Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

CO MI JEST JAKA DIAGNOZA?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
gemale
Zarejestrowany Użytkownik

30 czerwca 2015, o 12:07

Witam mam dziwny problem szukam przyczyny i nie umiem znaleść co mi jest.Moje objawy to
-Jakby ktoś wstrzymał powietrze i ma takie dziwne poczucie nie wiem jak je opisać(jak po duzym wysilku,jak ktos papieros zapali i tak dziwnie sie poczuje z rana) tylko ja to mam 24/h
-zaburzenia widzenia- mam takie że jak patrze na jakiś przedmiot to widze go normalnie ale reszta ekranu jest jakby rozmyta,i jakby wyblakłe kolory widze,
-tez mialem tak tego sie ale nie da opisać ze jakby wyszedlem z siebie jak po marichuanie tak jest
-nadmierna sennosc
-zatykajace uszy i szum w uszach

Tutaj chodzi ze mam objawy jakby zaburzen widzenia i odczucia tego jak po fajce tak jest,albo jak ktos mdleje.

Zrobiłem takie badania jak
OKULISTA-dno oka,cisnienie gałek,oct oka
EKG
USG-BRZUCHA,SERCA,TETNIC SZYJNYCH,TARCZYCY
RTG ZATOK
MORFOLOGIA Z ROZMAZEM+MOCZ
TK BEZ KONTRASTU
SPIROMETRIA
LARYNGOLOG
I WSZYSTKO W PORZADKU
I TERAZ CZEKAM NA WYNIK EEG.
LEKARZ JESZCZE POWIEDZIAŁ ZE MAM ISC DO NEUROLOGA I ZROBIC RM GLOWY I BORELIOZE I TK KREGOSLUPA.
CO WY NA TO? Z oczami mam wszystko w porzadku a mam duze zaburzenia widzenia.

-- 30 czerwca 2015, o 12:07 --
EEG TEZ WSZYSTKO W PORZADKU.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

30 czerwca 2015, o 12:08

No dobra a od kiedy tak ci sie zrobilo?
Co zapoczatkowalo takie stany? Bo to jest bardzo wazne, bo przeciez nikt tu z nas nie ma kuli do wrozenia :D
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
darekp
Odburzony i pomocny użytkownik

30 czerwca 2015, o 12:11

xxxxxx
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2015, o 12:14 przez darekp, łącznie zmieniany 1 raz.
gemale

30 czerwca 2015, o 12:13

darekp nie rozumiem o co napisales :D, pół roku to tam, obudziłem sie na kacu po imprezie i tak zostało.
darekp

30 czerwca 2015, o 12:15

Sorry pomylilem tematy :DDD

A co twojego tematy to moim zdaniem to jest sprawa psychiczna, juz nieraz tu po kacu, po imprezie, po trawie po alku tak sie niektorym dzieje.
Moze jakies tsresy miales do tego wczesniej?
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

30 czerwca 2015, o 12:20

Mi sie wydaje ze to objawy dd, ja mam podobnie tak slabosc czuje szczegolnie z rana, przy lęku, przy atakach paniki, takie wyblakle kolory, no jakby sie wyszlo z siebie, jakbys sie nie istnialo, jak po marihuanie, szum czy pisk w uszach jak zasypiam norma.
gemale

30 czerwca 2015, o 12:35

No a w dd czujecie sie jak przed omdleniem? Mowie tutaj o tym stanie, ze jakby w śnie.Tak jak ktos dostanie silnego zawrotu glowy i go tak odrealania.to tak mam.Ja nawet juz bylem u psychiatry bralem tabletki i nic i przestałem.No zawsze na kacu mialem stres.Tylko ze mam to pół roku gdzies a dalej tak samo jak było, i nie mam stresu tylko chce mi sie spac ciagle.Tzw moge to porownac ze czuje sie jakbym wypil wczoraj 8 piw i teraz obudzilem sie na kacu i jestem pol pijany.
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

30 czerwca 2015, o 12:38

A masz nerwice? Generalnie nerwica moze dawac poczucie ze ciagle chce ci sie spac.
bart26

30 czerwca 2015, o 12:39

Poszperaj po forum . Ja tez mysle ze normalne dd masz . Zreszta byles u psychiatry to nie tlumaczyl o co comon. Czy tylko dal tabletki i powiedzial wroc jak skonczysz paczuszke
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
gemale

30 czerwca 2015, o 12:54

Nawet mówiłem cos o derealizacji a on co to jest.Dal tabletki i powiedzial ze przejdzie i bralem i nic.

