Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
nikanere
Zarejestrowany Użytkownik

9 maja 2018, o 12:02

nieznajoma19 pisze:
9 maja 2018, o 11:58
nikanere pisze:
9 maja 2018, o 11:09
nieznajoma19 pisze:
9 maja 2018, o 10:13
Takie jeszcze jedno pytanie.. czy wy przez natręty itd tez nie macie ochoty na seks i cały czas się wymigujecie?
Oj tak.
A najgorsze, że mój potem mi mówi że go nie kocham, że już mnie nie pociąga i wgl takie rzeczy... :buu:
To bardzo przykro Ci mowi. A to pogarsza nerwice. Mi moj byly wiecznie gadal takiego typu rzeczy co wogole prawda nie byly i pokazywalam mu zawsze prawdziwa milosc. I teraz w nerwicy to wychodzi😕 ale coraz rzedziej bo olalam juz to calkiem i zyje tak jak jest. Chcialabym sie kochac ze swoim facetem ale jestem chyba przemeczona albo mnie zawsze wkurzy i mi sie odechciewa
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 maja 2018, o 12:19

nieznajoma19 pisze:
9 maja 2018, o 11:57
katarzynka pisze:
9 maja 2018, o 10:34
Ja kiepsko niestety, a co do seksu, ja nie mogę nawet pocałować ani wziąć za rękę chłopaka, nie mówiąc o niczym więcej ;)
O kurde... ja nie raz to samo mam... to jest straszne...
Jest straszne i boli. Czuje, że niszcze mu życie, że jestem potworem.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nieznajoma19

9 maja 2018, o 16:29

katarzynka pisze:
nieznajoma19 pisze:
katarzynka pisze:
9 maja 2018, o 10:34
Ja kiepsko niestety, a co do seksu, ja nie mogę nawet pocałować ani wziąć za rękę chłopaka, nie mówiąc o niczym więcej ;)
A jak on na to reaguje? Jak nie chcesz się przytulić całować itd? Jest zły czy Cię rozumie?
nieznajoma19

9 maja 2018, o 16:33

nikanere pisze:
nieznajoma19 pisze:
nikanere pisze:
9 maja 2018, o 11:09

Oj tak.
A najgorsze, że mój potem mi mówi że go nie kocham, że już mnie nie pociąga i wgl takie rzeczy... :buu:
To bardzo przykro Ci mowi. A to pogarsza nerwice. Mi moj byly wiecznie gadal takiego typu rzeczy co wogole prawda nie byly i pokazywalam mu zawsze prawdziwa milosc. I teraz w nerwicy to wychodzi😕 ale coraz rzedziej bo olalam juz to calkiem i zyje tak jak jest. Chcialabym sie kochac ze swoim facetem ale jestem chyba przemeczona albo mnie zawsze wkurzy i mi sie odechciewa
No bo on tego nie rozumie w ogole.. ze mam nerwice i ze to przez to.. no ja tez jesli chodzi o jakies zblizenie to rzadko, najgorzej jak podczas seksu mam mysli chore albo pokazuja mi sie twarze innych typow.. teraz tak np mam.. leze ze lzami w oczach bo mam mysli takie wlasnie ze ktos mi sie pokazuje i ze z ta osoba wolalabym byc i wgl takie rzeczy :buu:
A mi by bylo przykro jakby jemu pokazywaly sie inne dziewczyny w glowie.. i jakies chore rzeczy.. wiec mu nawet o tym nie mowie bo wiem ze zrobi mu sie tylko smutno i wszystko popsuje
nikanere

9 maja 2018, o 16:50

A staraj sie w takich mimentach moze czyms zajac🙂 odwroc uwage id tych myslim ja je mam czasem ale nie zwracam uwagi na nie tylko robie co innwgo. I zaczynam np myslec co musze zrobic w domu lub co kupic itp
Milla31
Gość

9 maja 2018, o 17:00

nieznajoma19 pisze:
nikanere pisze:
nieznajoma19 pisze:

No bo on tego nie rozumie w ogole.. ze mam nerwice i ze to przez to.. no ja tez jesli chodzi o jakies zblizenie to rzadko, najgorzej jak podczas seksu mam mysli chore albo pokazuja mi sie twarze innych typow.. teraz tak np mam.. leze ze lzami w oczach bo mam mysli takie wlasnie ze ktos mi sie pokazuje i ze z ta osoba wolalabym byc i wgl takie rzeczy :buu:
A mi by bylo przykro jakby jemu pokazywaly sie inne dziewczyny w glowie.. i jakies chore rzeczy.. wiec mu nawet o tym nie mowie bo wiem ze zrobi mu sie tylko smutno i wszystko popsuje
Jak najbardziej Cię rozumiem, te wyobrażenia w trakcie są straszne!! Myślałam już ze wariuje.. A jednak nie jestem sama. Ja staram się wtedy skupiac uwagę na czymś co mi się w mężu podoba, choć jest ciężko to np. patrzę na bicepsik😝 i odwracam uwagę. Chociaż też ostatnio ciągle miałam w trakcie myśl że mąż może być gejem i co wtedy😛😁Haha, normalnie szok, nagle mi wpadło coś takiego w trakcie i trzymało. I już mam to gdzieś.... Mój mąż też po kilku miesiącach powiedzial, że się zmuszam dla niego, był zdolowany, niestety nasi partnerzy też to przeżywają, a mój mąż w ogóle nie ma takiej osobowości nerwicowej, podchodzi do życia bardzo racjonalnie, spokojnie i nie jest mu łatwo zrozumieć to co mam w głowie, ale wspiera jak może. Teraz ogólnie u mnie lepiej. Fajnie, że jest to forum i możemy się wspólnie wspierac😁
Milla31
Gość

