Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Gość
Nie każdy, kto raz się porzadnie odburzył i poznał mechanizmy działania nerwicy i wie jak to działa nie pozwoli się drugi raz wciągnąć w te same sidła. Więc czego tu sie bać? 

-
- Gość
Nienawidzę tego piepszonego paradoksu myślowego który sprawia ze wydaje nam sie ze uczucia żyją własnym życiem jakby nie były naszymi uczuciami
-
- Gość
Niepotrzebnie tak to wszystko przezywasz, nerwica sie tym zywi i odnosi nad Toba zwyciestwo.
-
- Gość
Ja to przechodzę 3 raz 1 miałem w wojsku i jak wyszedłem to mi to odrazu przeszło 2 drugi miałem tak zwany atak z dupy i 3 miesiące sie z tym bujalem ale szybko zareagowałeś i tak naprawdę do końca nie wiedziałem co to jest ale poznałem ta chorobę i wiem ze wszystko opiera sie na akceptacji teraz miałem 3 nawrót i tez w sumie powstał z dupy . Wszystkie nawroty miałem średnio co 3 lata Nawrotu sie zdążają z tym po miesiącu prawie sie uporalem ale nie ukrywam ze tez mialem mnóstwo wątpliwości ja w sumie faktycznie nie do końca wiedziałem na czym polega ogólna akceptacja i moze dlatego ale to sie zdążą i trzeba sobie tez to uświadomić i zakceptowac ze tak sie moze stacKretu20 pisze:Nie każdy, kto raz się porzadnie odburzył i poznał mechanizmy działania nerwicy i wie jak to działa nie pozwoli się drugi raz wciągnąć w te same sidła. Więc czego tu sie bać?
-
- Gość
Prawdomówny jest ze dużo dowiedziałem sie tutaj i kwestie akceptacji tez dużo informacji uzyskałem z rad i z książek bo cały czas sie zastanawiałem czemu mi to wrucilo , faktem jest ze poprzednio moja psycholog troszkę mi zamotala na temat akceptacji i jakoś mi sie wpoilem ze akceptacja jest to poświęcenie uwagi swoim uczuciom, dlatego myślałem ze aby akceptować uczucia muszę z nimi byc i poświęcać im uwagę, robiłem to bardzo przesadnie przez co ciagle monitorowalem uczucia i wiadomo jak to sie kończy. Tu poznałem ze ja wigilie uczuciom nie muszę poświęcać uwagi ze wystarczy ze zaakceptuje sam fakt ze one są i moze ta nieumiejętność była zgubna nie wiem ale w tym przypadku sie podlamalm bo ten nawrót sprawił ze zwątpiłem i ze nie radzę sobie to mnie bardzo zabolalo. Sory za błędy pisze z telefonu
-
- Gość
Chciałem tylko powiedzieć ze nawroty sie mogą zdarzać i ze one strasznie obniżają nasza samoocene myśle ze tez powinien byc dział poświęcony nawrotom.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mogą sie zdarzyć , ale nie powinny wpływać na samoocene jeśli czerpeisz z doświadczeń poprzedniego rzutu nerwicy masz narzędzia by sobie radzić. Czemu osobny dział. Nawrót jest tym samym co każda inna nerwica przecież wiec w sumie informacje sa w pozostałych dzialach. Nawroty leczy ak tak jak każda inna nerwice 

-
- Gość
Mnie to zdolowalo bo myślałem ze wszystko robię dobrze a tu zdążył mi sie nawrót i straciłem wiarę w wyzdrowienie co prawda zaczolem stosować wszystko tak jak powinienem ale bardzo mnie to zdolowalo. H
-- 29 kwietnia 2015, o 18:14 --
Teraz mi sie zrobiło bardzo smutno i sie zleciłem bo skoro nikt nie miał nawrotów tylko ja to znaczy ze sobie nieradze
-- 29 kwietnia 2015, o 18:14 --
Teraz mi sie zrobiło bardzo smutno i sie zleciłem bo skoro nikt nie miał nawrotów tylko ja to znaczy ze sobie nieradze
- mary36
@luk chłopie ogarnij się!!! Weź to na klatę jak i ja biorę
To są tylko cholerne myśli przestań z nich robić coś potwornie strasznego z czym nie można sobie poradzić. Ja czasami też wolałabym, żeby stanęła na przeciwko mnie w równej walce. Trzeba się pogodzić z tym i tyle. Każdy ma chwile słabości, ale najważniejsze nie poddawać się i działać. Myśli są i będą. Nie nadawaj im wartości to odpłyną. 

... jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. MM
-
witam, moje objawy w tej chwili a leczę sięok 10 lat, to przede wszystkim lęk przed oszaleniem, utratą kontroli, chorobą psychiczną, ośmieszeniem się, zrobieniem komuś krzywdy, krzyczeniem, psychozą. Myśli i uczucia są tak realne, że czuje że to się zaraz zdarzy. Czy ktoś miał podobnie ?
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Tysiące osób miało podobnie.