Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

15 marca 2015, o 12:48

alonE pisze:
Karo2417 pisze:Hej,

macie czasem coś takiego, że czujecie się tak strasznie obojętni, że nie boicie się niczego i nie jesteście zdolni do żadnej reakcji i nie wiecie już czego chcecie? Ja tak mam od jakichś dwóch tygodni i się zastanawiam co to jest, bo czuje się jak jakiś robot, który nie myśli i robi wszystko mechanicznie.Objawy somatyczne mam mniejsze, natomiast mój mózg w ogóle nie jarzy i nie umiem niczego kreatywnego wymyślić. Takie zawieszenie straszne podczas którego mózg mi wywala różne rzeczy, które nie robią na mnie wrażenia. Mam to olać i czekać aż znowu zacznie mi na czymś zależeć, bo mój mózg się po prostu zmęczył? Pozdrawiam!
Też takie coś mam i dołączam się do pytania.
Tak, miałem tak to normalne w tych stanach. Człowiek jest odcięty od emocji, więc staje się na wiele, lub na wszystko obojętny. Każda czynność wydaje się być robiona z automatu. Wiele rzeczy które dawniej było dla mnie ważnych, stało się obojętne, bez znaczenia. Tak, olej to i żyj tak jak dawniej, nie staraj się przez to się ograniczać, działaj mimo to. Potem jak zacznę się poprawiać, to i ta obojętność zacznie znikać, jak i każdy inny objaw.
pozdro :)
i'm tired boss
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

15 marca 2015, o 13:02

Oczywiscie ze tak, trudno nawet by bylomyslec ze majac tego typu zaburzenia, ktore nie tylko mecza i psychicznie a takze fizycznie, nie mialyby powodowac takiej obojetnosci.
Jak bys np zmeczyl sie w zwyklej pracy bez zaburzenia, tak mega fest to tez bys mial wszystko w du....:)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Adrian88
Zarejestrowany Użytkownik

15 marca 2015, o 14:20

Czy macie problem z ciągle wysuszającym się gardłem? Mi ciągle wysusza i robią się podrażnienia..
alonE

15 marca 2015, o 17:50

Dziś miałem tak kiepski dzień od wczoraj doszukuje się jakiś zmian w otoczeniu czy czasem nie mam shizofre a dziś idąc ze sklepu szedł ktoś za mną i odrazu odwrócił się wkrecal ac ze ktoś mnie śledzi ale ja przecież odrazu panika wielka i mówiłem sobie na głos ze nie to nie jest shizofre to normalny człowiek. Pytanie do was jest to normalny objaw nerwicy? Proszę o odpowiedź....
FlyingOnFireWings13

15 marca 2015, o 17:54

To, że obawiasz się schizofrenii to w nerwicy normalne... tak już mamy, obawiamy się, że zwariujemy. Ale gdyby to była schizofrenia to nawet byś nie pomyślał o nienormalności.
Ikar wzleciał w słońce
Zbyt gorące
Spaliło mu skrzydła.
A gdyby nie wzbił się wyżej
Podszedł do tego krytyczniej
Gdyby tylko natrętnie nie myślał?
Nadzieja2014

16 marca 2015, o 11:04

Witajcie

Chcialbym sie zapytac o taki objaw. Od paru dni pojawila sie mysl ze zwariuje lub juz to sie zaczelo i zachowuje sie irracjonalnie. Ze ludzie patrza na mnie dziwnie i zaraz kogos uderze albo zrobie cos glupiego. Czy to ze pojawila sie nowa mysl robie cos zle z odburzaniem czy nerwica mnie testuje? Prosze o odpowiedz.
Awatar użytkownika
Guett

16 marca 2015, o 11:12

Ta druga opcja. Nerwica ma różne sztuczki, i np stare natrętne myśli odchodzą, a mogą się pojawiać nowe. Myśli typu, że się zwariuje, lub że kogoś się uderzy to tylko natręty, które podsuwa nam nerwica, żeby Nas straszyć. Ale w rzeczywistości i tak nic takiego nie zrobimy.
Więc nie masz czym się martwić, bo to z nerwicą tak już jest ;)
i'm tired boss
Nadzieja2014

16 marca 2015, o 11:30

Dziekuje to strasznie nie przyjemne
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

16 marca 2015, o 11:56

Nadzieja, to jest kolejna wkrętka i głupie myśli w głowie spowodowane stanem lękowym. Nic więcej. Myśli w nerwicy mogą być strasznie irracjonalne... ale to tylko myśli, należy o tym pamiętać :) Nie wierzyć w te iluzje. Nie warto :)
Taci

16 marca 2015, o 11:58

Hej:)
czy jest możliwe, że poprzez istotę lęku moje natrętne myśli o saamobójstwie występowały 24h na dobe? Czy mogą to być wyobrażenia? I czy owe natręty sprawiają, że czuje się jakby chciało się popełnić samobójstwo?
Proszę o odpowiedź... Dzięki
Awatar użytkownika
agaa
Odburzony i pomocny użytkownik

16 marca 2015, o 12:10

taciakowa90 pisze:Hej:)
czy jest możliwe, że poprzez istotę lęku moje natrętne myśli o saamobójstwie występowały 24h na dobe? Czy mogą to być wyobrażenia? I czy owe natręty sprawiają, że czuje się jakby chciało się popełnić samobójstwo?
Proszę o odpowiedź... Dzięki
Jasne, że tak. Własnie o to tu chodzi, ze masz myśl, obraz a najgorsze jest to, że CZUJESZ to co myslisz, jakby to działo się teraz, w tym momencie. Sama miałam i miewam takie myśli, szczególnie dokuczały mi w wakacje, ale one słabną ;)
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.
weronia

16 marca 2015, o 12:12

Tak taciakowa, skoro lek i inne objawy moga trwac 24 na dobe to i mysli o charakterze natretnym rowniez. Osoby co popelniaja samobojstwa nie mysla o tym 24 na dobe :)
Kretu20
Gość

16 marca 2015, o 12:13

Jak najbardziej:) u mnie też tak było, byłem tak nakręcony lękiem przed samobójstwem że miałem nawet samobójcze sny, na okrągło tylko to mi było w głowie a takie wewnętrzne uczucie jak byś na prawde chciała to zrobić to też sprawka nerwicy. Mimo tego napięcia ciągłych mysli i ochoty żeby to zrobić musisz wziąć to na luz czujesz że chcesz sie zabić i ciągle masz te myśli to odpowiadaj sobie "Aaaa znowu to samobójcze gowno, może kiedy indziej narazie ide na zakupy". Zresztą na pewno wiesz jak to olewać :)
Taci

16 marca 2015, o 12:18

Dziękuje za odpowiedz :) Aż się uspokoiłam, jesteście kochani, ze mi pomagacie, super dziękuje :)
Awatar użytkownika
niepojęta

16 marca 2015, o 12:26

Macie taki lęk non stop, że marnujecie swoje życie? Rozmyślacie nad tym, co było, a co jest teraz.. i nie możecie się pogodzić z teraźniejszością. :(
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
ODPOWIEDZ