia widzenia się u Ciebie cofały?HysSpodGory pisze: ↑27 marca 2022, o 19:52Mi leki pogarszaly chorobe i wlasnie pogarszaly zaburzenia widzenia.
-
Wszyscy w rodzinie mi mówią, żebym poczekała do wizyty. Boję się tylko, że to zmiany widzenia nieodwracalne i każdy dzień będzie pogarszał wzrok:(Iris2220 pisze: ↑27 marca 2022, o 20:25A czy po odstawieniu leku zaburzenia widzenia się u Ciebie cofały?HysSpodGory pisze: ↑27 marca 2022, o 19:52Mi leki pogarszaly chorobe i wlasnie pogarszaly zaburzenia widzenia.
-
Wszyscy w rodzinie mi mówią, żebym poczekała do wizyty. Boję się tylko, że to zmiany widzenia nieodwracalne i każdy dzień będzie pogarszał wzrok:(
-
Tak, ale nie całkiem, zostalo mi widzenie dziwne jakby z oddali jakby wszystko było mniejsze, rece nieswoje i dlonie jakby doczepione manekina, ale juz nie przybliza obrazu nie wykreca go, przeszedlem pieklo, mialem mysli samobojcze i skrajne lęki.Iris2220 pisze: ↑27 marca 2022, o 20:25A czy po odstawieniu leku zaburzenia widzenia się u Ciebie cofały?HysSpodGory pisze: ↑27 marca 2022, o 19:52Mi leki pogarszaly chorobe i wlasnie pogarszaly zaburzenia widzenia.
-
Zaczęłam szukać co mam z tym wzrokiem i już wiem, w sobotę pojawił się u mnie śnieg optyczny. Nie jest tak silny jak pokazują na necie na zdjęciach, jest delikatnieszy, ale jest. To już mnie dobiło do końca. Nie dość, że mam to bujanie w głowie 24/7 to jszcze ten śnieg. Czy to minie? Czy to jest normalny objaw w nerwicy?
-
-
To jest normalne. Też tak miałem, kilka dni i przeszło. Organizm tak reaguje na lek. Musi się przyzwyczaić... Przede wszystkim nie czytaj o skutkach ubocznych bo takie ma KAŻDY LEK, gdybysmy tak zwracali uwagę na skutki uboczne to byś witaminy C brała się braćIris2220 pisze: ↑28 marca 2022, o 07:36Zaczęłam szukać co mam z tym wzrokiem i już wiem, w sobotę pojawił się u mnie śnieg optyczny. Nie jest tak silny jak pokazują na necie na zdjęciach, jest delikatnieszy, ale jest. To już mnie dobiło do końca. Nie dość, że mam to bujanie w głowie 24/7 to jszcze ten śnieg. Czy to minie? Czy to jest normalny objaw w nerwicy?

Poczekaj do wizyty u lekarza, sama nic nie odstawiaj.
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
-
W sumie to mi się pojawilo po wzięciu w sobotę xanaxu, miałam brać doraźnie jak będę miała silny lęk lub napad paniki i wzięłam. Parę dni wcześniej też wzięłam xanax w takiej samej sytuacji i nie było takich probemów ze wzrokiem. Biorę zoloft od 18 marca poł tabletki 50 mg, a od 22 marca 1 całą tabletkę. Na całej tabletce to dopiero 8 dzień leczenia. Lekarz mi mówił, że pierwsze dwa tygodnie mogą być gorsze, ale myślałam że to bardziej o lęki chodzi. I faktycznie lęki mam większe, telepię się jak galaretka. Zwiększyła mi się bezsenność, biorę na sen trittico 75 mg 1 i 3/4 tabletki i śpię z 4-5 godziny. Wyglądam już jak zoombie. Do tego te ciągłe bujanie w głowie. Boję się, że się wykończę, ze to bujanie nigdy nie minie i umrę, a mam dwoje dzieci, które jeszcze potrzebują matki. Rozpacz mnie bierze:(martif pisze: ↑28 marca 2022, o 11:50To jest normalne. Też tak miałem, kilka dni i przeszło. Organizm tak reaguje na lek. Musi się przyzwyczaić... Przede wszystkim nie czytaj o skutkach ubocznych bo takie ma KAŻDY LEK, gdybysmy tak zwracali uwagę na skutki uboczne to byś witaminy C brała się braćIris2220 pisze: ↑28 marca 2022, o 07:36Zaczęłam szukać co mam z tym wzrokiem i już wiem, w sobotę pojawił się u mnie śnieg optyczny. Nie jest tak silny jak pokazują na necie na zdjęciach, jest delikatnieszy, ale jest. To już mnie dobiło do końca. Nie dość, że mam to bujanie w głowie 24/7 to jszcze ten śnieg. Czy to minie? Czy to jest normalny objaw w nerwicy?nie czytaj, nie nakręcaj się i czekaj na efekty leku które na pewno będą (długo go bierzesz??). Początki są zawsze trudne i trzeba to przetrwać....