-- 30 czerwca 2015, o 12:48 --
No wedlug mnie derealizacja nie jest od samosci tylko jak juz ja mam no to od nerwicy.Jak byłem mlody to mialem fobie to wiem dlatego ciagle piłem alko.Ja sie po alkoholu czuje dopiero normalnie .. a na trzezwo ze jak pijany.. heh smieszne wiem.

-- 30 czerwca 2015, o 12:52 --
Tylko ja czytałem tez o dd na angielskich stronach i tam pisze ze derealizacja tez objawia ze jak ktos ma nerw zapalony.Zaraz wam wysle i przetlumacze.

XXXXXXXXXXXXXXXX

/ Treść artykułu usuwam, bo to forum o nerwicy, więc jeśli ktoś ma cokolwiek z tego, co w artykule, to zdiagnozuje mu to lekarz i nie będzie miał co robić na tym forum. Przypominam, że to, że nerwica ma nierzadko objawy zbieżne z chorobami somatycznymi, nie znaczy, że ma z nimi coś wspólnego - Ciasteczko.
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

30 czerwca 2015, o 13:03

Nie ma co czytac o chorobach bo one postepuja i oprocz tego daja inne objawy chorobowe, a nie tylkp nerwicowe uczucie slabosci omdlewania i dd. Poczytaj o dd, nerwicy objawach na forum, tam jest tez temat o uzywkach i dd. Takie rzeczy tylko nakrecaja Cie, jakbys mial jakas chorobe to zapewne juz nie trzymaloby cie to w niepewnosci. :) I z dnia na dzien mialbys rowniez fizyczne objawy :) Zmienilo sie cos przez pol roku? Czy zemdlales kiedys czy tylko masz uczucie ciagle masz poczucie ze zemdlejesz.? :D
gemale

30 czerwca 2015, o 13:10

Poczucie ze zemdleje,ale tutaj chodzi ze o taki stan mam 24/7. Jak w śnie jakby,tak jak po alkoholu jest.
bart26

30 czerwca 2015, o 13:13

Gemale nie wrzucaj takich pierdul z wikipedii bo mozesz kogos nakrecic tym .!. Proponuje ci zrobic badania zeby ktos dal ci diagnoze bo co my moz3my ci powiedziec jak ty i tak masz swoje ALE .......
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

30 czerwca 2015, o 13:18

Poczytaj
narkotyki-a-nerwica-stany-lekowe-czy-de ... t5565.html

Tak taki stan moze trwac 24 na dobe, tak wlasnie to wyglada. Naderwane stany emocjonalne to nie biegunka przed egzaminem :)

Przebadales sie, wez sobie poczytaj wpisy na forum o ocenisz sam
mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html

Masz tez inne wpisy w pierwszym dziale na stronie glownej o tytule artykuly forum, nagrania.

Sam ocenisz czy masz analize ;)

A co do DD to masz tu caly dzial o tym, napisany po ludzku i z mozna powiedziec doswiadczeniem i wiedza

derealizacja-nierealnosc.html

Piszesz ze jako mlody gosc miales juz fobie, problemy, uzywki to nasilily.
generalnie badani amasz dobre i wyglada to na stany emocjonalne.
Poczytaj, uzyskaj wiedze, poschulaj nagran na forum i mozesz isc do psychologa, poukladac sobie w glowie to wszystko.

Bart pomylily ci sie osoby :DD
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
bart26

30 czerwca 2015, o 13:18

Gemale . Powiem ci tylko tyle ze wlasnie przezbtaki artykul mam nerwice juz 6 miesiecy z dd . Bo naczytalem sie wlasnie takich artow . O bledniku dokladnie to Bledniku. Mialem bube w uchu zaczolem czytac co to jest zapalilem jointa i jak mnie odrealnilo to sie zaczelo . Dlatego zastopuj z tym czytaniem . Ja mam wrazenie ze Google wywoluje 50 % nerwic . Jak nie wiecej
ODPOWIEDZ