Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Każda depresja jest straszna i każda nerwica. Tyle mam do powiedzenia. Niezależnie jakiej treści człowiek myśli przeżywa, są one dla niego piekłem. Nie widzę powodu drążenia tematu i zaczepek.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nie ja zaczęłam.katarzynka pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 11:34Każda depresja jest straszna i każda nerwica. Tyle mam do powiedzenia. Niezależnie jakiej treści człowiek myśli przeżywa, są one dla niego piekłem. Nie widzę powodu drążenia tematu i zaczepek.
-
Dostałem lekkiego ataku paniki, bo łaziłem po forach o tematyce związkowej, miłosnej i tak dalej. Przeczytałem kilka wypowiedzi, które mega pogłębiły moje lęki 

- Celine Marie
W serii Q&A Divina/Hevada jest fajnie to wyjaśnione ,między myślami ROCD a prawdziwą chęcią zerwania,słuchałam tego kilka razy i doszłam do wniosku,że mój trzyletni pseudo związek na odległość trzeba zakończyć ,przykre z jednej strony ale w sumie może i dobrze.Posłuchaj nagrań o tym

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
- Gość
Tomek, nie czytaaajjj tego, dla nas to gwóźdź do trumny!!! Ale nie tylko internet... Ja w weekend zeszły poszłam z mężem do kawiarni i na półce obok stolika leżała książka, znany tytuł, czytam opis, a tam ze babka miała super męża, dom i uciekła spełniać marzenia bo nie była szczęśliwa i miala depresję. 2 dni miałam wyjęte z życiorysu. A teraz Majówka, wędrujemy, także to minie! Udanej majówki!tomek19932304 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:12Dostałem lekkiego ataku paniki, bo łaziłem po forach o tematyce związkowej, miłosnej i tak dalej. Przeczytałem kilka wypowiedzi, które mega pogłębiły moje lęki![]()
-
No mi też od razu pobudziło lęk jak tylko przeczytałem te durne rzeczy. Muszę bardziej uważac co przeglądamMilla31 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:35Tomek, nie czytaaajjj tego, dla nas to gwóźdź do trumny!!! Ale nie tylko internet... Ja w weekend zeszły poszłam z mężem do kawiarni i na półce obok stolika leżała książka, znany tytuł, czytam opis, a tam ze babka miała super męża, dom i uciekła spełniać marzenia bo nie była szczęśliwa i miala depresję. 2 dni miałam wyjęte z życiorysu. A teraz Majówka, wędrujemy, także to minie! Udanej majówki!tomek19932304 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:12Dostałem lekkiego ataku paniki, bo łaziłem po forach o tematyce związkowej, miłosnej i tak dalej. Przeczytałem kilka wypowiedzi, które mega pogłębiły moje lęki![]()
-
- Gość
W głównych materiałach jest post Ciasteczka o unikaniu prowokatorow lęku. Trzeba uważać, zwłaszcza kiedy czujemy się lepiej i myślimy że to na mnie nie zadziała...tomek19932304 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:47No mi też od razu pobudziło lęk jak tylko przeczytałem te durne rzeczy. Muszę bardziej uważac co przeglądamMilla31 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:35Tomek, nie czytaaajjj tego, dla nas to gwóźdź do trumny!!! Ale nie tylko internet... Ja w weekend zeszły poszłam z mężem do kawiarni i na półce obok stolika leżała książka, znany tytuł, czytam opis, a tam ze babka miała super męża, dom i uciekła spełniać marzenia bo nie była szczęśliwa i miala depresję. 2 dni miałam wyjęte z życiorysu. A teraz Majówka, wędrujemy, także to minie! Udanej majówki!tomek19932304 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:12Dostałem lekkiego ataku paniki, bo łaziłem po forach o tematyce związkowej, miłosnej i tak dalej. Przeczytałem kilka wypowiedzi, które mega pogłębiły moje lęki![]()
