Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
usuniete
Gość

25 października 2017, o 18:01

A miał ktoś tak ze nieraz nie występuje lęk, myśli są, ale nie ma lęku? :)
soniasonia123
Zarejestrowany Użytkownik

25 października 2017, o 18:12

hej hej... WROCILAM
po jakiejś tam nieobecnosci...
Słuchajcie z ROCD mysle ze jestem wygrana... bynajmniej teraz. Czuje ze kocham, mieszkalismy cale wakacje razem... bylismy w Holadnii- no cudownie tylko sie utwierdzilam ze natrety znikaja- po porstu trzeba je ignorowac. Teraz on zostal tam a teksnota jest starszna...
Tylko ze ja wkreclam sobie ze jestem... LESBIJKA- tak dobrze slyszycie... mam wrazenie ze co nie popatzre na jakas babe to jestem podniecona... i wizualizuje jakies sytuacje zeby sie sprawdzic... A widze ze to jest ten sam schemat nerwicowy... ten sam- i oczywiscie lek z tym wystepujacy... Szczerze? to juz mam dosc nerwicy... i mam wrazenie ze nie pociagne juz dlugo
Malami09

25 października 2017, o 18:25

Sonia, tez tak mam.. przed chwilą natręt, ze tesknie za bylym.. przedazilo mnie to.. plakalam.. mial ktos tak ? :(
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

25 października 2017, o 18:48

Do wszystkich wyżej! Taaak, to normalne. Dziewczyny ta analiza, porowmywanie do innych, sprawdzanie to dalej ten sam szit. Obawa przed zakochaniem w innej osobie? Skąd ja to znam, możecie śmiało olać, bo nerwa robi Was w balona :DD
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
soniasonia123

25 października 2017, o 18:50

katarzynka pisze:
25 października 2017, o 18:48
Do wszystkich wyżej! Taaak, to normalne. Dziewczyny ta analiza, porowmywanie do innych, sprawdzanie to dalej ten sam szit. Obawa przed zakochaniem w innej osobie? Skąd ja to znam, możecie śmiało olać, bo nerwa robi Was w balona :DD
A przerabialas moze temat homo...
Bo nie wiem czy probowac olac.. czy sie martwic... Przeciez kocham mojego chlopaka... nie wyobrazam sobie zwiazku z inna kobieta ...na sama mysl telepie mnie, wymiotowac, drgawki, i ochota umrzec. Dodam z to byla jedna mysl- i od tamtej pory ANALIZA caly czas.
Dlaczego to takie pogmatwane ?
Awatar użytkownika
katarzynka

25 października 2017, o 18:53

Soniu, przerabiałam. Jeszcze przed wejściem w relację związkową. I minęło! I Tobie minie. Zobacz, Ty pokonałaś rocd, jesteś mistrzem! A homo, to ta sama działka, tylko treść inna. Bez obaw, olej sikiem prostym przez lewe ramię :pp

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Awatar użytkownika
Nipo

25 października 2017, o 18:54

katarzynka pisze:
Soniu, przerabiałam. Jeszcze przed wejściem w relację związkową. I minęło! I Tobie minie. Zobacz, Ty pokonałaś rocd, jesteś mistrzem! A homo, to ta sama działka, tylko treść inna. Bez obaw, olej sikiem prostym przez lewe ramię :pp
Jak tam Żyjesz Katarzynko ?polepszylo się coś ?
Awatar użytkownika
katarzynka

25 października 2017, o 18:57

Nipo pisze:
katarzynka pisze:
Dziękuję Nipo, dziś byłam na terapii I troszkę postawiła mnie na nogi. A Ty jak się miewasz? :roll:

Awatar użytkownika
Nipo

25 października 2017, o 19:00

katarzynka pisze:
25 października 2017, o 18:57
Nipo pisze:
katarzynka pisze:
Dziękuję Nipo, dziś byłam na terapii I troszkę postawiła mnie na nogi. A Ty jak się miewasz? :roll:
Calkiem nie zle poza dosyć nie przyjemnością wiadomością to wszystko Ok.Cieszylismy się ze Zona już jest w ciąży bo jej wyszło z testu i z krwi ale dostała dzisiaj krwawień i była u lekarza i lipa :( niestety takie jest życia.Dla mnie to kolejne doświadczenie ze daje sobie radę z problemami :)
Mario26

