Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 21:45

Tu wszyscy mamy tak samo, a tak ciężko to zauważyć. :buu:
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 listopada 2017, o 21:48

Kochani, a co by się stało gdybyście uwierzyli, że to nerwica?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 21:52

katarzynka pisze:
1 listopada 2017, o 21:48
Kochani, a co by się stało gdybyście uwierzyli, że to nerwica?
Zapewne myśli by były i pewnie tylko chwilowa ulga ze kocham na 100% bo to tylko nerwiac, a na następny dzień i tak by było a co jak ja się odkochalam? Mam nerwice ale przestałam kochać..

Wiem to bo juz to przerabialam z jeden dzień byłam pewna a drugi wszystko od nowa
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 listopada 2017, o 21:55

Nic odkrywczego nie powiem, ale w gorszych chwilach polecam wracać do postu Zordona. Mnie dużo też pomaga terapia. I jeśli może to komuś pomóc, to uwierzcie, że czas jest Waszym sprzymierzeńcem. Dwa lata temu byłam w kanale odpływowym, a dziś zdarza mi się pływać na powierzchni :hercio:
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Mario26
Zarejestrowany Użytkownik

1 listopada 2017, o 21:58

Ja nie wiem jak uwierzyc bardzo rzadko mi sie to zdarza teraz uwierzyc calym sobą. Niby ja wiem ze mam nerwice ale brakuje wiary ducha... :(
Mario26

2 listopada 2017, o 08:31

I znow sny ze wrucilem do bylej.... A nie ma leku, ja tego nie chce chce byc zmoim skarbem Mariolka
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

2 listopada 2017, o 09:06

Jak nie chcesz to sie nie przejmuj Mario. To tylko natrety I normalne, ze w snach tez sie pojawiaja. Jak ja sie balam, ze nie kocham to mialam sny, ktore zawsze cos "oznaczaly", np pekniety pierscionek zareczynowy, jakies tance na weselu, ktore oznaczaly utrate milosci, plywanie w basenie z innym facetami, oznaczalo, ze chce byc z innym itp.
Badz ze swoja Mariolka, a mysli kasuj, nie analizuj, ladnie do siebie dialoguj, poznaj mechanizmy nerwicy I bedze lepiej.
Mario26

2 listopada 2017, o 09:08

Ale te sny sie pojawiaka chyba po przebudzeniu i potem jeszcze drzemaniu one
Sa taki realistyczne prawie choc wiem ze to iluzja zdecydowapem ze musze przrstac o tym myslec
Mario26

2 listopada 2017, o 09:09

Wlasnie wczesniej bylo latwiej bo wszystko czytalem sluchalem nagran a teraz jakby zmalalo musze sprubowac od nowa poznac mechanizmy nerwicy.
tomek19932304

2 listopada 2017, o 10:42

Czy to tez jest nerwica ? no bo nie odczuwam scisku w klatce piersiowiej, kompulsje które wykonuje w mojej głowie są znacznie słabsze natręty tak samo tylko boje się tak normalnie sie boję ze moze juz nie kocham bo moze powinienem głębiej to uczucie odczuwać
Malami09

2 listopada 2017, o 12:46

I znowu wszystko od nowa. Najgorsz jest kiedy mija cały lęk. Od jakiegos czasu na kazde pytanie odpowiadam "nie wiem".. na pytanie czy chce sie widziec z chlopakiem mowie nie wiem.. jak to mozliwe ze moze to byc nerwica bez kompulsji.. ostatnio zero mysli i natretow tylko jeden wielki brak bliskosci i emocji do partnera. Pustka ktora przytłacza. Czy nerwica moze objawiac sie takim stanem ? Obojetnoscia i brakiem mysli ? Jak znowu czuc i kochac kogos kto jest mi obojetny :(
Mario26

2 listopada 2017, o 12:52

Malami09 pisze:
I znowu wszystko od nowa. Najgorsz jest kiedy mija cały lęk. Od jakiegos czasu na kazde pytanie odpowiadam "nie wiem".. na pytanie czy chce sie widziec z chlopakiem mowie nie wiem.. jak to mozliwe ze moze to byc nerwica bez kompulsji.. ostatnio zero mysli i natretow tylko jeden wielki brak bliskosci i emocji do partnera. Pustka ktora przytłacza. Czy nerwica moze objawiac sie takim stanem ? Obojetnoscia i brakiem mysli ? Jak znowu czuc i kochac kogos kto jest mi obojetny :(

Wydaje mi sie ze jakby byl ci obojetny to bu cie tu nie bylo tez mialem podobnie ale to minelo ale ja zawsze odpowiadam ze chce a nie slucham mysli.
Malami09

2 listopada 2017, o 13:58

Mario26 pisze:
Malami09 pisze:

Wydaje mi sie ze jakby byl ci obojetny to bu cie tu nie bylo tez mialem podobnie ale to minelo ale ja zawsze odpowiadam ze chce a nie slucham mysli.
Ale ja juz sama nie wiem czy chce :( juz od jakiegos czasu jest gorzej :(
usuniete
Gość

2 listopada 2017, o 14:17

Malami09 pisze:
2 listopada 2017, o 13:58
Mario26 pisze:
Malami09 pisze:

Ale ja juz sama nie wiem czy chce :( juz od jakiegos czasu jest gorzej :(
Wydaje mi się ze to nerwicowe i po prostu odcięło cie. Ja tez nieraz mam takie dni ze przez myśli juz sama nie wiem czego chce, czesto tez mam tak ze "ogolnie to bym chciała ale skoro myśli mówią inaczej to nie wiem".
tomek19932304

2 listopada 2017, o 15:40

U mnie niby spoko ale chciałbym zeby te emocje były silniejsze i przez to boje się ze to wszystko jest prawdą gdybym poczuł takie silne uczucie to bym nie miał wątpliwości i bym sie nie zadręczał
ODPOWIEDZ