Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Tez to mialam, to nerwicowe, kolejna watpliwosc. Kropka w kropke to samo przerabialam. Pamietam jak bylam w ciazy I szlismy po galerii I myslalam soboe, ze my sie za dobrze dogadujemy I to na bank przyjazn jest. A przed zaburzebiemniem zawsze taka zadowolna bylam z tej naszej "przyjacielskiej" relacji. Jeszcze mowilam Narzeczonemiu, ze mam tak, ze w pracy jak dziewczyny gadaja jedna na druga to ja tylko slucham, zeby sobie z Nim w donu poobgadywac na spokojnie
Nie martw sie, do wors z napisem "nerwica" pakuj. I patrz na przeblyski wlasnie.

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak jak pisałem wczesniej łatwo sie ostatnio wnerwiam i własciwie nie wiem co jest tego powodem bo zawsze byłem spokojny a teraz byle korek na miescie i juz wulgaryzmy lecą. Problemów zyciowych wielkich nie mam moze uspokoiłbym sie gdyby uczucia do dziewczyny wróciły a tak to cały czas zastanawiam sie co jest prawdą a co wytworem mózgu
-
Zamiast kurwować lepiej obserwować co się dzieje z ciałem, jakie myśli się pojawiają. Obserwacja emocji i myśli zamiast zaangażowania to jeden z kluczy do odburzenia. Kurwowanie jest złe bo co prawda jest sposobem na wyładowanie emocji ale niezbyt konstruktywnym i poza tym staje się nawykiem. A to słaby nawyk bo człowiek staje się wtedy zgredem. W teorii proste a w praktyce udaje mi się raz na ruski rok 
https://www.youtube.com/watch?v=w6T02g5hnT4

https://www.youtube.com/watch?v=w6T02g5hnT4
Bylem juz samobojca, mordercą, schizofrenikiem, chadowcem, gejem, ksiedzem, utracilem sens swojego zycia, mialem raka w tylku I w mozgu, nie kochalem swojej dziewczyny I ona nie kochala mnie, potrzebowalem akceptacji, a teraz mam to wszystko w dupie. :)
-
Szczerze mówiąc ja juz straciłem nadzieję na to ze jesli chodzi o dziewczyne to wszystko wróci do normy. Chciałbym zeby wszystko było jak dawniej zebym mógł z nią normalnie spędzać czas i w ogóle. Niedługo minie pełen rok jak sie z tym męczę 14 lutego taka troche jakby rocznica tego szitu
- Wilku
Daj sobie czas - mi mijają właśnie dwa lata. Czasem jest lepiej, choć zwykle gorzej, ale jeżeli to przejdziesz to będziesz silniejszy. Pomyśl - nawet gdybyś zakończył związek to w następnym związku mogło by Ci to wrócić, dlatego lepiej przemęczyć się raz. Czas, czas, czas i cierpliwość.countmontechristo pisze:Szczerze mówiąc ja juz straciłem nadzieję na to ze jesli chodzi o dziewczyne to wszystko wróci do normy. Chciałbym zeby wszystko było jak dawniej zebym mógł z nią normalnie spędzać czas i w ogóle. Niedługo minie pełen rok jak sie z tym męczę 14 lutego taka troche jakby rocznica tego szitu

Zajmuj sobie czas, zajmij się życiem, a nie nerwicą. Szukaj racjonalnych dowodów na to, że ją kochasz - czynów. Nie czekaj na uspokajanie przez forumowiczów - ten czas już minął - teraz musisz się nauczyć sam siebie uspokajać.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2016, o 23:39 przez Wilku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No własnie podejrzewam ze w nowym związku byłoby to samo. Po za tym nie chce innej dziewczyny z inną to nie byłoby to samo dziwne troche niby nic nie czuje a mówie coś takiego
- Natka
Ja jestem z moim facetem przez 6 lat i też przechodziłam ten stan, gdzie nie wiedziałam czy go kocham. Jak będziesz olewał te myśli, tą 'pustkę' do drugiej osoby zobaczysz, że uczucia wrócą. Przetestowane na sobie. Zajęłam się czymś innym w nerwicy i mi przeszłocountmontechristo pisze:No własnie podejrzewam ze w nowym związku byłoby to samo. Po za tym nie chce innej dziewczyny z inną to nie byłoby to samo dziwne troche niby nic nie czuje a mówie coś takiego

