Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
nela12
Zarejestrowany Użytkownik

28 listopada 2021, o 22:41

Cześć wszystkim czy to normalne ze mięśnie drgaja raz w nodze potem w ręce, lopatce do tego powieka, drzenie w nogach. Po wmowieniu sobie guza w głowie dostałam ataków panikow potem doszły somaty, problem z oddychaniem, szybkie bicie serca drętwienia, błyski w oczach ale Boję się, ze to jednak sm bo niektóre objawy ustąpiły ale te skaczące mięśnie ukłucia jakby igielek i drętwienie w nocy ręki głowy ust pozostały plus do tego bolało mnie oko gdy nim ruszlam (stwierdzony astygmatyzm mieisac temu) .Miesiąc temu Robiłam rezonans magnetyczny głowy z kontrastem, ale wszystko jest ok. Po tym trochę się uspokoiłam, ze to nie guz ale teraz wkręciłam sobie sm Zaczęłam znowu się nakręcac... Czy ktoś ma /miał podobny problem?
Rekin1990

29 listopada 2021, o 19:23

Mam dokładnie takie same objawy.Te skaczące mięśnie to fascykulacje,masz to na tle nerwowym napewno.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

29 listopada 2021, o 20:10

nela12 pisze:
28 listopada 2021, o 22:41
Cześć wszystkim czy to normalne ze mięśnie drgaja raz w nodze potem w ręce, lopatce do tego powieka, drzenie w nogach. Po wmowieniu sobie guza w głowie dostałam ataków panikow potem doszły somaty, problem z oddychaniem, szybkie bicie serca drętwienia, błyski w oczach ale Boję się, ze to jednak sm bo niektóre objawy ustąpiły ale te skaczące mięśnie ukłucia jakby igielek i drętwienie w nocy ręki głowy ust pozostały plus do tego bolało mnie oko gdy nim ruszlam (stwierdzony astygmatyzm mieisac temu) .Miesiąc temu Robiłam rezonans magnetyczny głowy z kontrastem, ale wszystko jest ok. Po tym trochę się uspokoiłam, ze to nie guz ale teraz wkręciłam sobie sm Zaczęłam znowu się nakręcac... Czy ktoś ma /miał podobny problem?
Tak, ja tak czasem miewam, ale nie zawracam sobie tym głowy i samo mija.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Rekin1990

29 listopada 2021, o 21:34

Ja mam pytanie a drżą wam mięśnie nóg ?całe uda mi chodzą dosłownie trzęsą się jak galeria już nie wspomnę o wykonywaniu jakiejś czynności to dopiero się trzęsą,normalne to jest ?
nela12

30 listopada 2021, o 07:35

Jak długo to u was trwa? Mi te skakajace mięśnie nie dają spokoju już od 3 miesięcy prawie codziennie z różnym nasileniem i ta powieka... Przyjmuje magnez ale poprawy nie widzę :( Macie jeszcze jakieś inne objawy somatyczne?
DamianZ1984

30 listopada 2021, o 20:31

Witam

Tak z ciekawości uczucie takiego lęku na sercu , nawet jak teraz piszę to lęk się zwiększa , trochę takie jakby obsesyjne obserwowanie serca co powoduje lęk i niepokój .Cholernie nieprzyjemne i długo trwa , ale jak piszę to już mam odpowiedź lęk , a z emocji niepokój , złość że jest . rozumiem że muszę przyzwyczaić się do tego i nie reagować . Za te zaburzenie z którym się męczymy pewnie głównie przez dzieciństwo mam nadzieje że na koniec dostaniemy jakąś nagrodę :)
malutki

