Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Miałam wczorja dzień spokoju. Wydawało mi się ze tesknilam. A dziś nic. Pustka. Ból i płacz. Wymiotuje. Jutro mam pierwszy dzień terapii w szpitalu. Trzymajcie kciuki. Wczoraj czułam ze wrwcaja mi chęci do życia, dziś mam ochotę umrzeć.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Mark, spokojnie, przecież znasz ten mechanizm, ile razy tak było? Też mam gorszy czas po dwóch fajnych tygodniach, ale przecież wielokrotnie tak się działo. Tym razem też musi minąć, tylko trzeba przetrwać 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Nie wiem juz co o tym wszystkim myslec 
Nie mogę sobie z tym poradzic. Wszystko jest takie ciezkie do zrozumienia...
Wydaje mi sie,ze juz sie wypalilam,ze nie pociaga mnie,ze moze czas sie rozstac,ze moze dsje mu nsdzieje i niepotrzebne zapewniam mu ze wszystko będzie dobrze... ;(
Od paru dni nie mogę dosjc do siebie....
Nie umiem żyć jak gdyby nigdy nic...
Nie umiem nawet sie starac byc dla niego dobra...

Nie mogę sobie z tym poradzic. Wszystko jest takie ciezkie do zrozumienia...
Wydaje mi sie,ze juz sie wypalilam,ze nie pociaga mnie,ze moze czas sie rozstac,ze moze dsje mu nsdzieje i niepotrzebne zapewniam mu ze wszystko będzie dobrze... ;(
Od paru dni nie mogę dosjc do siebie....
Nie umiem żyć jak gdyby nigdy nic...
Nie umiem nawet sie starac byc dla niego dobra...
-
Bylo pewnie 100 razy ale zawsze ten obecny jest najgorszy. Mimo że jak o tym nie myślę to czuje się przy niej dobrze ale jak sobie przypomnę to cały czas analizuje jej wygląd i zachowanie. Wreszcie jak to mija i znów pojawia się radość i szczęście to przychodzą do głowy inne myśli które nie dają spokojukatarzynka pisze: ↑4 lipca 2017, o 19:18Mark, spokojnie, przecież znasz ten mechanizm, ile razy tak było? Też mam gorszy czas po dwóch fajnych tygodniach, ale przecież wielokrotnie tak się działo. Tym razem też musi minąć, tylko trzeba przetrwać![]()
- katarzynka
Na tym polega zaburzenie lękowe Mark, ciągle coś, aby podtrzymać stan lękowy. I kręcimy się w kółko 

-
Dobrze,ale coraz czesciej i mocniej zaczynam watpic w tą całą nerwice.....
A fizycznie czuje sie tak w miarę.
Postaram sie dac nam czas ale zastanawiam sie nad tym zeby znowu zaczac brac leki. Chce sie tak przytlumic na pare tygodni..i moze poznoej znowu bedzie okey.. bo w tym momencie jest nie do wytrzymania ...