Kiedy czujesz się wypalony, pamiętaj, że feniks odradza się z popiołów
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie ma sensu tak liczyć, że to juz rok jak się męczysz itd., ja robiłam taka samo. I po co? tylko się czlowiek frustruje. Musisz w końcu przestać podchodzić do tego jak do cięzkiej choroby i diagnozy na całe życie. Będzie dobrze, tylko więcej spokoju i zaufania dla samego siebie.countmontechristo pisze:Szczerze mówiąc ja juz straciłem nadzieję na to ze jesli chodzi o dziewczyne to wszystko wróci do normy. Chciałbym zeby wszystko było jak dawniej zebym mógł z nią normalnie spędzać czas i w ogóle. Niedługo minie pełen rok jak sie z tym męczę 14 lutego taka troche jakby rocznica tego szitu
Ja jestem teraz na etapie, że Kocham bardzo, ale nie wiem jak to bedzie, nie robie sobie presji, mam inne mysli na głowie i przez to widzę jak to sie wszystko zmienia. Nerwica robi sobie z nas jaja

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć

Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
-
Ja z miesiąc temu miałem na chwilę krótki przebłysk miłosci. Poczułem miłosc do dziewczyny i az taka fala ciepła mnie w srodku zalała az sie popłakałem ze szczęscia niestety to było krótkotrwałejusti2212 pisze:Nie ma sensu tak liczyć, że to juz rok jak się męczysz itd., ja robiłam taka samo. I po co? tylko się czlowiek frustruje. Musisz w końcu przestać podchodzić do tego jak do cięzkiej choroby i diagnozy na całe życie. Będzie dobrze, tylko więcej spokoju i zaufania dla samego siebie.countmontechristo pisze:Szczerze mówiąc ja juz straciłem nadzieję na to ze jesli chodzi o dziewczyne to wszystko wróci do normy. Chciałbym zeby wszystko było jak dawniej zebym mógł z nią normalnie spędzać czas i w ogóle. Niedługo minie pełen rok jak sie z tym męczę 14 lutego taka troche jakby rocznica tego szitu
Ja jestem teraz na etapie, że Kocham bardzo, ale nie wiem jak to bedzie, nie robie sobie presji, mam inne mysli na głowie i przez to widzę jak to sie wszystko zmienia. Nerwica robi sobie z nas jaja
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Jeszcze niedawno miałam podobnie. Przebłyski zdarzały mi się z częstotliwością raz miesiąc, dwa. A teraz, już w listopadzie miałam trzy na pewnocountmontechristo pisze:Ja z miesiąc temu miałem na chwilę krótki przebłysk miłosci. Poczułem miłosc do dziewczyny i az taka fala ciepła mnie w srodku zalała az sie popłakałem ze szczęscia niestety to było krótkotrwałejusti2212 pisze:Nie ma sensu tak liczyć, że to juz rok jak się męczysz itd., ja robiłam taka samo. I po co? tylko się czlowiek frustruje. Musisz w końcu przestać podchodzić do tego jak do cięzkiej choroby i diagnozy na całe życie. Będzie dobrze, tylko więcej spokoju i zaufania dla samego siebie.countmontechristo pisze:Szczerze mówiąc ja juz straciłem nadzieję na to ze jesli chodzi o dziewczyne to wszystko wróci do normy. Chciałbym zeby wszystko było jak dawniej zebym mógł z nią normalnie spędzać czas i w ogóle. Niedługo minie pełen rok jak sie z tym męczę 14 lutego taka troche jakby rocznica tego szitu

