Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
justi2212
Odważny i aktywny forumowicz

8 lutego 2018, o 16:28

nieznajoma19 pisze:
8 lutego 2018, o 16:16
justi2212 pisze:
8 lutego 2018, o 16:03
nieznajoma19 pisze:
8 lutego 2018, o 15:31
Pomoże mi ktoś? :(
O co chodzi?
3 czy 4 posty wyżej opisałam :-(
A działasz coś na te myśli? Przede wszystkim staraj się nie wypierać tego wszystkiego, nie walczyć, ale akceptować. Myśli niech sobie będą i te emocje, ale to Ty ostatecznie decydujesz co robić. Chcesz być ze swoimi chłopakiem to z nim bądź. To jest takie powiedzmy ,,iluzjonistyczne ryzyko" ale daje efekty :) na początku trzeba działać trochę na siłę, na przekór temu, ale z czasem jest coraz lepiej :) Na przekór, ale z akceptacją tego, że to jest ale nic mi realnie nie zagraża, niech sobie ,,to" będzie, a ja i tak zrobie co będę chciała :)
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
nieznajoma19
Zarejestrowany Użytkownik

8 lutego 2018, o 17:35

justi2212 pisze:
nieznajoma19 pisze:
justi2212 pisze:
8 lutego 2018, o 16:03

O co chodzi?
A działasz coś na te myśli? Przede wszystkim staraj się nie wypierać tego wszystkiego, nie walczyć, ale akceptować. Myśli niech sobie będą i te emocje, ale to Ty ostatecznie decydujesz co robić. Chcesz być ze swoimi chłopakiem to z nim bądź. To jest takie powiedzmy ,,iluzjonistyczne ryzyko" ale daje efekty :) na początku trzeba działać trochę na siłę, na przekór temu, ale z czasem jest coraz lepiej :) Na przekór, ale z akceptacją tego, że to jest ale nic mi realnie nie zagraża, niech sobie ,,to" będzie, a ja i tak zrobie co będę chciała :)
Nie wiem już sama... jak sobie pomyśle ze zaraz się podniece czymś to zaraz to podniecenie występuje a wczoraj było tak silne ze trzymało mnie z 15 minut :(
No i później jak mnie puścilo to zaczęłam sobie mówić że to mnie podnieciło i ze to nie jest z lęku. Ze jestem lesbijką. Itd.
:(
Qwerty123

8 lutego 2018, o 17:38

Też się z tym wszystkim męczę. Gdy przyjdą te myśli zaczynam panikowac i wtedy mówię dla swojego ukochanego po 100 razy jak bardzo go kocham i że jest dla mnie ważny. Strasznie się z tym męczę ale wciąż powtarzam sobie że to tylko nerwica i że kocham swojego mężczyznę nad życie. Raz jest źle a czasem czuje że jest super i bym mogła za niego wyjść tu i teraz😂 Pocieszały mnie posty typu "nerwica nie łapie byle czego" i taka ulga mnie wzięła że to dowód że kocham go najmocniej na świecie ale zaraz " a może ja nie mam nerwicy? Może po prostu serio go nie kochasz (tfu tfu!) ?" Pomóżcie. Nie chce przestać NIGDY go kochać
NotLogged

9 lutego 2018, o 07:42

Hej. Powiem wam ze od kilku dni mecze sie strasznie z napieciem w srodku. Jestem taka nie swoja. Taka napieta, zdrnerwowaana na wszystko, glownie na chłopaka, ciagle sie na niego wściekam, ciagle sie klocimy, wszystko mi w nim przeszkadza, nie mam jakiejs ochoty zbytnio na spotkania ale jak chlopak zaproponowal zeby sie spotkac w niedzieke u niego to ie zgodzilam mimo takiego hmmm... takiej dziwnej małej checi, takiego braku radosci... sa we mnie negatywne emocje bardzo... :( poradzicie mi cos ? To nerwicowe ? :( bardzo zwracam uwage na pierdoly- strasznie! Robie mnostwo zlych rzeczy nawet o tym nie nyslac tylko robie bo jestem mega dziwna i zle nastawiona. Taka napieta... wydaje mi sie ze troche inaczej teraz postrzegam swiat tak negatywnie. Stosunkowo duzo tez mysle... zamiast robic... i jest dosyc duzo negatywnych mysli...
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

9 lutego 2018, o 11:51

Frustracja powodowana napięciem i myślami.Tyle.

Odsyłam do forumowych materiałów.
;ok
nikanere

9 lutego 2018, o 17:32

nieznajoma19 pisze:
justi2212 pisze:
nieznajoma19 pisze:

Nie wiem już sama... jak sobie pomyśle ze zaraz się podniece czymś to zaraz to podniecenie występuje a wczoraj było tak silne ze trzymało mnie z 15 minut :(
No i później jak mnie puścilo to zaczęłam sobie mówić że to mnie podnieciło i ze to nie jest z lęku. Ze jestem lesbijką. Itd.
Czesc
jednak weszlam z ciekawosci zobaczyc tego twojego posta. A powiedz podnieca Cie seks z chlopakiem? Jaka masz reakcje jak widzisz ladna dzie2czyne na ulicy w telewizji itp? Mozesz odpisac na priv. Mnie znowu to chwycilo a juz bylo tak pieknie...
Jedyne co jest w mojej glowie to to ze ja decyduje c9 chce robic i z kim a nie jakies mysli.. Mialam mysli o morderstwach a jakos nie zostalam morderca wiec wiesz😉 tak samo o pedofilii i nie zostalam pedofilem. Wiec wiem i teraz ze ten temat to tylko iluzja mojego umyslu
nieznajoma19

