Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

CO MI JEST JAKA DIAGNOZA?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
gemale
Zarejestrowany Użytkownik

3 lipca 2015, o 12:45

No to raczej mam DD. Na poczatku stalo sie tak ze mialem widzenie tunelowe jakby po ziole tak jest,i wystraszylem sie ogolnie co mi sie dzieje,i jakbym wyszedl z siebie.A teraz to mam ciagle objawy zaburzen widzenia nie mowie tutaj o mroczkach,sniegu bo to tam mam od mlodosci xd,ale dziwnie ze jak patrze na cos to az razi mnie to ze jakby rozmywa mi sie to masz tez tak? poszukam zdjecia to ci pokaze bo tego sie nie da wytlumaczyc bo to tak chyba jest jak sie jest normalnym tylko w dd to jest badziej widac.Dodalem zdjecie. ZE TA OSOBE WIDZE NORMALNIE NIE JEST ROZMYTA TYLKO BOKI EKRANU POZA OBIEKTEM TYM? Tylko ze mam bardziej niz na tym zdjeciu i jak patrze na kogos to normalnie razi mnie to i kreci sie w glowie i dla mnie to jest najgorszy objaw dd jesli to jest z dd mial tak ktos tez?

-- 3 lipca 2015, o 12:45 --
Albo ze patrzysz na swoja reke i i ten obraz co zaznaczylem na czerwono jest jakis inny ze razi w oczy i rozmyty jest bardzo? a reke widzicie normalnie. i tez ze ten obraz jest jakby przyklejony do reki jaki to objaw?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aramis

3 lipca 2015, o 14:14

Może się nie znam, ale to chyba normalne.
Oko skupia się na jednym punkcie a obraz wokół jest rozmazany i nic w tym dziwnego :)
Przy nerwicy wrażliwość na światło też jest normalnym objawem - tzn. ja też go mam :)
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

3 lipca 2015, o 14:17

gemale pisze:No to raczej mam DD. Na poczatku stalo sie tak ze mialem widzenie tunelowe jakby po ziole tak jest,i wystraszylem sie ogolnie co mi sie dzieje,i jakbym wyszedl z siebie.A teraz to mam ciagle objawy zaburzen widzenia nie mowie tutaj o mroczkach,sniegu bo to tam mam od mlodosci xd,ale dziwnie ze jak patrze na cos to az razi mnie to ze jakby rozmywa mi sie to masz tez tak? poszukam zdjecia to ci pokaze bo tego sie nie da wytlumaczyc bo to tak chyba jest jak sie jest normalnym tylko w dd to jest badziej widac.Dodalem zdjecie. ZE TA OSOBE WIDZE NORMALNIE NIE JEST ROZMYTA TYLKO BOKI EKRANU POZA OBIEKTEM TYM? Tylko ze mam bardziej niz na tym zdjeciu i jak patrze na kogos to normalnie razi mnie to i kreci sie w glowie i dla mnie to jest najgorszy objaw dd jesli to jest z dd mial tak ktos tez?

-- 3 lipca 2015, o 12:45 --
Albo ze patrzysz na swoja reke i i ten obraz co zaznaczylem na czerwono jest jakis inny ze razi w oczy i rozmyty jest bardzo? a reke widzicie normalnie. i tez ze ten obraz jest jakby przyklejony do reki jaki to objaw?

To normalne w derealizacji . Sluchaj jest tu taki uzytkownik Gueet z tego co pamietam kolega mial takie problemy . Napisz priwa do niego z zapytaniem
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Kamień

3 lipca 2015, o 14:34

gemale pisze: -- 3 lipca 2015, o 12:45 --
Ja tak miałem, z widzeniem najwięcej objawów ogólnie. To Derealka xd
gemale

3 lipca 2015, o 14:49

No wlasnie ja wiem ze to tak jest ale to jest jakby inaczej ze to razi w oczy przez chyba jakis inny objaw.A obraz wam faluje jakby? Snieg optyczny tez mam,i jakby takie mroczki przeroczyste jakby fale takie tez nazywam to, no ale najbardziej ten rozmyty obraz. Wiec derealizacja to jest glownie zaburzenia widzenia i postrzegania swiata odczuwanie jakby? A deperosnalizacja ze czujesz sie inny, czlowiek ze wlasnie jakbys wyszedl z siebie itp? a macie tez nadmierna sennosc ale taka bardzo? i jakby nudnosci takie czy rozdraznienie i ciagle glowa was boli z tylu ale? i jak ruszam oczami do gory to mi sie bardziej kreci w glowie i jakby szumi? i tez widze jakby taka mgla ze wybakly obraz.

-- 3 lipca 2015, o 14:49 --
Kamien to miales wlasnie tak jak z ta reka ze tamten obraz jakby cie razil i krecilo ci sie w glowie i dlaczego to tak jest jak ten objaw sie nazywa?
Awatar użytkownika
Kamień

3 lipca 2015, o 14:55

Nie pamiętam czy mi się kręciło w głowie od tego. Dlaczego to tak jest? No bo taki może być objaw derealizacji. Ten objaw się nie nazywa jakoś odrębnie.

