Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
Mario26
Zarejestrowany Użytkownik

1 listopada 2017, o 19:01

A czy ma to cos wspólnego ze wchodze w taki dziwny stan ze nie wiem co sie ze mna dzieje az musze wymiotować jak mam wtedy natrety nawet na forum nie moge wejsc bo mi cos mowi i tak tego nie masz...
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 listopada 2017, o 19:06

Mario26 pisze:
1 listopada 2017, o 19:01
A czy ma to cos wspólnego ze wchodze w taki dziwny stan ze nie wiem co sie ze mna dzieje az musze wymiotować jak mam wtedy natrety nawet na forum nie moge wejsc bo mi cos mowi i tak tego nie masz...
Takie masz poprostu myśli natretne pakuj wszystko do jednego wora.Posluchaj sobie chłopaków z forum
Mario26

1 listopada 2017, o 19:08

Dziekuje. Moze kiedys to minie no w sumie musi. ;)
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 19:21

Wracaj do tego momentu i tej myśli, że wystapilo nagle, bez przyczyny I od jednej myśli się zaczęło.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 19:30

katarzynka pisze:
1 listopada 2017, o 17:19
załamana20 pisze:
1 listopada 2017, o 16:14
A ja głupia przeczytalam artykuł o zdradzie emocjonalnej i tak sie w to wkrecilam ze teraz wszystko mi mówi ze mój ukochany na pewno mnie zdradza, albo zdradzał 'niemoge 'niemoge te myśli są okropne i tak bola. Próbuje olewac a nie mogę. :roll:
Nie czytać mi takich śmieci w nerwicy! ;,,
Ale to takie trudne, jak jest chec przeczytanja takich glupot a jaki lek jest jak pomyśle ze on mnie zdradził albo zdradza emocjonalnie no ale przynajmniej to świadczy o tym ze mi zależy skoro się boje hahaha.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 19:33

Mario26 pisze:
1 listopada 2017, o 18:52
Wczoraj zostawiłem leki... Nie wiedzialem gdzie jestem wgl... Potem sie ogarnąłem i poszedlem spać, a znow mi sie przysnila byla ale jakos nie przywiązałem do tego uwagi i czekalem na skarba dzis caly czas az wreszcie nie pisalismy z godz i nagle odczucie dziwne i nie pamietam nawet jaka mysl i znow mnie odcielo... Pojejechalem n groby i modlilem sie o to zebysmy byli razem z Mariolka a tu tylko w glowie byla az plakalem. Znow czulem taka obcosc ze szok chyba jeszcze wieksza niz zawsze. Wczoraj tak samo szla pisosenka w radiu i musilem wyjsc i zapalic bo myslem ze u mnie to samo ze sie odkochalem wszystkim potrafie sie przejac ale nie mam leku i sie obawiam troszke.
Jeśli to cię pocieszy to ja tez ostatnio nie odczuwam leku, mimo ze myśli typu nie kocham, jest okropny, ma okropny charakter są..
Mario26

1 listopada 2017, o 19:52

katarzynka pisze:
Wracaj do tego momentu i tej myśli, że wystapilo nagle, bez przyczyny I od jednej myśli się zaczęło.
No wlasnie a czasami musze to tak na sile robic jakby mur przedemna stal a czasami mam mysli ze mi sie nie chce a czasami sam to wiem jeszcze kiedy indzej wydaje mi sie jakby go wgl nie bylo tej mysli tego dnia i moze cala milosc to sobie wymyslilem.
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 19:56

Mario26 pisze:
katarzynka pisze:
No wlasnie a czasami musze to tak na sile robic jakby mur przedemna stal a czasami mam mysli ze mi sie nie chce a czasami sam to wiem jeszcze kiedy indzej wydaje mi sie jakby go wgl nie bylo tej mysli tego dnia i moze cala milosc to sobie wymyslilem.
Nic sobie nie wymyśliłeś! To nerwica tak Ci wmawia. Posłuchaj doświadczonej koleżanki, która kropka w kropke wałkowała to, co Ty!