-
Pewnie masz racje. Tylko ciezko w to wszystko uwierzyć jeśli paralizuje cie strach przed przytulaniem czy spotkaniem i to ciągle oglądanie innych kobiet i ten stres przy tym. Logicznie rzecz biorąc to oznaki zaniku miłościkatarzynka pisze: ↑5 lipca 2017, o 13:29Na tym polega zaburzenie lękowe Mark, ciągle coś, aby podtrzymać stan lękowy. I kręcimy się w kółko![]()
- katarzynka
Mark, odwracasz rzeczywistość, ale my nerwicowcy tak mamy
Logicznie rzecz biorąc, to masz objawy lękowe, tak jak my wszyscy, tylko kłopot w tym, że nie chcesz bądź nie możesz w to uwierzyć. To trudne, bo wszystkie myśli są tak realne, a wystrczyłaby akceptacja I nerwica szybciej by minéła 

-
Nie wchodzę już od jakiegoś czasu na "nasz" wątek, ale dzisiaj ciekawość zwyciężyła i "nadrobiłem" wszystkie zaległości w czytaniu

Odstawienia leków się nie bój. Naukowo udowodniono, że suplementacja dużą ilością witamin daje takie same, a niekiedy dużo lepsze efekty niż stosowanie tylko leków przeciwdepresyjnych/przeciwlękowych. Zobacz na post Kretu:
Tu masz cały wątek: objawy-depresji-jakie-mamy-jak-sie-czuj ... n-t45.html - warto się zapoznać. To o czym pisze Kretu jest na stronie nr 5. Myślę, że warto napisać PW do Kretu - być moze jeszcze bardziej Cię naprowadzi, bo ma chłopak niesamowitą wiedzę, a ja osobiście dużo się z jego postów douczyłem w temacie zaburzeń i sposobu ich leczenia za pomocą suplementacji "zwykłych" witaminek i minerałów. Potwierdzam to co piszę, bo czytałem o tym na anglojęzycznych forach i w szczycie deprechy/nerwuchy suplementowałem wiele składników tego typu nie biorąc jednocześnie leków. Daje rade, czasami nawet bardzoKretu pisze: ↑16 listopada 2016, o 22:00Bierzesz leki SSRI? jeżeli tak - nie stosuj NSI-189, w ogóle go na razie nie stosuj. Kup gold omege 3 firmy olimp i bierz 5-6 kapsułek dziennie rozbitych na porcji, do tego cholinę.
-- 16 listopada 2016, o 22:16 --
I pamiętaj, jakkolwiek byś się nie czuł.. nie poddawaj się, bo prędzej czy później to minie i pomogę Ci w tym.
-- 16 listopada 2016, o 22:22 --
Cholina i Inozytol może być taka -> http://allegro.pl/swanson-cholina-inozy ... 13809.html, albo inny podobny preparat, 3-4 kapsułki dziennie, ale najważniejsza omega 3. Ogólnie omega 3 działa synergicznie z choliną i inozytolem w odbudowie mózgu i zwiększeniu neuroprzekaźników. I to wszystko, dodaj te preparaty do leku SSRI, trochę dużo kapsułek wyjdzie, ale to tylko przez 2-3 miesiące, a po drugie - nie jest to coś szkodliwego, omega 3 wzmacnia serce, obniża ciśnienie, cholesterol i wiele innych chorób, a inzozytol i cholina oprócz oczywiście działania na układ nerwowy wspomaga np. wątrobę (głównie dzięki cholinie, to ją właśnie można znaleźć w takich preparatach jak hepatil czy essentiale forte, rozkłada ona tłuszcz)
-- 16 listopada 2016, o 23:00 --
Aleks nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie na priv, ponieważ masz zablokowaną możliwość otrzymywania wiadomości, więc odpowiem tutaj. Jeżeli nie bierzesz leków SSRI to nie kupuj Choliny i Inozytolu, a te preparaty które opisałem poniżej.
Kiedyś opisałem ten zestaw w jednym z artykułów, poniżej Ci go wkleję.
"Poniższy zestaw jest według mnie najsilniejszym połączniem jaki można stworzyć kierując się tylko możliwością stosowania środków bez recepty, witamin, suplementów. Zestaw na pewno zadziała w przypadku nerwic i depresji, z mocnym naciskiem na to drugie zaburzenie, myślę że znacząco przekroczy działanie leków na receptę takich jak fluoxetyna czy paroxetyna w niskich dawkach lub średnich dawkach, dodatkowo nie spowoduje otępienia, zaburzenia koncentracji, senności, nasilenia lęków, zaburzenia libido. Przestawiany poniżej zestaw jest tylko i wyłącznie w celu informacyjnym i nigdy nie zastąpi stosowania prawdziwych leków przeciw depresyjnych, może być tylko ich zamiennikiem w lekko lub średnio nasilonych stanach, zadziała tak mocno jak pisze tylko wtedy kiedy połączymy ze sobą wszystkie 3 substancje/suplementy. Nie będę ich opisywał, ponieważ już kilkukrotnie to zrobiłem. Te preparaty można stosować tylko i wyłącznie wtedy kiedy nie bierzemy LEKÓW SSRI.
