Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
10 marca 2018, o 12:37
Qwerty123 pisze: ↑10 marca 2018, o 12:26
katarzynka pisze: ↑9 marca 2018, o 23:36
Qwerty123 pisze: ↑9 marca 2018, o 23:13
A u mnie dalej czas gdy się skupiam na wadach. Normlanie widzę dwie inne osoby. Przed nerwicą widziałam przystojnego faceta a teraz? Obca osoba. Ale próbuje sobie tłumaczyć że to nerwica tak narobiła i się nie poddaje.
Kochana, to z widzeniem dwóch osób to normalne w tym stanie. Pamiętaj, że widzisz okiem, ale odbierasz go myślą
Dziekuje za odpowiedz!

A jak u Ciebie Kasiu?
U mnie troszkę lepiej Kochana, dlatego z doskoku zaglądam na forum. Boję się po prostu, że coś przeczytam I znów się zamotam. Także uwierz I Ty, że to wszystko lękowe zagrania, przypominaj sobie lepsze momenty I tego się trzymaj

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
qweer
- Zarejestrowany Użytkownik
10 marca 2018, o 13:50
Mieliście tak że nie mieliście tematów do rozmów chodź bardzo byście chcieli porozmawiać albo że się nudzicie ? Kiedyś wręcz czasami wolałem jak nie rozmawialiśmy to mogłem poczytać czy obejrzeć co ja chcę a teraz nawet jak oglądamy razem film to myślę dlaczego my nie rozmawiamy ale nuda chociaż gdybym był sam to robiłbym to samo. Rozmawiałem z dziewczyną i mama i mówiły że to normalne że nie ma o czym gadać jak się wszystko praktycznie wie o drugiej osobie wszystkie historie z dzieciństwa itp. Waszym zdaniem to normalne?
A czym bardziej chce porozmawiać tym większa mam pustkę w głowie.
-
Qwerty123
10 marca 2018, o 13:58
katarzynka pisze: ↑10 marca 2018, o 12:37
Qwerty123 pisze: ↑10 marca 2018, o 12:26
katarzynka pisze: ↑9 marca 2018, o 23:36
Kochana, to z widzeniem dwóch osób to normalne w tym stanie. Pamiętaj, że widzisz okiem, ale odbierasz go myślą
Dziekuje za odpowiedz!

A jak u Ciebie Kasiu?
U mnie troszkę lepiej Kochana, dlatego z doskoku zaglądam na forum. Boję się po prostu, że coś przeczytam I znów się zamotam. Także uwierz I Ty, że to wszystko lękowe zagrania, przypominaj sobie lepsze momenty I tego się trzymaj
Miło słyszeć że u Ciebie chociaż troszkę lepiej

A ja właśnie przed wczoraj miałam lepszy czas i trwał on z jakieś 4 dni, myśli były ale wiedziałam że kocham i też przez ten czas nie było mnie na forum bo tak samo jak Ty bałam się że znowu się nakręce

ale niestety wczoraj znów mnie złapał lęk, a największy łapie mnie gdy się pokłócimy i właśnie to wczoraj miało miejsce ale oczywiście się pogodziliśmy i wtedy właśnie zaczęłam zawracać uwagę na wygląd niestety. Boje sie że to dowód że nie kocham
-
nieznajoma19
10 marca 2018, o 14:38
Powie mi ktoś jak mam powiedzieć swojemu chłopakowi o tym sztucznym podnieceniu?
Tak cholernie się boje. Do tego mam myśli ze to ja taka jestem i się podniecam kimś innym. Kur** jestem załamana psychicznie. A jak on powie ze to nie nerwica tylko ze ja się podniecam kimś innym? A co jeśli mi nie uwierzy? Boze jest mi tak cholernie ciężko jak ja mam mu o tym powiedzieć?
-
Qwerty123
10 marca 2018, o 15:49
nieznajoma19 pisze: ↑10 marca 2018, o 14:38
Powie mi ktoś jak mam powiedzieć swojemu chłopakowi o tym sztucznym podnieceniu?
Tak cholernie się boje. Do tego mam myśli ze to ja taka jestem i się podniecam kimś innym. Kur** jestem załamana psychicznie. A jak on powie ze to nie nerwica tylko ze ja się podniecam kimś innym? A co jeśli mi nie uwierzy? Boze jest mi tak cholernie ciężko jak ja mam mu o tym powiedzieć?
To wytłumacz mu najpierw na spokojnie wszystko o nerwicy, że to wszystko podsyła Ci nieprawidłowe, niedotyczące Ciebie myśli później o tym sztucznym podnieceniu, napewno zrozumie bo ja tak zrobiłam z moim chłopakiem wytłumaczyłam co i jak ale ja nie mialam tego sztucznego podniecenia. Myślę że Twój to jakoś zrozumie bo to wszystko przez nerwice

-
nieznajoma19
10 marca 2018, o 20:14
Qwerty123 pisze: ↑10 marca 2018, o 15:49
nieznajoma19 pisze: ↑10 marca 2018, o 14:38
To wytłumacz mu najpierw na spokojnie wszystko o nerwicy, że to wszystko podsyła Ci nieprawidłowe, niedotyczące Ciebie myśli później o tym sztucznym podnieceniu, napewno zrozumie bo ja tak zrobiłam z moim chłopakiem wytłumaczyłam co i jak ale ja nie mialam tego sztucznego podniecenia. Myślę że Twój to jakoś zrozumie bo to wszystko przez nerwice
Cholera jasna...