9 lutego 2018, o 17:39

nikanere pisze:
9 lutego 2018, o 17:32
nieznajoma19 pisze:
justi2212 pisze:

Czesc
jednak weszlam z ciekawosci zobaczyc tego twojego posta. A powiedz podnieca Cie seks z chlopakiem? Jaka masz reakcje jak widzisz ladna dzie2czyne na ulicy w telewizji itp? Mozesz odpisac na priv. Mnie znowu to chwycilo a juz bylo tak pieknie...
Jedyne co jest w mojej glowie to to ze ja decyduje c9 chce robic i z kim a nie jakies mysli.. Mialam mysli o morderstwach a jakos nie zostalam morderca wiec wiesz😉 tak samo o pedofilii i nie zostalam pedofilem. Wiec wiem i teraz ze ten temat to tylko iluzja mojego umyslu
Tak. Podnieca mnie seks z chłopakiem.
Jak widzę jakaś ladna dzieczyne na ulicy czy w tv to nie podniecam się na pewno (teraz to oczywiście tak, nie mogę na żadną spojrzeć bo pojawia mi się to scierwo) no i zazwyczaj myślę jaka ładna, że chciałbym tak wyglądać, czy mieć taką figutę ... nie reagowałam nigdy podnieceniem widząc jakaś dziewczynę w tv w filmie, reklamie ani na ulicy :(
cosdziwnego1234

10 lutego 2018, o 00:06

Przechodziłam przez to samo. Wkrętki, że jestem lesbijką męczyły mnie strasznie długo, ale zapewniam cię, że to jest tylko myśl i iluzja. Ignoruj i mów sobie "aha, spoko, jestem i co z tego?". Nie bój się ich. Odejdą szybciej niż ci się wydaje i nawet się nie zorientujesz kiedy. ;)
Qwerty123

10 lutego 2018, o 09:55

Napisałam już z 3 posty a nikt na żadne nie odpisał.. a potrzebuje trochę waszej pomocy
tomek19932304

10 lutego 2018, o 12:18

Qwerty123 pisze:
10 lutego 2018, o 09:55
Napisałam już z 3 posty a nikt na żadne nie odpisał.. a potrzebuje trochę waszej pomocy
Przeczytałem twój post i tak naprawdę nie wiem jak ci pomóc, bo to co opisujesz przeżywają wszyscy w tym wątku. Jeśli chcesz być ze swoim facetem to żadne myśli i nerwica tego nie zmieni.
tomek19932304

10 lutego 2018, o 12:21

Też mam małe pytanie, czy u was też te natręctwa i emocje dotyczące zerwania najbardziej silne są z rana tuż po przebudzeniu ? W trakcie dnia jakoś zazwyczaj udaje mi się uspokoić, ale zauważyłem, że najciężej jest mi z rana
Mario26

10 lutego 2018, o 13:56

tomek19932304 pisze:
10 lutego 2018, o 12:21
Też mam małe pytanie, czy u was też te natręctwa i emocje dotyczące zerwania najbardziej silne są z rana tuż po przebudzeniu ? W trakcie dnia jakoś zazwyczaj udaje mi się uspokoić, ale zauważyłem, że najciężej jest mi z rana
U mnie mysl po przebudzeniu jest "nie kochasz jej" ale ostatnio zdalzl sie dzien gdy sie obuidzilem i nie bylo pytania analozy i czulem sie super do chwili az nadeszlo pytanie i mysl, mamy to samo a tresc mysli nie ma znaczenia szkoda ze ja tp wiem a nie moge uwierzyc..
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

10 lutego 2018, o 16:51

Proponuję dzisiaj z okazji ostatkowego wieczorka wziąć swoją drugą połówkę na kolacje, do kina, na imprezę. Gdziekolwiek. Na przekór lękom. Na przekór myślom! :lov:
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Qwerty123

11 lutego 2018, o 17:05

A podczas nerwicy można przestać naprawdę kochać? Oby nie...
NotLogged

11 lutego 2018, o 20:50

Mam takie cos ze chce powiedziec ze kocham ale nie umiem jakos bo zastanawiam sie czy chce kochac, czy chce byc.. tak ssamo wlasnie z tym byciem. Chce chlopakowi powiedzieć ze chce z nim byc albo ze mi zalezy i nie moge jakos bo mam problem bo od razu pytanie czy napewno kocham, czy napewno chce byc , czy napewno mi zalezy... i wtedy mega mi ciezko tak wzdycham z bezsilnosci jakby. I mimo tego ze jakos nie wierze w to ze kocham i wgl to mowe mu to. Przelamuje sie jakos... musze uwierzyc... to normalne w nerwicy? Ktos tez tak ma ?
ODPOWIEDZ