Goha pisze:Hej
A jesli wszystko u Ciebie skupia sie na sercu, dusznosciach, cisnieniu i pulsie to moze trzeba sprobowac na przyklad propranolol? Mi kiedys lekraz przepisal 2 tabletki dziennie, ja bralam polowke rano i wystarczalo - uspakajalo sie serce i trzesace sie rece wiec i umysl automatycznie sie uspakajal.
Mam tylko pramolan

Ale tzn jedna półówka Ci wystarczała i odrazu przechodziło ? Nie trzeba systematycznie brać ?
Aneta pisze:Nie odpowiadam na PW bo za dużo ich dostaję jak tylko napisze jakiegoś posta, a że minęło już kilka lat odkad wyszłam z nerwicy to pisze tylko czasem na forum.
A to nie wiesz o tym, ze w stanie napięcia lękowego puls skacze w spoczynku?

A jak panikujesz to może skoczyć i do 180?

Miałam puls blisko 180 wiieeeellleee razy. Wielokrotnie nawet lekarze się dziwili a to była nerwica bo serce wychodziło zdrowe.
Nie wiem po co z nerwicami chodzić do szpitala, ja akurat taki krok bym odradzała. Po co wymiotowac, jak połkniesz jedną tabletke i nawet byś się xle po tym poczuł to taka taboletka po paru godzinach przestaje działać, a nic nowego cię po tabletce jednej nie spotka jak najwyżej troche lęku czy jakiś objawów typowo nerwicowych. Więc nawet gdyby to przeżyjesz

Tak, miałam przy wysilku bo to jest też od kontroli. juz w glowie masz strach o serce i nie dosc ze przy wysilku normalnie wszystko wzrasta to twoj strach tez to nakreca.
A to widocznie masz full skrzynkę bo miałem do Ciebie bardzo długie PW , szkoda
Wiem ,że skacze . Kurde 180 ? Czy to serio nie jest groźne :| ? Jakbym codziennie ryzykował na te obawy i objawy to przecież te 180 dzień w dzień by mnie nie wykończyło ?
No właśnie serce zdorwe a takie jazdy .. Z nerwicami do szpitala , tzn jakbym miał drgawki albo coś takiego złego .. Chyba spróbuje , choć zawsze byłem przeciwnikiem
No i dobra nakręcam się przed wysiłkiem ,ale go robię ii jak odłoże np. jakąś rzecz , to mam kropki przed oczami i mega super duszności ..
Och Aneta , powiedz mi jak Ty porzuciłaś tą kontrolę nad sercem, jego bólem , kłuciem , dusznością , przecież jak iść dalej jak nie umiesz nabrać powietrza i boli klatka aż ściska i piecze ! Nawet w przeponie czuje bicie serca .. Ból głowy i potylicy od wszystkiego , te pulsy i ciśnienia .. Gorąca twarz , zimne ręce , stany przed zawałowe ..