Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
słuchajcie.... było dobrze...Ale jak zaczęłam panikowac na temat ciąży... To wróciło ten lęk.. przed nim ! Ze jak to tak dziecko mieć ... Chce być pewną... A ja się boję własnego faceta... To jest okropne... i czy aby na pewno to jest nerwica...
-
-
BAAAA najgorsze ze to dotyka malego czlowieka... Przykre ze nerwica az tak nas niszczy...soniasonia123 pisze: ↑11 kwietnia 2017, o 20:48najgorsze ze tkai dystans i zawirowania wydaje mi sie ze mialabym do kazdego faceta...
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Przykre, że to uderza tak bardzo nie tylko w nas samych, ale w drugiego człowieka 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Witam wszystkich ! Proszę o jakieś podpowiedzi w takiej sprawie ;męczy mnie to rocd od kilku miesięcy ,napewno widzieliście moje posty ze mam problem z tym.skanowaniem . Ale czułem że kocham i wszystko super.Jak postanowiłem się oświadczyć w ta sobotę to dzień wcześniej i dzień po oswiadczynach odciecie emocji do swojej ukochanej.KurdE tylko głupie uczucie bo nie odczuwam lęku. Tak.myślę że uczucia nie mogą tak.poprostu wyparowac ale.emocje napewno.Tylko boję się bo to takie prawdziwe .Boję się ze jak będę teraz mówił kocham to będę ja oszukiwał ale gdzieś w środku wiem ze ja kocham .Jak to poznać czy to sa nasze myśli skoro nie czuje lęku .Może odcielo o dlatego .Tak chciałbym z nią być a cały czas myśli czy ja kocham czy mi się nie odwidzialo. Czy tęsknię czy chce spotkania .Kurczę wydaje mi się ze jak.przechodzi uczucie to człowiek poprostu o tym wie.
-
Miałem skanowanie twarzy dlugi czas,nie umiałem sobie z tym poradzić .W końcu okazało się ze najlepszym sposobem jest nietobienie nic . Na dwóch spotkaniach kiedy było już super nagle zaczynało mi odcinac emocje . Tak jaby cały czas musiało mieć coś nad czym będzie rozkminiac . Już bym wolał to.skanowanie przynajmniej czułem lęk a teraz nic .Dziwny spokoj .Tylko cały czas myślę i analizuje .
-
Dzis to juz jest totalna masakra .... Przyszedl lek ze nie bede kochac swoich dzieci... Przyszedl zaraz po nim lek ze ja nikogo nie kocham... NIKOGO.
To tak boli, nie chce byc czlowiekiem bez uczuc... czemu znow wzbudza to we mnie lek...
Czy to przypadkiem nie jest juz epogeum ?! po prostu nie widze sensu zycia....z czyms takim to jest meczace
To tak boli, nie chce byc czlowiekiem bez uczuc... czemu znow wzbudza to we mnie lek...
Czy to przypadkiem nie jest juz epogeum ?! po prostu nie widze sensu zycia....z czyms takim to jest meczace
-
A jak zwariuje... I popadne w obłęd? To możliwe...? Jestem na skraju wyczerpania emocjonalnego
- BruceWayne
- Odważny i aktywny forumowicz
Piotrq odcięcie od uczuć, obojętność są "normalne" (sam w tej chwili jestem strasznie zobojętniały...) więc nie ma sensu szukać przyczyn w lekach tylko zaakceptować to jako element zaburzenia, który z czasem odejdzie.
Laure - wydaje mi się, że prawie każdy z nerwicą wielokrotnie "czuł", że zaraz zwariuje, że popadnie w obłęd. I nigdy się to nie dzieje. To tylko lęk. I aż lęk bo odczucia potrafią być bardzo mocne.
Są wzloty i upadki, teraz masz widocznie kryzys, który z pewnością minie. Wytrwałości i siły w pracy ze sobą i nad sobą.
Laure - wydaje mi się, że prawie każdy z nerwicą wielokrotnie "czuł", że zaraz zwariuje, że popadnie w obłęd. I nigdy się to nie dzieje. To tylko lęk. I aż lęk bo odczucia potrafią być bardzo mocne.
Są wzloty i upadki, teraz masz widocznie kryzys, który z pewnością minie. Wytrwałości i siły w pracy ze sobą i nad sobą.
- agaa
- Odburzony i pomocny użytkownik
To tylko odczucia, a nie fakty. Stan lękowy "wyczuwa" to czego się boisz i jakby imituje takie emocje, dopasowuje się do Twoich myśli i pozornego zagrożenia. Dlatego też tak czujesz i dlatego wydaje Ci się to prawdziwe. Lęk podważa Twoje wszystkie najważniejsze dla Ciebie w życiu kwestie, w tym przypadku miłość do dzieci, rodziny. Przemieli tę kwestię i może pojawić się lęk i niepewność o coś innego. Tak właśnie działa nerwica. Nie daj się wkręcić w te emocje, są narazie takie a nie inne, pozwól im zaistnieć, a zobaczysz że lęk straci zainteresowanie i wszystko wróci do normy. Pozwól sobie czuć się do dupy, pozwól się sponiewierać tym emocjom, a one odpuszczą. Tak długo jak będziesz z nimi walczyć i je odpychać, tak długo one będą Cię atakować.soniasonia123 pisze: ↑12 kwietnia 2017, o 16:45Dzis to juz jest totalna masakra .... Przyszedl lek ze nie bede kochac swoich dzieci... Przyszedl zaraz po nim lek ze ja nikogo nie kocham... NIKOGO.
Do the thing you fear most and the death of fear is certain.