Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Toczen
Zarejestrowany Użytkownik

1 czerwca 2019, o 12:54

Paula123456 pisze:
31 maja 2019, o 20:06
agan820101 pisze:
31 maja 2019, o 14:05
aggr81 pisze:
9 maja 2019, o 13:22
Witajcie...
mam od około 4 lat fascykulacje...masę badań za sobą, wszystkie w normie...neurolog zasugerował nerwicę ale ja obawiam się,że to może być coś poważniejszego np SLA... czy ktoś z Ws też ma fascykulacje? Jeśli tak to jak długo to trwa i co zrobić żeby ustąpiło?
U mnie zaczeły sie 3 lata temu, pojawiły się w stresującym okresie. Było ich bardzo dużo, czesto i były bardzo odczuwalne, najbardziej gdy siadalam lu kładłam sie to wtedy vałe ciało mi chodziło, drżało w róznych miejscach, pojedyncze miesnie skakały, były nawet widoczne gołym okiem. Po roku czasu objaw ten zmniejszył na sile,a obenie kiedy jestem spokojniejsza sa bardzo rzado, i bardzo delikatne.
Witam😉 jeden z typowych objawów nerwicy niestety takie wianki bywają A tym bardziej jak przy okazji dojdzie do tego stres to już pozamiatane. Pozdrawiam
Ja mam fascykulacje na nogach 24 na dobe, non stop. Czasami pojawiaja sie tez w innych czesciach ciala. W tym momencie mam tez telepiace sie rece i wrazenie, ze sa slabe.
Bylerm u dwoch neurologow i kazdy zasugerowal nerwice.
Mam tez takie wrazenie, ze moja psychika specjalnie probuje wzbudzic we mnie kolejne stany lekowe co chwile wprowadzajac nowe objawy SLA :P Menda jedna

Teraz lecze sie od tygodnia farmaceutycznie. Psychicznie czuje lekka poprawe, natomiast objawy dalej nie ustepuja, co zaczyna martwic.
Paula123456

1 czerwca 2019, o 13:47

Toczen pisze:
Paula123456 pisze:
agan820101 pisze:

U mnie zaczeły sie 3 lata temu, pojawiły się w stresującym okresie. Było ich bardzo dużo, czesto i były bardzo odczuwalne, najbardziej gdy siadalam lu kładłam sie to wtedy vałe ciało mi chodziło, drżało w róznych miejscach, pojedyncze miesnie skakały, były nawet widoczne gołym okiem. Po roku czasu objaw ten zmniejszył na sile,a obenie kiedy jestem spokojniejsza sa bardzo rzado, i bardzo delikatne.
Witam😉 jeden z typowych objawów nerwicy niestety takie wianki bywają A tym bardziej jak przy okazji dojdzie do tego stres to już pozamiatane. Pozdrawiam
Ja mam fascykulacje na nogach 24 na dobe, non stop. Czasami pojawiaja sie tez w innych czesciach ciala. W tym momencie mam tez telepiace sie rece i wrazenie, ze sa slabe.
Mam tez takie wrazenie, ze moja psychika specjalnie probuje wzbudzic we mnie kolejne stany lekowe co chwile wprowadzajac nowe objawy SLA :P Menda jedna

Teraz lecze sie od tygodnia farmaceutycznie. Psychicznie czuje lekka poprawe, natomiast objawy dalej nie ustepuja, co zaczyna martwic.
Witam😉 też brałam leki ale teraz uważam że nie był to dobry pomysł ponieważ one mi przytlumily objawy nerwicy A nie wyleczyly teraz walczę z nią bez farmakologii i tak jak u Ciebie mam różne objawy ale staram się robić swoje i nie zwracać uwagi chociaż momentami jest bardzo ciężko to staram się nie poddawać. Pozdrawiam
Nerwyzestali

1 czerwca 2019, o 14:39

A ucisk w glowie z tylu lub bardziej na czubku głowy?
Awatar użytkownika
Celine Marie

1 czerwca 2019, o 16:12

Toczen pisze:
Paula123456 pisze:
agan820101 pisze:

Też to mam ale nie non stop,biorę ostatnio więcej magnezu i zlewam za każdym razem ,widzę poprawę
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Toczen

1 czerwca 2019, o 17:04

Paula123456 pisze:
1 czerwca 2019, o 13:47
Toczen pisze:
Paula123456 pisze:

Witam😉 też brałam leki ale teraz uważam że nie był to dobry pomysł ponieważ one mi przytlumily objawy nerwicy A nie wyleczyly teraz walczę z nią bez farmakologii i tak jak u Ciebie mam różne objawy ale staram się robić swoje i nie zwracać uwagi chociaż momentami jest bardzo ciężko to staram się nie poddawać. Pozdrawiam

Pamiętasz może po jakim czasie zaczęły działać lekarstwa?
Paula123456

1 czerwca 2019, o 17:19

Po 2 tygodniach dopiero zaczęłam czuć się trochę lepiej ale szału jakiegoś nie było.
Dixie

3 czerwca 2019, o 18:27

Cześć! Po 5 latach z lekarzem podjelam decyzję o stopniowym odstawieniu Fevarin 100 mg. Mam zanurzenia lękowo depresyjne. Idziemy cyklem 6 tygodni. 2 tygodnie naprzemiennie 100 mg i 50 mg, dwa tygodnie 50 mg i dwa tygodnie naprzemiennie 50 i 0 mg. Okolo 12 dnia zaczęłam mieć ostry zjazd... Lęki, przygnębienie, płacz, wszystko szczególnie z rana... Jakoś daję radę, ale to po prostu męczy od 4 dni i nie wiem co się dzieje.

