Tak, zaczęło się od ataku paniki. Wyostrzone zmysły itp. Trzyma mnie do tej pory.Pollo85 pisze: ↑4 grudnia 2021, o 12:05A było tak przed lekami?HysSpodGory pisze: ↑4 grudnia 2021, o 11:24Leki biorę, ale mam to samo. Wszystkie bodźce mnie stresują w jakiś sposób, przechodzą przez całe ciało. Mam taką super czułość zmysłów.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
- Gość
A wszystkie rzeczy tak na Ciebie oddziałowują, czy dostrzegasz jakieś cechy wspólne? Np. rzeczy osobiste kogoś znajomego?
Czasem przechodzenie koło mnie niektórych (często nieznanych) ludzi powodowało we mnie dziwne osłabnięcie albo wręcz ból ciała.
Co do przedmiotów, to nie lubię dotykać rzeczy należących do innych osób, wywołuje to we mnie też dziwny dyskomfort w ciele.
Kiedyś jak byłam w mocnym gniewie i poszłam włączyć komputer to spalił się zasilacz, innym razem byłam pozytywnie podekscytowana i też przez jakiś czas zasilacz się dziwnie mocno nagrzewał, ale obyło się bez wymiany.
-
- Gość
Aha, no to widać jesteś przebodźcowany negatywnymi emocjami... Musisz znaleźć sposób na rozładowanie
-
- Gość
Jak reagujesz na przypadkowe dotknięcia tak nadpobudliwie, to nie ma się co dziwić, że całe ciało jest napięte... Spróbuj się tak właśnie pochylać w bezwładzie albo rozciągać i sprawdź, czy coś to pomaga... Stres często umiejscawia się właśnie w plecach.
-
Dziękuję.
Brałam Asertin 5 dni. W czasie jego brania i potem miałam takie nerwy, że rozchulała mi się nerwica. Teraz mam lęki, czy te wszystkie objawy to nie od leku, albo jeszcze myśli, że lek mi spowodował jeszcze więcej natrętnych myśli. Jakis absurd

-
- Gość
A to ja też miałam takie drżenie mięśni, jak pierwszy raz brałam paroksetynę... I to minęło mi chyba po miesiącu dopiero
Asertin kiedyś brałam, ale słabo się rozkręcał, w moim przypadku chodziło głównie o stany depresyjne, więc innych skutków ubocznych niż rozszerzone źrenice specjalnie nie odczuwałam

-
Tylko ja odstawiłam ten Asertin po 5 dniach i teraz wszystkie objawy nerwicowe zwalam na ten lek. Że mi zrujnowal zdrowie.madmag87 pisze: ↑4 grudnia 2021, o 16:58A to ja też miałam takie drżenie mięśni, jak pierwszy raz brałam paroksetynę... I to minęło mi chyba po miesiącu dopieroAsertin kiedyś brałam, ale słabo się rozkręcał, w moim przypadku chodziło głównie o stany depresyjne, więc innych skutków ubocznych niż rozszerzone źrenice specjalnie nie odczuwałam
-
- Gość
A czytałaś ulotkę? Bo jak ktoś łatwo ulega autosugestii, to może mieć całe spektrum skutków ubocznych... Ale jak Ty tak zareagowałaś na ten Asertin nawet bez czytania to mógł to być zespół serotoninowy, który też miałam jak wzięłam SSRI po raz pierwszy w życiu i musiałam zrezygnować... A po miesiącu przy kolejnym podejściu już dobrze weszło
Ostatnio zmieniony 4 grudnia 2021, o 17:06 przez madmag87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No tak, ale czy o nie spowodował jakiś trwałych uszkodzeń? Gdzieś przeczytałam w internecie, że u niektórych może spowodować uszkodzenie mięśnimadmag87 pisze: ↑4 grudnia 2021, o 17:04A czytałaś ulotkę? Bo jak ktoś łatwo ulega autosugestii, to może mieć całe spektrum skutków ubocznych... Ale jak Ty tak zareagowałaś na ten Asertin nawet bez czytania to mógł to być zespół serotoninowy, który też miałam jak wzięłam SSRI po raz pierwszy w życiu i musiałam zrezygnować... A po miesiącu przy kolejnym podejściu już dobrze weszło

-
- Gość
Oj to nie wiem, jak człowiek w coś uwierzy i skupia się na objawach to siłą umysłu jest w stanie je podtrzymać... po 5 dniach brania to raczej niemożliwe, żeby doszło do jakiś trwałych uszkodzeń tak mocnej tkanki, jaką jest mięsień
-
No właśnie też tak sobie myślę. Dziękuję bardzo za tą wiadomość.