9 maja 2018, o 17:04

nieznajoma19 pisze:
nikanere pisze:
nieznajoma19 pisze:

Możesz dać chłopakowi do przeczytania coś o ROCD np. https://www.awakenintolove.com/blog/201 ... ilCampaign
nikanere

9 maja 2018, o 17:36

Milla ja mojeu dalam to potem sie probowal madrzyc ze czemu nie robie tefo co tam radza, czemu nie znajde gobby itp itd. Potem rozumial a pozniej przestalam mu mowic swoje mysli bo to tylko pogarszalo. Mowienie partnerowi mysli to tylkokolejna kompulsja bo na chwile czujy siw lepiwj a za chwile 5x gorzej.
nikanere

9 maja 2018, o 17:39

Nieznajoma19 a powiedz mi mieszkasz sama , z rodzicami czy jak to u Ciebie wyglada?
Awatar użytkownika
katarzynka

9 maja 2018, o 18:31

nieznajoma19 pisze:
9 maja 2018, o 16:29
katarzynka pisze:
nieznajoma19 pisze:

A jak on na to reaguje? Jak nie chcesz się przytulić całować itd? Jest zły czy Cię rozumie?
U mnie to nie tyle, że nie chce, ale nie mogę. Czuję się wręcz sztywna, nie jestem w stanie. To nawet nie tak, że nie mam ochoty, to totalny paraliż. Mój chłopak jest aniołem, mówi, że nic na siłe, mamy czas. On sam dużo czyta o nerwicy, prawde mówiąc zna jej mechanizmy chyba lepiej niż ja sama.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Milla31
Gość

9 maja 2018, o 18:58

nikanere pisze:
9 maja 2018, o 17:36
Milla ja mojeu dalam to potem sie probowal madrzyc ze czemu nie robie tefo co tam radza, czemu nie znajde gobby itp itd. Potem rozumial a pozniej przestalam mu mowic swoje mysli bo to tylko pogarszalo. Mowienie partnerowi mysli to tylkokolejna kompulsja bo na chwile czujy siw lepiwj a za chwile 5x gorzej.
No na każdego inaczej to działa. Ja nie mówię już o myślach, ale fakt, mój mąż też prosił żebym wdrażania te rady z materiałów, kupiłam mi włóczki i druty żebym dzierżawa, kurs językowy i mi akurat pomogła zajmowanie się tym.
Milla31
Gość

9 maja 2018, o 19:04

Jezu, nie wytrzymam z tym słownikiem w tel.... Przepraszam Was, jak zwykle się spieszę i 10 rzeczy na raz pisze i błędy. Mi ogólnie zajmowanie się czymś na siłę pomagało po pewnym czasie.
nikanere

9 maja 2018, o 19:09

Milla31 pisze:
9 maja 2018, o 19:04
Jezu, nie wytrzymam z tym słownikiem w tel.... Przepraszam Was, jak zwykle się spieszę i 10 rzeczy na raz pisze i błędy. Mi ogólnie zajmowanie się czymś na siłę pomagało po pewnym czasie.
Bo to wlasnie klucz do sukcesu jest - zajmowanie sie na sile czyms
Awatar użytkownika
katarzynka

9 maja 2018, o 19:13

A mnie pomaga jak piszecie, że u Was lepiej. To nic, że sama się czołgam ii zdycham, ale taka nadzieja, jak ktoś pisze, że jest lepiej daje powera!

Milla31
Gość

9 maja 2018, o 19:17

katarzynka pisze:
9 maja 2018, o 19:13
A mnie pomaga jak piszecie, że u Was lepiej. To nic, że sama się czołgam ii zdycham, ale taka nadzieja, jak ktoś pisze, że jest lepiej daje powera!
No Kochana, na mnie terapia grupowa i Asentra tak zadziałała, że po 3ch miesiącach czuje się naprawdę dobrze, tak na 80% bez objawów. Do tego stopnia, że skapnelam się dzisiaj, że zapomniałam od dwóch dni wziąć tabletek, bo w ogóle zapomniałam o nerwicy😐 Ale już wpisałam przypomnienie w tel.
ODPOWIEDZ