Słyszałam, że po całkowitym odstawaniu są takie objawy, a ja dopiero brakami dwa tygodnie dawkę naprzemiennie i tak się czuję... Help :( to minie? Tak ma być? Lekarz za miesiąc dopiero.

Pozdrawiam!
Nerwyzestali

3 czerwca 2019, o 20:39

Mieliście objawy takie jak:

- ucisk z tyłu głowy,
- ucisk w okolicach czubka głowy,
- ucisk/kłucie z tyłu głowy po prawej stronie,

?
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

3 czerwca 2019, o 21:04

Dixie pisze:
Cześć! Po 5 latach z lekarzem podjelam decyzję o stopniowym odstawieniu Fevarin 100 mg. Mam zanurzenia lękowo depresyjne. Idziemy cyklem 6 tygodni. 2 tygodnie naprzemiennie 100 mg i 50 mg, dwa tygodnie 50 mg i dwa tygodnie naprzemiennie 50 i 0 mg. Okolo 12 dnia zaczęłam mieć ostry zjazd... Lęki, przygnębienie, płacz, wszystko szczególnie z rana... Jakoś daję radę, ale to po prostu męczy od 4 dni i nie wiem co się dzieje.

Słyszałam, że po całkowitym odstawaniu są takie objawy, a ja dopiero brakami dwa tygodnie dawkę naprzemiennie i tak się czuję... Help :( to minie? Tak ma być? Lekarz za miesiąc dopiero.

Pozdrawiam!
Możliwe, że stresujesz się schodzeniem z leku i sama się nakręcasz. Brałem coś innego i krócej, ale gdy zaczynałem odstawiać miałem największą jazdę ;) To na pewno nie była wtedy zmiana dawki, a po prostu lęk o tym co będzie.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
menago49

3 czerwca 2019, o 21:29

Dixie pisze:

Pozdrawiam!
Cześć ja rok temu schodzilem po paru latach brania velaxin wytrzymałem 3 miesiace wróciłem.A odstawiłam pół roku. Teraz odstawiam jestem na najnizszej dawce i odsypuje granulki i daje sobie rok. To nie jest tak chop siup kazdy organizm jest rozny i potrzeba duzo czasu ale naprawdę duzo.A jak lekarz mówi 2-4 tygodnie to gowno wie.To jest może dobre Ale jak się brało kilka lat to trzeba h. czasu.Mowie z doświadczenia.Nie rób sobie presji po malu.
Awatar użytkownika
andrew

3 czerwca 2019, o 21:37

Dixie pisze:

Pozdrawiam!
Zdecydowanie za szybkie odstawienie. Po 5 latach to ze 3 miesiące i podstawowy błąd nie można odstawiać tak że jeden dzień bierzesz a drugi nie. Przez takie odstawianie miałem koszmar straszny. Niepoważny psychiatra. Leki próbowałem odstawiać wiele razy i wiem swoje jak było za każdym razem a jak za ostatnim gdzie odstawienie było powolne i z wiedzą inną niż ogólna i szablonowa. Jak Menago napisał każdy jest inny i ty sama obserwuj swój organizm.
Johanka

4 czerwca 2019, o 12:44

Czy komus przy nerwicy uaktywnila sie choroba lokomocyjna?
Hania22

4 czerwca 2019, o 13:36

Nerwyzestali pisze:
3 czerwca 2019, o 20:39
Mieliście objawy takie jak:

- ucisk z tyłu głowy,
- ucisk w okolicach czubka głowy,
- ucisk/kłucie z tyłu głowy po prawej stronie,

?
Oczywiście np.od wczoraj kuje ,ciśnie po prawej stronie masakra :grr:
Serio jestem już wykończona i zaczynam już gadać sama do siebie a niech już zemre w tym momencie ile można.
revi

4 czerwca 2019, o 13:37

Witam. Od kilku dni mam problem żeby wziąć głęboki oddech, żeby to zrobić czasem wymuszam ziewanie. Czy to jest objaw typowo nerwicowy? Jak sobie z tym radzić?
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

4 czerwca 2019, o 13:47

revi pisze:
4 czerwca 2019, o 13:37
Witam. Od kilku dni mam problem żeby wziąć głęboki oddech, żeby to zrobić czasem wymuszam ziewanie. Czy to jest objaw typowo nerwicowy? Jak sobie z tym radzić?
Tak, to nerwica daje takie objawy. Powoli będzie mijać, uszy do góry i stosuj się do zasad z forum ;ok
you infected my blood
ODPOWIEDZ