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Znów dopadła mnie taka obojętność... Nie umiem płakać a jak już to wydaje mi się to takie wymuszone nie wiem... Wszystko wydaje mi się obce, nie czuje związku z moim chłopakiem jak by nie był mój... Przeszkadzają mi rzeczy które kiedyś akceptowałam... Mam ochotę robić mu na złość bez wyrzutów sumienia a nigdy tak nie miałam..... Co się dzieje? Jest taka możliwość że faktycznie nie kocham już? Ale czy rok bym cierpiała i płakała tak tyle....? Miesiąc temu miałam ostatni przebłysk... Na chwilę
Już nie wiem co robić co czuć i myśleć jak żyć?
-- 30 listopada 2016, o 00:39 --
Już niby nie czuje aż takiego leku i natretow jak na początku ale nadal się czegoś boje m in uczuc tego że mogę kochać, przyszłości... To dla mnie czarna dziura... Do tego doszło to że nie umiem zaakceptować rzeczy które wcześniej akceptowalam... Czy już nic dobrego mnie nie czeka? Wszystko co było dobre już się skończyło?
-- 30 listopada 2016, o 09:34 --
A myślicie że to nie możliwe że tyle czasu się męczymy cierpimy i nagle by się okazało po tym wszystkim ze nie kochamy? Ze to nie ten
-- 5 grudnia 2016, o 19:19 --
Jest tu ktoś jeszcze?
Już nie wiem co robić co czuć i myśleć jak żyć?
-- 30 listopada 2016, o 00:39 --
Już niby nie czuje aż takiego leku i natretow jak na początku ale nadal się czegoś boje m in uczuc tego że mogę kochać, przyszłości... To dla mnie czarna dziura... Do tego doszło to że nie umiem zaakceptować rzeczy które wcześniej akceptowalam... Czy już nic dobrego mnie nie czeka? Wszystko co było dobre już się skończyło?

-- 30 listopada 2016, o 09:34 --
A myślicie że to nie możliwe że tyle czasu się męczymy cierpimy i nagle by się okazało po tym wszystkim ze nie kochamy? Ze to nie ten
-- 5 grudnia 2016, o 19:19 --
Jest tu ktoś jeszcze?

- katarzynka
Melduje się, jestem 
Ostatnio miałam podobne myśli, że mimo iż natręctwa znikną to i tak nie będę kochać mojego mężczyzny. Chyba niewiele w tym prawdy, bo ta myśl mi przeszła, a katuje się kolejną, że jest on tylko kolegą...

Ostatnio miałam podobne myśli, że mimo iż natręctwa znikną to i tak nie będę kochać mojego mężczyzny. Chyba niewiele w tym prawdy, bo ta myśl mi przeszła, a katuje się kolejną, że jest on tylko kolegą...

-
Od kad złapała mnie ta obojętność to nie czuje ani zalu ani smutku z tego powodu że nie mam uczuc, nawet nie wiem czy chce żeby te uczucia wrócily po prostu mi to obojętne się zrobiło, a zawsze miałam tak przy obojętności że bardzo chciałam żeby to wróciło, żeby było jak dawniej..
- katarzynka
Myślę, że to przejdzie, jak całe objawy, kręca się w kółko. Ja w niedzielę miałam taki stan rozpaczy, że aż doszły myśli samobójcze. Dziś etap obojętności podobnie jak u Ciebie i odrealnienie. Także nie jesteśmy same 
-- 7 grudnia 2016, o 18:58 --
Dziś uslyszałam od pani terapeutki, że doszłam do momentu kiedy już nic się nie da z tym zrobić i tak musi zostać
straciłam całkowicie nadzieję 

-- 7 grudnia 2016, o 18:58 --
Dziś uslyszałam od pani terapeutki, że doszłam do momentu kiedy już nic się nie da z tym zrobić i tak musi zostać