Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ChuckiexO
Odburzony i pomocny użytkownik

19 lutego 2019, o 19:21

arczi pisze:
19 lutego 2019, o 19:21
Od jakiegoś czasu mam wrażenie jakbym trząsł sie cały tak w środku ciała. Dziwne uczucie
Norma jeszcze takie wibracje czasami miałem jak leżałem w sensie miejscowe
ChuckiexO
Odburzony i pomocny użytkownik

19 lutego 2019, o 19:23

Ja to się zapytam z Ciekawości mieliście kiedyś wrażenie że rzeczy zmieniaja na sekundę kolor,
Ciężko mi to opisać np patrząc w światło latarni na chwilę się robi jakby niebieskie
Awatar użytkownika
Kataraka
Odważny i aktywny forumowicz

19 lutego 2019, o 19:30

AnxietyDisorder0 pisze:
19 lutego 2019, o 17:13
Czy ktoś z Was miał długotrwałe pieczenia brzucha po lewej stronie? Mam to od kilkunastu miesięcy, początkowo pojawiało się co kilka dni, a teraz niemal codziennie. Piecze mnie w miejscu, gdzie kończą się żebra po lewej stronie, dokładniej to pod żebrami. Czasami pieczenie/rozpieranie rozlewa się na cały lewy bok i jest zwiększone po lewej stronie, ale na dole (tak jakby w jelitach). Wydaje mi się, że może być to od nerwicy, bo miałam już wiele objawów typowo "pokarmowych": mdłości, zgaga, różnego rodzaju bóle brzucha, ale ten objaw utrzymuje się już dosyć długo. Nie robiłam badań. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Co to może być?
Nie zaszkodzi zrobić podstawowych badań enzymów wątrobowych, kreatyniny zbadać mocz i iść zrobić USG jamy brzusznej. ;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

20 lutego 2019, o 09:52

ChuckiexO pisze:
19 lutego 2019, o 19:23
Ja to się zapytam z Ciekawości mieliście kiedyś wrażenie że rzeczy zmieniaja na sekundę kolor,
Ciężko mi to opisać np patrząc w światło latarni na chwilę się robi jakby niebieskie
Wydaje mi się, że jest to normalna reakcja gdy patrzysz w coś co cię razi.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
Monia88
Zarejestrowany Użytkownik

20 lutego 2019, o 11:59

Witajcie jak się dziś czujecie? Ja nie za dobrze wczoraj weszło mi mania mierzenie pulsu co się położyłam już było koniec co przysnełam to zaraz się wybudziłam i co chwilę mierzenie palcem pulsu i mówię do męża nie czuje pulsu a on ze to nerwica i mam spać z głowy przeszło na badanie pulsu a dziś jestem jakaś nie swoja słabo i ręce spocone aż mokre straszne to jest czy aż tak działa nerwica?
Awatar użytkownika
Poziomka123

20 lutego 2019, o 12:19

Monia88 pisze:
Witajcie jak się dziś czujecie? Ja nie za dobrze wczoraj weszło mi mania mierzenie pulsu co się położyłam już było koniec co przysnełam to zaraz się wybudziłam i co chwilę mierzenie palcem pulsu i mówię do męża nie czuje pulsu a on ze to nerwica i mam spać z głowy przeszło na badanie pulsu a dziś jestem jakaś nie swoja słabo i ręce spocone aż mokre straszne to jest czy aż tak działa nerwica?
Tak... aż tak działa nerwica. Nie skupiaj się na pulsie i nie mierz go co chwile bo tylko przez to się niepotrzebnie nakrecasz... wiem co mówię bo też mialam taki nawyk że siedzialam i tylko puls mierzylam. Skupiasz ciągle uwagę na pulsie i po co??
Skoro możesz pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej cmok
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

20 lutego 2019, o 12:24

Monia88 pisze:
Miałem tak na początku :) Po mierzeniu pulsu gdy był wysoki wpadałem w hipochondryczne objawy, że umieram, że mam chore serce, etc. a to oczywiście powodowało różne reakcje na duży stres (zawroty, pocenie się, uderzanie gorąca, "obręcz" ściskająca głowę, etc).

Jeśli się martwisz o puls pójdź do kardiologa i zrób podstawowe badania. Tylko zrób to raz ;) Ja latałem po 3 razy na to samo badanie... Straszny okres to był, ale da się z tego wyjść :)
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
Monia88

20 lutego 2019, o 12:57

Ja właśnie mam niski puls ok 70 ale jak widzę że mam 67 to już licho a co do kardiologa miałam robione holtera i wszystko dobrze było a miałam robione ok 2 lata temu wkurza mnie to a ciężko mi uwierzyć i myśleć o czymś innym to moja zmora
Awatar użytkownika
Poziomka123

20 lutego 2019, o 13:09

Monia88 pisze:
Ja właśnie mam niski puls ok 70 ale jak widzę że mam 67 to już licho a co do kardiologa miałam robione holtera i wszystko dobrze było a miałam robione ok 2 lata temu wkurza mnie to a ciężko mi uwierzyć i myśleć o czymś innym to moja zmora
70 to niski???? No co Ty opowiadasz :D to jest idealny puls... ja mam puls czasem i 60 ... nic Ci nie jest :) nie myśl o tym, przepuszczaj te lękowe mysli
szapiro

20 lutego 2019, o 13:13

Monia88 pisze:
Lekarzem nie jestem, ale coś mi się wydaje, że puls 70 jest prawidłowy :D. No chyba, że przebiegłaś maraton i tuż za metą masz 70 :D.
Monia88

20 lutego 2019, o 13:26

He dzięki dobre chodziło mi że wieczorem mam puls różnie od 65 67 do 70 i mi wszyscy mówią że jest ok a ja swoje teraz mi na tym punkcie weszło prędzej ta głowa dziwna a teraz to i tak wkoło coś
Awatar użytkownika
Poziomka123

20 lutego 2019, o 13:50

Monia88 pisze:
20 lutego 2019, o 13:26
He dzięki dobre chodziło mi że wieczorem mam puls różnie od 65 67 do 70 i mi wszyscy mówią że jest ok a ja swoje teraz mi na tym punkcie weszło prędzej ta głowa dziwna a teraz to i tak wkoło coś
Jeżeli Ci każdy mówi że to dobry puls to po co nadal się nakrecasz? Spróbuj się zdystansowac
Monia88

20 lutego 2019, o 14:05

Widzicie a ja zawsze swoje i się nakręcam i myśli moje są okropne
Urzula

20 lutego 2019, o 15:12

Moniu, a ja się chyba zaraziłam od ciebie tym pulsem, bo od dwóch dni zwracam uwagę na puls i nie podoba mi, że mam 70, 75, a nawet 80, do tej pory miałam powyżej 60.
I ogólnie jestem bardzo osłabiona, fakt że chyba mam zapalenie krtani, w piątek idę do lekarza, strasznie szarpiące i na sucho kaszle i nie wiem czy nie będę miała zawału.
Dzisiaj w nocy prawie nie spałam, bo cały czas myślałam o tym, że skoro obudziłam się po 1-szej, to i tak nie zdążę zasnac, żeby wstać o 6-tej i chodzę dzisiaj jak zombi.
Nie mam tez apetytu, odrzuca mnie na widok jedzenia
Czy to znowu nerwica?
ewagos

20 lutego 2019, o 15:49

Nie znowu tylko caly czas ja masz.Nerwica niestety nie mija ot tak sobie.Skoro boisz się leków to może poszukaj sobie dobrego terapeuty.Nerwica naprawdę może uprzykrzyć życie.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