kinga27 pisze: ↑22 czerwca 2023, o 12:35Cześć, czy myśli na temat mojego byłego chłopaka też powinnam wrzucać do nerwicowego worka? Nie są one jakoś natrętne ale mi przeszkadzają i mimo wszystko mam je wciąż w glowie. Wczoraj w nocy przyszła mi taka myśl do głowy że co bym zrobiła gdyby mój były chłopak chciał ze mną być i ja sobie odpowiedziałam że nie wiem i od tamtej pory mam myśli że nie kocham mojego chłopaka skoro tak pomyślałam albo że skoro mam myśli o tym byłym chłopaku to powinnam do niego wrócić a tego obecnego nie kocham bo do niego nic nie czuję. Głupio mi za to ze w ogóle tak pomyślałam, że może mogłabym wrocic do tego byłego. Przecież tak naprawdę nawet bym pewnie tego nie chciała ... Nie czuję potrzeby kontaktu z nim tak mi sie wydaje i nie wiem co robić, miał ktoś z was też podobne myśli?
Posłuchaj sobie nagrań na yt Divovica, poczytaj ich wpisy tu na forum, bo mam wrażenie, że ty nie rozumiesz mechanizmu nerwicowego. Zwróć uwagę, że sama sobie odpowiedziałaś. Pytasz czy to są myśli nerwicowe, a potem piszesz, że ci przeszkadzają i że wcale nie chcesz tego co one ci mówią. Musisz w końcu to zrozumieć, bo bez tego stoisz w miejscu... A wiem, że nie jesteś tutaj od dziś

Trzymam za Ciebie kciuki!