Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Myśli egzystencjalne, dziwne, natrętne...strach i lęk :(
- moniettaa
- Zarejestrowany Użytkownik
Super kochana, staraj sie trzymac jak najdluzej. Mnie zajecie tez troche pomaga ale nie mam teraz duzo energii wiec glownie ofpoczywam. Atakow paniki nie mam bo staram sie blokowac te mysli ale wiem ze one tam gdzies sa i tylko czekaja na gorszy moment...
A ten krótki postój, który nazywamy życiem i którym tak się strasznie martwimy, to nic innego jak tylko niewielka weekendowa odsiadka w pudle w porównaniu z tym, co przyjdzie wraz ze śmiercią..
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
To nie jest tak, że czekają na gorszy moment... atak może przyjść nawet jak ktoś jest w dobrym humorze... tak to już jest w nerwicy. ALE NAJWAŻNIEJSZE JEST TO... ŻEBY SIĘ ICH NIE BAĆ! po prostu... ja w swojej przygodzie miałem może z 5 ataków paniki... jak był przedostatni... pomyślałem, kurde nic mi się nie stało... na drugi dzień przyszedł ostatni jaki miałem na razie i przeżyłem to na spokojnie, stłumiłem myśli i przeczekałem... trwał może pół minuty. Serce waliło... myśli napastowały mnie niemiłosiernie
ale siedziałem tak sobie i siedziałem
zająłem się laptopem w tym momencie... i za chwilkę co ? przeszło... ale jak atak minie - ważne jest też go nie rozpamiętywać... bo jednak po nim te nerwy są jeszcze nadszarpnięte... jak człowiek będzie myślał PO ATAKU... kurde co to było, rany julek prawie umarłem... może się pojawić kolejny... nie musi, ale może. Dlatego wtedy najlepiej po prostu czymś się zająć. HUEHUEHUE. Pozdro.

- moniettaa
Kamień no ująłeś tu sendo sprawy, a zwlaszcza z tym rozpamietywaniem, ja to zawsze po czym takim mysle ze mi sie pogarsza, ze znowu wracam do punktu wyjscia itp itd
Sarenko ciezko opisac jak sie czuje bo unikam mysle nia o "tym"i zyje jak maszyna:) ale chyba to jedyne wyjscie bo wątpie ze poczuje sie komfortowo we wlasnej skórze..ehhh a jak sie pani dzis czuje?
Sarenko ciezko opisac jak sie czuje bo unikam mysle nia o "tym"i zyje jak maszyna:) ale chyba to jedyne wyjscie bo wątpie ze poczuje sie komfortowo we wlasnej skórze..ehhh a jak sie pani dzis czuje?
A ten krótki postój, który nazywamy życiem i którym tak się strasznie martwimy, to nic innego jak tylko niewielka weekendowa odsiadka w pudle w porównaniu z tym, co przyjdzie wraz ze śmiercią..
- moniettaa
no żyje, żyje
a apropo tego to mialas kiedys kiedy zle sie czulas mysli ze sobie cos zrobisz bo juz dluzej tego nie wytrzymasz?ja tak mam i wtedy znow panika mnie ogarnia

- moniettaa
no wlasnie, a wczesniej zawsze kochalam zycie i nawet przy najgorszej nerwicy nie mialam tych mysli..ehhhhh
-- 25 marca 2014, o 23:16 --
Kurde wykrakalam sobie atak
-- 25 marca 2014, o 23:16 --
Kurde wykrakalam sobie atak
-
Może tego typu stany u osób lubiących filozofować biorą się stąd, że mózg domaga się odpoczynku od nadmiernego analizowania, rozmyślania itp.
Jeśli ktoś przesadza z wysiłkiem fizycznym (nawet, gdy takowy lubi) - wtedy organizm jest nadwyrężony, pojawiają się bóle, zakwasy i inne objawy somatyczne. To taki sygnał: "Stop! Pora odpocząć i zregenerować siły". Tak samo jest w przypadku pracy umysłowej.

Jeśli ktoś przesadza z wysiłkiem fizycznym (nawet, gdy takowy lubi) - wtedy organizm jest nadwyrężony, pojawiają się bóle, zakwasy i inne objawy somatyczne. To taki sygnał: "Stop! Pora odpocząć i zregenerować siły". Tak samo jest w przypadku pracy umysłowej.
- Avenger
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja się z jednej strony nie dziwie, że mnie takie coś złapało. Ja miałem silne natręty myślowe dobry rok czasu i którejś nocy zadałem sobie takie pytanie ile czasu jeszcze moja głowa to wytrzyma. Obciążyłem umysł bardzo w tamtym okresie codzienną polemiką z natrętami i zamartwianiem się. Myślę sobie - już kilka miesięcy ciągłe rozkminki, nie mogę się wyluzować choć na chwile we własnej głowie, jak długo człowiek może takie coś wytrzymać i jakie będą tego konsekwencje? Hah nie wiedziałem jeszcze wtedy o czymś takim jak dd...
Where is my mind?
- moniettaa
ja zawsze bylam na swoim punkcie przewrazliwiona po chorobie jaką przeszlam 10 lat temu to sie spotegowalo. ale zeby tak odrazu dd 
dzis mialam atak paniki w markecie, chlopak musial zwolnic sie z pracy zeby po mnie przyjechac i wogole to mam caly dzien skurcze i mysle ze lada dzien sie zacznie...i sie tego oczywiscie bardzo boje

dzis mialam atak paniki w markecie, chlopak musial zwolnic sie z pracy zeby po mnie przyjechac i wogole to mam caly dzien skurcze i mysle ze lada dzien sie zacznie...i sie tego oczywiscie bardzo boje

-
- Administrator
Niema powodu, urodisz jak miliony innych kobiet 
Natomiast co oznacza zwrot zeby od razu dd?
DD stan odciecia, ktory jest jak nabardziej mozliwy jezeli jestesmy jak to okreslilas przewrazliwieni czyli lękowo nastawieniu do wielu spraw, w ktoryms momencie umysl ma dosc katowania sie strachem o kazda duperelke, stad nerwice, stad dd, do tego nie raz mowilas ze masz ogolnie nerwice natrectw czyli zaburzenie lękowe. Nie wiem czemu tak sie dziwisz ze masz odciecie.
Dopoki trzesiemy sie ze strachu na samo slowo psychoza czy opetanie zawsze, to nie jest to naprawde niczym dziwnym ani nerwice ani dd.

Natomiast co oznacza zwrot zeby od razu dd?

Dopoki trzesiemy sie ze strachu na samo slowo psychoza czy opetanie zawsze, to nie jest to naprawde niczym dziwnym ani nerwice ani dd.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- nierealna
- Ex Moderator
Ja jakoś nie umiem nie wdawać się w rozmowę z myślami. Jak mówią mi nie da rady - w sytuacji kiedy naprawdę jest źle to totalnie się załamuję.
Co prawda zelżały mi natręty o homoseksualiźmie, czasami jeszcze się pojawiają momenty gdzie pocałowałabym, albo uściskała koleżankę... DD wtedy było mniejsze a teraz? Wróciło ze zdwojoną siłą i nie idą zelżeć...
Co prawda zelżały mi natręty o homoseksualiźmie, czasami jeszcze się pojawiają momenty gdzie pocałowałabym, albo uściskała koleżankę... DD wtedy było mniejsze a teraz? Wróciło ze zdwojoną siłą i nie idą zelżeć...

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