Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Na takie dolegliwości żołądkowo jelitowe (a mam zespół jelita drazliwego) kupilam wczoraj ajuwerdyjskie zioła na żołądek, warto zapoznać się z tymi ziołami ponieważ sa na różne dolegliwości . Polecam artykuł
https://agnieszkawielobob.pl/ajurweda-z ... trawienia/
I taką herbatkę kupilam.
https://www.aleleki.pl/produkt/4934-her ... -100g.html
Dam znać za jakis czas czy dziala
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
- Piotrt
Ja próbowałem różnych specyfików ale jak przyszedł silny stres to nic nie pomaga więc zostaje walka ze stresemznerwicowana_ja pisze: ↑21 grudnia 2019, o 06:31Na takie dolegliwości żołądkowo jelitowe (a mam zespół jelita drazliwego) kupilam wczoraj ajuwerdyjskie zioła na żołądek, warto zapoznać się z tymi ziołami ponieważ sa na różne dolegliwości . Polecam artykuł
https://agnieszkawielobob.pl/ajurweda-z ... trawienia/
I taką herbatkę kupilam.
https://www.aleleki.pl/produkt/4934-her ... -100g.html
Dam znać za jakis czas czy dziala
- Kinia84
Mam identyczne objawy...zawroty I przepukline w szyjnym ...wogole jak Cię czytam to mam identyko wszystko...aurora131 pisze: ↑20 grudnia 2019, o 19:16
Czyli u ciebie atak na układ pokarmowyZnam też brak snu ze zmęczenia , powszechne w naszym zaburzeniu
Klasyk.
![]()
U mnie lęk uogólniony ...codziennie praktycznie wyczekiwanie lęku , hipochonrdia+ zawroty i kołatanie którym w sumie ostatnio przestałam się przejmować bo był holter
i kołacze jakby mniej ...Ale te zawroty ...echhh...rozwalają mnie. OOO...mam jeszcze przepuklinę na kręgosłupie szyjnym ..to się dokłada. Ale niestety poziom lęku mam podwyższony to wszystko traktuję jako zagrożenie.
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
-
Pocieszające że nie tylko ja się z tym zmagam.Kinia84 pisze: ↑21 grudnia 2019, o 11:47Mam identyczne objawy...zawroty I przepukline w szyjnym ...wogole jak Cię czytam to mam identyko wszystko...aurora131 pisze: ↑20 grudnia 2019, o 19:16
Czyli u ciebie atak na układ pokarmowyZnam też brak snu ze zmęczenia , powszechne w naszym zaburzeniu
Klasyk.
![]()
U mnie lęk uogólniony ...codziennie praktycznie wyczekiwanie lęku , hipochonrdia+ zawroty i kołatanie którym w sumie ostatnio przestałam się przejmować bo był holter
i kołacze jakby mniej ...Ale te zawroty ...echhh...rozwalają mnie. OOO...mam jeszcze przepuklinę na kręgosłupie szyjnym ..to się dokłada. Ale niestety poziom lęku mam podwyższony to wszystko traktuję jako zagrożenie.
Jak ogarniasz zawroty głowy?
-
-
To są wprawdzie ćwiczenia na problemy z utrzymaniem równowagi ale mi przy zawrotach pomogły.. program-wicze-problemy-utrzymaniem-rown ... t3557.html
-
Od lutego trochę mineło a mimo to nie posłuchałaś...Aleksandranba23 pisze: ↑20 grudnia 2019, o 13:00bóle były o określonych godzinach. problem z przełykaniem mam od 3 dni.Hermes pisze: ↑20 grudnia 2019, o 12:12Zrobiłbym gastroskopię ewentualnie rtg tuz po wypiciu kontrastu.Warto wykluczyć achalasia cardiae czyli kurcz wpustu...Aleksandranba23 pisze: ↑20 grudnia 2019, o 10:53Mam pytanie odnośnie bólu w żołądku i problemów z przełykaniem. Może miał ktoś coś podobnie i ma na to radę.
Mianowicie od 1,5 miesiąca cisnęło mnie w żoładku, ( tak mi się wydawało ) co ciekawe głównie po godzinie 18:00
od 3 dni doszło mi brak mozliwości połykania, wszystko mieliłam na pape a i tak nie moge przełykać tego.
Lekarz z racji mojego refluksu przepisał mi leki na zmniejszanie kwasu i zasugerował "nadżerkę przełyku"
gdyz miejsce ktore mnie boli to koncowka przelyku plus jeszcze te trudnosci z przełykaniem.
Oczywiscie zastanawiam się, czy te problemy z przełykaniem nie są wynikiem nerwicy ( ja mega często boje się udławienia/uduszenia itp) i czy to mozliwe, ze z dnia na dzien przez jakąś nadżerkę mam mega problem z jedzeniem? miał ktoś z was cos takiego? Bo oczywiscie za tym wszystkim idzie mega lęk i tym bardziej nie moge jesc w ogole.
Pojawianie się tego o określonej godzinie może sugerowac tło nerwicowe ale wiesz jak to jest...najpierw trzeba wykluczyc organiczne zmiany.
Lekarz zasugerował gastroskopię w lutym, po skończeniu leków na refluks.
Czy to co opisales czyli achalazja przełyku, to coś groźnego?...
Raczej nie masz achalasia cardiae i zrób tą gastroskopie...
- Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Hej . Gdzieś na forum jest taki dział " encyklopedia naszych objawów " czy jakoś tak ...zerknij tam i zobaczysz ilu.ludzi ma ten sam objaw co ty.
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." -
- ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
I nie, nie żartuję." -

