Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atsazd
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2015, o 12:14

Witam ponownie :)
Mam problem, od ponad tygodnia mam dreszcze. Zaczęło mnie to już martwić dlatego postanowiłam napisać do was. Nie ważne czy jest ciepło czy zimno, gdy się nie ruszam jest ok, a gdy się poruszę albo nawet chce się podrapać przechodza mnie po ciele dreszcze. W nocy się budzę i czuję, że w pokoju jest gorąco a ja jak się przekręcam na drugi bok to aż mnie telepie, i przechodzą mnie ciarki :(. Jest to strasznie nie przyjemne. Mam wachania tepmeratury, raz 36,9 za chwile 37,8 i za 15 min 37,3.. Nie wiem co się dzieje byłam w poniedziałek u lekarza, powiedzial ze to pewnie poczatek przeziebienia, ale nie wydaje mi sie, te dreszcze są dziwne nawet jak jest mi cieło to mnie przechodzą. O czasu do czasu na przemian z tym mam uderzenie gorąca i pocę się. Mieliście kiedyś coś podobnego, wiecie może czym może być to spowodowane ?? :(
koki
Odważny i aktywny forumowicz

11 marca 2015, o 12:17

ja mam tak w nocy kiedy jestem bardzo zdenerwowany, tzn zdenerwowano-załamany xD przykrywam sie wtedy i próbuję zasnąć, na początku było cięzko ale teraz daje rade.
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 12:31

Wczoraj byłem u lekarza bo mnie złapały takie duszności masakryczne ,że nie potrafiłem wysiedzieć serio tak się jeszcze nie dusiłem masakrycznie , poszedłem do lekarza bo myślałem ,że astma a okazało się ,że nic nie słychać w płucach ,ale zmierzył mi puls iii okazało się 140 , czy to jest niebezpieczne ? Dodam ,że dostałem tam mocnego ataku paniki , i powiedziałem mu ,że mnie ściska i piecze w klatce i pytał mnie czy zrobimy EKG a ja mu mówie ,że miałem 3 tygodnie temu EKG i było ok , i to był błąd bo teraz żałuje , mogłem profilaktycznie zrobić ,ale się wstydziłem przed ludźmi w poradni bo jestem tam co 2 , 3 tygodnie .. a ostatnio mierzyłem ciśnienei i miałem 150/86 czy to niebezpieczne ?
Przeskakuje mi teraz serce przy każdym wysiłku i straszliwie mnie dusi nawet jak za dużo chodzę , a wcześniej jakoś to było bo i na rowerze jeździłem ,ale od paru dni mam masakrę .. Cały czas mi gorąco w twarz i kłuje mnie w sercu . Chciałem żeby mi przepisał xanax ,ale powiedział ,że jestem za młody i dał mi pramolan , brać to czy nie ? Zawsze byłem przeciwnikiem leków , ale już jestem wykończony tymi objawami , ja się w nich topię , po prostu nie idzie funkcjonować .. Nie boję się wychodzić , ale nie potrafię żyć ...

Mam myśli ,że mogłem przejść ostatnio zawał xd albo mam zapalenie mięśnia sercowego , może stąd te duszności ? Dodam ,że po papierosie się czasami to nasila .. wczoraj w dodatku bolały mnie węzły chłonne i potylica , pewnie przez ten puls + ciśnienie . Nie mogę się schylić bo mnie tak kłuje w boku (blisko serca)

Nerwica to tylko bieg przez ciemny las , ale niestety ja w tym lesie zabłądziłem , nie potrafię się wydostać i atakują mnie z coraz większą siłą dzikie leśne zwierzęta , tak ,aż się wykrwawiam ..
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

11 marca 2015, o 12:34

Sasu, a jadles kiedys ten xanax?
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 12:34

Jadłem raz chyba i wszystko mi przeszło .. Daje kopa :D
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
Awatar użytkownika
Miesinia

11 marca 2015, o 12:37

No to już masz odpowiedź na wszystie swoje wątpliwości :DD
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
Adrian88

11 marca 2015, o 12:41

Sasuke,

Ja mam/miałem identyczne objawy. Przeskakiwanie serca, mega duszności. Czasami miałem uczucie jakby mi jakoś płuca i oskrzela posklejało, a ja mimo każdego oddechu i tak nie dostarczałem wystarczającej porcji tlenu. Miałem tak przez całe dnie, tygodniami. Do tego wysokie tętno. Nie wspominając już o innych objawach. To wszystko nerwica. Także miałem robione EKG, do tego osłuchiwanie płuc, spirometrię.
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 12:41