1 grudnia 2021, o 07:35

DamianZ1984 pisze:
30 listopada 2021, o 20:31
Witam

Tak z ciekawości uczucie takiego lęku na sercu , nawet jak teraz piszę to lęk się zwiększa , trochę takie jakby obsesyjne obserwowanie serca co powoduje lęk i niepokój .Cholernie nieprzyjemne i długo trwa , ale jak piszę to już mam odpowiedź lęk , a z emocji niepokój , złość że jest . rozumiem że muszę przyzwyczaić się do tego i nie reagować . Za te zaburzenie z którym się męczymy pewnie głównie przez dzieciństwo mam nadzieje że na koniec dostaniemy jakąś nagrodę :)
A po co Ci na razie wiedzieć, skąd to masz i czy to przez dzieciństwo? :D
Skup się na tym, co z tym robić, a nie na tym, skąd, po co i dlaczego? Zmieni, to coś teraz? Nerwicy Cię Damianie, to nie pozbawi;p
Na Twoim miejscu przejrzałbym większość Twoich postów, przeczytał je stukrotnie, przeanalizował i zaznaczył markerem miejsca, w których sam utwierdzasz się w przekonaniu, że żyjesz w lękowym kłamstwie.
9/10 Twoich postów jest pełna lęku, tu nie trzeba być nerwicowym ekspertem jak guru, żeby to zobaczyć;p
A następnie zacznij w końcu działać, nawet w tym poście widać, że chcesz zapewnienia, że te Twoje fanaberie z sercem, wynikają z faktu, że to nerwica, a nie zawał, czy coś tam innego. :D
Odpuść ten temat i wbij sobie do głowy, że tyle razy miałeś te same objawy i stało Ci się coś? Nie? "To kiego grzyba" dalej się nad tym zastanawiasz i boisz się tego? :D
DamianZ1984

1 grudnia 2021, o 10:03

Dzięki malutki, właśnie to jest takie myślenie ja wiem ze to nic ale się tego boję, i po 5 dniach, kryzys i już lepiej się położyć, bo słabo spałem, bo pojawiły zwiększyły się objawy i ich częstotliwość, dobra czas wstać i działać dalej. Dzięki 😃😃
Aniaaa87

2 grudnia 2021, o 19:24

Rekin1990 pisze:
Ja mam pytanie a drżą wam mięśnie nóg ?całe uda mi chodzą dosłownie trzęsą się jak galeria już nie wspomnę o wykonywaniu jakiejś czynności to dopiero się trzęsą,normalne to jest ?
Taak i to prawie codziennie.Czasem hak galareta się trzęsą.Wydaje mi się nie raz ze nue mogę chodzić i zaraz upadnę .
Rekin1990

3 grudnia 2021, o 09:47

Aniaaa87 pisze:
2 grudnia 2021, o 19:24
Rekin1990 pisze:
Taak i to prawie codziennie.Czasem hak galareta się trzęsą.Wydaje mi się nie raz ze nue mogę chodzić i zaraz upadnę .
Właśnie mam podobnie,nie ukrywam że okropnie się tum stresuje.
Pollo85

3 grudnia 2021, o 10:51

Mial ktoś z Was objawy, jakby nadreakrywnego układu nerwowego? np. Jak przez przypadek czegoś dotkneliscie to jakbyście odczuwali to całym ciałem? Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć... czy mogą się wypowiedzieć tylko osoby, które nie biorą leków?
Aniaaa87

3 grudnia 2021, o 15:06

Pollo85 pisze:
Mial ktoś z Was objawy, jakby nadreakrywnego układu nerwowego? np. Jak przez przypadek czegoś dotkneliscie to jakbyście odczuwali to całym ciałem? Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć... czy mogą się wypowiedzieć tylko osoby, które nie biorą leków?
Ja nie biorę leków i powiem szczerze ze chyba dokładnie czegoś takiego nie miałam ale miałam już tyle różnych kosmicznych rzeczy ze może to nawet przeoczyłam lub już nie pamietam.Ta nadreaktywnośćc układu nerwowego to napewno u mnie pod postacią przewrażliwienia na światło,hałas występuje na bank.
Pollo85

3 grudnia 2021, o 18:23

Dziekuję za odpowiedź. A ma ktoś drżenie mięśni np. przy schylaniu?
HysSpodGory

4 grudnia 2021, o 11:24

Pollo85 pisze:
Leki biorę, ale mam to samo. Wszystkie bodźce mnie stresują w jakiś sposób, przechodzą przez całe ciało. Mam taką super czułość zmysłów.
Pollo85

4 grudnia 2021, o 12:05

HysSpodGory pisze:
4 grudnia 2021, o 11:24
Pollo85 pisze:
Leki biorę, ale mam to samo. Wszystkie bodźce mnie stresują w jakiś sposób, przechodzą przez całe ciało. Mam taką super czułość zmysłów.
A było tak przed lekami?
ODPOWIEDZ