Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 marca 2022, o 19:55

lukaszz pisze:
12 marca 2022, o 06:11
Herflik pisze:
12 marca 2022, o 04:28
lukaszz pisze:
24 lutego 2022, o 11:31

Hehe, szkoda, że nie umiem tak sobie racjonalizować moich somatów :)

Nie martwcie się tą wojną. Polska jest w pełni bezpieczna. Na Ukrainie już od 2014 nie było kolorowo. Szkoda jedynie, ze dostaniemy po portfelu. Poza tym współczesna wojna to likwidacja obiektów strategicznych (lotniska wojskowe, centra dowodzenia, magazyny broni). Nikomu nie zależy na niszczeniu miast i zabijaniu cywilów. Teraz jest internet i trzeba dbać o reputację.
No to trochę z tą Ukrainą słabo Ci wyszło
Tzn? Co takiego się stało? Spadły jakieś rakiety na Polskę? Mówiłem, że dostaniemy ekonomicznie i to się spełnia.

PS. Nie wierz we wszystko co pokazuja w telewizji. Median napędzają panike. Piszą o jakim strzelaniu co cywilów a potem się okazuje, że jedna osoba dostała odłamkiem w nogę.
Nie pisz bzdur. Mam kontakt z ludźmi z Ukrainy i zapewniam Cię, że problemem nie jest odłamek w nodze jednej osoby.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
znerwicowana_ja
Zarejestrowany Użytkownik

12 marca 2022, o 19:58

DamianZ1984 pisze:
12 marca 2022, o 19:05
Dzięki za podpowiedź, a są jakieś takie dla początkujących?
To są moje ulubione
https://youtu.be/JFHSz62mnv0
https://youtu.be/ZjPZsF45yx8
https://youtu.be/vE5pWfQkLWk
Dwie prowadzone przez kobietę jedna przez mężczyzne. Wszystkie mega👌🏻👌🏻👌🏻. Jedyna filozofia to położyć się w łóżku z słuchawkami w uszach i wyobrazasz sobie to co Ci mówią do słuchawek. Gwarantuje Ci ze na maxa Cie uspokoi.
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
lukaszz

12 marca 2022, o 20:21

Katja pisze:

Nie pisz bzdur. Mam kontakt z ludźmi z Ukrainy i zapewniam Cię, że problemem nie jest odłamek w nodze jednej osoby.
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chyba nie. To był tylko przykład. Kliknąłem kiedyś w artykuł brzmiący "Rosjanie strzelają do cywilów". Spodziewałem się setek ofiar. Okazało się, że jedna osoba dostała odłamkiem z nogę. No ale kliknięcia w artykuł wygenerowane. Pamiętasz tzw. Wyspę Węży i 13 bohaterów którzy polegli? No jednak tak nie było. Wszyscy się poddali i żyją. Tak samo jest z innymi doniesieniami wojennymi o masowej zagładzie itd. Media posuną się do wszystkiego żeby generować im kliknięcia. Straszą wojną nuklearną itd. Wojna zawsze jest tragedią, ludzie cierpią i giną, ale na razie straty są relatywnie małe. Według oficjalnych Ukraińskich danych, w czasie całej wojny zginęło do tej pory 550 cywilów. Chyba jakoś tyle osób umierało niedawno codziennie na koronawirusa w Polsce?
DamianZ1984

12 marca 2022, o 20:53

lukasz co ty piszesz .Każde życie jest warte więcej niż cokolwiek innego , każda wojna to cierpienie, trauma małe straty 555 cywilów ? Wojna to nie rak , czy inna choroba tylko głupota ludzka więc nie mów o jakiś małych stratach . Ubierz się jedz do Kijowa a potem się wypowiadaj.
DamianZ1984

12 marca 2022, o 20:53

Znerwicowana dzięki za namiary :)
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 marca 2022, o 21:06

lukaszz pisze:
Katja pisze:

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chyba nie. To był tylko przykład. Kliknąłem kiedyś w artykuł brzmiący "Rosjanie strzelają do cywilów". Spodziewałem się setek ofiar. Okazało się, że jedna osoba dostała odłamkiem z nogę. No ale kliknięcia w artykuł wygenerowane. Pamiętasz tzw. Wyspę Węży i 13 bohaterów którzy polegli? No jednak tak nie było. Wszyscy się poddali i żyją. Tak samo jest z innymi doniesieniami wojennymi o masowej zagładzie itd. Media posuną się do wszystkiego żeby generować im kliknięcia. Straszą wojną nuklearną itd. Wojna zawsze jest tragedią, ludzie cierpią i giną, ale na razie straty są relatywnie małe. Według oficjalnych Ukraińskich danych, w czasie całej wojny zginęło do tej pory 550 cywilów. Chyba jakoś tyle osób umierało niedawno codziennie na koronawirusa w Polsce?
Nieszczególnie mam ochotę na internetowe dyskusje, ale to Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Doskonale rozumiem, że nie chodzi o jedną osobę, to Ty nie rozumiesz ironii. Myślę też, że nie musisz mnie oświecać w temacie działania telewizji, natomiast co do danych o ofiarach to podchodziłabym ostrożnie. Poza tym straty i dramat tej wojny, to nie tylko ofiary w ludziach. Zapraszam na Dw. którykolwiek w Warszawie jak chcesz się o tym przekonać.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
znerwicowana_ja

13 marca 2022, o 06:45

lukaszz pisze:
Katja pisze:

Serio ma to znaczenie czy zginęło 550 cywilów czy zginie 50tys?czyli to taki pikuś ci cywile którzy zginęli? A pies ich... Gratuluję podejscia. Weź tylko pod uwagę że jednak są to NIEWINNI ludzie którzy na pewno chcieli spokojnie żyć, dbać o dom rodzinę i zostało im to BRUTALNIE ZABRANE. a porównywanie tego go covida no wybacz ale bardzo słabe
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Konfecjusz