Miesinia pisze:No to już masz odpowiedź na wszystie swoje wątpliwości :DD
Ale to było dawno .. Rok temu .
Awatar użytkownika
Miesinia

11 marca 2015, o 12:43

Sasuke pisze:
Ty jestes nienormalny, idź stąd 'xxdd
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 12:48

Adrian88 pisze:Sasuke,

Ja mam/miałem identyczne objawy. Przeskakiwanie serca, mega duszności. Czasami miałem uczucie jakby mi jakoś płuca i oskrzela posklejało, a ja mimo każdego oddechu i tak nie dostarczałem wystarczającej porcji tlenu. Miałem tak przez całe dnie, tygodniami. Do tego wysokie tętno. Nie wspominając już o innych objawach. To wszystko nerwica. Także miałem robione EKG, do tego osłuchiwanie płuc, spirometrię.
I co przeszło Ci ?

Miesinia pisze:
Sasuke pisze:
Ty jestes nienormalny, idź stąd 'xxdd
No właśnie :buu:

Także podwieszam mój post jeszcze raz, może ktoś mi odpowie na cały :buu:
Sasuke pisze:Wczoraj byłem u lekarza bo mnie złapały takie duszności masakryczne ,że nie potrafiłem wysiedzieć serio tak się jeszcze nie dusiłem masakrycznie , poszedłem do lekarza bo myślałem ,że astma a okazało się ,że nic nie słychać w płucach ,ale zmierzył mi puls iii okazało się 140 , czy to jest niebezpieczne ? Dodam ,że dostałem tam mocnego ataku paniki , i powiedziałem mu ,że mnie ściska i piecze w klatce i pytał mnie czy zrobimy EKG a ja mu mówie ,że miałem 3 tygodnie temu EKG i było ok , i to był błąd bo teraz żałuje , mogłem profilaktycznie zrobić ,ale się wstydziłem przed ludźmi w poradni bo jestem tam co 2 , 3 tygodnie .. a ostatnio mierzyłem ciśnienei i miałem 150/86 czy to niebezpieczne ?
Przeskakuje mi teraz serce przy każdym wysiłku i straszliwie mnie dusi nawet jak za dużo chodzę , a wcześniej jakoś to było bo i na rowerze jeździłem ,ale od paru dni mam masakrę .. Cały czas mi gorąco w twarz i kłuje mnie w sercu . Chciałem żeby mi przepisał xanax ,ale powiedział ,że jestem za młody i dał mi pramolan , brać to czy nie ? Zawsze byłem przeciwnikiem leków , ale już jestem wykończony tymi objawami , ja się w nich topię , po prostu nie idzie funkcjonować .. Nie boję się wychodzić , ale nie potrafię żyć ...

Mam myśli ,że mogłem przejść ostatnio zawał xd albo mam zapalenie mięśnia sercowego , może stąd te duszności ? Dodam ,że po papierosie się czasami to nasila .. wczoraj w dodatku bolały mnie węzły chłonne i potylica , pewnie przez ten puls + ciśnienie . Nie mogę się schylić bo mnie tak kłuje w boku (blisko serca)

Nerwica to tylko bieg przez ciemny las , ale niestety ja w tym lesie zabłądziłem , nie potrafię się wydostać i atakują mnie z coraz większą siłą dzikie leśne zwierzęta , tak ,aż się wykrwawiam ..
Aneta

11 marca 2015, o 12:58

Po prostu w Twoim wypadku to widac wyraznie wzloty i upadki i niestety nie nauczyłeś się akceptacji objawów. Ty umiesz akceptować wtedy jak jest ci lepiej ;) A tak robisz to samo od nowa.
Czytam czasem Twoje posty ale oprócz tego co do tej pory napisaliśmy oraz wsparcia, ze też miałam okropnie silne objawy sercowe i ogólnie układu krażenia nic nie można chyba więcej dodać.
Być może udaj się po jakieś leki jeżeli nie możesz nauczyc się akceptacji cięższych objawów. Bo tak naprawde na poczatku to jest podstawa.

