Mnie piecze skóra na plecach i to jest od nerwicyAnxietyDisorder0 pisze: ↑19 lutego 2019, o 17:13Czy ktoś z Was miał długotrwałe pieczenia brzucha po lewej stronie? Mam to od kilkunastu miesięcy, początkowo pojawiało się co kilka dni, a teraz niemal codziennie. Piecze mnie w miejscu, gdzie kończą się żebra po lewej stronie, dokładniej to pod żebrami. Czasami pieczenie/rozpieranie rozlewa się na cały lewy bok i jest zwiększone po lewej stronie, ale na dole (tak jakby w jelitach). Wydaje mi się, że może być to od nerwicy, bo miałam już wiele objawów typowo "pokarmowych": mdłości, zgaga, różnego rodzaju bóle brzucha, ale ten objaw utrzymuje się już dosyć długo. Nie robiłam badań. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Co to może być?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam, mam strasznie dziwne objawy, lęk przed schizofrenią od jakichś trzech tygodni... Mianowicie, co chwile dopatruje się postaci lub czegos innego w rzeczach, wydaje mi się ze widze coś kątem oka, na co reaguje lękiem. Czy ktoś tak miał ?
- Poziomka123
Przedewszystkim osoba ze schizofrenia nie zastanawia się czy ma tą chorobę.... często w swoim zachowaniu nie widzi nic dziwnego. Ty poprostu masz lęk przed tą chorobą A to książkowy objaw nerwicowy... ja też mialam takie lęki, nie wkrecaj się w ten stan bo to Ci nie pomaga
Skoro możesz pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej 

- Poziomka123
- Poziomka123
Bo wydaje mi się że Ty tak się wkreciles że masz schizofrenie że Ty tylko szukasz... ojej znów coś widzę o kurczę znów coś słyszę...schizofrenia nie rodzi się z dnia na dzień

-
Ja chcę jeszcze dopytać o te badania?
Czy każdy z was robi tomograf/rezonans przy uciskach w głowie/skroniach
Co ile czasu ?Jeśli miałam badania 16.05.2017
powinnam powtórzyć?
Nie chcę tego robić bardzo się boję , wręcz panicznie.
Ile czasu mogą mogą trwać takie bóle (nigdy nie muszę brać nic przeciwbólowe)
Jak je czujecie tylko jak o tym myślicie jak macie napad lęku czy ciągle?
Nie tylko o bóle głowy mi chodzi ogólnie.
.
Czy każdy z was robi tomograf/rezonans przy uciskach w głowie/skroniach
Co ile czasu ?Jeśli miałam badania 16.05.2017
powinnam powtórzyć?
Nie chcę tego robić bardzo się boję , wręcz panicznie.
Ile czasu mogą mogą trwać takie bóle (nigdy nie muszę brać nic przeciwbólowe)
Jak je czujecie tylko jak o tym myślicie jak macie napad lęku czy ciągle?
Nie tylko o bóle głowy mi chodzi ogólnie.
.
-
Robi się EMG w gabinecie neurologicznym. Tężyczkę leczy się sporymi dawkami magnezu (ja biorę 350 mg jonów codziennie + potas raz dziennie). Przyczyną tężyczki może być nerwica (logiczne, że żyjąc w ciągłym lęku / stresie wypłukujemy magnez) i czytając to forum wydaje mi się, że sporo osób ma tężyczkę. Jeśli okaże się, że ją masz to na pewno odpowiednia suplementacja magnezem pomoże / ułatwi sytuację.
Czy naprawdę nikomu tu na forum nie napina się samoistnie żuchwa, nie drętwieje ucho?

- Poziomka123
Myślę że dla własnego spokoju powinieneś pójść... Ale i tak zapewne powie Ci psychiatra że nie masz żadnej schizofreni A jedynie zaburzenie lękowe:)

-
Ja jak nie biorę magnezu to go mam we krwi poniżej normy. Też biorę taka dzienna dawkę + potas.
Wyczytałam ostatnio ze bardzo pomagają kąpiele w chlorku magnezu+ soda oczyszczona.( takie solankowe zdrowotne jacuzzi, he he) Ja osobiście zaczęłam moczyć stopy na początek. No zobaczymy czy to coś da, w sanatoriach stosują właśnie takie solankowe kąpiele, inhalacje to musi to jakoś pomagać
Wyczytałam ostatnio ze bardzo pomagają kąpiele w chlorku magnezu+ soda oczyszczona.( takie solankowe zdrowotne jacuzzi, he he) Ja osobiście zaczęłam moczyć stopy na początek. No zobaczymy czy to coś da, w sanatoriach stosują właśnie takie solankowe kąpiele, inhalacje to musi to jakoś pomagać
-
Nerwica może dawać sonaty ciągle nie napadowo np duszności kołatanie serca i niepokój?.Mam Ostre zapalenie zatok nos słabo po antybiotyku się odtyka więc dodatkowy problem ale od kilku dni mam duszności ciągle ustępują samoistnie ale nie wiem sama o co chodzi i jak sobie radzić z tym stanem