Kwasy omega 3 (najlepiej gold omega 3 firmy olimp - 1 kapsułka ma 330 EPA) bierzemy 6 kapsułek dziennie rozbite na porcje najlepiej 3x2.
Dziurawiec (Hyperici - wyciąg alkoholowy) stosujemy według ulotki.
Kompleks witamin z grupy B - rozbijamy na porcje ze względu że nadmiar jest wypłukiwany (Dziurawiec bardzo zwiększa przyswajanie witamin z gr B które mają niebagatelny wpływ na funkcjonowanie mózgu - staramy się nie przekraczać 50mg witaminy b6) 3x2 zwykłego aptecznego kompleksu witamin z gr B.
Myślę że działanie po miesiącu zaskoczy i przerośnie większość osób które dość sceptycznie są nastawione do tego typu bez receptowych "lekarstw", po dwóch miesiącach stosowania Dziurawca - odstawiamy go całkowicie, witaminy z gr B bierzemy dalej lub nie (własna decyzja) ale nie przestajemy brać kwasów omega 3 w takiej samej dawce jak na początku przez okres około 4-5 miesięcy, w trakcie gdy będzie brać same kwasy omega 3 można dorzucić jakiś dobry kompleks witamin i minerałów.
Takie masz kupić, i żadne inne.
Dziurawiec : https://www.doz.pl/apteka/p4564-Intract ... wca_100_ml
Omega 3 : https://www.doz.pl/apteka/p6530-Olimp_G ... lki_60_szt.
Kompleks Witamin z gr B: Obojętnie jaki, zwykły z apteki za 5zł.
Jedna butelka dziurawca kosztuje około 11 złoty - starcza na 5 dni, więc miesięcznie będzie Cię to kosztowało ~70 złoty.
Jedna paczka gold omegi 3 to koszt około 20 złoty - starcza na mniej więcej 2 tygodnie (5-6 kapsułek dziennie) więc w granicach 50 złoty
Kompleks witamin z gr B - 5zł
Cennikowo ma się to tak, jednak efekty na prawde są mocne, dziurawca bierzesz według ulotki przez 2 miesiące, później całkowicie odstawiasz, omege 3 bierzesz 5-6 kapsułek dziennie przez 4 miesiące (codziennie). Kompleks witamin z gr B możesz odstawić razem z dziurawcem (jednak przez okres stosowania Dziurawca - musisz go brać, witaminy z gr B mają OGROMNY wpływ na psychikę a dodatkowo z dziurawcem mają podwójne działanie)
Gdy zastosujesz się do tego wszystkiego, gwarantuje Ci OGROMNE zmniejszenie depresji, albo i całkowite wyleczenie.
Co do Twojego pytania na temat depresji, depresja endogenna to po prostu choroba spowodowana wadliwym działaniem neuroprzekaźników a nie z powodu w skrócie "życia" jak depresja egozogenna.

Co do gorszego stanu po wyjściu z gabinetu - norma. Ja to przerabiałem 8-10 lat temu jak byłem w totalnym dołku i tak było za każdym razem, gdy uczęszczałem na terapie. Celem jest generalnie przerobienie przez Ciebie pewnych emocji/uczuć, które nosisz w sobie, a których przeżywania/wyrażania sobie zabraniałaś do tej pory. W teorii to co przeżyjesz świadomie powinno i odpuścić i dać Ci trochę wytchnienia, czego Tobie i wszystkim zmagającym się z tym "tematem" życzę z całego serca

-
Czy mogę napisać na priv?kapralis pisze: ↑6 lipca 2017, o 14:37Nie wchodzę już od jakiegoś czasu na "nasz" wątek, ale dzisiaj ciekawość zwyciężyła i "nadrobiłem" wszystkie zaległości w czytaniuDostrzegam spadek formy i generalnie zjazd motywacji do dalszej walki. Nie będę sie rozpisywał, mimo wielkiej chęci
, więc pozwolę sobie tylko odpowiedzieć na post laure.
