Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
nieznajoma19
Zarejestrowany Użytkownik

27 maja 2018, o 09:14

katarzynka pisze:
26 maja 2018, o 23:40
Nieznajoma, postaraj się uspokoić. Teraz jesteś roztrzęsiona. Przede wszystkim musisz zrozumieć, że Ty I to, co pojawia się w Twojej w głowie to dwa inne światy. Oddzielić swoje prawdziwe pragnienia od narzucanych przez umysł. Czy Ty w ogóle rozmawiasz z partnerem o tym, co się z Tobą dzieje? Može we dwójkę byłoby łatwiej?
Tak rozmawiam on mi zawsze pomaga jak mu opowiem i ostatmio mu się przyznałam do sztucznego podniecenia i tak mi ulżyło bo nie był zły ani troche tłumaczył mi wszystko i wgl...
Ale co ja mam mu teraz powiedzieć? Ze podczas seksu mi się jego kolega w głowie pokazuje? I ze mam myśli na temat tego kolegi przeróżnego rodzaju.. ja tego nie zniosę i nie powiem napewno.. rano się obudziłam i już mi serce wali ;(
nieznajoma19

27 maja 2018, o 09:15

Kyrtap123 pisze:
27 maja 2018, o 00:17
nieznajoma19 pisze:
26 maja 2018, o 23:14
Proszę pomozcie mi !+++
Teraz wstalam z lozka i zsczelan plakac straszbie i powiedziwlwm mu ze os wczoraj znowu mnie kecza te natretne mysli :( rpzejal sie i kazal powiedziec jakie msm mysli a ja sie polozylam i zaczelam tak wyc w poduszke ;( jak ja moglam miec takie mysli boze !!!!!!!!!!!++ to juz przeszło wszystko co miałan po prowtu czuhe wie jak szmata :(
Uspokoj się skoro płaczesz to napewno nerwica. Ty tego nie chcesz i skoro masz wątpliwości to nerwica. Tobie umiem pomóc a sam jeszcze nie ogarniam tego zabardzo.
Wiem ale ta pieprzona iluzja i to wszystko jak ja mam te myśli to ja im zaczynam wierzyć i sobie mówie a co jeśli to ja taka jestem? Dlatego te myśli wydają się takie realne :buu:
nieznajoma19

27 maja 2018, o 09:18

szpagat pisze:
27 maja 2018, o 08:43
Nieznajoma Ty nigdy z tego nie wyjdziesz z takim podejściem. Musisz się zaprzeć, ze to tylko nerwica i działać w taki sposób, żeby te myśli nie robiły na Tobie wrażenia. Można! Ja jestem tego przykładem. Doskonale pamietam taki stan jak Twój. Nie możesz tak robić jak dotychczas, musisz sobie uświadomić, ze to tylko nerwica i jak ona mija to jesteś dalej sobą i to już Cię nie meczy. Naprawdę warto działać tak, aby się tego pozbyć. Skończą się Twoje płacze, nerwy, histerie, myśli o skończeniu ze sobą. Po prostu do skutku w głowie powtarzaj sobie, ze to tylko nerwica i przecież wiesz jak to działa! Teraz podczas seksu gwarantuje Ci, ze przez jakiś czas będziesz miał jeszcze przed oczami twarz innego, bo się tego wystraszyła. I to nie jest wcale straszne, ani przerażajace, to jest zupełnie normalne w nerwicy. Świadczy jedynie o tym jak ważny jest dla Ciebie Teoj chlopak. Naprawdę zrozum w końcu, ze to tylko nerwicowe gowno i nic więcej. To co masz w głowie jest nieważne, a dopóki będziesz nadawała temu wartość, płakała itp to będzie trwało. Zmień nastawienie, teraz podczas takich myśli, odczuć mów sobie w głowie „spadaj nerwico, wiem, ze chcesz tylko żebym się bała, ale ja wiem, jak działasz i mam Ciebw dupie” i nawet jak na początku nie będzie wychodziło to idź w zaparte i powtarzaj to ciagle i w końcu załapiesz o co chodzi.
Dzięki za odpowiedz. Mam dni kiedy sobie mówie a ch** tam moge miec natrętne mysli to nic strasznego .. a jak mi one przyjdą to ja wariuje i nie umiem sobie poradzić.. a nieraz własnie mam stany ze mysle ze to wszystko fikcja te myśli i mam to w dupie.. albo ostatnio bylam na rowerze z moim chlopakiem i jego 2 kolegami jeden z nich był nowy i caľ czas mialam mysli na jego temat unikalam jego osoby zebu na niego nie patrzec a potem jak wracalam z chlopakiem do domu rowerem to mialam mysli ze niby kiedys ja mam dom z tamtym kolega i wlasnie z nim jade rowerem. Tak sie wkur**lam ze masakra...
nieznajoma19

27 maja 2018, o 09:24

No i tamtego dnia wlasnie mialam mysli na temat tamtego kolegi co bylismy na rowerach meczylo mnie caly wieczor ale na 2 dzien jakos zapommialam i bylo git.. ale od 2 dni mam masakre i juz nie wiem jak z tym walczyc..
Mysli w ciagu dnia to jeszcze przezyje ale jak mi sie wlącza podczas jakis zblizen to juz jest koniec i to takie obleśne ze ja nie wiem skąd to sie bierze... no z mojej głowy ale jak ja mam w niej takie smieci to ja sobie wspolczuje.. teraz siedze i mam wrazenie ze to byly moje mysli..
nikanere

