Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

CO MI JEST JAKA DIAGNOZA?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

7 lipca 2015, o 21:54

Link powyżej w który trzeba kliknąć i przewinąć post, niestety oprócz przesłania Ci linka nie jestem w stanie wskazać Ci palcem momentu postu, w którym zaczyna się lista, ale wierze, że znajdziesz.....
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

7 lipca 2015, o 21:55

:dres:
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
gemale
Zarejestrowany Użytkownik

7 lipca 2015, o 22:14

Tam jest opisane derealizacja i depersonalizacja i skad mam wiedziec co jest co. o to mi chodzi
Awatar użytkownika
Miesinia

7 lipca 2015, o 22:28

gemale pisze:a tylko i wylacznie objawy derealizacji jaki link? Bo tam jest dd
A skąd pewnosc że masz tylko derealizację :D ?
To jest wszystko bujda!
gemale

7 lipca 2015, o 22:30

Na poczatku mialem ze widzenie tunelowe, i jakbym patrzyl swoimi oczami tylko ze moje cialo to nie moje cialo,a od 2 miechow tylko zaburzenia widzenia i odczucie swiata ze jest jakis inny.. jak w śnie,sztuczny,bez uczuc. jak to wyleczyc..? musi byc jakis sposob na to lepszy niz czas.. jakos cos robic codziennie zeby to mijalo
Awatar użytkownika
Miesinia

7 lipca 2015, o 22:32

Nawet czas ci nie pomoże jak nie wlaczysz innych czynników takich jak akceptacja :D a wierzysz chociaż w to że masz DD?
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

7 lipca 2015, o 22:54

a co to do cholery za roznica czy masz trzy objawy derealizacji, czy jeden depersonalizacji czy i to i to? Jak to ogolnie sa stany odciecia.
Tak ci zalezy akurat zeby wiedziec ze masz derealizacje a nie depersonalizacje? A co to ci zmieni?
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
bart26

7 lipca 2015, o 22:59

gemale pisze:Na poczatku mialem ze widzenie tunelowe, i jakbym patrzyl swoimi oczami tylko ze moje cialo to nie moje cialo,a od 2 miechow tylko zaburzenia widzenia i odczucie swiata ze jest jakis inny.. jak w śnie,sztuczny,bez uczuc. jak to wyleczyc..? musi byc jakis sposob na to lepszy niz czas.. jakos cos robic codziennie zeby to mijalo

Jak cie wkorwia twoja rzeczywistosc to do niej przywyknij . AKCEPTACJA .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
gemale

8 lipca 2015, o 17:25

A jak to jest z dd stopnio to schodzi? Bo ja np pol roku temu mialem ze widzenie tunelowe,silne odrealnienie,bycie samymi oczami.A teraz zostało mi tylko ze zaburzenia widzenia i ze jakos inaczej jeszcze odbieram swiat.Mialem tez jak w śnie ale juz tak bardzo nie ma.Ale jak patrze na czlowieka to ciagle tak dziwnie jakby byl sztuczny i ten obraz rozmyty.A gdzies czytalem ze duzo ludzi pisalo ze dd juz minela i tylko zostaly zaburzenia widzenia.A ja sobie wkrecam moze ze mam ciagle dd a to juz koncowka dd.Co wy na to?
bart26

8 lipca 2015, o 17:33

Sluchaj dd to nie jest stan ktory ma na celu wyrzadzic ci krzywde .! To system obronny . Mysle ze nie ma wydeptanej sciezki ogolnej . Kazdy jest indywidualista . Kazdy moze miec dd i miec 100 objawow a drugi bedzie mial jeden caly czas .
gemale

8 lipca 2015, o 17:58

DD to jest krzywda i wielka ja przez to nie chodze do pracy bo nie daje rady przez brak poczucia czegos i koncetracji i pamieci.Chce isc na prawo jazdy tez nie moge bo widze zle i nie umiem sie skupic i czuje sie jak nacpany, na silownie tez nie moge isc bo nie ogarniam nic i ciagle bez sil i spac sie chce i DD rujnuje zycie !

-- 8 lipca 2015, o 17:57 --
najlepsze to ze ja nie jestem pewny czy to dd takie objawy to moze miec kazda choroba. a co to jest wyostrzony wzrok? ze razi cie wszystko i tak fest widzisz dobrze?

-- 8 lipca 2015, o 17:58 --
ja mam tak np jak pisze teraz do ciebie to patrze na ekran laptopa i juz wiecej nie widze obrazu np co jest po bokach i u gory jak sie to nazywa? chyba masz dd to wiesz jakie to objawy ja jestem nowy i sie nie znam.
Victor
Administrator

12 lipca 2015, o 22:59

Jak człowiek patrzy w jeden punkt to po bokach obraz jest zawsze rozmyty i niewyraźny.

A co do chorób to przecież wykonałes dużo badań, które opisałeś w pierwszym poście więc nie wiem jakie choroby mają dawać ci te objawy?
No ale jeśli jeszcze jakieś zdarzyłeś poznac to również sie przebadaj.

Nie do końca dobrze robisz, ze zasiedziałeś się całkiem w domu z uwagi na objawy, bo to absolutnie nie pomaga.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Liv

18 lipca 2015, o 15:50

gemale pisze:nie widze obrazu np co jest po bokach i u gory
Jest takie badanie okulistyczne, badanie pola widzenia. Może lekarz da skierowanie ?
Be mindful and mind your own wellness :si
Edyta 86

5 października 2020, o 15:38

gemale pisze:
3 lipca 2015, o 14:49
No wlasnie ja wiem ze to tak jest ale to jest jakby inaczej ze to razi w oczy przez chyba jakis inny objaw.A obraz wam faluje jakby? Snieg optyczny tez mam,i jakby takie mroczki przeroczyste jakby fale takie tez nazywam to, no ale najbardziej ten rozmyty obraz. Wiec derealizacja to jest glownie zaburzenia widzenia i postrzegania swiata odczuwanie jakby? A deperosnalizacja ze czujesz sie inny, czlowiek ze wlasnie jakbys wyszedl z siebie itp? a macie tez nadmierna sennosc ale taka bardzo? i jakby nudnosci takie czy rozdraznienie i ciagle glowa was boli z tylu ale? i jak ruszam oczami do gory to mi sie bardziej kreci w glowie i jakby szumi? i tez widze jakby taka mgla ze wybakly obraz.

-- 3 lipca 2015, o 14:49 --
Kamien to miales wlasnie tak jak z ta reka ze tamten obraz jakby cie razil i krecilo ci sie w glowie i dlaczego to tak jest jak ten objaw sie nazywa?
Hej przeszła Ci ta mgla ?
ODPOWIEDZ