Odstawienia leków się nie bój. Naukowo udowodniono, że suplementacja dużą ilością witamin daje takie same, a niekiedy dużo lepsze efekty niż stosowanie tylko leków przeciwdepresyjnych/przeciwlękowych. Zobacz na post Kretu:
Tu masz cały wątek: objawy-depresji-jakie-mamy-jak-sie-czuj ... n-t45.html - warto się zapoznać. To o czym pisze Kretu jest na stronie nr 5. Myślę, że warto napisać PW do Kretu - być moze jeszcze bardziej Cię naprowadzi, bo ma chłopak niesamowitą wiedzę, a ja osobiście dużo się z jego postów douczyłem w temacie zaburzeń i sposobu ich leczenia za pomocą suplementacji "zwykłych" witaminek i minerałów. Potwierdzam to co piszę, bo czytałem o tym na anglojęzycznych forach i w szczycie deprechy/nerwuchy suplementowałem wiele składników tego typu nie biorąc jednocześnie leków. Daje rade, czasami nawet bardzoKretu pisze: ↑16 listopada 2016, o 22:00Bierzesz leki SSRI? jeżeli tak - nie stosuj NSI-189, w ogóle go na razie nie stosuj. Kup gold omege 3 firmy olimp i bierz 5-6 kapsułek dziennie rozbitych na porcji, do tego cholinę.
-- 16 listopada 2016, o 22:16 --
I pamiętaj, jakkolwiek byś się nie czuł.. nie poddawaj się, bo prędzej czy później to minie i pomogę Ci w tym.
-- 16 listopada 2016, o 22:22 --
Cholina i Inozytol może być taka -> http://allegro.pl/swanson-cholina-inozy ... 13809.html, albo inny podobny preparat, 3-4 kapsułki dziennie, ale najważniejsza omega 3. Ogólnie omega 3 działa synergicznie z choliną i inozytolem w odbudowie mózgu i zwiększeniu neuroprzekaźników. I to wszystko, dodaj te preparaty do leku SSRI, trochę dużo kapsułek wyjdzie, ale to tylko przez 2-3 miesiące, a po drugie - nie jest to coś szkodliwego, omega 3 wzmacnia serce, obniża ciśnienie, cholesterol i wiele innych chorób, a inzozytol i cholina oprócz oczywiście działania na układ nerwowy wspomaga np. wątrobę (głównie dzięki cholinie, to ją właśnie można znaleźć w takich preparatach jak hepatil czy essentiale forte, rozkłada ona tłuszcz)
-- 16 listopada 2016, o 23:00 --
Aleks nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie na priv, ponieważ masz zablokowaną możliwość otrzymywania wiadomości, więc odpowiem tutaj. Jeżeli nie bierzesz leków SSRI to nie kupuj Choliny i Inozytolu, a te preparaty które opisałem poniżej.
Kiedyś opisałem ten zestaw w jednym z artykułów, poniżej Ci go wkleję.
"Poniższy zestaw jest według mnie najsilniejszym połączniem jaki można stworzyć kierując się tylko możliwością stosowania środków bez recepty, witamin, suplementów. Zestaw na pewno zadziała w przypadku nerwic i depresji, z mocnym naciskiem na to drugie zaburzenie, myślę że znacząco przekroczy działanie leków na receptę takich jak fluoxetyna czy paroxetyna w niskich dawkach lub średnich dawkach, dodatkowo nie spowoduje otępienia, zaburzenia koncentracji, senności, nasilenia lęków, zaburzenia libido. Przestawiany poniżej zestaw jest tylko i wyłącznie w celu informacyjnym i nigdy nie zastąpi stosowania prawdziwych leków przeciw depresyjnych, może być tylko ich zamiennikiem w lekko lub średnio nasilonych stanach, zadziała tak mocno jak pisze tylko wtedy kiedy połączymy ze sobą wszystkie 3 substancje/suplementy. Nie będę ich opisywał, ponieważ już kilkukrotnie to zrobiłem. Te preparaty można stosować tylko i wyłącznie wtedy kiedy nie bierzemy LEKÓW SSRI.
