Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 18:22

Luk, bardzo duzo osob.
Ja mam etapy, kiedy czuje sie o wiele lepiej, jak zdrowa, ale tez gorsze dni.
Awatar użytkownika
Rosebud
Zarejestrowany Użytkownik

28 kwietnia 2015, o 18:25

Kurde mam cos cieple i sztywne rece i stopy , to moze byc nerwicowe? nie mialem nigdy tak:/Boje sie , ze to sm
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 18:29

Tak to nerwicowe.
Awatar użytkownika
Sasuke
Odważny i aktywny forumowicz

28 kwietnia 2015, o 18:42

Divam pisze:Tak to nerwicowe.
Divam widzę ,że patrol 24 na dobę :DD

Ale zgadzam się z Divam miałem tak mnóstwo razy , nerwicowe ;)
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 18:44

Sasuke, pelnie ostatnio pogotowie bojowe, skonczylam szkole, do matury juz sie cudow nie naucze :P
Awatar użytkownika
Sasuke

28 kwietnia 2015, o 18:47

Widzę właśnie , idź lepiej na spacer , odpocznij , zrelaksuj się ;)

Bo im na tej maturze napiszesz elaborat na temat nerwic :DD
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 18:50

Bylam rano na spacerku a tak to pogoda beznadziejna. No ale nic, jak wyjdzie slonce to sobie poleze przed domem :3
Awatar użytkownika
Maadziak

28 kwietnia 2015, o 19:33

widzę że jestem takim idiotą, że się do matury uczę kilka dni przed???? no lol ejj.. bo może przestać
a sądzicie, że lepiej jest się już nie produkować, tak? czy może jeszcze sobie coś porobić?
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 19:35

Cos porobc jak nakvardziej tak, ale sobota i niedziela - obowiazkowy relaks.

-- 28 kwietnia 2015, o 18:35 --
*Najbardziej
Awatar użytkownika
Sasuke

28 kwietnia 2015, o 19:37

Maadziak pisze:widzę że jestem takim idiotą, że się do matury uczę kilka dni przed???? no lol ejj.. bo może przestać
a sądzicie, że lepiej jest się już nie produkować, tak? czy może jeszcze sobie coś porobić?
Wzory powtórzyć , nauczyć / przypomnieć sobie jak się je przekształca .
Poczytać jakieś wypracowania z Polskiego z lat ubiegłych .
Poczytać jakieś artykuły na stronach anglojęzycznych .

A następnie tylko relaks bo szybka nauka tylko pogorszy sprawę ;)
Lepiej iść z "mniejszą wiedzą" i jasnym umysłem niż wykute w 3 dni całe 3 lata i trzęść się ze stresu/niewyspania jak osika ;)
Awatar użytkownika
Maadziak

28 kwietnia 2015, o 19:48

o dzięki Wam :D
polski to luuuz
z matmą to bardziej te wzory sb powtórzę i może jakieś arkusze i z angielskiego piszę listy siostra mi sprawdza i poprawia. ;)
nie no z weekendem to macie racje, lepiej chyba wyluzować
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 19:50

Chodzi mi o taki konkretny nawrót którego trzeba od nowa rozpracowac
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2015, o 19:51 przez usunietenaprosbe, łącznie zmieniany 1 raz.
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 19:51

Powtorz sobie blad wzgledny bo tego nie ma w tablicach, a w tablicach obczaj sobie co gdzie jest konkretnie.

Luk, mowisz o niezniwelowanym lęku i jego ppwrocie jak mniemam.
usunietenaprosbe
Gość

28 kwietnia 2015, o 19:58

No mowię tu o takim nawrocie który trzeba nowa rozpracować ja mam tak ze po 3 latach mi wszystko wrocilo wczesniej miałem sytuacje lekowe ale dawałem rade
On93

28 kwietnia 2015, o 23:32

radziooo pisze:Fakt, martwię się i jestem przestraszony strasznie bo naczytałem się gdzieś że może ja mam ukrytą depresję pod maską zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych.. Zaczynam wszystko widzieć w czarnych barwach od tego czytania i lęku jakby jest mniej. Wcześniej jak była natrętna myśl to od razu paraliż miałem a teraz z tymi samobójami to tak po prostu atakuje myśl mój mózg cały czas i nie mam tej "spiny" w środku dlatego to mnie przeraża. Przeszły mi też ataki paniki całkowicie. Jest tylko nieokreślony lęk cały czas że coś się stanie. Dzięki za odp Victor jesteś tu dla mnie autorytetem. Wiem, zaczynam panikować ale od początku zaburzenia czyli od 2 miesiący nie miałem takiego czegoś!! Trwa tak gdzieś pół dnia potem mija i się śmieje i wszystkich kocham. Takie wachania nastroju. Na sero myślicie że nic mi się nie stanie i nie jest to ciężka depresja?

Witaj w klubie mistrzuniu :) Mam to całymi dniami od stycznia :). Sa lepsze dni, ale tez i gorsze, ale nigdy tak na prawde od stycznia nie miałem dnia, ze czylem sie jak dawniej. Trzymanko całe dnie, ale ogółem jest do zniesienia, tylko ze jak sa te gorsze dni, to człowiek wariuje ...
ODPOWIEDZ