27 maja 2018, o 09:54

Nieznajoma musisz sie uspokoic to duzo daje. Uwierz w.koncu ze to nerwica i nie zastanawiaj sie nad tymi myslami. Probowalas moze jak podczas calowania lub zblizen cos ci sie w glowie pokazuje zaprzestac zblizenia? Ja tak robilam i mowilam chlopakowi zeby na chwile poczekal bo znowu mi sie cos mysli i tyle. On rozumial mi mijalo po chwili a nie mialam gorszych wyrzutow.ze podczas z nim.cos mi sie wyobrazalo. Teraz juz mam bardzo ale to bardzo malo takich sytuacji a jak sie pojawi to olewam ja i mija po kilku sekundach😉 wies Czego pragniesz tak naprawde to uwierz w to bo rozgrzebujac kazda mysl.tylko pogarszasz swoj stan
.
nikanere

27 maja 2018, o 09:57

Wiem.ze pisanie i pytanie tu na forum pomaga. Ale to tylko na chwile.
Ja kiedys tez to robilam.ale pozniej mialam ogromna potrzebe spytac tu cos dowiedziec sie potwierdzic cos utwierdzic jakirs przekonania ale.opieralam sie temu i mowilam.sobie sama dam sobie rade . I nie pisalam. I mijalo. Tak samo z pania psycholog mialam gorsze dwa dni umoeilam.sie ma.wizyte na 25.05 ale ja odwolalam bo sama sobie poradzilam z tym i mi mimelo- juz nawet nie pamietam o co to chodzilo ze chcialam.isc😄
nikanere

27 maja 2018, o 09:58

Musisz.poprostu w siebie uwierzyc i tyle. Uwierz w prawdziwe twoje ja a nie to co Ci glowa podpowiada. Gdybym.ja uwierzyla w to co mi glowa podpowiada to o Matko😱😱😱 az strach sie wypowiadac iloma osobami naraz bym byla😁😂 teraz mi latwiej to pisac.bo czuje sie wygrana z.nerwica- jeszcze mam nawroty alr slabe i krotkie. Juz czuje ze zaczynam.zyc swoim zyciem.jak kiedys
nikanere

27 maja 2018, o 09:59

A tak.wogole to czutalas.wtedy moja wiadomosc ta dluga? Bo nie wiem czy doszla bo nic nie odpisywalas
nieznajoma19

27 maja 2018, o 11:02

Nikanere też bym chciała miec takie podejscie.. dzięki za te wszystkie słowa..
Tak przeczytałam dzisiaj Ci odpiszę :*
nikanere

27 maja 2018, o 12:57

nieznajoma19 pisze:
27 maja 2018, o 11:02
Nikanere też bym chciała miec takie podejscie.. dzięki za te wszystkie słowa..
Tak przeczytałam dzisiaj Ci odpiszę :*
Uwierz ze bedziesz miala😉 ja dalej mam jak jesy duzo kobiet to jakis strach ze mnie cos ruszy ale znam swoja orientacje i wierze w nia a to ze popatrze na kobiete bo lafna zgrabna ito to normalne jest kazda to robi😉
Alann

27 maja 2018, o 14:38

Już sam nie wiem co mi jest dziewczyna mi się nie podoba a za to większość kobiet które spotkam na ulicy tak, strasznie mnie podniecają i chciałbym z nimi uprawiać seks natomiast z dziewczyną robię wszystko żeby do tego nie doszło najgorsze w tym wszystkim jest to że jak byłem sam to było tak samo że za każdą musiałem się obejrzeć i pojawiały się różne myśli.
nieznajoma19

27 maja 2018, o 16:20

Musze znowu poczytac o objawach itd bo juz nie daje rady...
tomek19932304

27 maja 2018, o 18:54

Dlaczego ja jestem taki wyczulony na wszelkie niedoskonałości wizuanle ? :? sam przeciez nie jestem idealny, a jak widzę jakąś niedoskonałość to aż mnie trzęsie w srodku
nieznajoma19

27 maja 2018, o 19:32

Alann pisze:
27 maja 2018, o 14:38
Już sam nie wiem co mi jest dziewczyna mi się nie podoba a za to większość kobiet które spotkam na ulicy tak, strasznie mnie podniecają i chciałbym z nimi uprawiać seks natomiast z dziewczyną robię wszystko żeby do tego nie doszło najgorsze w tym wszystkim jest to że jak byłem sam to było tak samo że za każdą musiałem się obejrzeć i pojawiały się różne myśli.
Tak to witaj w klubie ... ja juz 3 dzien mam tak ze niby mi sie podoba kolega mojego chlopaka i teraz mam caly czas silne mysli ze to z nim chce byc .... glowe mi rozsadza .... nie wiem co robic nigdy tak nie mialam ....
nieznajoma19

27 maja 2018, o 19:33

Nie wiem na czym to polega i czemu tak mam ale to jest takie silne ze nie da rady tego opanowac i ogarnac.
Nie wiem co robic mam ...
ODPOWIEDZ