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja tez kiedyś zrobiłam taki błąd i szukałam porad na kafeteriach, wyszło mi, ze jestem z Moim Narzeczonym z litości, ze względu na dziecko, bo się boje być sama, bo lubię jego rodziców, już dawno Go nie kocham, tylko kocham innego i tysiące innych bzdur. Daj spokój! Nie czytaj takich bzdur, bo to nie ma nic wspólnego z prawda!
-
Tak, ludzie którzy nigdy nie słyszeli o czymś takim jak ROCD zawsze będą dawać takie porady. Dlatego lepiej nie przeglądać takich rzeczy, bo można naprawdę tylko pogorszyć swój stanszpagat pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 21:37Ja tez kiedyś zrobiłam taki błąd i szukałam porad na kafeteriach, wyszło mi, ze jestem z Moim Narzeczonym z litości, ze względu na dziecko, bo się boje być sama, bo lubię jego rodziców, już dawno Go nie kocham, tylko kocham innego i tysiące innych bzdur. Daj spokój! Nie czytaj takich bzdur, bo to nie ma nic wspólnego z prawda!
-
Masz moze link do tego ? Gubie sie w tych materialachCeline Marie pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:33W serii Q&A Divina/Hevada jest fajnie to wyjaśnione ,między myślami ROCD a prawdziwą chęcią zerwania,słuchałam tego kilka razy i doszłam do wniosku,że mój trzyletni pseudo związek na odległość trzeba zakończyć ,przykre z jednej strony ale w sumie może i dobrze.Posłuchaj nagrań o tym![]()
- Celine Marie
Jasne ,pytanie nr 4Malami09 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 22:41Masz moze link do tego ? Gubie sie w tych materialachCeline Marie pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:33W serii Q&A Divina/Hevada jest fajnie to wyjaśnione ,między myślami ROCD a prawdziwą chęcią zerwania,słuchałam tego kilka razy i doszłam do wniosku,że mój trzyletni pseudo związek na odległość trzeba zakończyć ,przykre z jednej strony ale w sumie może i dobrze.Posłuchaj nagrań o tym![]()
https://www.youtube.com/watch?v=bsSmV56Gm5Q
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
"Wstąp w ogień samopoznania.
Ogień ten nie spali Ciebie,
Spali wszystko czym nie jesteś."
A tu łapcie taki cytacik, który podniósł mnie trochę na duchu, może wam też pomoże
Nie czuje się jakoś najlepiej ale wierzę że przyjdzie niedługo znowu taki dzień gdzie będą kilku dniowe(!!) przebłyski bo nie raz tak było i znowu uwierzę że to tylko "gra" nerwicy
Czekam ciepliwie, dużo zrozumienia kochani 
Ogień ten nie spali Ciebie,
Spali wszystko czym nie jesteś."
A tu łapcie taki cytacik, który podniósł mnie trochę na duchu, może wam też pomoże

-
Ja się z tym nie zgodzę akurat. Jest taka strona amerykańska gdzie wypowiada się specjalista od rocd i sam mówi ze rocd właśnie na tym polega,że nie wiadomo co jest prawda a co nie. Według mnie wypowiedź divina jest tu od czapy. Mam też znajoma z Detroit która jest w kolejnym związku i ma silne rocd po raz kolejny i sama mówiła ze takie rady mogą doprowadzić do błędnych wniosków. Ona zakończyła 4 związki przez to badziewie. Proponuję mimo wszystko terapię. Mi terapia dużo dała i uświadomiła.Malami09 pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 22:41Masz moze link do tego ? Gubie sie w tych materialachCeline Marie pisze: ↑28 kwietnia 2018, o 18:33W serii Q&A Divina/Hevada jest fajnie to wyjaśnione ,między myślami ROCD a prawdziwą chęcią zerwania,słuchałam tego kilka razy i doszłam do wniosku,że mój trzyletni pseudo związek na odległość trzeba zakończyć ,przykre z jednej strony ale w sumie może i dobrze.Posłuchaj nagrań o tym![]()