Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Piotrt
Zarejestrowany Użytkownik

20 grudnia 2019, o 19:43

Ja lekkie jedzenie stosuje bo nic innego nie wchodzi jeśli chodzi o psychoterapię to tylko portal
znerwicowana_ja

21 grudnia 2019, o 06:31

Piotrt pisze:
20 grudnia 2019, o 18:46
No tym bardziej jeśli człowiek mimo zmęczenia nie może zasnąć a co mnie łapie ból żołądka odcina jedzenie słabość wymioty ale to przy dużym stresie tylko A jak u ciebie?
Na takie dolegliwości żołądkowo jelitowe (a mam zespół jelita drazliwego) kupilam wczoraj ajuwerdyjskie zioła na żołądek, warto zapoznać się z tymi ziołami ponieważ sa na różne dolegliwości . Polecam artykuł
https://agnieszkawielobob.pl/ajurweda-z ... trawienia/

I taką herbatkę kupilam.

https://www.aleleki.pl/produkt/4934-her ... -100g.html
Dam znać za jakis czas czy dziala
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Piotrt

21 grudnia 2019, o 11:28

znerwicowana_ja pisze:
21 grudnia 2019, o 06:31
Piotrt pisze:
No tym bardziej jeśli człowiek mimo zmęczenia nie może zasnąć a co mnie łapie ból żołądka odcina jedzenie słabość wymioty ale to przy dużym stresie tylko A jak u ciebie?
Na takie dolegliwości żołądkowo jelitowe (a mam zespół jelita drazliwego) kupilam wczoraj ajuwerdyjskie zioła na żołądek, warto zapoznać się z tymi ziołami ponieważ sa na różne dolegliwości . Polecam artykuł
https://agnieszkawielobob.pl/ajurweda-z ... trawienia/

I taką herbatkę kupilam.

https://www.aleleki.pl/produkt/4934-her ... -100g.html
Dam znać za jakis czas czy dziala
Ja próbowałem różnych specyfików ale jak przyszedł silny stres to nic nie pomaga więc zostaje walka ze stresem
Awatar użytkownika
Kinia84

21 grudnia 2019, o 11:47

aurora131 pisze:
20 grudnia 2019, o 19:16
Piotrt pisze:

Czyli u ciebie atak na układ pokarmowy :( Znam też brak snu ze zmęczenia , powszechne w naszym zaburzeniu :) Klasyk. :)
U mnie lęk uogólniony ...codziennie praktycznie wyczekiwanie lęku , hipochonrdia :) + zawroty i kołatanie którym w sumie ostatnio przestałam się przejmować bo był holter :) i kołacze jakby mniej ...Ale te zawroty ...echhh...rozwalają mnie. OOO...mam jeszcze przepuklinę na kręgosłupie szyjnym ..to się dokłada. Ale niestety poziom lęku mam podwyższony to wszystko traktuję jako zagrożenie.
Mam identyczne objawy...zawroty I przepukline w szyjnym ...wogole jak Cię czytam to mam identyko wszystko...
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
aurora131

21 grudnia 2019, o 13:15

Kinia84 pisze:
21 grudnia 2019, o 11:47
aurora131 pisze:
20 grudnia 2019, o 19:16
Piotrt pisze:

Czyli u ciebie atak na układ pokarmowy :( Znam też brak snu ze zmęczenia , powszechne w naszym zaburzeniu :) Klasyk. :)
U mnie lęk uogólniony ...codziennie praktycznie wyczekiwanie lęku , hipochonrdia :) + zawroty i kołatanie którym w sumie ostatnio przestałam się przejmować bo był holter :) i kołacze jakby mniej ...Ale te zawroty ...echhh...rozwalają mnie. OOO...mam jeszcze przepuklinę na kręgosłupie szyjnym ..to się dokłada. Ale niestety poziom lęku mam podwyższony to wszystko traktuję jako zagrożenie.
Mam identyczne objawy...zawroty I przepukline w szyjnym ...wogole jak Cię czytam to mam identyko wszystko...
Pocieszające że nie tylko ja się z tym zmagam.

Jak ogarniasz zawroty głowy?
Awatar użytkownika
Kinia84

21 grudnia 2019, o 17:47

Nie ogarniam gdybym je ogarniała nie miałabym już nerwicy. Męczą mnie już 4 lata...
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
zagrody123456

21 grudnia 2019, o 20:02

Kinia84 pisze:
21 grudnia 2019, o 17:47
Nie ogarniam gdybym je ogarniała nie miałabym już nerwicy. Męczą mnie już 4 lata...
Divin gdzieś w swoich materiałach dał ćwiczenia na zawroty głowy.. Mi bardzo pomogły.. Poszukajcie
zagrody123456

21 grudnia 2019, o 20:06

To są wprawdzie ćwiczenia na problemy z utrzymaniem równowagi ale mi przy zawrotach pomogły.. program-wicze-problemy-utrzymaniem-rown ... t3557.html
Hermes

22 grudnia 2019, o 03:35

Aleksandranba23 pisze:
20 grudnia 2019, o 13:00
Hermes pisze:
20 grudnia 2019, o 12:12
Aleksandranba23 pisze:
20 grudnia 2019, o 10:53
Mam pytanie odnośnie bólu w żołądku i problemów z przełykaniem. Może miał ktoś coś podobnie i ma na to radę.
Mianowicie od 1,5 miesiąca cisnęło mnie w żoładku, ( tak mi się wydawało ) co ciekawe głównie po godzinie 18:00
od 3 dni doszło mi brak mozliwości połykania, wszystko mieliłam na pape a i tak nie moge przełykać tego.
Lekarz z racji mojego refluksu przepisał mi leki na zmniejszanie kwasu i zasugerował "nadżerkę przełyku"
gdyz miejsce ktore mnie boli to koncowka przelyku plus jeszcze te trudnosci z przełykaniem.

