Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- schanis22
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja byłam beksą od zawsze , mama mowi ze w dzieciństwie mogłam ryczeć na okrągło całe dnie , teraz też płacz mi pomaga uwolnić wszystkie złe emocje , nie trzymaj tego w środku po płacz sobie a wtedy Ci ulży zobaczysz .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
Witam mam pytanko i prosilabym o pomoc.Czy mozna miec jakies skutki uboczne po zwiekszeniu dawki leku przy braniu go juz 4 miesiac?
- schanis22
Myślę zę mogą być skutki uboczne po zwiększeniu dawki leku , jak równiez po zmniejszeniu dawki , czy jesli na przykład ktoś przestanie brać lek moze odczuwać skutki odstawienia leku .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Cześć. Wiec tak, chyba znowu przede mną ciężkie czasy. Związek mi sie wali.
Jestem jak tykajaca bomba co zaraz ma eksplodować. Znowu przestaje spac,
tzn spie ale tak jak dzisiaj 4 godz. Boje sie, ze znowu zaczne pic, ten
weekend pokazal, ze jest to mozliwe. Caly chodze, przebieranie nogami i
niemożliwość siedzenia, lezenia spokojnie. Ahhhhh i zero wsparcia od
nikogo, bo jedyna osoba, ktora wie o tym odwraca sie ode mnie, jak zwykle
nie widzac problemu. To napiecie (tak jak w sytuacji stresowej) strasznie
mnie dobija. Nie potrafie sie w obecnej chwili od tego okropnego uczucia
uwolnić. Tracę radość z życia, nawet teraz kiedy osiagnalem sukces (sport) i
pracowalem caly rok na niego, poswiecilem wiele kasy i czasu na to i byl to
jeden z lepszych sezonow moich, jakos nawet nie potrafie sie cieszyc z
tego. Nawet lekarz rodzinny zauwazyl, ze cos sie ze mna dzieje bo mowil ze
organizm reaguje jak bylbym w ciaglym stresie. Pozdrawiam Was i z gory
dziekuje za slowa otuchy
Jestem jak tykajaca bomba co zaraz ma eksplodować. Znowu przestaje spac,
tzn spie ale tak jak dzisiaj 4 godz. Boje sie, ze znowu zaczne pic, ten
weekend pokazal, ze jest to mozliwe. Caly chodze, przebieranie nogami i
niemożliwość siedzenia, lezenia spokojnie. Ahhhhh i zero wsparcia od
nikogo, bo jedyna osoba, ktora wie o tym odwraca sie ode mnie, jak zwykle
nie widzac problemu. To napiecie (tak jak w sytuacji stresowej) strasznie
mnie dobija. Nie potrafie sie w obecnej chwili od tego okropnego uczucia
uwolnić. Tracę radość z życia, nawet teraz kiedy osiagnalem sukces (sport) i
pracowalem caly rok na niego, poswiecilem wiele kasy i czasu na to i byl to
jeden z lepszych sezonow moich, jakos nawet nie potrafie sie cieszyc z
tego. Nawet lekarz rodzinny zauwazyl, ze cos sie ze mna dzieje bo mowil ze
organizm reaguje jak bylbym w ciaglym stresie. Pozdrawiam Was i z gory
dziekuje za slowa otuchy
- Jerry
Cały czas, aż Twój mózg zacznie pozytywnie odpowiadać na bodźce. Jest takie mądre angielskie powiedzonko - Fake it 'til you make it. I to działa w nerwicy, uwierz. Tak jak sztuczny uśmiech - zmuś się do uśmiechu i trzymaj go przez minimum kilkadziesiąt sekund, a mózg zacznie produkować endorfiny. Potwierdzone naukowoPrew pisze:Qrnaaa ilez razy mozna udawac, ze jest sie szczesliwym:D wrrr juz mnie to dzis irytujee:D!!! Wszystko z dupy!! Ale to wszystko!

