Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Asia, mówisz tak jakbyś miała najgorzej ze wszystkich, a to nie jest prawda. Wszyscy przechodzimy piekło I wszyscy cierpimy tak samo, ale to kwestia podejścia. Czasami warto znaleźć troszkę pozytywów I dać sobie szansę wyjść z ciemności do światła 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- katarzynka
Asia, ja nie potrzebuję z nikim rozmawiać, żeby wiedzieć, że wszyscy cierpimy tak samo. Po co taka licytacja? To tylko Twoja indywidualna kwestia , co z tym zrobisz I czy będziesz się z tym zmagać rok, dwa czy 10 lat. Naprawdę nerwica jest w naszych rękach.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Coś o tym wiem. Dzisiaj się robi listę gości a za tydzień umiera że strachu przed spotkaniem. Tylko to boli że gdy jest źle to się tych dobrych chwil nie pamięta. I to ciągle szukanie wad. To jest tak głupie że raz przy śniadaniu jak miło się rozmawiało i wszedłem na fb i zobaczyłem że dodała posta to nawet to potrafiło mnie wystraszyc mimo że była obok mnie i było fajniekatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 18:58Mark, ale ja Ci zupełnie wierzę, bo mam dokladnie to samoKręcę się dwa lata I jak jest lepiej to ślub planuję, a za chwilę chcę kończyć związek
![]()
-
Tylko tak Ci się wydaje. Szybko byś o nim zapomniała. Ja miałem w przeciągu miesiąca takich przeblyskow 3 po kilka dni każdy a teraz nawet boję się odebrać telefon od niej.
- katarzynka
Hahaha, rozbawieles mnie, bo ja w czwartek listę gości właśnie planowałam, a w piątek już "nie kochałam"Mark pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:10Coś o tym wiem. Dzisiaj się robi listę gości a za tydzień umiera że strachu przed spotkaniem. Tylko to boli że gdy jest źle to się tych dobrych chwil nie pamięta. I to ciągle szukanie wad. To jest tak głupie że raz przy śniadaniu jak miło się rozmawiało i wszedłem na fb i zobaczyłem że dodała posta to nawet to potrafiło mnie wystraszyc mimo że była obok mnie i było fajniekatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 18:58Mark, ale ja Ci zupełnie wierzę, bo mam dokladnie to samoKręcę się dwa lata I jak jest lepiej to ślub planuję, a za chwilę chcę kończyć związek
![]()

-
Wierzyć się nie chce że inni też tak maja. Moje problem poprzedziły stresy związane z hipochondria i teraz też tak mam że jak jest źle to czuje lęk bo niby nie kocham a jak jest dobrze to myślę że mam raka i że umrę ale mimo wszystko wolę ta druga opcjekatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:13Hahaha, rozbawieles mnie, bo ja w czwartek listę gości właśnie planowałam, a w piątek już "nie kochałam"Mark pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:10Coś o tym wiem. Dzisiaj się robi listę gości a za tydzień umiera że strachu przed spotkaniem. Tylko to boli że gdy jest źle to się tych dobrych chwil nie pamięta. I to ciągle szukanie wad. To jest tak głupie że raz przy śniadaniu jak miło się rozmawiało i wszedłem na fb i zobaczyłem że dodała posta to nawet to potrafiło mnie wystraszyc mimo że była obok mnie i było fajniekatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 18:58Mark, ale ja Ci zupełnie wierzę, bo mam dokladnie to samoKręcę się dwa lata I jak jest lepiej to ślub planuję, a za chwilę chcę kończyć związek
![]()
![]()
-
Mam wrażenie, że nie rozumiecie co mówię. Mówię o tym, że jakikolwiek przebłysk dałby mi nadzieję-z nikim się nie zamierzam licytować, bo nawet nie wiem czy cierpię na to samo. Poza tym, wybaczcie jeśli kogoś uraziłam, ale jestem w ciąży i to dość mocno ogranicza narzędzia którymi mogę się w tej sytuacji posłużyć. Niestety, tylko szpagat z tu dyskutujących może wiedzieć jak się człowiek koszmarnie czuje gdy ma ograniczone pole manewru: tak, leki wam pomagają i nie mówcie mi, że nie, bo przynajmniej można spać normalnie, a ja oprócz dolegliwości ciążowych mam jeszcze silne lęki na które nie mogę połknąć nawet głupiej hydroksyzyny, by chociaż te parę godzin przespać w spokoju. W tym momencie nie jestem odpowiedzialna już tylko za siebie, ale też za tę drugą malutką istotkę pod sercem: wiecie jak to jest usłyszeć, że Wasze lęki źle oddziałują na dziecko, że Wasz puls może je zabić i jakie poczucie winy to w człowieku wywołuje? Nie możecie tego wiedzieć. Próbuję Wam też wytłumaczyć, że jednak jakiekolwiek przebłyski są dowodem na to, że to zaburzenie. W moim przypadku nic takiego nie mam. Mam puste ręce i jeszcze większą trzęsiawkę, co prowadzi do pogłębienia depresji, obsesji, lęków.
- katarzynka
Niestety, ale kolega Mark ma rację, przebłyski nie dadzą Ci dowodu. Żadnego. Za chwilkę je zanegujesz, tak samo jak uczucia, tem sam mechanizm. Chodzi o zrozumienie mechanizmu, akceptację, a nie o dowody 

-
Moja psycholog twierdzi że to lęk przed bliskością( styl unikowy przywiazania) i osobowość obsesyjnakatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:49Niestety, ale kolega Mark ma rację, przebłyski nie dadzą Ci dowodu. Żadnego. Za chwilkę je zanegujesz, tak samo jak uczucia, tem sam mechanizm. Chodzi o zrozumienie mechanizmu, akceptację, a nie o dowody![]()
- katarzynka
I ma racę niewątpliwie, ale etykietki nie są ważne, ważne co z tym robimyMark pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:58Moja psycholog twierdzi że to lęk przed bliskością( styl unikowy przywiazania) i osobowość obsesyjnakatarzynka pisze: ↑21 czerwca 2017, o 19:49Niestety, ale kolega Mark ma rację, przebłyski nie dadzą Ci dowodu. Żadnego. Za chwilkę je zanegujesz, tak samo jak uczucia, tem sam mechanizm. Chodzi o zrozumienie mechanizmu, akceptację, a nie o dowody![]()

- katarzynka
Asiu, cofnij się do artykułów i nagrań, do samego początku. Poczytaj o tym, czym są myśli lękowe. Wyjdź od tych podstaw. Ja wiem, że czytałaś, ale zamotałaś się mocno i może warto od początku przestudiować. Jeszcze się da wszystko naprawić.