-- 11 marca 2015, o 12:58 --
Co do tego promolanu to możesz wziąć, bo to jest lek, który uspokaja między innymi napięcia sercowe.
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 13:00

Aneta pisze:Po prostu w Twoim wypadku to widac wyraznie wzloty i upadki i niestety nie nauczyłeś się akceptacji objawów. Ty umiesz akceptować wtedy jak jest ci lepiej ;) A tak robisz to samo od nowa.
Czytam czasem Twoje posty ale oprócz tego co do tej pory napisaliśmy oraz wsparcia, ze też miałam okropnie silne objawy sercowe i ogólnie układu krażenia nic nie można chyba więcej dodać.
Być może udaj się po jakieś leki jeżeli nie możesz nauczyc się akceptacji cięższych objawów. Bo tak naprawde na poczatku to jest podstawa.

-- 11 marca 2015, o 12:58 --
Co do tego promolanu to możesz wziąć, bo to jest lek, który uspokaja między innymi napięcia sercowe.
Zgadzam się ,że akceptuje wtedy jak jest lepiej .. I wtedy jest dużo lepiej , a za chwilę przychodzi tak potężny objaw ,że chce jechać na pogotowie jak najszybciej ...
Ale ten puls 140 i ciśnienie to nic mi zrobi ? Jak tak będę miał codziennie bo np. będę ryzykował ? Przecież po tych atakach serca mnie strasznie boli serce i jestem wykończony do końca dnia ..
A ten pramolan trzeba brać codziennie ? Czy ma efekty ubuczone ? Bo mnie kiedyś prawie zabił anafranil ..
Aneta

11 marca 2015, o 13:05

Prze szybszym chodzi puls wzrasta do 120, serce jest do tego przygotowane, jeśli badania serca masz dobre to nie masz wyjścia - nie możesz sie tym martwić :)
Bierz tak jak przepisał ci lekarz. Watpie aby cię promolan zabił :D pewnie miałeś objawy oboczne a przy twojej umiejętności panikowania to nic trudnego jeszcze bardziej to rozkręcić :)
Promolan działa bardziej antynapięciowo niż antydepresyjnie. Jak chcesz, to po prostu spróbuj bo myślenie teraz tydzień jak lek zadziała nie pomoże ci w niczym.
Awatar użytkownika
Sasuke

11 marca 2015, o 13:11

Aneta pisze:Prze szybszym chodzi puls wzrasta do 120, serce jest do tego przygotowane, jeśli badania serca masz dobre to nie masz wyjścia - nie możesz sie tym martwić :)
Bierz tak jak przepisał ci lekarz. Watpie aby cię promolan zabił :D pewnie miałeś objawy oboczne a przy twojej umiejętności panikowania to nic trudnego jeszcze bardziej to rozkręcić :)
Promolan działa bardziej antynapięciowo niż antydepresyjnie. Jak chcesz, to po prostu spróbuj bo myślenie teraz tydzień jak lek zadziała nie pomoże ci w niczym.
No ,ale ja miałem 140 w spoczynku ..
Badania serca wzorcowe , powiedział ,żebym sobie brał jak chce xd
Serio Aneta , przez anafranil nie umiałem się ruszać ze strachu , ledwo mówiłem , śliniłem się i miałem drgawki ... Czy ten pramolan ma jakieś efekty uboczne ? Czy po 1 tabletce coś już przechodzi ? Jakby były za mocne efekty uboczne to mogę to zwymiotować czy iść do szpitala lepiej ?

Wiem ,że miałaś problemy z objawami serca bo śledziłem twoje posty , a powiedz mi czy przy wysiłku też tak miałaś ? Zwiększone objawy ? Duszności ? Jak porzuciłaś nad tym kontrolę jak się funkcjonować z tym nie da...

Odpowiadasz na PW ? Bo kiedyś Ci wysłałem ,ale chyba nie doszło xd
Awatar użytkownika
Goha

11 marca 2015, o 13:18

Hej
A jesli wszystko u Ciebie skupia sie na sercu, dusznosciach, cisnieniu i pulsie to moze trzeba sprobowac na przyklad propranolol? Mi kiedys lekraz przepisal 2 tabletki dziennie, ja bralam polowke rano i wystarczalo - uspakajalo sie serce i trzesace sie rece wiec i umysl automatycznie sie uspakajal.
This, too, shall pass :)
ODPOWIEDZ