13 marca 2022, o 18:28

Witam
Mieliście może tak, że mierząc tetno na pulsoksymetrze puls skacze od 110-87 u mnie np nie ma stałego nie potrafi sie unormować, saturacja 99 w głowie juz mam kocioł chce jechac na sor ale sie powstrzymuje od 4 miesiecy meczy mnie to serce nie mam dnia spokoju miałem juz robione 4x echo byłem u 6 kardiologów jeden stwierdził wypadanie płatka przepisywali beta blokery w małych dawkach ale przestałem je brać bo nie dawały one wgl efektów. Holter też miałem robiony 2 x pobudzenia komorowe i nadkomorowe po pare razy tylko powiedzieli, że to w normie. Nie wiem już co mam robić i dziś wariuje pojechałbym najchetniej na ten sor. EKG miałem robione w piątek i było niby wszystko w porządku
Polaa

13 marca 2022, o 22:16

No ale pojedziesz na sor i powiesz: mam tętno między 90 a 110, ratujcie mnie? Masz zaburzenie, wiadomo, że cały organizm jest w gotowości to i tętno skacze. Skoro 6 lekarzy po wielu badaniach nie położyło Cię do szpitala to znaczy, że jest ok. Wszystko w Twoich rękach. Musisz się uspokoić i wytłumaczyć sobie, że nie dzieje się nic strasznego. To tylko przestraszony umysł powoduje, że ciało tak reaguje.
19logitech92

14 marca 2022, o 06:26

Konfecjusz pisze:
Witam
Mieliście może tak, że mierząc tetno na pulsoksymetrze puls skacze od 110-87 u mnie np nie ma stałego nie potrafi sie unormować, saturacja 99 w głowie juz mam kocioł chce jechac na sor ale sie powstrzymuje od 4 miesiecy meczy mnie to serce nie mam dnia spokoju miałem juz robione 4x echo byłem u 6 kardiologów jeden stwierdził wypadanie płatka przepisywali beta blokery w małych dawkach ale przestałem je brać bo nie dawały one wgl efektów. Holter też miałem robiony 2 x pobudzenia komorowe i nadkomorowe po pare razy tylko powiedzieli, że to w normie. Nie wiem już co mam robić i dziś wariuje pojechałbym najchetniej na ten sor. EKG miałem robione w piątek i było niby wszystko w porządku
Podziwiam niektórych w jak silny sposób potrafią się nakręcić mając zrobione tyle badań. Jak widać przebieg nerwicy zależy w dużym stopniu od charakteru człowieka i innych czynników. Masz zaburzenie o Dziwisz się, że serce tak reaguje :O to tak jakbym coś zjadł i po kilku godzinach dziwił się,.że chce mi się kupa.
19logitech92

14 marca 2022, o 06:27

To jest mega ciężkie zaakceptować te wszystkie objawy i nie robię z siebie twardziela tylko na prawdę musimy się starać akceptować te objawy i ignorować. Nie zawsze to wyjdzie. Wiem po co sobie, ale po pewnym czasie będzie się udawało coraz częściej. Też wiem po sobie.
martif

14 marca 2022, o 09:31

Konfecjusz pisze:
Witam
Mieliście może tak, że mierząc tetno na pulsoksymetrze puls skacze od 110-87 u mnie np nie ma stałego nie potrafi sie unormować, saturacja 99 w głowie juz mam kocioł
nakręcasz się i za często sprawdzasz to wszystko. Po prostu spróbuj to olać i skupić się na czymś innym. Wiem, że jest to ciężkie ale tak trzeba.
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
Goniacmarzenia

14 marca 2022, o 13:38

Mam pytanie odnośnie objawów i SSRI. Czy somaty minęły Wam calkiem w trakcie farmakoterapii? Biorę od 3 miesięcy Elicea 10mg, od wczoraj 15mg. Lekarz zalecił zwiększyć dawkę, bo nadal zawroty I mdlosci się pojawiały. Drugi dzien na większej dawce i bardziej mnie mdli itd. Czy to nerwica (obawiałam się leków, ciężko znosiłam początki, a także stresuje mnie większą dawka) Czy jednak poczatki leku? Czy minie?
HysSpodGory

14 marca 2022, o 13:58

Mi sie pogorszyly somaty na lekach, rozni ludzie roznie reaguja.
Konfecjusz

14 marca 2022, o 17:13

martif pisze:
14 marca 2022, o 09:31
Konfecjusz pisze:
Witam
Mieliście może tak, że mierząc tetno na pulsoksymetrze puls skacze od 110-87 u mnie np nie ma stałego nie potrafi sie unormować, saturacja 99 w głowie juz mam kocioł
nakręcasz się i za często sprawdzasz to wszystko. Po prostu spróbuj to olać i skupić się na czymś innym. Wiem, że jest to ciężkie ale tak trzeba.
Może i i się nakręcam ale Ci lekarze co chwile mówią co innego mam tak od 4 miesięcy dzień w dzień mocne uderzenia serca plus ten skaczący puls... Nie potrafie sie juz tym nie przejmować chodze do psychiatry narazie bez leków on twierdzi, że to na tle nerwowym ale jeden mówi o jakieś zastawce drugi napisał niezupełny rbbb a 4 pozostałych mowi, że to z nerwów i pchają beta blokery ale od tygodnia ich nie biore bo nie pomagały ciągle to samo oczywiście brałem w małych dawkach ale skoro nic mi nie grozi to przestałem. Myśle nad kolejnym kardiologiem ale nie wiem czy ma to jakiś sens
ODPOWIEDZ