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
nie przesadzajmy jak jest źle to jest źle i nie zawsze jestem w stanie tak robić. Ogólnie to k.... nie pamiętam kiedy sie dobrze bawiłem albo kiedy miałem naprawde dobry humor -.- zawsze udawane to kkur.... było -.-
- Jerry
Nie, no jasne, lepiej siedzieć i nakręcać siebie i innych swoją złością, wmawiać sobie że jest źle i nic się nie uda, i że w ogóle to wszystko jest poyebane. To na pewno jest krok we właściwą stronę 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
-
Nie no Dżery ma racje:D caly tydzien probowalam byc happy(a bardziej nir wprowadzac sie e te glupie stany z dolami) i jakos te dni mijaly raz lepiej raz gorzej.D alr dzis mi ręce opadaja:D brak motywatora(ide po poludniu do psycho moze mi sie polepszy)
-
wiem wiem, ale kurde teraz np pracowałem na sukces cały rok prawie i udało sie osiągnąć jeden cel, kttóry nie był łatwy do osiągnięcia. kiedyś cieszyłbym sie niesamowicie, teraz jakoś tak bez emocji -.- nie wiem co robic kur.... z tym. ogladam komedie, nie bawi mnie. no naprawde ciezko mnie jakoś rozbawić itp
- Jerry
Bo wygląda to tak jakbyś sobie robił straszne ciśnienie. Jest sukces to masz się cieszyć i chooj
za przeproszeniem.. A to nie jest takie proste. Zwłaszcza, jeżeli ten sukces okupiłeś dużym stresem i pojawiły się jakieś dodatkowe okoliczności (coś o dziewczynie wspominałeś). Trudno o naturalną radość w takiej sytuacji 
Tylko z tym udawaniem zmierzam do tego, że jak będziesz się zapętlał w nerwach, w złości, to ciągle będzie źle. Zacznij się cieszyć drobnymi rzeczami - że ptaki śpiewają, że wiatr wieje, że dziś nie pada, ale że jutro będzie padać. Jak będziesz oczekiwał, że cały czas ma być cudownie i cieszyć Cię mają tylko wielkie sukcesy to ch.j z tego wyjdzie.
Nie patrz przez ciemne okulary bo wtedy faktycznie wszystko będzie złe. Ja się cieszę bo zjadłem dziś coś nowego - suszoną morwę w czekoladzie i zdążyłem rano do lekarza, chociaż było w ch.. ciężko

Tylko z tym udawaniem zmierzam do tego, że jak będziesz się zapętlał w nerwach, w złości, to ciągle będzie źle. Zacznij się cieszyć drobnymi rzeczami - że ptaki śpiewają, że wiatr wieje, że dziś nie pada, ale że jutro będzie padać. Jak będziesz oczekiwał, że cały czas ma być cudownie i cieszyć Cię mają tylko wielkie sukcesy to ch.j z tego wyjdzie.
Nie patrz przez ciemne okulary bo wtedy faktycznie wszystko będzie złe. Ja się cieszę bo zjadłem dziś coś nowego - suszoną morwę w czekoladzie i zdążyłem rano do lekarza, chociaż było w ch.. ciężko

- Jerry
no luz
każdy miewa gorsze dni. spróbuj znaleźć inną perspektywę, mnie to pomaga. wtedy nagle okazuje się, że to coś strasznego wcale nie jest takie straszne 

-
Jerry dobrze prawi
wiecie co dzis jadac do pracy wpadlam na taka mysl i w sumie podziele sie tym z wami
nerwica lekowa to zaburzenie emocji i plusem tego zaburzenia jest jeden niezaprzeczalny fakt - emocjami da sie kierowac, to my je kontrolujemy, dzieki odpowiedniej pracy mozemy przejac nad nimi kontrole. Czasem bedziemy w to watpic przy gorszych dniach bo emocje lubia pokarmic sie negatywami ale pamietajmy ze to tylko i az emocje. Az bo emocje to wazna czesc naszego zycia, tylko - bo mozemy je kontrolowac
-- 19 października 2015, o 13:28 --
Jerry dobrze prawi
wiecie co dzis jadac do pracy wpadlam na taka mysl i w sumie podziele sie tym z wami
nerwica lekowa to zaburzenie emocji i plusem tego zaburzenia jest jeden niezaprzeczalny fakt - emocjami da sie kierowac, to my je kontrolujemy, dzieki odpowiedniej pracy mozemy przejac nad nimi kontrole. Czasem bedziemy w to watpic przy gorszych dniach bo emocje lubia pokarmic sie negatywami ale pamietajmy ze to tylko i az emocje. Az bo emocje to wazna czesc naszego zycia, tylko - bo mozemy je kontrolowac

-- 19 października 2015, o 13:28 --
Jerry dobrze prawi

http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html
Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę