Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
zagrody123456
Zarejestrowany Użytkownik

8 czerwca 2019, o 12:34

Nieżyt nosa raczej nie daje bólu kręgosłupa..
toczka

9 czerwca 2019, o 08:03

Zaczynam już się utwierdzać w przekonaniu że jestem wariatka :/
Od około dwóch miesięcy mam na szyi powiększony węzeł chłonny. Poszłam zaraz z nim do lekarza, zbadał mnie i stwierdził że to nie jest groźne i mam obserwować.
Parę tygodni po tym poszłam do kolejnego lekarza, laryngologa. Babka zbadała mnie porządnie i też stwierdziła żeby się nie martwić to nic groźnego.
Kilka dni temu wkręcilam sobie że ten węzeł chyba się powiększył. Tak długo macałam aż sobie wymacalam drugi obok. Wpadłam w panikę. Zrobiłam wszystkie badania i wyszły ok. A że pracuję w środowisku medycznym to udało mi się poprosić bardzo dobrego laryngologa, ordynatora oddziału klinicznego żeby mnie zbadał. On również stwierdził że jest ok...
Tylko że ja cały czas czuje to pod palcami! A żeby tego było mało to dzisiaj, w niedzielę, od 6 rano zamiast spać ja siedzę i się macam po tej cholernej szyi :( i wymacałam też coś po drugiej stronie :( :( :(
Zaczynam się podłamywac bo z jednej strony wiem że świruje a z drugiej ku*** przecież ja tam coś czuję!!! 😱😠
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 czerwca 2019, o 11:22

toczka pisze:
9 czerwca 2019, o 08:03
Zaczynam już się utwierdzać w przekonaniu że jestem wariatka :/
Od około dwóch miesięcy mam na szyi powiększony węzeł chłonny. Poszłam zaraz z nim do lekarza, zbadał mnie i stwierdził że to nie jest groźne i mam obserwować.
Parę tygodni po tym poszłam do kolejnego lekarza, laryngologa. Babka zbadała mnie porządnie i też stwierdziła żeby się nie martwić to nic groźnego.
Kilka dni temu wkręcilam sobie że ten węzeł chyba się powiększył. Tak długo macałam aż sobie wymacalam drugi obok. Wpadłam w panikę. Zrobiłam wszystkie badania i wyszły ok. A że pracuję w środowisku medycznym to udało mi się poprosić bardzo dobrego laryngologa, ordynatora oddziału klinicznego żeby mnie zbadał. On również stwierdził że jest ok...
Tylko że ja cały czas czuje to pod palcami! A żeby tego było mało to dzisiaj, w niedzielę, od 6 rano zamiast spać ja siedzę i się macam po tej cholernej szyi :( i wymacałam też coś po drugiej stronie :( :( :(
Zaczynam się podłamywac bo z jednej strony wiem że świruje a z drugiej ku*** przecież ja tam coś czuję!!! 😱😠
Hej, ja mam zwłókniały węzeł chłonny na szyi, prawdopodobnie od ugryzienia komara. To nic groźnego, jest lekko powiększony i taki już zostanie. Też miałem przez to stres, ciągle macałem, dotykałem, aż mnie bolało to miejsce. W końcu udałem się do lekarza. Zrobili mi USG (rozmiar wyszedł w normie), OB i morfologię. Trzeba się z tym pogodzić, zaufać i nie drążyć tematu :) Teraz zapominam czasami, że mam w ogóle to powiększone. Choć w lustrze przy odpowiednim zgięciu szyi to widać.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

9 czerwca 2019, o 12:00

Na Twoim miejscu, gdybym miał potwierdzenie od lekarza, że nic się nie dzieje złego, to najlepiej było by zostawić problem, skoro szarga Ci nerwy, a nie masz żadnego odniesienia do rozwiązania problemu, poza zamartwianiem się.Oczywiście to tylko teoria, w praktyce musisz trochę powoli odkręcać ten stres, skoro trwa już od paru miesięcy, ale pod tym kątem masz już wiedzę, chociażby tutaj na forum.
toczka

9 czerwca 2019, o 13:15

witorrr98 pisze:
Na Twoim miejscu, gdybym miał potwierdzenie od lekarza, że nic się nie dzieje złego, to najlepiej było by zostawić problem, skoro szarga Ci nerwy, a nie masz żadnego odniesienia do rozwiązania problemu, poza zamartwianiem się.Oczywiście to tylko teoria, w praktyce musisz trochę powoli odkręcać ten stres, skoro trwa już od paru miesięcy, ale pod tym kątem masz już wiedzę, chociażby tutaj na forum.
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Ja jeszcze muszę odwiedzić dentystę bo znajomy miał podobną sytuację, że wywaliło mu węzły po obu stronach szyi i okazało się że to od próchnicy w jednym zębie.
Trochę mnie to podniosło na duchu, oby to była wina zębów!
Nelkalenka

9 czerwca 2019, o 17:18

olaa pisze:
6 czerwca 2019, o 14:33
Nelkalenka pisze:
27 maja 2019, o 21:42
olaa pisze:
5 maja 2019, o 09:19
Dziękuję za odp zagrody, ALE po prostu dziwi mnie jedna rzecz- żyję sobie w miarę normalnie, wydaje mi się, że nerwica minęła i nagle jest takie BUM? Czy ozdrowiency albo ktos z Was tak miał? Pozdrawiam.
Oj nerwica potrafi dac w kosc.Ja mialam tez objawy jak przy sm,nawet neurolog wyslal mnie do szpitala z podejrzeniem takiej diagnozy,bo odruchy nawet mialam patologiczne jak przy sm...w szpitalu mialam rezonans glowy i okazalo sie ,ze badanie wyszlo dobrze,nie bylo sladow sm....mam pytanko ,jak dlugo mialas szumy i jakie leki przepisal Ci laryngolog,ktore pomogly na szumy?
Brałam enconton i betaserc
Dzięki za odpowiedz :)
Aktap

13 czerwca 2019, o 21:25

Wracam po przerwie z zapytaniem:
Co prawda z faktem iż mam nerwicę już się chyba pogodziłam, myśli natrętne zaczęły ustępować zaczęłam sobie z nimi radzić na tyle że przychodziły coraz rzadziej i bardzo szybko odpływały nie robiąc na mnie większego wrażenia, było coraz lepiej aż tu nagle od 2-3 dni towarzyszy mi jakiś dziwny stan, czuje wewnętrznie jakiś niepokój/zniecierpliwienie/nerwowość bez konkretnej przyczyny i znowu pojawiają się te straszne natrętne myśli dotyczących bliskich i mnie samej oraz myśli jakieś filozoficzne typu "a czy na pewno kochasz swoje dziecko.." itd. Nie wiem na ile sobie sama to zasugerowałam myśląc dzisiaj o schizofreni i o głosach które się przy niej słyszy, ale dzisiaj mając myśli natrętne dochodzi w nich słowo "musze" nie jest to głos tylko myśl "muszę wyrzucić dziecko przez okno". Powiedzcie proszę, że to nie jest schizofrenia.. I że to minie..
Awatar użytkownika
Celine Marie

13 czerwca 2019, o 21:57

toczka pisze:
9 czerwca 2019, o 13:15
witorrr98 pisze:
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Ja jeszcze muszę odwiedzić dentystę bo znajomy miał podobną sytuację, że wywaliło mu węzły po obu stronach szyi i okazało się że to od próchnicy w jednym zębie.
Trochę mnie to podniosło na duchu, oby to była wina zębów!
Jeśli byłaś mocno przeziębiona powiększony węzeł może Ci zostać ale to nic groźnego,ja mam prawy jak jajko od kilku lat ,ponadto w ogóle mam jakiegoś guza dziwnego w tych okolicach ale żyję,więc to chyb nie rak,spróbuj odpuścić,skoro to nie daje żadnych objawów to niech sobie będzie
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Kuba1982

17 czerwca 2019, o 10:09

Dzień dobry. Chodzi o "sprawy" skórne. Dokładnie o takie wysypki, nie swędzące, wyglądające jak czerwone mikro plamki-kropeczki na gładkiej skórze. Znika to Max po dwóch godzinach, często szybciej. Zazwyczaj pojawia się na wysokości żołądka, czasem na klatce piersiowej oraz ramionach. Niezależnie od pogody ale - mam wrażenie, iż zależnie od stresu ;) Inna sprawa, że niestety ciągle takie "wynalazki" jak ta wysypka powodują od razu zwiększenie lęku ehhh. Wczoraj np pojawiła się na wewnętrznych stronach rąk, na zgieciach, ewidentnie po ćwiczeniach z hantlami. Skóra w tych miejscach jest wtedy gorąca i lepka. Czasem po gorącym prysznicu też się pojawia. Ale do rzeczy - czy macie, mieliście takie objawy skórne ? Jak wcześnie zaznaczyłem, samo to znika względnie szybko i niespodziewanie, więc nawet nie miałbym czego pokazać dermatologowi ;)
Awatar użytkownika
Celine Marie