Kwasy omega 3 (najlepiej gold omega 3 firmy olimp - 1 kapsułka ma 330 EPA) bierzemy 6 kapsułek dziennie rozbite na porcje najlepiej 3x2.
Dziurawiec (Hyperici - wyciąg alkoholowy) stosujemy według ulotki.
Kompleks witamin z grupy B - rozbijamy na porcje ze względu że nadmiar jest wypłukiwany (Dziurawiec bardzo zwiększa przyswajanie witamin z gr B które mają niebagatelny wpływ na funkcjonowanie mózgu - staramy się nie przekraczać 50mg witaminy b6) 3x2 zwykłego aptecznego kompleksu witamin z gr B.
Myślę że działanie po miesiącu zaskoczy i przerośnie większość osób które dość sceptycznie są nastawione do tego typu bez receptowych "lekarstw", po dwóch miesiącach stosowania Dziurawca - odstawiamy go całkowicie, witaminy z gr B bierzemy dalej lub nie (własna decyzja) ale nie przestajemy brać kwasów omega 3 w takiej samej dawce jak na początku przez okres około 4-5 miesięcy, w trakcie gdy będzie brać same kwasy omega 3 można dorzucić jakiś dobry kompleks witamin i minerałów.
Takie masz kupić, i żadne inne.
Dziurawiec : https://www.doz.pl/apteka/p4564-Intract ... wca_100_ml
Omega 3 : https://www.doz.pl/apteka/p6530-Olimp_G ... lki_60_szt.
Kompleks Witamin z gr B: Obojętnie jaki, zwykły z apteki za 5zł.
Jedna butelka dziurawca kosztuje około 11 złoty - starcza na 5 dni, więc miesięcznie będzie Cię to kosztowało ~70 złoty.
Jedna paczka gold omegi 3 to koszt około 20 złoty - starcza na mniej więcej 2 tygodnie (5-6 kapsułek dziennie) więc w granicach 50 złoty
Kompleks witamin z gr B - 5zł
Cennikowo ma się to tak, jednak efekty na prawde są mocne, dziurawca bierzesz według ulotki przez 2 miesiące, później całkowicie odstawiasz, omege 3 bierzesz 5-6 kapsułek dziennie przez 4 miesiące (codziennie). Kompleks witamin z gr B możesz odstawić razem z dziurawcem (jednak przez okres stosowania Dziurawca - musisz go brać, witaminy z gr B mają OGROMNY wpływ na psychikę a dodatkowo z dziurawcem mają podwójne działanie)
Gdy zastosujesz się do tego wszystkiego, gwarantuje Ci OGROMNE zmniejszenie depresji, albo i całkowite wyleczenie.
Co do Twojego pytania na temat depresji, depresja endogenna to po prostu choroba spowodowana wadliwym działaniem neuroprzekaźników a nie z powodu w skrócie "życia" jak depresja egozogenna.GIVE IT A TRY!
Co do gorszego stanu po wyjściu z gabinetu - norma. Ja to przerabiałem 8-10 lat temu jak byłem w totalnym dołku i tak było za każdym razem, gdy uczęszczałem na terapie. Celem jest generalnie przerobienie przez Ciebie pewnych emocji/uczuć, które nosisz w sobie, a których przeżywania/wyrażania sobie zabraniałaś do tej pory. W teorii to co przeżyjesz świadomie powinno i odpuścić i dać Ci trochę wytchnienia, czego Tobie i wszystkim zmagającym się z tym "tematem" życzę z całego serca![]()