Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

31 października 2017, o 14:30

Tutaj kluczowa jest twoja uwaga skierowana na te treści.Bez względu czy się skupiasz nad tym czy się w kimś zakochasz czy nie i tak miłość żyje własnym życiem i może przyjść w każdej chwili.To chyba tego się boisz.Niespodziewanej utraty kontroli nad sobą, która może przyjść w każdej kiedykolwiek.

No i druga kwestia odnośnie "kiedy te myśli są".Bo kiedy są, to najprawdopodobniej będą one niezgodne z Twoimi założeniami, czyli będą przynosić lęk.
usuniete
Gość

31 października 2017, o 14:36

witorrr98 pisze:
31 października 2017, o 14:30
Tutaj kluczowa jest twoja uwaga skierowana na te treści.Bez względu czy się skupiasz nad tym czy się w kimś zakochasz czy nie i tak miłość żyje własnym życiem i może przyjść w każdej chwili.To chyba tego się boisz.Niespodziewanej utraty kontroli nad sobą, która może przyjść w każdej kiedykolwiek.
Ale ja jestem ze swoim chłopakiem 4 lata i kocham go, tylko myśli pokazują mi ze jest inaczej :).
witorrr98

31 października 2017, o 14:43

Ale gdybyś nie myślała inaczej niż ta natrętna myśl, to byś tutaj nie szukała zapewnień, że go kochasz.

A tu problem tkwi w tym, że się szarpiesz z tą myślą.Bo gdybyś pozwoliła jej być w głowie i bała byś się jak nie wiem, to i tak nie miało by to najmniejszego wpływu na twoje postępowanie.Do tego powoli byś wychodziła z zaburzenia w miarę treningu tego, co napisałem powyżej.
tomek19932304
Zarejestrowany Użytkownik

31 października 2017, o 21:27

Dziwnie się czuje gdy przez dłuzszy czas próbuje ignorować te wszystkie natręty i kompulsje do tego tez takie napięcie odczuwam. To pewnie przez to ze umysł domaga się bym zainteresował się tymi natrętami a nie je ignoruje
tomek19932304

31 października 2017, o 22:18

Czy wam tez nerwica tym bardziej sie odpala jak widzicie zdjęcia na których wasi parterzy nie wyszli zbytnio atrakcyjnie ?
witorrr98

1 listopada 2017, o 01:33

Żebyś wiedział, jak mi odpala, kiedy nie widać jak wyszli atrakcyjnie, kiedy się widzi ich na żywo :D
usuniete
Gość

1 listopada 2017, o 16:14

A ja głupia przeczytalam artykuł o zdradzie emocjonalnej i tak sie w to wkrecilam ze teraz wszystko mi mówi ze mój ukochany na pewno mnie zdradza, albo zdradzał 'niemoge 'niemoge te myśli są okropne i tak bola. Próbuje olewac a nie mogę. :roll:
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 listopada 2017, o 17:19

załamana20 pisze:
1 listopada 2017, o 16:14
A ja głupia przeczytalam artykuł o zdradzie emocjonalnej i tak sie w to wkrecilam ze teraz wszystko mi mówi ze mój ukochany na pewno mnie zdradza, albo zdradzał 'niemoge 'niemoge te myśli są okropne i tak bola. Próbuje olewac a nie mogę. :roll:
Nie czytać mi takich śmieci w nerwicy! ;,,
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
tomek19932304

1 listopada 2017, o 18:13

witorrr98 pisze:
Żebyś wiedział, jak mi odpala, kiedy nie widać jak wyszli atrakcyjnie, kiedy się widzi ich na żywo :D
No wtedy to dopiero umysł mi szaleje kiedy widzę jak moja dziewczyna jakiegoś dnia nie ubrała sie ładnie :)
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 18:17

tomek19932304 pisze:
1 listopada 2017, o 18:13
witorrr98 pisze:
No wtedy to dopiero umysł mi szaleje kiedy widzę jak moja dziewczyna jakiegoś dnia nie ubrała sie ładnie :)
Ameryki pewnie nie odkryję, ale...mam tak samo :DD

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Mario26

1 listopada 2017, o 18:28

Ja tez mam identycznie ale dzis sie pojawilo cos okropnego... :( :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 18:32

Śmiało, dajesz Mario :D

Mario26

1 listopada 2017, o 18:52

Wczoraj zostawiłem leki... Nie wiedzialem gdzie jestem wgl... Potem sie ogarnąłem i poszedlem spać, a znow mi sie przysnila byla ale jakos nie przywiązałem do tego uwagi i czekalem na skarba dzis caly czas az wreszcie nie pisalismy z godz i nagle odczucie dziwne i nie pamietam nawet jaka mysl i znow mnie odcielo... Pojejechalem n groby i modlilem sie o to zebysmy byli razem z Mariolka a tu tylko w glowie byla az plakalem. Znow czulem taka obcosc ze szok chyba jeszcze wieksza niz zawsze. Wczoraj tak samo szla pisosenka w radiu i musilem wyjsc i zapalic bo myslem ze u mnie to samo ze sie odkochalem wszystkim potrafie sie przejac ale nie mam leku i sie obawiam troszke.
Awatar użytkownika
katarzynka

1 listopada 2017, o 18:56

Mario, pierwsza zasada: brak somatycznych objawów lęku nie świadczy, że go nie ma. Doświadczasz bardzo przykrych myśli natrętnych, a u podłoża natręctw leży lęk. Postaraj się to zaakceptować, że tak już jest, że zmagasz się z natręctwami :friend:

Awatar użytkownika
Nipo

1 listopada 2017, o 18:57

Mario26 pisze:
1 listopada 2017, o 18:52
Wczoraj zostawiłem leki... Nie wiedzialem gdzie jestem wgl... Potem sie ogarnąłem i poszedlem spać, a znow mi sie przysnila byla ale jakos nie przywiązałem do tego uwagi i czekalem na skarba dzis caly czas az wreszcie nie pisalismy z godz i nagle odczucie dziwne i nie pamietam nawet jaka mysl i znow mnie odcielo... Pojejechalem n groby i modlilem sie o to zebysmy byli razem z Mariolka a tu tylko w glowie byla az plakalem. Znow czulem taka obcosc ze szok chyba jeszcze wieksza niz zawsze. Wczoraj tak samo szla pisosenka w radiu i musilem wyjsc i zapalic bo myslem ze u mnie to samo ze sie odkochalem wszystkim potrafie sie przejac ale nie mam leku i sie obawiam troszke.
Poprostu się odcięło dostałeś derealizacji typowej ze względu na lęk.Jesli chodzi o myśli to tez typowo lękowe.Poprostu Ci zalezy na swojej drugiej połówce i dlatego nerwica atakuje tak jak zawsze dla nas czyli największe wartości.
ODPOWIEDZ