17 czerwca 2019, o 18:35

Kuba1982 pisze:
17 czerwca 2019, o 10:09
Dzień dobry. Chodzi o "sprawy" skórne. Dokładnie o takie wysypki, nie swędzące, wyglądające jak czerwone mikro plamki-kropeczki na gładkiej skórze. Znika to Max po dwóch godzinach, często szybciej. Zazwyczaj pojawia się na wysokości żołądka, czasem na klatce piersiowej oraz ramionach. Niezależnie od pogody ale - mam wrażenie, iż zależnie od stresu ;) Inna sprawa, że niestety ciągle takie "wynalazki" jak ta wysypka powodują od razu zwiększenie lęku ehhh. Wczoraj np pojawiła się na wewnętrznych stronach rąk, na zgieciach, ewidentnie po ćwiczeniach z hantlami. Skóra w tych miejscach jest wtedy gorąca i lepka. Czasem po gorącym prysznicu też się pojawia. Ale do rzeczy - czy macie, mieliście takie objawy skórne ? Jak wcześnie zaznaczyłem, samo to znika względnie szybko i niespodziewanie, więc nawet nie miałbym czego pokazać dermatologowi ;)
Popularny problem,nawet Victor to miał (ja mam też) ,mówi o tym w nagranku o objawach
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Ewelinaa

17 czerwca 2019, o 19:31

Witajcie ponownie. Jakiś czas temu pytałam o rozchodzące się bóle w klatce piersiowej, teraz mam.pytanie odnośnie bólu głowy. Od tygodnia boli mnie lewa strona - od szyi poprzez czubek głowy aż do oczodołu i policzka. Zdarza się, że boli mnie cały dzień, ten ból wędruje, natomiast czasami boli mnie przez pewien czas, przestaje i za kilka minut/godzin znowu zaczyna... Nie jest to ból nieznośny. Raczej tępy i gniotący. Zdarzają się też kilku-sekundowe uciski. Te chyba najbardziej mnie stresują... czy ktoś miał może podobnie?
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wieczoru :))
Nerwyzestali

17 czerwca 2019, o 21:13

Ewelinaa pisze:
Witajcie ponownie. Jakiś czas temu pytałam o rozchodzące się bóle w klatce piersiowej, teraz mam.pytanie odnośnie bólu głowy. Od tygodnia boli mnie lewa strona - od szyi poprzez czubek głowy aż do oczodołu i policzka. Zdarza się, że boli mnie cały dzień, ten ból wędruje, natomiast czasami boli mnie przez pewien czas, przestaje i za kilka minut/godzin znowu zaczyna... Nie jest to ból nieznośny. Raczej tępy i gniotący. Zdarzają się też kilku-sekundowe uciski. Te chyba najbardziej mnie stresują... czy ktoś miał może podobnie?
Ja tez mam uciski w glowie, tępe i gniotąte bóle. U mnie pojawiają się jako efekt napięcia nerwowego przy ruminacjach i analizach myślowych. Czasami efektem tego napięcia jest ucisk w klatce, a czasami w głowie. Czasami potrafi mnie ten ucisk trzymać caly dzień. Zwlaszcza tyle ile trwa napięcie.
Awatar użytkownika
Celine Marie

17 czerwca 2019, o 22:19

Ewelinaa pisze:
To razem z otumanieniem mój najgorszy nerwicowy objaw,mam 4 lata i podobno to jest od napięcia ale zdecydowanie utrudnia mi funkcjonowanie
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
adzikkk
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

17 czerwca 2019, o 23:42

AnxietyDisorder0 pisze:
4 maja 2019, o 21:56
Słuchajcie, potrzebuję pomocy. Od kilku dni czuję ból w prawym podbrzuszu, występujący podczas oddawania moczu i uciskania tego miejsca. Miałam tak już parę razy i towarzyszy temu zatrzymywanie gazów, ogólnie pieczenie jelit i mdłości. Czy to możliwe, że boli mnie właśnie od nadmiaru gazów i to tak uciska, czy to jest jakiś wyrostek? Ogólnie mam takie wzdęcia i uczucie ciężkości. Mam mega stresujący okres, ale te objawy mnie niepokoją i zastanawiam się, czy ktoś tak miał.
Hej hej - mam dokładnie to samo teraz. Przyszło ?
loving yourself is the greatest revolution ♥️🙆🏼‍♀️👋

Nie wszyscy cierpimy w ten sam sposób.

Ten kto płacze najwiecej, nie cierpi najbardziej - nie myl bólu z jego wyrażeniem.
Aktap

18 czerwca 2019, o 11:50

A czy komuś siniały nogi lub inne części ciała w związku z nerwicą?
ODPOWIEDZ