25 października 2017, o 20:00

Jak przestane sie przejmowac natretnymi myslami nie zwracac uwagi to minie? U mnie w dzien pojawia sie kilka jeden minie 2 sie zaczyna. Teraz mialem takie doświadczenie że byly chlopak mojej dziewczyny przyjechal z kwiatami do niej i poczulem scisk w żoładku w klatce taki strach lek, i odrazu mysle ze mi zlezy ze to tylko zaburzenie ale jak zaczalem rozmyslac to strach minal i nachodza minie inne mysli ale sie nie boje ona jest ze mna i czekamy az pojedzie ;)
Awatar użytkownika
Nipo

25 października 2017, o 20:11

Mario26 pisze:
25 października 2017, o 20:00
Jak przestane sie przejmowac natretnymi myslami nie zwracac uwagi to minie? U mnie w dzien pojawia sie kilka jeden minie 2 sie zaczyna. Teraz mialem takie doświadczenie że byly chlopak mojej dziewczyny przyjechal z kwiatami do niej i poczulem scisk w żoładku w klatce taki strach lek, i odrazu mysle ze mi zlezy ze to tylko zaburzenie ale jak zaczalem rozmyslac to strach minal i nachodza minie inne mysli ale sie nie boje ona jest ze mna i czekamy az pojedzie ;)
Słuchaj nerwica może nam nadsyłać bardzo wiele różnorakich myśli lekowych o naprawdę różnych treściach i mówiąc szczerze moje myśli lękowe samoboje czy Twoje myśli lękowe niczym się od siebie nie różnią TYLKO treścią ;)
Mario26

25 października 2017, o 20:59

No tak tylko u mnie nie ma juz tego lęku moze i przez leki bo na poczatku był lęk, płacz i panika a teraz nic.Staram sie nie rozmyslac i zwracac uwagi i nie wiem czy przez cos takiego wyjde z tego. Niby wiem ze mam nerwice ale mysla tego nie moge przetlymaczyc jakby wiara tak na 50 procent :(
nikanere

25 października 2017, o 21:43

soniasonia123 pisze:
25 października 2017, o 18:12
hej hej... WROCILAM
po jakiejś tam nieobecnosci...
Słuchajcie z ROCD mysle ze jestem wygrana... bynajmniej teraz. Czuje ze kocham, mieszkalismy cale wakacje razem... bylismy w Holadnii- no cudownie tylko sie utwierdzilam ze natrety znikaja- po porstu trzeba je ignorowac. Teraz on zostal tam a teksnota jest starszna...
Tylko ze ja wkreclam sobie ze jestem... LESBIJKA- tak dobrze slyszycie... mam wrazenie ze co nie popatzre na jakas babe to jestem podniecona... i wizualizuje jakies sytuacje zeby sie sprawdzic... A widze ze to jest ten sam schemat nerwicowy... ten sam- i oczywiscie lek z tym wystepujacy... Szczerze? to juz mam dosc nerwicy... i mam wrazenie ze nie pociagne juz dlugo
czesc
witsj w klubie ja te, mam jak nie rocd to temat ze jestem lesbijka i ze wolr kobiety niz mezczyzn... Ale powoli i z tego wychodze... Mam coraz eieksze przerwy pomiedzy myslami.
tomek19932304

25 października 2017, o 22:02

A czy wy czasami tez tak mieliscie ze nerwica tworzy wam jakiś wyidealizowany obraz partnera ? ja wtedy czuje napięcie jeśli coś zaburza mi ten obraz
Malami09

25 października 2017, o 22:14

tomek19932304 pisze:
25 października 2017, o 22:02
A czy wy czasami tez tak mieliscie ze nerwica tworzy wam jakiś wyidealizowany obraz partnera ? ja wtedy czuje napięcie jeśli coś zaburza mi ten obraz
Tak, tak i jeszcze raz tak. To wszystko jest chore.. ja raz kocham swojego partnera bo jest dla mnie idealny a innym razem wszystko mnie w nim wkurza, wydaje mi sie brzydki itp.
Czasem mam tak ze zaplanuje sobie co moj tż powinien robic i mowic a jesli cos nie jest tak jak chce to sie wkurzam i mysle ze do siebie nie pasujemy
ODPOWIEDZ