https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
-
Jeszcze kochani chciałam zapytać o takie nietypowe bóle głowy. Często boli mnie głównie czoło, czuję nacisk na oczy, swiatlowstret, aż czasam nawet nos po bokach
Zakładam ze to wszystko z napięcia. Ale chętnie zapoznam się z info czy ktoś też tego doświadczył?
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
aurora131 pisze: ↑22 grudnia 2019, o 17:04Jeszcze kochani chciałam zapytać o takie nietypowe bóle głowy. Często boli mnie głównie czoło, czuję nacisk na oczy, swiatlowstret, aż czasam nawet nos po bokachZakładam ze to wszystko z napięcia. Ale chętnie zapoznam się z info czy ktoś też tego doświadczył?
Normalka, dzień jak co dzień. Dodatkowo uczucie jakby w głowie płonęło

/przerwa od forum
-
Aaaa.. Normalkalubieplacki13 pisze: ↑22 grudnia 2019, o 17:08aurora131 pisze: ↑22 grudnia 2019, o 17:04Jeszcze kochani chciałam zapytać o takie nietypowe bóle głowy. Często boli mnie głównie czoło, czuję nacisk na oczy, swiatlowstret, aż czasam nawet nos po bokachZakładam ze to wszystko z napięcia. Ale chętnie zapoznam się z info czy ktoś też tego doświadczył?
Normalka, dzień jak co dzień. Dodatkowo uczucie jakby w głowie płonęło![]()
-
Nie posłuchałam w związku z czym? bo nie rozumiemHermes pisze: ↑22 grudnia 2019, o 03:35Od lutego trochę mineło a mimo to nie posłuchałaś...Aleksandranba23 pisze: ↑20 grudnia 2019, o 13:00bóle były o określonych godzinach. problem z przełykaniem mam od 3 dni.
Lekarz zasugerował gastroskopię w lutym, po skończeniu leków na refluks.
Czy to co opisales czyli achalazja przełyku, to coś groźnego?...
Raczej nie masz achalasia cardiae i zrób tą gastroskopie...

Zrobię Gastroskopię ale jutro wyjeżdzam do Anglii i tam przez tydzien nie będe miała możliwości, mam nadzieję ze to, że zrobię za 2 tygodnie, to nie będzie za późno. W ogole terminy teraz mają mega odległe przez te święta, mimo iż prywatnie.
Mega się tym stresuje