Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
Mark
Zarejestrowany Użytkownik

9 sierpnia 2017, o 15:00

Myślę że po prostu się zakochałem ale nie chciałem się z tym pogodzić a teraz niszczy mnie to nawet jeść nie moge
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 sierpnia 2017, o 15:01

Hmm, ale jeśli się zakochałeś, to w czym kłopot?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Mark

9 sierpnia 2017, o 15:01

*odkochalem
Awatar użytkownika
katarzynka

9 sierpnia 2017, o 15:04

Widzisz nawet podświadomości Ci podpowiada Zakochałem :DD

Mark, no daj spokój, nikt kto nie kocha, nie je z tego powodu chłopaku. Czytasz trochę tego naszego forum?

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Mark

9 sierpnia 2017, o 15:27

katarzynka pisze:

Mark, no daj spokój, nikt kto nie kocha, nie je z tego powodu chłopaku. Czytasz trochę tego naszego forum?
Nie podswiadomosc a raczej słownik. Czytam ale wiesz dobrze że można to rozumieć jak się ma "przeblyski". Ja już nie wierzę ano w przeblyski ani w miłość. Tylko jak dalej żyć czy się w ogóle da
nikanere

9 sierpnia 2017, o 15:29

Mark oczywiscie ze sie da. Powiedz mi gdybys jej nie kochal to staralbys sie o dziecko z nia? Napewno nie. Uwierz w milosc. Ja tez stracilam wiare w ludzi i w milosc ale to nie jest dobre. Na nowo wierze w zwiazki i w milosc i to ze mozna byc szczesliwym z dana osoba cale zycie🙂
Awatar użytkownika
katarzynka

9 sierpnia 2017, o 15:38

Mark pisze:
9 sierpnia 2017, o 15:27
katarzynka pisze:

Nie podswiadomosc a raczej słownik. Czytam ale wiesz dobrze że można to rozumieć jak się ma "przeblyski". Ja już nie wierzę ano w przeblyski ani w miłość. Tylko jak dalej żyć czy się w ogóle da
Mark, ale na te przebłyski musisz pracować, a zrywanie z dziewczyną na pewno nie jest pracą nad nerwicą. Ile się z tym męczysz? Przypomnij jak to się zaczęło i czy naprawdę wierzysz, że od jednej, nagłej, niespodziewanej myśli można się odkochać?

nikanere

9 sierpnia 2017, o 15:42

Dobrze moeisz katarzynka nie da sie od jednej mysli odkochac. Wiadomo pozniej zaczynaja sie analizy i wogole wszystko nerwica podsowa negatywne. Ale to tylko nerwica. Trzeba w to wierzyc i nie poddawac sie w gorszych momentach. Ja mam nerwice rok juz ty dwa lata i da sie z tym zyc. Tak jak ty wiem ze mysli sie zmieniaja jak juz nie dzialaja. U mnie odnosnie zwiazku coraz mniej dzialaja to zaczynaja sie odnosnie dziecka nienarodzonego jeszcze😕 ale i to minie. Czekam na narodziny tej kruszynki i wtedy czuje ze wszystko minie, hormony sie uspokoja a ona zajmie caly moj czas i nerwica juz nie bedzie miala dla siebie czasu.
Mark

9 sierpnia 2017, o 16:09

Ja już 3 lata. Jak jest oki to sobie tłumaczę że od jednego momentu się to zaczęło i że to nie możliwe żeby tak w sekundzie stracić uczucia a teraz myślę że je straciłem wcześniej a ta myśl tylko mi to tylko ukazała. Zdaje sobie sprawę przez co przechodziłem jak było ciężko ciągle o tym myśleć i by czas że kawę kanapka zrobiona przez moją dziewczynę mnie przerażala ale teraz jest trochę inaczej.
nikanere

9 sierpnia 2017, o 16:25

Katarzynka
a jak sobie radzisz z tymi nyslami ktore obrzydzaja ci zachowanie i wyglad partnera?
Awatar użytkownika
katarzynka

9 sierpnia 2017, o 17:15

Mark pisze:
Ja już 3 lata. Jak jest oki to sobie tłumaczę że od jednego momentu się to zaczęło i że to nie możliwe żeby tak w sekundzie stracić uczucia a teraz myślę że je straciłem wcześniej a ta myśl tylko mi to tylko ukazała. Zdaje sobie sprawę przez co przechodziłem jak było ciężko ciągle o tym myśleć i by czas że kawę kanapka zrobiona przez moją dziewczynę mnie przerażala ale teraz jest trochę inaczej.
Mark... TRZY LATA nie dałbyś rady by z kimś, kogo nie kochasz. Wymęczyłbyś się niemiłosiernie. Odpowiedz tak z głębi serducha, męczy Cię Twoja dzieczyna czy Twoje myśli, które masz na jej temat?

Awatar użytkownika
katarzynka

9 sierpnia 2017, o 17:17

nikanere pisze:
Katarzynka
a jak sobie radzisz z tymi nyslami ktore obrzydzaja ci zachowanie i wyglad partnera?
Kochana, to chyba jedne z najgorszych i najbardziej przykrych w tym zaburzeniu myśli. Wtedy staram sie przywoływać w głowie obraz z chwil, kiedy uważałam, że jest najprzystojniejszym mężczyzną na świecie. Działan kontrmyślą.

nikanere

9 sierpnia 2017, o 17:24

katarzynka pisze:
9 sierpnia 2017, o 17:17
nikanere pisze:
Katarzynka
Kochana, to chyba jedne z najgorszych i najbardziej przykrych w tym zaburzeniu myśli. Wtedy staram sie przywoływać w głowie obraz z chwil, kiedy uważałam, że jest najprzystojniejszym mężczyzną na świecie. Działan kontrmyślą.

Ja mam najgorzej jak mi sie przypominaja rzeczy z poczatku zeiazku ktore mi sie nie podobaly i przez nie mi smutno bylo😕 i jakby to swiadczylo o tym
Ze nie chce z nim byc z tamtych powodow. Ze wtedy mnie zasmucil jak cos zrobil czy powiedzial... Ale skoro wtedy w tamtych sytuacjach czulam ze kocham i z glebie serca chcialam z nim byc szczerze to dlaczego teraz o takich rzeczach rozmyslam i sie smuce?
Mark

9 sierpnia 2017, o 17:31

katarzynka pisze:
9 sierpnia 2017, o 17:15
Mark pisze:
Mark... TRZY LATA nie dałbyś rady by z kimś, kogo nie kochasz. Wymęczyłbyś się niemiłosiernie. Odpowiedz tak z głębi serducha, męczy Cię Twoja dzieczyna czy Twoje myśli, które masz na jej temat?
Dziewczyna mnie nie męczy jest wspaniała i dobra kobieta i niestety bardzo mnie kocha
laure

9 sierpnia 2017, o 17:31

Miło było Was poznać. Znikam z forum. Mój problem jest inny.niż wasz. Ja już nie kocham. Zdiagnozowano mi.z tego powodu ciężka depresję.Ale to na tyle... miłego. Dużo miłości wam życzę.
ODPOWIEDZ