-- 3 lipca 2015, o 14:55 --
Miałem to wszystko co opisujesz i takie mogą być objawy lęku. Po prostu.
bart26

3 lipca 2015, o 14:55

Przedewszystkim skupiasz sie na tym dlatego tak sie dzieje . Gdybys sprobowal to olac to automatycznie przestalo by ci to przeszkadzac
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Aramis

3 lipca 2015, o 15:03

dokładnie. w 99% mają to wszyscy ale Ty (ja często również) również za bardzo zwracamy na to uwagę :) wyluzuj i ciesz się z weekendu. nerwica od poniedziałku ewentualnie ;)
gemale

3 lipca 2015, o 22:48

A dlaczego alkohol pomoga mi w dd? Wypilem wieczorem 4 piwa i to jest taki sam stan po alkoholu jak dd, poszedlem spac budzie sie i nie mam tak DD.Ale pozniej np wieczorem wraca ale nie taka silna.Wiec jak to mozliwe ze po alko sie lepiej czuje niz bez.Ze na kacu nie mam dd a kazdy mowi ze kac nasila dd a ja mam odwrotnie.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

3 lipca 2015, o 22:53

Nie kazdy tak mowi, sa osoby ktore sie po alku relaksuja. Nie ma w tym nic nazdwyczajnego. Tak po prostu moze byc i nie wiem po co to tak przezywasz.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
gemale

3 lipca 2015, o 23:01

Bo jedni mowia ze moze sie cos stac po alkoholu.Albo sie obudzisz sie w takim stanie ze cie tak odrealni ze z lozka nie bedziesz umial wstac i nie wiedzial gdzie jestes.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

3 lipca 2015, o 23:05

a jedni mowia ze widzieli na ksiezycu magiczne sowy ;)

Rany boskie chlopie zacznij ty uzywac swojego myslenia.
Jak pijesz wode to wiadomo ze ona wplywa na neuroprzekazniki w mozgu i niektorzy sie moga na tym gorzej czuc i miec wieksze odrealnienie. Ale co sie moze stac? Za przeproszeniem gowno.
Pomeczy i przejdzie jak kazdy kac i kazde wieksze napiecie.

A jednych alko czasem relaksuje.
Nie szukaj problemu tak gdzie go nie ma i jeszcze raz ci mowie czytaj to forum i ucz sie z niego bo tworza je ludzie, ktorzy wiedza o tym wiele i znaja sie na rzeczy, bo wrecz zajmuje sie tu sporo osob tym od lat.
I nie sa to slowa rzucane na wiatr.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
gemale

7 lipca 2015, o 21:32

Przeciez to bylo moje zapytanie a ty ryczysz po mnie.Skad mam wiedziec jak alko dziala i czy wolno pic w DD BO NA FORUM NIC NIE PISZE.

-- 4 lipca 2015, o 19:40 --
Tak ze ty juz mowisz ze jedni maja wieksze odrelanienie a ja mam znow mniejsze a alkohol zwieksza o 200% wszystkiego z neuropraznikow jesli bedzie wysoka dawka alkoholu.To powinno byc wlasnie ze wlasnie ktos ma mniejsze odrealnienie jak alkohol wszystko podwyzsza dopelnia to.

-- 4 lipca 2015, o 19:43 --
Np dlaczego mam tak dzis wstalem z rana,wczoraj nic nie pilem, i prawie nie mialem dd,bylem na plazy opalalem sie przyszedlem do domu ok 16 zjadlem i poszedlem spac sie teraz budze i mam dd? Ciagle jak ide spaci wstaje to mam dd.A z rana jak wstaje to nie.tylko jak dzemke zrobie.Przeciez powinno byc tak ze jak ktos wstaje to tym bardziej ma mniejsze dd bo jest wypoczety.A ja nie mialem dd takiego bardzo i poszedlem spac i mam wieksze niz przed tym spaniem.

-- 7 lipca 2015, o 21:24 --
Prosze niech ktos opisze w skrocie swoimi slowami jak wyglada derealizacja poczucie itp

-- 7 lipca 2015, o 21:32 --
Zaburzenia perpekcji swiata?
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

7 lipca 2015, o 21:35

gemale pisze: Prosze niech ktos opisze w skrocie swoimi slowami jak wyglada derealizacja poczucie itp

-- 7 lipca 2015, o 21:32 --
Zaburzenia perpekcji swiata?
Polecam czytanie artykułów na forum, jest cały dział o derealizacji i tam jest multum odpowiedzi na takie pytania.

Tu masz np listę odczuć w derealizacji encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
gemale

7 lipca 2015, o 21:50

a tylko i wylacznie objawy derealizacji jaki link? Bo tam jest dd
ODPOWIEDZ