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 20:08

katarzynka pisze:
1 listopada 2017, o 19:56
Mario26 pisze:
katarzynka pisze:
Nic sobie nie wymyśliłeś! To nerwica tak Ci wmawia. Posłuchaj doświadczonej koleżanki, która kropka w kropke wałkowała to, co Ty!
Akurat pod tym ja tez mogę się podpisać :) nic nie wymysliles sobie to tylko nerwica. Myśli o tym ze wymyslilam sobie cala ta miłość, ze mi się nie chce walkowalam milion razy jak nie więcej. Prawda jest taka ze jedna myśl mija pojawia się druga wiec to musi być nerwica tylko ze najczęściej nie zauważa się ze jedna myśl się skończyła bo skupiamy uwagę na natretach które są a nie które minęły bo skoro minęły to po co :) a skoro one mijają to wszystko w końcu minie i się skończy i będziemy szczęśliwi wszyscy! :)
Mario26

1 listopada 2017, o 20:10

Tylko czemu nie mozna uwierzyc w to do konca kiecys bylo latwiej na poczatku. A teraz wszystko przestalo działać.
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 20:13

Mario26 pisze:
1 listopada 2017, o 20:10
Tylko czemu nie mozna uwierzyc w to do konca kiecys bylo latwiej na poczatku. A teraz wszystko przestalo działać.
Ponieważ nerwica robi wszystko żebyś w nią nie wierzył. Żebyś myślał ze wszystko to prawda.
Mario26

1 listopada 2017, o 21:23

Wszyscy macie tak samo? wiem ze to nic nie da ale tylko pytam. Teraz odwiozlem Mariolke i nadle glupie mysli... Ahh a ja sie z nimi kluce ze to nie prawda. Boje sie ze ja wierze tym mysla albo uwierzylem kiedys sie modlilem o to bardzo a teraz przestalem tak prosic pewnie ma wspólnego duzo do tego nerwica bo mam nibynie chcec ale i tak prosze.
tomek19932304

1 listopada 2017, o 21:29

Gdy pojawia się jakaś natrętna myśl nie wdawajcie się z nią w zadną dyskusję po prostu powiedzcie do siebie o hej kolejny natręt i tyle. Sam wiem z własnego doświadczenia ze jak wdaje się w dyskusje z tymi myslami to potem trudniej mi się jest ich pozbyć i tylko bardziej sie nakręcam
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 21:33

Mario26 pisze:
Wszyscy macie tak samo? wiem ze to nic nie da ale tylko pytam. Teraz odwiozlem Mariolke i nadle glupie mysli... Ahh a ja sie z nimi kluce ze to nie prawda. Boje sie ze ja wierze tym mysla albo uwierzylem kiedys sie modlilem o to bardzo a teraz przestalem tak prosic pewnie ma wspólnego duzo do tego nerwica bo mam nibynie chcec ale i tak prosze.
Nie kłóć się z ŻADNYMI myślami. Nie wchodź w dyskusje. Olej temat. Powiedz, że kochasz I koniec. Ja wiem, że to nie proste, ale mimo, że wydaje Ci się, że tylko Ty cierpisz uwierz, że wszyscy MAMY TAK SAMO!

Mario26

1 listopada 2017, o 21:41

katarzynka pisze:
1 listopada 2017, o 21:33
Mario26 pisze:
Nie kłóć się z ŻADNYMI myślami. Nie wchodź w dyskusje. Olej temat. Powiedz, że kochasz I koniec. Ja wiem, że to nie proste, ale mimo, że wydaje Ci się, że tylko Ty cierpisz uwierz, że wszyscy MAMY TAK SAMO!
Katarzynka dziekuje za wsparcie te mysli nie maja końca muszę sobie z tym poradzic jakoś. Wiem wiem wszyscy to samo przechodzą... Teraz jak przeczytalem to co napisalas to odrazu mysl a czy ja cierpie pewnie nie hahaha... I tyle a przeciez 4 muesiace nostop o tym mysle ze chce kochac jak kochalem czuc i cieszyc sie zyciem z moim skarbem nigdy jej nie chce zostawic sktzywdzic bardzo mi zalezy na niej az mi teraz łzy plyna bo tak ja kochzm a nie moge tego czuc przez te lekowe mysli...
ODPOWIEDZ