Oczywiscie zastanawiam się, czy te problemy z przełykaniem nie są wynikiem nerwicy ( ja mega często boje się udławienia/uduszenia itp) i czy to mozliwe, ze z dnia na dzien przez jakąś nadżerkę mam mega problem z jedzeniem? miał ktoś z was cos takiego? Bo oczywiscie za tym wszystkim idzie mega lęk i tym bardziej nie moge jesc w ogole.
Zrobiłbym gastroskopię ewentualnie rtg tuz po wypiciu kontrastu.Warto wykluczyć achalasia cardiae czyli kurcz wpustu...
Pojawianie się tego o określonej godzinie może sugerowac tło nerwicowe ale wiesz jak to jest...najpierw trzeba wykluczyc organiczne zmiany.
bóle były o określonych godzinach. problem z przełykaniem mam od 3 dni.
Lekarz zasugerował gastroskopię w lutym, po skończeniu leków na refluks.
Czy to co opisales czyli achalazja przełyku, to coś groźnego?...
Od lutego trochę mineło a mimo to nie posłuchałaś...
Raczej nie masz achalasia cardiae i zrób tą gastroskopie...
juniort

22 grudnia 2019, o 08:37

Hej,
Uczucie takiego splątania, braku możliwości skupienia myśli - jakby się trochę wzrok rozjeżdzał - przy oglądaniu serialu, telefonu itd.

Kto tak ma ?
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

22 grudnia 2019, o 09:03

Hej . Gdzieś na forum jest taki dział " encyklopedia naszych objawów " czy jakoś tak ...zerknij tam i zobaczysz ilu.ludzi ma ten sam objaw co ty.
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
aurora131

22 grudnia 2019, o 17:04

Jeszcze kochani chciałam zapytać o takie nietypowe bóle głowy. Często boli mnie głównie czoło, czuję nacisk na oczy, swiatlowstret, aż czasam nawet nos po bokach😂 Zakładam ze to wszystko z napięcia. Ale chętnie zapoznam się z info czy ktoś też tego doświadczył?
Awatar użytkownika
lubieplacki13
Dyżurny na forum Odważny VIP

22 grudnia 2019, o 17:08

aurora131 pisze:
Jeszcze kochani chciałam zapytać o takie nietypowe bóle głowy. Często boli mnie głównie czoło, czuję nacisk na oczy, swiatlowstret, aż czasam nawet nos po bokach😂 Zakładam ze to wszystko z napięcia. Ale chętnie zapoznam się z info czy ktoś też tego doświadczył?

Normalka, dzień jak co dzień. Dodatkowo uczucie jakby w głowie płonęło ;)
/przerwa od forum
aurora131

22 grudnia 2019, o 17:50

lubieplacki13 pisze:
22 grudnia 2019, o 17:08
aurora131 pisze:

Normalka, dzień jak co dzień. Dodatkowo uczucie jakby w głowie płonęło ;)
Aaaa.. Normalka😂😂😂 Dziękuję za odpowiedź 😂 A jakieś sposoby żeby to minęło? Czy poprostu olać... Bo już moja fantazja się rozbrykala😂😂😂
Aleksandranba23

22 grudnia 2019, o 19:12

Hermes pisze:
22 grudnia 2019, o 03:35
Aleksandranba23 pisze:
20 grudnia 2019, o 13:00
Hermes pisze:
20 grudnia 2019, o 12:12

Zrobiłbym gastroskopię ewentualnie rtg tuz po wypiciu kontrastu.Warto wykluczyć achalasia cardiae czyli kurcz wpustu...
Pojawianie się tego o określonej godzinie może sugerowac tło nerwicowe ale wiesz jak to jest...najpierw trzeba wykluczyc organiczne zmiany.
bóle były o określonych godzinach. problem z przełykaniem mam od 3 dni.
Lekarz zasugerował gastroskopię w lutym, po skończeniu leków na refluks.
Czy to co opisales czyli achalazja przełyku, to coś groźnego?...
Od lutego trochę mineło a mimo to nie posłuchałaś...
Raczej nie masz achalasia cardiae i zrób tą gastroskopie...
Nie posłuchałam w związku z czym? bo nie rozumiem :(
Zrobię Gastroskopię ale jutro wyjeżdzam do Anglii i tam przez tydzien nie będe miała możliwości, mam nadzieję ze to, że zrobię za 2 tygodnie, to nie będzie za późno. W ogole terminy teraz mają mega odległe przez te święta, mimo iż prywatnie.
Mega się tym stresuje :(
ODPOWIEDZ