Nie odważyłam się.. nie dam rady.. to jest dla mnie najtrudniejsza rzecz na świecie, nie mam odwagi po prostu

najbardziej boje się ze mnie zostawi przez to

-
qweer
10 marca 2018, o 20:40
Mieliście tak że myślicie no że chyba kocham ale jakoś nie widzę żeby ten związek miał jakąś przyszłość co najgorsze nie ma żadnego lęku przy tych myślach?
-
NotLogged
10 marca 2018, o 21:50
Nerwuski !

Macie jakies sposoby na ciagle klotnie? Nie wytrzymuje juz... ciagle sie klocimy, codziennie normalnie... a nie chce tego. Glownie z mojej winy chyba i to blache powody. Np roznice zdan i ja od razu robie afere, deneruje sie, i wgl emocjonuje... albo ze czegos nie robi i wgl.. takie bzdety. Poradzicie cos ? Tu chyba nic innego jak praca nad soba

najgorsze jest to ze nie zauwazam ze zaczynam tworzyc klotnie

-
nieznajoma19
10 marca 2018, o 22:31
Ja nie wytrzymam tego wszystkiego

kluje mnie z nerwów cholerne serce siedzę w kuchni i zaraz wybuchne płaczem ja juz nie widze dla siebie ratunku i robie sobie przerwę z chłopakiem nie dam rady chyba tego teraz ciągnąć

nie potrafie sie cieszyć z niczego nie potrafie mu o tym wszystkim powiedzieć bo tak się cholernie boje..
-
nieznajoma19
10 marca 2018, o 22:32
Mam ochotę jebn*c kubkiem z melisa o ścianę bo normalnie mam takie nerwy ze koniec...
Wyszłam z pokoju bo mój chłopak mnie dotykał po nodze ja się tak zestresowalam tak mnie to draznilo kazałem mu mnie nie dotykać i poszłam sobie

jestem beznadziejna
-
laure
10 marca 2018, o 23:59
nieznajoma19 pisze: ↑10 marca 2018, o 22:32
Mam ochotę jebn*c kubkiem z melisa o ścianę bo normalnie mam takie nerwy ze koniec...
Wyszłam z pokoju bo mój chłopak mnie dotykał po nodze ja się tak zestresowalam tak mnie to draznilo kazałem mu mnie nie dotykać i poszłam sobie

jestem beznadziejna
Myślisz ze nikt inny na Twojej drodze nie będzie Cię podniecal?to jesteś w błędzie. Nic w tym złego,ani dziwnego. Jesteśmy tylko ludźmi i dopóki myśli nie przekujesz w czyny nie masz się czym stresować. A jeśli myślisz inaczej to muszę Cię zmartwic. W dorosłym życiu nieraz będą pokusy. Dlatego miłość to wybór. Albo decydujesz się iść za cielesnymi pragnieniami albo nie. Witaj w świecie rzeczywistym. Tak to wygląda.
-
Milla31
- Gość
11 marca 2018, o 08:19
laure pisze: ↑10 marca 2018, o 23:59

jestem beznadziejna
Myślisz ze nikt inny na Twojej drodze nie będzie Cię podniecal?to jesteś w błędzie. Nic w tym złego,ani dziwnego. Jesteśmy tylko ludźmi i dopóki myśli nie przekujesz w czyny nie masz się czym stresować. A jeśli myślisz inaczej to muszę Cię zmartwic. W dorosłym życiu nieraz będą pokusy. Dlatego miłość to wybór. Albo decydujesz się iść za cielesnymi pragnieniami albo nie. Witaj w świecie rzeczywistym. Tak to wygląda.
Mądre słowa Laure! Przepraszam, że nie odpowiadam na priv, dzięki za książkę

Lepiej już u Ciebie?
-
nieznajoma19
11 marca 2018, o 08:48
laure pisze: ↑10 marca 2018, o 23:59

jestem beznadziejna
Ze co? A co ty myślisz ze ja robie jakieś rzeczy, np oglądam trudne sprawy żeby się podniecać? To nie jest chciane .... ja się tego boje rozumiesz? Ja się boję tego ze się będę podniecać i każdy mi tu gadał ze to jest z tego ze się boje ale nie musi ktoś oczywiście dojeb** swoje 3 grosze i pogorszyć mój stan. I wiesz co? Gówno wiesz. A jak masz kogoś i się podniecasz kimś innym to gratulacje. Pieprze takie rady bo chyba nie rozumiesz ze się tego ku**a boje? Ze boje się cokolwiek oglądać bo się boje ze się będę bać? Bo się boje ze się podniece? Serio walisz mi takie teorie? Teraz możesz się cieszyć ze zrypałaś mój stan na maxa i nie wrócę juz tu. Dzięki za takie ku..... rady.
-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
11 marca 2018, o 09:20
Nieznajoma, spokojnie, bez nerwów. Nikt tu nie chce źle dla Ciebie, po co ta agresja? Z Twoich postów aż bije postawa agresywna wobec zaburzenia. A gdzie akceptacja I postawa przyjacielska? Bez tego jestem pewna, że dalej się będziesz szarpać. Tylko bez ataków na innych proszę.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
nieznajoma19
11 marca 2018, o 09:56
katarzynka pisze: ↑11 marca 2018, o 09:20
Nieznajoma, spokojnie, bez nerwów. Nikt tu nie chce źle dla Ciebie, po co ta agresja? Z Twoich postów aż bije postawa agresywna wobec zaburzenia. A gdzie akceptacja I postawa przyjacielska? Bez tego jestem pewna, że dalej się będziesz szarpać. Tylko bez ataków na innych proszę.
Jak czytam ze to ja się naprawdę podniecam to we mnie się krew gotuje. Masz rację nie mam nerwów do tego. Tak mnie to cholerstwo zniszczyło ze juz nie panuje nad sobą..