-
Iris2220 pisze: ↑29 marca 2022, o 07:49W sumie to mi się pojawilo po wzięciu w sobotę xanaxu, miałam brać doraźnie jak będę miała silny lęk lub napad paniki i wzięłam. Parę dni wcześniej też wzięłam xanax w takiej samej sytuacji i nie było takich probemów ze wzrokiem. Biorę zoloft od 18 marca poł tabletki 50 mg, a od 22 marca 1 całą tabletkę. Na całej tabletce to dopiero 8 dzień leczenia. Lekarz mi mówił, że pierwsze dwa tygodnie mogą być gorsze, ale myślałam że to bardziej o lęki chodzi. I faktycznie lęki mam większe, telepię się jak galaretka. Zwiększyła mi się bezsenność, biorę na sen trittico 75 mg 1 i 3/4 tabletki i śpię z 4-5 godziny. Wyglądam już jak zoombie. Do tego te ciągłe bujanie w głowie. Boję się, że się wykończę, ze to bujanie nigdy nie minie i umrę, a mam dwoje dzieci, które jeszcze potrzebują matki. Rozpacz mnie bierze:(martif pisze: ↑28 marca 2022, o 11:50To jest normalne. Też tak miałem, kilka dni i przeszło. Organizm tak reaguje na lek. Musi się przyzwyczaić... Przede wszystkim nie czytaj o skutkach ubocznych bo takie ma KAŻDY LEK, gdybysmy tak zwracali uwagę na skutki uboczne to byś witaminy C brała się braćIris2220 pisze: ↑28 marca 2022, o 07:36Zaczęłam szukać co mam z tym wzrokiem i już wiem, w sobotę pojawił się u mnie śnieg optyczny. Nie jest tak silny jak pokazują na necie na zdjęciach, jest delikatnieszy, ale jest. To już mnie dobiło do końca. Nie dość, że mam to bujanie w głowie 24/7 to jszcze ten śnieg. Czy to minie? Czy to jest normalny objaw w nerwicy?nie czytaj, nie nakręcaj się i czekaj na efekty leku które na pewno będą (długo go bierzesz??). Początki są zawsze trudne i trzeba to przetrwać....
-
Więc czekaj i nie nakręcaj się, jesteś teraz w "najgorszym momencie" od zaczęcia brania leków. Nie czytaj w intrenecie o objawach, skutkach ubocznych itp. Trzeba to po prostu przetrwać i przeczekać. Leki zaczną działać dopiero za kilka tygodni i poczujesz znaczną ulgę
wrócisz do normalności ...

Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
-
Słuchajcie - sytuacja dzisiejsza, piszę o tym żeby wam zobrazować jaki lęk to manipulator. Pracuję z dziećmi w przedszkolu, jest to praca męcząca psychicznie, czasem człowiek ma dość. Środowisko pracy super, kolezanki i dyrekcja też. Więc nie ma jakichś powodów do zmiany. Mimo to, dlatego że jestem zmęczona walką z lękami, zmęczyły mnie też dzieci i pojawiła się myśl- trzeba zmienić tą pracę a zaraz za myślą lęk że co ja niby innego będę robić. I już lęk rośnie i rośnie i już myśli że ja nie dam rady, pewnie będę musiała iść na l4, ale jak pójdę na l4 to potem ciężko mi będzie wrócić do pracy i pewnie będę siedzieć w domu i co ja niby będę robić, wszystkich zawiodę i na końcu sobie coś zrobię. I wtedy się zorientowałam w co wpadłam i jaki ten lęk to skur....
A niby tak człowiek wszystko wie co ma robić z nim
A niby tak człowiek wszystko wie co ma robić z nim